- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
válasz
doddencs #12990 üzenetére
Persze, egy nagy fújás lehetőleg száraz szájjal (hogy ne csulázzuk tele a gépet
) is csodákra képes. Az ócskányban kapni olyan ezer forint körül már sűrített levegőt. De ha van indíttatásod és némi kézügyességed akár szét is szedheted a géped, hogy átpasztázd a géped, ha nem akarsz nekifogni, akkor kérj meg egy profit.
-
doddencs
senior tag
válasz
doddencs #12990 üzenetére
Na ventiknél most megfújattam kicsit, ill. gyengén me gis porszívóztam..
Remélem csak ez volt a gond (jött ki piszok rendesen), és most tartja az 55°-ot(max 60, de rögtön lehűti), ami korábban is ebben a melegben megvolt.
Amúgy ez a hűtőpasztás dolog, mire még gondoltál, ez micsoda? Még nincs egy éves a gép, remélem nem kell ilyenre számítanom..
-
válasz
doddencs #9216 üzenetére
Ha nincs a notidon S-Video kimenet(álltalában szinte mindegyiken van és sárga szinű szokott lenni) akkor majdnem lehetetlen összekötni svideos tv-vel
HDMI SVideo átalakító nem létezik egyszerű megoldással,viszon fellehető dsub-svideo átalakító.Ha valahol találsz akkor legalág 6-10 ezer forintnál kezdödik az ára
Nézd meg a sininél,esetleg a hqvideo vagy a hqnedis-nél -
ABE
őstag
válasz
doddencs #8569 üzenetére
Rákerestem Guglival a problémára, és nem egyedi az eseted. Leginkább azt tudtam leszűrni, hogy a FIFA sorozat nem feltétlenül komázza a Vistát. Ajánlottak egy ilyen megoldást, hátha jó ATI kártyákhoz is: Vista hotfix
Másik leírt tipp az volt, hogy a videokártya beállításai között (nálad ATI Control Panel) a v-sync-et (vertikális szinkronizációt) le kell tiltani. Az én tippem még, hogy próbáld ki, hogy az indítóikonnál bejelölöd az XP SP2 kompatibilitási módot, és úgy indítot a játékot.Ha ezek közül egyik sem oldja meg a problémád, akkor javaslom a Gugli használatát angol keresőszavakkal.
-
válasz
doddencs #8294 üzenetére
Hehehe! Ismerős probléma!
Tedd fel a SpeedswitchXP programot, állítsd be fixen teljes sebességre a procit (kockás zászló) és úgy installáld fel a FIFA-t!
Azért van mert az erőforrások felmérésénél nem a valós sebességet méri fel a program és amikor hozzá kallibrálja a grafikát és a mozgások renderelését elszúrja az egészet, mert a proci az órajelét meg kapcsolgatja közben (speedstep)
Sok sikert! -
ABE
őstag
válasz
doddencs #8117 üzenetére
Értelemszerűen végig kell nézni, hogy milyen programok vannak felrakva, ami befolyásolhatja a működést. Acer-nél emlékeim szerint ePower névre hallgat az energiagazdálkodási program. A szervizben is elállíthattak esetleg valamit, ki tudja.
dnz
Nem nagyon van, legalábbis házilag az a megoldás, hogy egyenként kell kipróbálgatni, hogy melyik komponens lehet hibás. Elképzelhető még esetleg (de csak halkan jegyzem meg), hogy akár memória is okozhatja a hibát, de ez elég extrém lenne, bár nincs kizárva... Én leginkább alaplapi hibára tippelnék.
-
válasz
doddencs #7646 üzenetére
A kis ASUS csupán 3 fokot hűl tőle, mert nincsen rács az alján csak a vinyónál. De a vinyó viszont teljesen lehűl és ez a lényeg, mert a bal kezemet nem melegíti mert pont a palmrest alatt van (mint a legtöbb notebook-nál)! Gépelésnél pont jó, hogy egy kicsit meg van döntve a gép. Kifejezetten szeretem így.
-
válasz
doddencs #7610 üzenetére
Bebebe! Az én kis ASUS-om nem megy 50 fok fölé!
Ugyanis egy 5450-es van a T7500 coolere alatt. Hűvösebb helyen el sem indul a venti, mert nem melegszik fel 50 fokra. Egy harmatos fuvallat is elég neki hogy 50 fokon tartsa.
Az Vista vánszorgását meg már megszoktam, sokat nem tud lendíteni rajta egy nagy proci...
-
ABE
őstag
válasz
doddencs #7399 üzenetére
Akkor ne váltsd át, ne szivasd magad. Elméletben igen, gyakorlatban nem nyersz semmit, ha visszaállítod. Ha nagyon nem bírsz nélküle élni, akkor a SATA drivert a Windows alatt hozzárendeled az alaplapi vezérlőhöz, újraindítod a gépet, ezután BIOS-ban visszaállítod enabled-re, és elindítod a gépet. Így mennie kell, de ha nem sikerül egyből, nem éri meg szenvedni vele.
-
válasz
doddencs #7346 üzenetére
Azt azért nem tudod partícionálni, mert a gép nem látja a SATA interfészt. De semm gond, az BIOS-ban keress egy olyat, hogy Advanced setting-s és azon belül olyan hogy ACHI vagy IDE vagy SATA kontroller mode, és azt állítsd compatible-ra vagy standard-ra vagy IDE-re! A fenti opciók mind ugyanazt csinálják csak más elnevezést adnak nekik a gyártók. Ha ez megvan az sima XP boot CD is fogja "látni" a merevlemezt!
Sok sikert! -
V.Stryker
nagyúr
válasz
doddencs #7346 üzenetére
Mégis mi köze van a SATA csatis vinyónak ahhoz,hogy milyen fájlrendszert használsz?
Elvileg, amikor telepíted a vistát(nekem már rég volt) akkor a formázásnál kiírja a vinyó méretét és ott át tudod állítani kisebbre...pl. 200gigás vinyónál ott lesz,ogy 196542...ha oda beírod helyére,hogy 20000, akkor csinál egy 20 gigás particíót, a többi meg formázatlan marad. Felrakja a rendszert,majd lemezkezelőben megformázod a többit. (Erősen XP-re alapoztam,mert már nem emlékszem a vistásra,de azért annyira nem kéne eltérnie.)
-
ABE
őstag
válasz
doddencs #7343 üzenetére
Vagy le van tiltva szoftveresen a pöcökegér, vagy rossz. Nem kell lenyomni, csak mozdítani rajta az ujjad. Ha Synaptics cucc fel lett rakva, akkor működnie kéne.
A netre csak annyit tudok mondani, hogy próbálj meg keresni rá valami topicot. Nekem volt olyan netem, ahol az IP címeket kellett állítgatni, ezt a Vezérlőpult / Hálózati kapcsolatok / Vezetékes kapcsolatnál lehetett beállítani. Ott a tulajdonságoknál az IP címeket kellett beállítani, amiket a szolgáltató adott. Nézd meg a szolgáltatótok által adott papírokat, azt tudom javasolni.
-
doddencs
senior tag
válasz
doddencs #7342 üzenetére
Bocs, lejárt a mod-idő.
Az internet mellett a trackpointot sem sikerült megoldanom, vagy lehet én használom rosszul
Mert még sosem használtam, de az istennek sem bírom megmozdítani az egérmutatót vele.. Hogyan működik ez pontosan, csak azt a spakát kell mozgatni, vagy le kell nyomni hozzá vmit vagy hogyan?
-
ABE
őstag
válasz
doddencs #7340 üzenetére
Ha addig nem aktiválod, akkor a belépő felületig jut, és csak az aktiválást lehet elvégezni, ha jól tudom. De kérdezd meg inkább a Vistás topicban, ott biztos tudják.
A videokártyához szerintem használd a HP honlapján elérhető legújabb drivert. Lehet próbálkozni az ATI honlapján találhatóval is, de az nem biztos, hogy feltelepül. Meg lehet buherálni azt a drivert is, de szerintem nem érdemes.
-
ABE
őstag
válasz
doddencs #7337 üzenetére
Ha felrakod a Synaptics csomagját, akkor az egér beállításai közt létrehoz egy új fület. Ott nézd meg, hogy nincs-e letiltva a pöcökegér, bár alapból menni szokott
Ha nem sikerül regisztrálnod, akkor gondolom nem indul el a Windows.
De emlékeim szerint 30 nap van rá, nem?
Doris Lune
Passz... Talán vírus, vagy valami beállítási hiba; nem tudom sajnos.
-
ABE
őstag
válasz
doddencs #7328 üzenetére
Driverekből az kell, ami fent van a honlapon. Általában Vista a legtöbb cuccot felismeri automatikusan, a lényeg, hogy az eszközkezelőben ne legyen ismeretlen eszköz. Ha a hálózati kártyák működnek, akkor tuti nincs gond a rendszerrel. Talán valamit a kapcsolatoknál kell belőni, hogy menjen a dolog. Ha másik gépen működik, akkor nézd meg, hogy a hálózat hogy van beállítva (pl. IP cím, ilyesmi).
-
spyduck
nagyúr
válasz
doddencs #7094 üzenetére
A Fifa2008 totál inkompatibilis, de egy programozó srác elmagyarázta, h lehet megcsinálni de nem nagyon értettem. Ez a 2 oprendszer sztem pénzkidobás.
Ha annyit szívtál volna a Vistával mint én akkor értenéd.
mod: Azt azért hozzáteszem, h a LostPlanet egyszerűen gyönyörű dx10-ben, álmodni se mertem vlna szebb játékot és ennél még vannak jobbak, de mind ezt egy 8800gt-vel persze Vistán dx10-el.
-
spyduck
nagyúr
válasz
doddencs #7091 üzenetére
Ha vágysz a dx10-re ami azért nem a HD2600-nak van kitaláva akkor Vista, de sztem itt már jópáran tudják, h mi a véleményem a Vistáról. Az, h miért jó neked a 2 oprendszer nem tudom. Egyedül az a logikus, h Vistán játszhatsz a dx10-es játékokkal XP-n meg ezen kívül megcsinálhatsz bármit.
-
Kbali
nagyúr
-
ABE
őstag
válasz
doddencs #6834 üzenetére
Egy HP 8510p renew programban jó választás, 260e-ért ezt tudja:
• 15.4"WXGA (1280x800pixel) antiglare • ATi Radeon HD 2600 512HM • Core2-Duo T7500 (2.2GHz/4MB/800) • 1024MB DDR2 • 160GB HDD • DVD+/-RW DLay.• Wi-Fi • Bluetooth • (MgAl) fémház • Microsoft Windows Vista Business • 1év nemzetközi HP garancia
12e a garancia bővítése 2 évre, 8e a memória bővítése 2,5 Gb-ra (ez a rosszabb eset, ha esetleg 2x512Mb van benne gyárilag), és olyan 10-15e lehet a billentyűzet cseréje magyarra. Ez összesen 290-295e, de cserébe van egy erős, professzionális géped.
-
ABE
őstag
válasz
doddencs #6826 üzenetére
1. Memória: szerintem Vista alá elég a 2 Gb is. Rakass bele 1x2 Gb-ot, és akkor nem gond később bővíteni, ha mégis kevésnek érzed. 64 bites oprendszerek látják mind a 4 gigát, ha arra kerülne sor.
2. Megéri azt a kis plusz pénzt, ha van ilyen opció.
3. Kijelző magasabb felbontása nem feltétlenül előny. Van akinek bejön, van akinek nem, ezt meg kellene nézned személyesen. Azt ne feledd, hogy igazán szép képet natív felbontásban ad a TFT képernyő, és egy GF 8600M már az 1280x800-as felbontással is megküzd egyes játékok alatt. Szerintem a kisebb felbontás bőven elég lesz neked.
4. Passz, ha az erős VGA lényeg. Ha a 8400-as (illetve Quadro 140M) szóba jöhet, akkor R61 mondjuk. Vagy esetleg olyan gépek, amik alapból 2-3 garanciával jönnek (Dell, Asus, Toshiba talán).
-
Darth_Revan
veterán
válasz
doddencs #6771 üzenetére
Az sajnos nem tudom, mert ahány bolt annyi ár. Azon viszont ne lepődj meg ha azt látod, hogy a DDR1-es RAM drágább, mint a DDR2-es
Attól még, hogy 333Mhz-es van benne alapból, lehet, hogy tudja kezelni a 400Mhz-eseket is (max downclockolja 333Mhz-re)u.i.: PCX-ben találtam 512MB-os 333Mhz-es Geil RAM-ot 4734Ft-ért! [link]
-
Darth_Revan
veterán
válasz
doddencs #6767 üzenetére
2 bővítő hely van benne és max 2GB (2x1GB) DDR RAM-ot tud kezelni.
2 helyen lehetnek elvileg a RAM bővítőhelyek:
-a gép alján amihez le kell venni egy fedlapot
-a billentyűzet alatt, amihez pedig a billentyűzetet kell leszedni
(-vagy pedig az 1ik a bill alatt, a másik pedig a gép alján) -
Vincentph
csendes tag
válasz
doddencs #4486 üzenetére
Nm. Az Albacomp a gépeit felhasználás szerint kategorizálja és időről időre dob ki újabb generációkat az egyes típusokból. A Business-ből a V4 jelenleg a legújabb. Ez itt nem a reklám helye, de pl. ez a cég [link] igényes oldalt állított össze az árult gépeikről. Itt [link] is van 1 elég jó/részletes leírás a gépekről. A notebookcheck.net-et is érdemes nézegetni a tesztek, összehasonlítások, stb. miatt.
-
Vincentph
csendes tag
válasz
doddencs #4480 üzenetére
Ha játékra is kell, akkor sajnos a felső kategória úgymond kiesik mert az min. 300k körül van a nevesebb gyártóknál. Nekem MSI EX610-em van (Athlon X2 1,8ghz, 2G ram, 160G vinyó, Radeon 2400 256MB), ennek az ára 160-170k között mozog sztem ezért az árért jó vétel. 200k körül van az Albacomp újgenerációs Business V4 gépe amiben Core 2 Duo és Geforce 8600 GS van, így ránézésre az is "best-buy"-nak tűnik. A Toshibának is vannak jó gépei az A200 ill. A210 szériában Radeon 2600-al szerelve. Az ASUS F3KA v. az MSI GX600-610 sem tűnik rossz választásnak feltéve ha a 250 körüli sáv is rendben van.
-
Vincentph
csendes tag
válasz
doddencs #4477 üzenetére
Ez attól függ mire akarsz gépet venni. A IBM/Lenovo, Dell, HP számít mondjuk felső kategóriásnak a laptop márkák között (kitűnő szolgálatás, garanciális ügyintézés, stb.), viszont a gépek ár/érték aránya nem túl magas (bár vannak jó Dell gépek relatíve olcsón is). A legjobb ár/érték arányú gépeket (szerintem) az MSI, az ASUS és az Albacomp rakja össze, talán még az ACER is ide sorolható, viszont ezeknél ne nagyon számíts elit kiszolgálásra.
Aktív témák
Hirdetés
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Formula-1
- PlayStation 5
- A HMD visszalép az USA piacáról
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro M4 16Gb 500Gb
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest