- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz
Angel2014 #49588 üzenetére
Akkut -úgy tudod ellenőrizni ,hogy töltő nélkül is el kell indulnia a gépnek ,egy 1/2 óra tőltés után... ha nem melegszik a töltő akkor nem is tölt.
A villogás azért van mert folyamatosan ujraindul a gép...ennek sok oka is lehet
Hagyd fent éjszakára a töltön a notit és nézd meg holnap... egy mélymerült akksi vagy magához tér vagy nem
Usb-c töltéshez meg jó fajta töltő kell... gyárilag 45w-os töltő a legkissebb... most az usb-c töltöd tud ennyit? Gyári töltővel probáltad? Vagy csak egy telcsihez valóval? -
leweegee
aktív tag
-
ricsi99
addikt
válasz
Angel2014 #47416 üzenetére
Legrégebbi op-rendszer a win 8.1 amit fel tudsz tenni. Ami nem nyüszög állandóan.
Azt lehet mókolni ,hogy win7 felülete legyen.
Én win11x64-et ajánlok ,ha ssd is van a gépben... kis mókolással (Rufus) felmegy...
Ha nincs ssd ,akkor a "linux-mint" -et próbáld meg... (pen drive röl is elinditható telepítés nélkül ,ki tudod próbélni hogy megy a net rajta..)
Tegnap róbáltam egy ilyen platformon a 11-et... megy rajta ha van türelmed kivárni még ssd-röl is a betöltést. Drivereket is felszedi. Hd video ment a youtube-on de az fhd már sok volt neki kicsit. -
I02S3F
addikt
válasz
Angel2014 #47416 üzenetére
Ha az angol megy, chrome banner disable.
Ubuntuval, vagy Linux Mint el jársz a legjobban! Ha Windows szerű uit akarsz, akkor Mint! Kezdőbarát nagyon!
-
ricsi99
addikt
válasz
Angel2014 #47397 üzenetére
AMD-E ..."E" =extra lassú
Ezzel húzhatod a csillagos égig
Akármilyen "Tiny" oprendszert rá tehetsz... lehet még a boot gyorsan fog menni , de egy facebook videó már letérdelteti.
Online rádió halgatáson kívűl másra ne használd -
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Angel2014 #45345 üzenetére
Akkor nem érted.
HM70 chipset nem fog "megenni" Core i (i3, i5, i7) procit, Intelék az ő végtelen bölcsességükben a kereken 30 percenként történő kikapcsolással oldották meg, nehogy ebben a budget chipsetben a felhasználók tudjanak kétmagos Pentium/Celeron prociknál erősebb procikat használni.
Nincsen rá megoldás, a BIOS default settings sem segít. Nem notigyártó, hanem chipset-specifikus limitáció.
-
ricsi99
addikt
válasz
Angel2014 #45335 üzenetére
"Tiszta" telepítés egy alap win... akkor sok mindent amit a win nem ismer meg az felkiálltójeles.
A win10 már okoska... tudja az userek nagy részének fogalma sincs róla mit használ ezért letöltögeti a frissitéseket/drivereket hozzá a háttérben szó nélkül ezért van ha netet lát akkor felszedegeti a drivereket és működik.
A win10 meglehetösen nagy adatbázissal rendelkezik de az összes létező cucchoz nincs benne a driver... alap intel igp-hez azért van.
Ha minden driver benne lenne akkor valószínű egy 128GB-os telepítő kellene... ,meg a gyártók sem szeretnek perkállni az ms-nek ,hogy a driverük benne legyen... majd felszedi a netrül és csók. -
Kekmen
senior tag
válasz
Angel2014 #45335 üzenetére
Honnan tudod illesztőprogram nélkül, hogy melyiknél volt a felkiáltójel? Abból, hogy driverezés után az lett a sorrend? Az eszközkezelő abc sorrend szerint dolgozik, de amíg ugyan az a nevük, mi alapján állapítod meg? Kicsit Schrödinger macskája. De nem fonom tovább a fingot, a lényeg, hogy ne nézegesd az eszközkezelőt, amíg nincs fent driver. Egyébként általában a gép 2D-re az integráltat, 3D-re a dedikáltat használja, úgy hogy esélyes, hogy a dedikált volt felkiáltójeles, de biztosra nem tudjuk. Aki igen, írja meg, komolyan érdekel.
-
Elk_hound
tag
válasz
Angel2014 #45246 üzenetére
Szerintem kettő slot van benne. Ha a felsőben van - egy - modul, nem látod tőle az alatta lévő slotot.
(szerk: ha azért különbözik a színük, mert a gép egy átmeneti időszak terméke, ezért egyik DDR3L a másik meg DDR4, na akkor hiába van kettő, egyszerre csak egy lesz használható. Mondjuk ez inkább asztaliban fordult elő. Ezt meg kell nézni szemmel a konkrét példányon, - hol van a slotban a "pöcök" - mert az "U" után még volt pár (al)verziója ennek az alaplapnak.)
-
Kekmen
senior tag
válasz
Angel2014 #45244 üzenetére
DDR3L 1600 Mhz SO-DIMM memóriát fogad a géped. Az, hogy DDR4 és DDR3 is szerepel annak köszönhető, hogy az az alaplai chipkészlet egy átmeneti időszakban debütált, így támogatta mindkét típust. (Ez egyébként most is megfigyelhető a DDR5-re való átálláskor) Gyanítom viszont, hogy a DDR3-ból csak a 1.35V-ost támogatja (ezt jelenti az L betű a DDR3 után "low"). A legbiztosabban úgy tudsz meggyőződni róla, ha megnézed a most benne lévő modult és rákeresel a PONTOS típusszámára.
-
tserrof77
őstag
válasz
Angel2014 #43565 üzenetére
Van még eg csomó ismeretlen eszköz. Amíg el nem tüntetsz mindent, felesleges bármi is. Ha eltűntek, és akkor is felkiáltójeles marad a 1060, az már gyanús. De mivel van IGP, bekapcsoláskor azt kelene használnia, nem a 1060-at, így akár memória hiba is lehet. Mindenesetre ha felment minden, rakj fel egy Furmark-ot és izzaszd meg a VGA-t egy kicsit.
-
-
-
-
5letes Gábor
csendes újonc
válasz
Angel2014 #33352 üzenetére
Most ellenőriztem, sem az billentyűzetét(eredeti angol, azzal a beállítással is indul, nem kell keresgélnem, hogy hol van), sem a bekapcsolt numerikus bill-jelét nem engedi használni: ugyanis sípol, tehát a bill megnyomását érzékeli, de nincs engedélyezve jelszóban.
-
-
válasz
Angel2014 #33208 üzenetére
ProBook4330-ast használok itthon.
Ez van benne: (40pines)
AU Optronics B133XW04 V1 -
válasz
Angel2014 #33189 üzenetére
945-ös chipkészlet.
Socket M-es foglalat. Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MA T1300 egymagos, annál bármi jobb lesz.
A nagyobb L2 tár miatt javaslom a T7ezresekből válassz. Aprón 1-2ezer.A T4300 az Socket P-s, az nem jó bele.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Angel2014 #31847 üzenetére
Írnak rá sok okosságot a neten:
1.Akkuról ment?-->energiagazdálkodási okokból visszavesz
2. utángyártott töltő?-->energiagazdálkodási okokból visszavesz
3. kiegyensúlyozott energiaséma?--> Intel,BIOS,WIN néhány kombinációjánál előfordul-->energiagazdálkodási okokból visszavesz
4. melegedés--> erre azt írtad,nálad ez nem áll fentMegoldások:
- teljesítménycentrikus energiagazdálkodási séma (CPU 100%)
- megfelelő töltő
- BIOS frissítés, win10-et engedni,hogy saját maga telepítse a drivereket
- BIOS-ban ha van, energiagazdálkodás beállítása -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Angel2014 #31696 üzenetére
Nem érted amit mondani akarok, próbáld ki a sajátgépben a formázást egy nagyobb partíción, gyorsformázással és anélkül. A kétféle mód között elvileg nem csak sebességbeli különbség lesz.(bár a szektorhibák javítása elvileg része a rendszernek, jelen esetben is látjuk,hogy mennyit ér)
Szóval én egy mobilrackbe tenném és egy másik gépen formáznám le a vinyót és utána telepítenék rá.Szerintem hagyjuk rá, mindketten jó tanácsot adtunk a kollégának, ha ennyiből nem tudja megoldani,akkor egy másik vinyó a gépbe rendszernek,ez meg egy mobilrackbe letöltősvinyónak, oszt jónapot.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Angel2014 #31685 üzenetére
Értem amit mondasz, teljesen jó is.
Csak én arra gondolok, hogy különbség van a gyorsformázás és a rendes formázás között (ez az XP telepítőnél külön volt szedve, 7-től felfelé a telepítő szerintem csak gyorsformázást csinál.
A különbség, ha jól emlékszem annyi, hogy a gyorsformázás csak a partíciós táblát törli, tehát minden adat rajta marad, csak szabadon írható lesz, míg a rendes formázásnál szépen komótosan végigmegy a lemezfelületen és ha hibás szektort talál, ahhoz tartalékszektort rendel és nem a hibásra próbál írni.
Nekem legalábbis így magyarázták, mikor az XP telepítést tanították.Ilyenkor én mondjuk csinálnék a vinyó elejére 2-3 60GB-os partíciót, és megpróbálnék egy full telepítést az elsőn. Ha nincs gond,akkor oké, de ha ott vannak a hibás szektorok, akkor azt törölném és használnék másikat.
Pro és gyors verzió: megnézni,hol vannak a rossz szektorok és azokat a részeket némi ráhagyással kihagyni a partícionálás során. Így a vinyó kis méretcsökkenéssel használható egy darabig. -
-
d@vee
őstag
válasz
Angel2014 #31622 üzenetére
Eddig minden változatlan :/ A Windows update talált egy kazal frissítést, azóta még azokat tölti lefelé a gép. Megvárom, mert már nincs több ötletem.
Driver csere minden elképzelhető módon, win-t újra raktam kb. 5 alkalommal tegnap este óta, wifi kártya csere, BIOS minden fellelhető verziójának kipróbálása, semmi.
Egyetlen eredmény az, ha lecserélem a BIOS-t, ugye simán az asztalról kell indítani a programját. Lefut a program, kiírja hogy most indítsam újra a gépet, vagy magától újraindul 10 másodperc múlva. Ha a mégse gombra kattintok, akkor ugye a gép nem indul újra és!!!! jó a wifi, engedi bekapcsolni és használni is. De csak addig, amíg a BIOS csere utánig be van kapcsolva a gép. Ha a gépet kikapcsolom, már megint lehalt wifivel jön be a gép. Ez itt a nagyon érdekes -
d@vee
őstag
válasz
Angel2014 #31605 üzenetére
Mint írtam, driver cserélgetés sem segített.
Nyitott BIOS ugyanaz az eredmény...nem engedi bekapcsolni a wifit.Win 10 van fent, reggel még win7 volt de azzal ia igyanez a szitu. Két Atherost próbáltam ki ugyanazzal az eredménnyel. BIOS feissítés után megy, de újra kell indítani a bios frissítés után sajnos...restart után pedig már kikapcsolt wifivel indul a gép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- BestBuy topik
- Horgász topik
- BMW topik
- Metal topik
- E-roller topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged