- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
doddencs
senior tag
Hali
A HPq 8510p tipusú notimba szeretnék venni aksit. Tudnátok segíteni, hol, és milyet érdemes bele venni? Kapható 8 cella fölötti is bele? ebay-től sem zárkózom el.
Üdv.
-
doddencs
senior tag
Sziasztok
Pasztát akarok venni a laptopomba, tudnátok segíteni? Egyrészt elég nagy különbségek vannak árban, és kiszerelésben, mi a különbség köztük? Nem akarom a legdrágábbat, de olyat sem, ami szétfolyik mondjuk, vagy szimplán szar.
Illetve mennyit érdemes egy laptophoz? 2-4-10gr?
iponnál keresgélek: link
Előre is köszi.
Üdv.
-
doddencs
senior tag
Sziasztok
(asus topicba is írtam, de hátha itt előbb kapok választ.)
Nővérem gépére (Asus X51L) feltelepítettem a Windows 7-et. Minden okés, eszközkezelőben nincs ismeretlen eszköz, ami volt is, stimmelt a vistás driver.
De..
Az fn gyorsbillentyűk nem működnek megfelelően. A fényerő szabályozás működik, de ennyi. A hangerő, wi-fi nem. Ezek közül is a hangerő a kellemetlen, a wi-fire van külön gomb.
Hogy tudnám orvosolni a gondot? asus oldalról vmi?. Vagy ha vmi külső progi lenne, amivel betudok állítani bill-t a hangra..
Előre is köszönöm a segítséget.
üdv.
-
doddencs
senior tag
válasz
doddencs #12990 üzenetére
Na ventiknél most megfújattam kicsit, ill. gyengén me gis porszívóztam..
Remélem csak ez volt a gond (jött ki piszok rendesen), és most tartja az 55°-ot(max 60, de rögtön lehűti), ami korábban is ebben a melegben megvolt.
Amúgy ez a hűtőpasztás dolog, mire még gondoltál, ez micsoda? Még nincs egy éves a gép, remélem nem kell ilyenre számítanom..
-
doddencs
senior tag
Az normális, hogy ha a procim 25°-os szobában folyamatosan 60-70° között értéken pörög?
-
doddencs
senior tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy van valakinek tapasztalata a laptop skinekkel kapcsolatban. Volt már vkinek ilyenje, milyen minőségűek, milyen vastag (gondolom vastagabb mint egy normál matrica), egyéb tapasztalatok..
Előre is köszönöm
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek ASUS laptopja van. ÉS az történt a géppel, hogy az asztali lámpája valahogy ráért a gépre, s nem vette észre, és a fedlapjának a széle megolvadt. Azt mondja elég szép méretben, szóval zavaró.
Annyi kérdésem lenne, hogy lehet ezt orvosolni, lehet ezt cserélni? És ha igen, milyen árban?
Előre is köszönöm
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Sziasztok
Mivel a hdmi topicja eléggé behalt, ide is megírom.
A héten meg akarok ejteni egy hdmi-hdmi kábel vásárlását. (a laptopomat szeretném kikötni Tv-re). S reménykedek, vannak itt olyanok, akik kikötik a laptopot a TV-re.
Annyi kérdésem lenne, tekintve, hogy nem akarok rászánni 5-10-20 ezreket, merre lehet jó áron beszerezni egyet. Méretre min. 2m kellene, onnan árfüggő. A hdmi topicjában pár hsz-t átfutva, volt link kácsa audióhoz, hqelektronikához, s volt ott 3000Ft-ért is, de volt 20-30K-ért is. Mi dobja meg ennyire az árát? Mit érdemes nézni a kábel tulajdonságait tekintve, mert nekem az árnyékolások, köpenyek, miből van a ház nem mond sokat.
Egy hdready-s tv-n szeretném élvezni a filmeket.
Remélem, tud vki segíteni.
Előre is köszönöm
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, h. gépindításkor, vagy mikor egy fájlra jobbklikkelek, kapok egy pop-up ablakot: PSD Shell Extenstion: Resource file <C_PsdRsDll> not found!
Leokézom, s minden szuper, csak hát idegesít. Meg van vmi másfajta popup is indításkor(most nem tudom mi), de összefügghet szerintem.
Google-ben kutakodtam, itt meg is találtam, h. ez nem egyedi
Ha jól kiszedtem, akkor a megoldás, hogy: unistalled infineon security platform
Ez alatt mit érthetnek, mit uninstalláljak? A HP protecttools-t?Előre is thx
doddencs
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Szeretném beállítani a notimhoz (8510p), hogy kérjen indításkor (bejelentkezéskor) jelszót, pontosabban az ujjlenyomatomat. De kapásból azt merre tudom beállítani, hogy a bejelentkezési képernyővel induljon a windows (felh.választás).
Valamint arra rájöttem, h. a credential manager program kell nekem, de. A" my identity " alatt beállítom az ujjlenyomatomat, de azt hol tudom, h. kérje is? Vagy hogyan kell ezt beállítani?
Előre is köszönöm.
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy másik problémám is, mégpedig az, hogy a notin nem tudok "and" jelet írni, nem működik megfelelően az alt gr-c funkció.
Először az volt, hogy erre a bill.kombinációra az ati catalyst ugrott be, na ezt gyorsan le is állítottam, meg töröltem is ezt az ati gyorsbill.-dolgot. Ezután addig jó, h. nem nyitja meg a Catalystet, de továbbra sem írja ki az "and" jelet. Pedig iszonyatos szükséges lenne programozáshoz.
Remélem vkinek van ötlete, találkozott már ezzel a problémával, s tudtok segíteni.
Előre is köszönöm.
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Akkor tényleg felejtős, ennyit nem ér az egész.
Azért egy ilyen árú notebook, s nem tudom tv-n át nézni :@
Kali:
ez jó leeht? -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Az adatlapomon szereplő notiról (HPQ 8510p) lenne szó. Szeretném a gépet összekötni a TV-vel, s a kérdésem az lenne, milyen kábellel tudom ezt megvalósítani. A TV-n csupán S-Video bemenet van, a laptopon pedig HDMI valamint hátul egy szürke csavaros VGA kimenet(pontos nevét nem tudom, vki tudja, elárulhatja
Milyen átalakítóra, kábelre van szükségem ,mert ilyen formában nem találtam.
Előre is köszönöm.
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Akkor tudna nekem valaki olyan programot ajánlani Vista alá, amivel a processzort állandó max sebességre be tudnám állítani? RMClock fenn van a gépen, ha azzal menne előny lenne, de bármilyen programot ajánlatok felteszem
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Lehet kicsit offos, de ez a topic pörög, s talán van pár notebookon játszó emberke.
Az lenne a problémám, hogy a minap feltettem a FIFA08-at, aminek simán mennie kéne a laptopomon. Megy is, csak egy meccs olyan, mint a lassított felvétel. Nem laggol, nem akad, csak nagyon lassú. Menü, minden normális, csak a meccsek.. és próbálkoztam grafika visszavételen, részletesség, játéksebesség gyorsítása.. mindhiába.
És hasonló volt a EURO 2008 esetében is, az is lassított volt. (PES-t nem volt időm próbálni)
Miközben persze olyan játékok, mint Crysis, MOHA, COD4 simán futnak, normál sebességgel, erős grafikán.
Na hát remélem volt már vkinek ilyen problémája, és sikerült megoldania. Nem tudom, mért pikkel a gép a focis játékokra.
Pedig lassan kinn a FIFA09..
Javaslatokat, ötleteket a probléma megoldására szívesen fogadom.
Előre is köszönöm
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm azzal a problémával fordult felém, hogy a gép bekapcsolásakor a kijelző minimum fényerőn kapcsol be, és nincs mást tenni, mint mindig szépen felnyomogatni a fényerőt.
Sajnos pontos típust még nem tudok, ACER-ről van szó, ennyi a biztos. De mégis mi lehet a géppel, egy éves, és épp szervizből jött ki, s azóta csinálja ezt. Az op.rendszer XP, merre tudnék beállítani vmit ez ellen, mégis mi lehet ez?
Valaki tapasztalt már hasonlót, minden ötletet a probléma megoldására örömmel fogadok.
Előre is köszönöm
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asus A6000 tipusú laptop. Annyi problémám lenne, hogy miután bekötöttem a routert, a HP-men szépen használom is, gond nélkül netezek, de ez a gépképtelen megtalálni a hálózatot.Hogy tudnék ezen segíteni?
Gondoltam driverfrisítésre, de nem mai gépről lévén szó, így nem tudom, ezeknél frissebb drivert gondolom nem igen lehet találni hozzá
Bárkinek vmi ötlete van, szívesen fogadom őket
üdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Melyik a megbízhatóbb program, az NHC vagy az RMClock? Azért kérdem, elsősorban a hőmérsékletet figyelem velük, de elég eltérőek az adatok. Míg NHC-ben ált. a CPU 50°-os, ilyenkor az RMClock 53°-ot mutat, míg terhelésnél az RMClock rendre minimum 10°-kal kevesebbet jelez. Melyiknek lehet hinni jobban?
De a CPU órajele sem egységes, NHC szerint folyamatosan 2.2GHZ, míg a másikban ingadozik, normálisan? Hallottam, NHC-nek vannak hiányai Vista alatt, így hajlok arra, vele van a gond.
Valamint mivel még sosem bűvészkedtem ilyen beállításokkal, energiaspórolással, meg amiket még ezen programokban állítani lehet, nem tud vki egy linket adni, ahol le van írva vmi használatiféleség
?
thx
doddencs -
doddencs
senior tag
válasz
xcbiker #7665 üzenetére
Hmm ez sem rossz, legalább itt is megvan a vevőegység helye.
Usanotebooknál nettó 6.000 Ft, ez már barátságosabb ár. És ez is ilyen picike, notebook-egér?
"Egyetlen elemkészlettel 6 hónapig, vagy az automatikus be- és kikapcsolással akár tovább is használhatja az egeret."
Ezt azért túlzásnak tartom, tapasztalatok? -
doddencs
senior tag
válasz
Darth_Revan #7605 üzenetére
Ilyen dögmelegben az én HP-m is terhelés alatt simán 70-80°..
-
doddencs
senior tag
A notebook figyelésére, órajel állítására, hőmérséklet sasolására miket szoktatok használni? NHC az ideális erre?
Aki NHC-t használ, ott órajelet hol lehet visszavenni, mert ahogy észrevettem, folyamatosan maxon (2,2 GHz-en) pörög a gép
Vagy milyen egyéb programot érdemes még feltenni?
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Újraraktam a Vistát a gépen, meghajtókat is sikerült igény szerint kialakítani.
Viszont most akkor csak a hiányzó drivereket szeretném telepíteni, nem pedig a recovery dvd-ről mindent..
Eszközkezelő alapján 5 eszközhöz nincs driver:
Alapvető rendszereszköz, hálózati vezérlő, ismeretlen eszköz, PCI egyszerű kommunikációs vezérlő, PCI soros portMég mindig HPQ 8510p notebookról van szó, és segítségeteket kérném ,melyik driverek ezek, a link alatt melyiket kell letöltenem, telepítenem?
[link]THX
üdv: doddencs -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani programot, amivel SATA meghajtót tudnék particionálni? Mert telepítéskor a Vista nem engedte, és úgy látom, a Partition Magic ill a Paragon Partition Manager sem támogatja
THX
doddencs -
doddencs
senior tag
válasz
doddencs #7342 üzenetére
Bocs, lejárt a mod-idő.
Az internet mellett a trackpointot sem sikerült megoldanom, vagy lehet én használom rosszul
Mert még sosem használtam, de az istennek sem bírom megmozdítani az egérmutatót vele.. Hogyan működik ez pontosan, csak azt a spakát kell mozgatni, vagy le kell nyomni hozzá vmit vagy hogyan?
-
doddencs
senior tag
Na közben sikerült az aktiválás, sok kattintgatás, keresés után találtam egy telefonos módszert, ami mondjuk nem működött, így végül sms-sel megoldottam.
Az internet viszont nem akaródzik sikerülni
Megtalálja, a kapcsolatoknál megvan, ki is írja ott h. gigabit ethernet akármi.. de azt is fölötte, hogy nem azonosított..
Próbáltam új IP kérés, meg amiket ott felkínál, de semmi. -
-
doddencs
senior tag
Hát ismeretlen eszközöm nincsen az eszközkezelő szerint.
Akkor még próbálkozok.. amúgy ha nem sikerülne regisztrálnom a Vistát a 3 napo belül, mi történik?Valamint még annyi, hogy a TreackPointot hogyan leeht beüzemelni, vagy hogyan kell irányítani vele, nem sikerül. Vezérlőpult egér alatt pedig csak a synaptic touchpadot látom..
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Meglett a notebookom, HPQ 8510p. Tegnap felment rá az op.rendszer is (VistaB), de internetet nem sikerül varázsolnom rá - chello extreme csoamgról van szó, de lehet lényegtelen.. A gép nem ismeri fel
Ezt hogy lehetne megcsinálni?
Valamint driverket a hp oldaláról mindegyiket érdemes leszedni? Vagy van ami nem kell, illetve olyan ami ezeken kívűl is kell?
Előre is köszönök minden segítséget
üdv
doddencs -
doddencs
senior tag
válasz
spyduck #7105 üzenetére
Hello!
Csak érdekelne, mit használsz a Vista kinézet elővarázslására?..
Mert az asztalin Xp-m van nekem is, és érdekelne
Meg ezek használata törvényes elvileg?
Találtam Vista Transformation Pack nevezetű programot, de azért érdekelne te melyiket használod, mert gondolom ha használod nincs vele semmi gond
-
doddencs
senior tag
válasz
spyduck #7095 üzenetére
Hát ha majd fifa09-cet mellőznöm kéne, sajnálnám, de hát mindegy. Én is pénzkidobásnak érzem, mert tényleg igazi előnyét nem látom.
Azért 8800GT-vel valamennyi játék gyönyörű
Nekem annyira nagy elvárásaim nincsenek, pusztán annyi ,hogy élvezhetően fusson valamennyi új játék is. Perpill csak a TM Nations 4ever, Race Driver Grid, Mass Efect érint
Mert azért egyetem alatt sem szeretnék unatkozni, ha esetleg otthon vagyok -
doddencs
senior tag
válasz
spyduck #7092 üzenetére
És játékoknál nem tud hátrány lenni a Vista? Mert párszor már olvastam kommenteknél, h. Vista alatt nem futott...
(véleményedet én is ismerem, inkább nem kommentálom - Vista-elleneseket nem igazán tudom megérteni.. mert azért kevés érv van az XP mellett a Vistával szemben
.. )
-
doddencs
senior tag
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, az egyre aktuálisabb notebook-vásárlással kapcs. Ugy egy HPQ 8510p a kiszemelt, játékra is használnám.
Eredetileg VistaB op.rendszerrel terveztem, de nem tudom, ez játékok terén befolyásol-e vmit, mert szoktak panaszkodni a vistások?
Valamint van-e értelme annak, h. két előretelepített op.rendszerrel kérem a gépet (VistaB, XP Prof)? Mert maximum azon kívűl, h. játszanék, akkor XP-t töltöm be, nem látom, máskor mikor használnám ki a két op.rendszert? Milyen más előnyei lehet a két op.rendszernek, hátha vmi nem jutott eszembeÜdv:
doddencs -
doddencs
senior tag
Köszi a választ
Lehet megelégszek 2 GB memóriával, szerintem is elégnek kell lennie.
R61 jó gép, TP is, csak azért a quadro nem hozná az elvárásaimat, ahogy a GF 8400 sem.. a Vostro 1510-ről emiatt le is mondtam.
Asus árait sokallom, Toshibában pedig a videokari miatt a Satellite jöhet szóba, ami viszont anyaghasználatban hagy némi kívánnivalót..Kijelzőben pedig akkor az 1280x800 lesz a nyerő, veled együtt már többen megerősítettek, h. az az ideális. Most úgy tűnik, marad a Vostro 1500, vagy a HPQ 8510 renew programban, ATI-val.. még meglátom..
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Talán ez a topic jobban pörög, itt is megkérdem:
I. Mennyi memóriát érdems kérni Vista alá? A 4 GB-ot ugye nem látná mindet, ebből kifolyólag 3GB-ra gondoltam, az vmit befolyásol, h. épp 2x2GB v. 1x2GB + 1x1GB van a gépben?
II. 160GB (7200rpm) SATA Hard Drive with Free Fall Sensor - ez ugye megérné a nettó 2900FT felárat ?
III. kijelző kapcsán melyik az előnyösebb:
15.4" Widescreen WXGA (1280 x 800) Display with Anti-Glare Coating
15.4" Wide Screen WXGA+ (1440 x 900) Display with Anti-Glare Coating
Esetleg, de ez árban jóval magasabb: 15.4" UltraSharp™ Widescreen WUXGA (1900 x 1200) Display with TrueLife
Jobb esetben NVidia 8600M GT alá lesz a kijelző, egyéb esetben 8400M GSIV. Bruttó 280.000 FT-ig, ha nem kapok megfelelő ajánlatot Dell Vostro 1500-ra, milyen notebookot ajánlatok? A kritérium, ami nagyban befolyásol midnent, h. játszani is szeretnék a gépen, szóval örülnék, ha NVidia 8600M GT szintű videokártya lenne benne. Megfelelő szervízháttérrel rendelkező típus kell, csakis új jöhet szóban, semmiféle HP asis/renew. Ha az ár tartalmazná az op. rendszert (Windows Vista), remek lenne.
Előre is várom ötleteiteket, tapasztalataitokat!
Üdv doddencs
-
doddencs
senior tag
Én is ebben az árkategóriában keresek notebokott, vagyis inkább 280-nál húztam meg a felső határt, én a Dell Vostrokkal kacsintgatok. Csak az új V1510 nem kérhető 8600ás videokártyával, a V1500 pedig kicsit drágább... szal igazán nemtom.
Viszont ha játék nem fontos: Lenovo/IBM ThinkPad T61, HP Compaq 6910p, Dell D630 - könnyűek, megfelelő szervízháttér, masszív váz...
-
doddencs
senior tag
válasz
(Darkwood) #6817 üzenetére
Azért nettó 270nél már elgondolkoznék, h. egy Dell XPS 1530 v. az ASUS...
-
doddencs
senior tag
Ebből közben megtudtam, h. 333 MHZ-seket kell néznem, nos szóval ilyen típusút 512 MB v. 1 GB változatban, hol találok legjoibb áron
?
-
doddencs
senior tag
válasz
Darth_Revan #6768 üzenetére
köszi
Egy újabb kérdés
És hol tudok legjobb áron hozzájutni egy DDR-es memóriáért?
Memóriákban vannak elkerülendő/ajánlott típusok? -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Nővéremnek van egy ~3 éves notebookja, ASUS A6500U.
És mivel 256MB memóra van benne csupán, szeretném kibővíteni min. 1 GB-ra. Ugy tudom, ezekben még DDR ramok vannak, viszont azt nem tudom, mennyit lehet beléjük pakolni, ill. mennyi memóra modul van benne. Meg h. merre van benne a memória
Erről van vkinek infója, vagy merre tudnék utána járni?
(de ugye mindenképpen lehet bele memóriát tenni, mert nővérem szerint nem lehet, ugy emlékszik.. de hát annyira talán nem régi a gép, csak lehet ..ugye?)
Előre is köszönöm a válaszokat
üdv
doddencs -
doddencs
senior tag
válasz
Vincentph #4481 üzenetére
ugy 270ig belefér még...
Nem tudsz nekem egy linket adni, ahol vmennyi laptopot megtalálok, árral együtt
Mert laptop.hu-ra néztem rá, hát ott ezek közül nem nagyon találtam. Az MSI-n már én is tanakodtam, meg elég jónak tűnik ez a tubógombos megoldás
Az Asus is jónak tűnik
Az Albacomp V4ről viszont még nem hallottam, s ez mitől újgenerációs?
A Toshiba pedig, ha hihetek a laptop.hu árainak, erősen 300 fölé húz(amugy köszi a segítségeket)
-
doddencs
senior tag
Értem..
Hát használatát tekintve filmnézésre, játékra, weblapkészítések (szal Adobe CS3 fusson
)... ezek amik meghatározzák majd a választásomat, mert a többi, amire használnám már nem lényeges.
Amiket néztem, kétmagos, 2 giga rammal, wlan, na meg vmi normális videókártya (256MB-s)-GF 8400, Ati HD 2400...
Árban pedig semmiképp sem szeretnék 300 fölé menni, sőt.. -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Laptopvásárláshoz kérném véleményeteket, melyik gyártókat ajánljátok leginkább? S itt figyelembe vévée a megbiízhatóságot, na meg persze az ár-érték arányt is
(mert gondolok itt arra, h. pl a fujitsu-siemens gépek nagyon jól fel vannak szerelve, de kérdés, mennyire bírják...)
thx
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- Dell E5440 laptop (14/i3-G4/8GB/128SSD/Magyar/AkkuX)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest