- Realme GT 2 - aláírjuk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Aktív témák
-
válasz
V.Stryker #37208 üzenetére
"Ezek a sebességek természetesen egy SATAII vagy SATA3 porttól erősen függenek, mert nyilván egy SATAII (3Gbs) nem fog tudni 550MB/s-ot kisajtolni magából, inkább olyan 260-270MB/s lesz vége. Ebből kiindulva, mivel a mai SATA portok egyikének korlátait sem érik el az SSD-k 4K írás/olvasás eredményei, ezért mindennapi felhasználás során nem fogunk különbséget érezni SATAII vagy SATA3 rendszer között."
Idézet Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást! az 1. hozzászólásból.
-
jahatpersze
aktív tag
-
freewaer
csendes tag
válasz
V.Stryker #13237 üzenetére
Az addig oké, hogy szabályozni szeretné a procit, de a Power4Gear meg manuális szabályozó program az Asusoknál, szal az a problémám h néha elindul a gép 784mhz-en és pl elindítok egy játékot az istené nem pörög fel így a proci marad alapon... sőt netezésnél illetve filmnézésnél is valami gond van mert akkor sem növeli a teljesítményt ha kellene. Talán lehet a két program "összevezsett".... nemtom
A másik bajra megannyi, hogy erre gondoltam én is, hogy túl nagy feszt akar felvenni a vincsi, de másik notebookal meg műxik...
Egyébként köszönöm a választ
A CNQ technológiának azért utána nézek
FW
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz
V.Stryker #13230 üzenetére
gondoltam rá, de már bios-ba nem jutok be. Már bios előtt nem él a billentyűzet.
Mikor egy USB-s bill-t rádugok egy pillanatra felvillannak a led-ek.
Lehetséges, hogy a beépített bill és tapi padi is USB-s és megdöglött az USB vezérlőm?
Másik, hogy alapból hdd-ről boot-ol. Van ezekben bios clear lehetőség? -
válasz
V.Stryker #9559 üzenetére
én nem álláspontot írtam, csak tapasztalatot!
azt nem vitatom, hogy a vista energigazdálkodása jobb mint a xp esetében!
sokkal részletesebben konfigurálható minden szempontból a vista energiasémája, de; xp alatt is kihozható jó üzemidő, csak beállítás kérdése!
azért ha vista alatt minden funkció rendesen megy - aero...stb -, akkor jobban pörög a proci, jobban teker a videókari, nagyobb a melegedés...stb.
most nem az akksis üzemmódról beszélek - ott sok mindent kikapcsol -, hanem egy közepes sémában - akár hálózatról történő használat mellett...
a vista akksis üzemmódja meg olyan kis teljesítményen tartja a notit, hogy olyankor egy húzós alkalmazás elindításakor emelni kell a teljesítményen - vagy lassú lesz!Morris; f5vl
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
válasz
V.Stryker #7079 üzenetére
Nem ráforrasztva van elvileg, hanem csak rápattintva (két notiban is így volt, amit szereltem eddig). Legalábbis így lehet cserélgetni, ha megnézel egy ilyen kis kártyát. Ez a kábel egyébként az antenna, ami a képernyő kávájába fut fel. Meg kell nézni, hogy van-e a kiszemelt gépben esetleg (lehet el van csak dugva a vége, de ott van mégis). Ha nincs meg az előkészítés, akkor valahogy pótolni kell. Mindenesetre utólag ezt belebuherálni egyenlő annyival, hogy szét kell bombázni az egész gépet...
-
wienattwo
tag
válasz
V.Stryker #1856 üzenetére
Már volt erről szó régebben. Egyébként kényes a téma, mert az akku témáról a gyártók is hallgatnak, hogy hogyan kéne tölteni, bár szerintem nekik az az érdekük, hogy minél előbb vedd meg a következő akkut. Szerintem ha van menedzselő progi, amivel be tudod állítani, hogy hány %-os lemerülésnél kezdjen tölteni, akkor hagyd benne az akkut (ez ThinkPad-eknél pl tuti működik). Azonban ha benne hagyod az akkut és nem használsz menedzselőt, és közben a 220-ról működik a noti, az biztos nem a legjobb megoldás, mivel amint működés közben a töltöttség leesik 99%-ra, egyből elkezd tölteni. Márpedig ezek az akkuk is csak x db töltést viselnek el; gondolom, nem azzal az 1%-os töltéssorozattal kéne ellőni ezt az x alkalmat (mondjuk ez azért így nem teljesen igaz). Egy biztos: nemhiába találták ki ezeket a menedzselő progikat.
Én menedzselőt használnék. Ha nincs, akkor feltölteném az akkut, kivenném, aztán 2-3 hetente megismételném ezt (fontos, hogy csak feltöltve szabad tárolni). Ha kell az akku, akkor sajna az maradna, hogy merítem az akkut, aztán amikor visít a gép, bedugom a töltőt, aztán 100%-nál megint kihúzom...
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- EA Sports WRC '23
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fujifilm X
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest