- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
Aktív témák
-
válasz
Morris #10700 üzenetére
vagy ismerek egy notit ilyen szempontból, vagy letöltöm a típushoz tartozó leírást - már ha van normális - elég részletes - manual az adott notihoz, de a profizmus távol áll tőlem!
főként, mióta bizonyos gyártók sportot csinálnak abból, hogy minden bios frissítéssel hozzáadnak/elvesznek funkciókat a bios beállítási lehetőségeiben (gondolok itt főként a mostanság divatba jött ahci/sata funkció variálásával kapcsolatos bővítésre - már amd procis rendszerek esetében is, ahol is eddig nem volt divat, de már azzá tették...)
mellesleg ha úgy kérdez valaki, hogy a noti típusát sem írja le, csak általánosságban kérdez, úgy csak általánosságban lehet válaszolni is!spyduck; az eseménynaplóban az alkalmazás és a rendszer részlegben szokott megbújni az ördög; a piros x és a sárga ! jelöli a nagyobb bakikat, ezekre kettőt klikkelve részletesebb leírást kapsz a hibáról - elég egy bejegyzésre kettőt klikkelni, utána a fel/le nyilakkal minden bejegyzés részletes leírása elolvasható!
-
válasz
Morris #10648 üzenetére
pont, hogy az acer, msi, asus és a toshiba készít olyan notikat - főként az olcsóbb kategóriában -, ahol nem ajánlott az, hogy non-stop menjen a noti, mivel olyan anyagból vannak a vázak/házak, amik nem bírják annyira a belső hőt, és ha napokig folyamatosan megy a noti - még csak letöltéssel is -, akkor idővel a hő hatására deformálódik/vetemül/gyengül/elérik/elfárad az anyag, ami idővel problémához vezet - jóval hamarabb, mintha úgy használnád a notit, hogy napi 5 - 6 órát megy. az átlag notik valójában napi néhány órás használatra vannak tervezve, úgy van minden kalkulálva bennük, ezzel ellentétben ha napról napra folymatosan mennek, akkor éves szinten akár 2 vagy 3 hónappal is többet öregedhetnek a kelleténél! ha szerencséd van, és a folyamatos használat sem romlik el túl korán a noti, akkor is nagyon érződik/meglátszik utóbbi főleg belsőre - majd rajta a sok - folyamatos - használat nyoma, kiég, mint az emberek, akik túl sokat hajtanak...
-
iknight
senior tag
válasz
Morris #10634 üzenetére
Lehetr hogy többet lát a 3gb nél attól függ milyen videókártyád van, ha nincs saját memóriáája akkor elég sokat lát a 4 ből. Én is ugyan ezt a "fejlesztést" csináltam meg, és és lényegi változást nem látok. Szerintem a leggazdaságosabb meg a legésszerűbb az lenne, ha vennél egy 2gb-s ramot az egyik 1gbs helyett, valami olyna márkát, tipust, ami később is kapható lesz, és ha esetleg kevés utána még tudod bőviteni.
-
V.Stryker
nagyúr
Sajnos kali álláspontjával pont ellentéteset kell mondanom. Ha kicsit utána nézel, akkor sok sok helyen leírják, hogy a vista energiagazdálkodása lényegesen fejlettebb az xp-jénél. Én eddig utáltam a vistát, egyszer próbáltam, nálunk három gépen itthon XP van...vagyis már csak kettőn. Mikor olvastam,hogy a vistával tovább bírja a noti, gondoltam, egye fene, kipróbálom. És lám, lőn igazság...tényleg. Minimum 40 percel jobban bírja az aksi. Tény, minden szart kikapcsoltam a vistán, ami felesleges csicsa, stb.
-
everest! az kiírja neked, hogy esetlegesen hány %-os elhasználódással bír az akkumulátor, mekkora a kapacitása/teljesítménye a tervezetthez képest...stb.
kb. hasonló beállításokkal nekem pont fordítva volt, mint előttem írták; xp esetében picit tovább bírják a notik!
ha feltolsz egy vista verziót, akksis energiagazdálkodási sémában neked is kiír majd annyit, mert olyankor szinte minden funkciót minimumra vesz! olyanokat is, amit xp alatt nem tudsz konfigurálni...
de csak kiír majd annyit, mert ha hajtod a notit, akkor terméstesen rohamosan csökken majd a készenlét ideje. -
V.Stryker
nagyúr
Szia
Én is most vettem Asus F5N notit, ugyanilyen aksi van benne...minden más...Turion X2 proci, Geforce 7000M vga. A boltban azt mondták, nem kell formázni,csak töltsem egyből használat nélkül 12 órát...naná ,hogy nem bírtam ki.
Egyébként a következő nálam a tapasztalat:
XP-vel 2:45 percet megy, de ugye leveszem a fényerőt, nem minimumra de jól fél alá.
Vistával: 3:25 - 3:40-et bír, ezt rögtön indulás után kiírja, tehát már aksiról bootolok. Persze, ez aksi kímélő üzemmódban. És nagyjából wifis netezéssel ezt tartja is.Azért várom az új NHC-t, mert a mostani verzióval még nem ismeri fel az acpi-t, így elég gány.
-
notik esetében a bios nem kezdetleges, hanem szándékosan csak annyi funkció van benne! nem is kell semmit konfigurálni az intel speestep esetében, csak legyen enabled!
esetleg egy everest vagy cpu-z segítségével nézd meg, hogy működi-e az intel speedstep, vagyis amikor nincs rá igény, akkor csökken-e a procid órajele?
az x3100 integrált vga jelentősen kevesebbet fogyaszt, mint a te dedikált x2300 videókarid! -
nem kell - és a szó szorosabb értelmében nem is tudod formázni az akksit!
a fogyasztást jobban befolyásoló beállításokkal próbál variálni;
- intel speedstep legyen engedélyezve (a bios megfelelő beállításában is, és megfelelő enrgiagazdálkodási séma legyen aktív mellé, így a proci nem fog mindig maxon pörögni)
- a kijelző háttérvilágítását ne csutkán használd! vedd le amenniyre csak tudod!
néhány feltöltés után még nőni is szokott kicsit az új akksi készenléti ideje.
mondjuk azt is figyelembe kell venni, hogy nem integrált a videókari, de megfelelő beállításokkal azért kicsivel tovább kellene bírnia az akksinak...
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Dell Precision 5540 / i7-9750h / 16gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- Lenovo IdeaPad Flex 5 - Érintőkijelző, ujjlenyomatolvasó, USB-C töltés, és ez még nem minden!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest