- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Grave_444 #49145 üzenetére
Szia. Az hogy küldön jó annak itt nincs jelentősége, hisz a másikon is van kép csak a háttérvilágítás nincs. Én ilyenkor csatikat megnézem, nincs valami jel ott, ha nincs akkor dobok egy LCD-t bele. Utána azonnal látszik mi a hiba. Nekem eddig 98%-ba az ilyen LCD volt a ludas.
-
-
-
Quenmorr
tag
válasz
Grave_444 #47048 üzenetére
@Grave: Közben tárgytalan lett a kérdésem, mert utánanéztem jobban, és láttam, hogy külön jár hozzá tápellátásos csati is, csak azt nem mutatta sehol az oldal
@Pyttawrx: Köszönöm szépen a segítséget, de végül marad a Gembird USB to IDE/SATA adapter cable Black AUSI01 mert ahonnan meg tudom venni, oda vissza tudom vinni a másikat és kb ugyanennyibe jövök kiÉs ez ugye még Satához is jó lesz.
-
-
-
válasz
Grave_444 #47002 üzenetére
Egy amúgy sem magas hőfok esetén, plusz 5 fok nyereség jó, és ki is van takarítva. Tehát jobb lett mint volt..
Plusz nem szól a fáma a pasztáról, hogy mit tett rá és hogyan, vagy én nem vettem észre. Terhelés alatt ez bőven jónak számít, főleg az, hogy 70 alatt van. Ne várjunk már 50 fokot. -
-
-
válasz
Grave_444 #46987 üzenetére
De most elviszed a beszélgetést más irányba. Senki nem azt mondta, hogy egy ilyen notinál megéri-e a fejlesztés vagy nem, mert ahogy írod nyilván nem. De ha nem akar másikat venni, vagy épp nem tud, és ez neki megfelel, akkor inkább szánja rá a szervizelés összegét, mert úgy legalább több az esély (vagyis ő meg tett mindent ezért), hogy ne romoljon el. Persze egy idős gépnél semmi sem éri meg, de legalább karban van tartva.
És nem 5k, főleg 2023-ban, de a 15-20, amit te írtál, az irreális. Viszont igen vannak olyan cégek, akik az ilyen 800k-1m gépeket ennyiért szervizelik, tartják karban. Ott még talán meg is értem, hisz ott annak mindig működni kell... stb. De ez is más már.Lényeg, hogy bármilyen notiról legyen szó, ésszerűen kaarban kell tartani.
-
válasz
Grave_444 #46987 üzenetére
Üzleti szempontból:
erre találták ki anno az 5 éves meghosszabbított garanciákat, ami akkor volt érvényes csak, ha évente elvitted a gépet egy ilyen karbantartásra. Ezzel persze be kellett vállalni a karbantartás árát, ami ilyesmi összeg volt. A statisztika szerint simán megérte, mert sokkal kevesebbe került a hibák javítása, mint a kifizetett éves szervizdíjak összege
plusz idővel rá lehetett beszélni az ügyfelelt egy új gép vásárlására is...
Ez nem az én gyakorlatom volt, én mindig gyári garivál árultam a gépeket. A konkurencia csinálta. Sok ügyfél kérdezte, itt a fórumokon is, hogy miért nincs5 év garancia a gépre? Csak nem olvasta el az apróbetűs részt.
-
ricsi99
addikt
válasz
Grave_444 #46984 üzenetére
Ha ocóóó ,vagy drága a termék az elvégezett munka álltalában ugyan az.
Ha sosem "szervizeld" a notid akkor megy ameddig megy s csók.Erre párhuzam lehet az új autó.
Egy olajcsere ugyan annyi... max a szűrő ára más...
Ha sose cserélsz benne semmit akkor megy ameddig megy...Ha nem értesz hozzá akkor illik évente 1* elvinni kitakaríttatni... jó esteben meghuzzák a kilazult zsanértartó csavarokat... ha esetleg kezd valami elmennni ,akkor lehet szólnak is ,hogy várható pl hűtő/ssd +1111 dolog cseréje... szóval ha van valamid illik szinten tatani... vagy hasznélod amig a gari tart és csók.
UI:
15-20?"... annyiért hozhattok napi 10 -et is
abba még a gls-háztól házig is belefér
-
válasz
Grave_444 #46984 üzenetére
Általában azért egy ilyen művelet, ahol meg kell jobban bontani a notit pl lifebook e746, ez egy átlag noti szervizelés szempontból, azért negvan 1 óra alatt bőven, sőt kb 30-40 perc.
15-20?? Uhh, erre em reagálok, mert az már önreklám lenne.
amúgy az a tapasztalat, ahol ennyit kérnek el, ott van csak igazán ritka normális paszta. Nem mondom, hogy nincs olyan hely ahol van, de kevés. -
I02S3F
addikt
válasz
Grave_444 #46971 üzenetére
Fizikailag természetesen.
@pyttawrx sajnos nem tudom mivel pasztázták. Kis maszek szervíz.
Nem poros a környezet. Itthon használom, asztalin mindig. Van itthon párátlanító. Az szűri a levegőt is. (hetente portalanítom a szűrőjét.), de lehet azt mondjátok az nem fogja meg a port.
A lakást rendszeresen takarítom, szellőztetem.
-
válasz
Grave_444 #46973 üzenetére
Pedig 1-1,5 évente jó ha van. Mivel ha sok port összeszedhet, akkor úgy is lekell szedni a ventit is, meg a bordát is, akkor meg illik. Ritka az a hely, ahol nincs por, vagy épp nem ágyba használják.
Nyilván ahol mindennap van használva arról beszélek leginkább.
Gamer notiknál pl a fémes pasztát 6-12 havonta illik kell cseréltetni -
-
válasz
Grave_444 #46305 üzenetére
Igen ebben egyetértünk.
Nekem ne: Én is ebből élek
(Gaben autónepper haverja után szabadon, 0:27-nél)
Csak tényleg nem ez a legjobb reklámszöveg.
-
-
tomchy
tag
válasz
Grave_444 #45635 üzenetére
Ha régebbi üzleti gép, akkor létezik spec. csatlakozós dokkoló, amivel 2-3 kijelzőt tud kezelni. Dokkoló és készülék függő.
Nekem volt Dell 7470, pr02x dokkolóval, 2 monitorral, az eszköz maga lehetett volna a 3. kijelző.Vagy USB-C (DP) / TB dokkoló, amin van legalább 2 monitor csatlakozó. És az eszközre is csatlakoztatható egy kijelző akár.
Most így van: Thinkbook + USB-C dokkoló (Dell WD15) 2 monitorral, a laptop HDMI-re kötöttem ideiglenesen 3. megjelenítőt. -
válasz
Grave_444 #45459 üzenetére
Nálam egy Pavilion csinálta ezt. Leszedtem a vga drivert (AMD), mikor az általános vgaként volt az eszközkezelőben, úgy nem csinálta, így leszedtem a megfeleő drivert (valami régebbit), és tiltottam a driver frissítést.
Egy SSD-vel még megnézném azért, a HDD és Win10 nincs barátságban, főleg 4GB rammal
(Telepítés közben is akad az egér?) Ahogy írták Live linux?? Az megvan pár perc alatt és nem kell tovább küldeni.Most tettem egy "erős" ROG-ra win10-et HDD-vel, hát a tulaj nem akarta cserélni az elromlott ssd-tí így HDD-re kérte a wint.... csak másodgép. Nyilván megértem, de akkor is egy ilyen gép és HDD??
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Tőzsde és gazdaság
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- eBay
- Linux kezdőknek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged