- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
Aktív témák
-
dawil
tag
válasz
8nemesis8 #15908 üzenetére
köszi a segitséget, a hangkártya egy conexant hd audio, többet nem tudok, de ha elárulod, hol tudhatok meg tobbet a chiprol, akkor megnézem.
amugy felraktam a win7-t (rc 7100 build) is az xp mellé, az egyelore mindent felismert, még a wifit is, csak még olyan szokatlan, nekem a vista kimaradt az életemből, ezért szeretnék egyelore xp-s maradni. -
válasz
8nemesis8 #15688 üzenetére
Hali!
Annyit szopok ezzel a laptoppal már hogy azt el sem hiszem
Jelenlegi gond: Most akarom bekapcsolni, semmit nem csináltam vele, áll egy helyben. Szóval bekapcs, képernyőn semmi. Egyszer csak xp hangja, mondom ez mi? Ha jobban megnézem iszonyatosan halványon bejött az xp, de 0 tényleg 0 fényerő
Pár restart után annyit csinált hogy az xp boot képernyő még teljesen jól látszott aztán amikor bejött az asztal megint 0 fényerő. Csak azt nem mondjátok hogy kuka a kijelző és buktam egy rakás pénztUgye csak érintkezési hiba? Mit tudok tenni? Szétszedjem óvatosan? Eddig életemben egyszer már szedtem szét laptopot, de az egy P3as volt 128rammal és gyakorlatilag mindegy volt már neki!
Külső monitorral teljesen jó a kép.
A gép amúgy egy Toshiba 2mag 2gb ram -
válasz
8nemesis8 #15665 üzenetére
Nem én nem próbáltam ilyesmit. Lehetséges akkor hogy memória probléma áll fenn?
Esetleg win nélkül lehet valahogy ilyen tesztet futtatni? Mert sajnos azt most sehogy se sikerül telepíteni a fentebb leírt kékhalál üzenetek jönnek. Ntfs.sys-el meg Win32.sys-el szokott baj lenni többek között. -
válasz
8nemesis8 #15668 üzenetére
Driverekkel még szenvedek, a vezetékes hálókártyához még nincs driver, most wifiről vagyok, ezen kívül van egy ismeretlen eszköz ami nem tudom mi, de szerintem az SD kártya olvasó. Lehet a billentyűzet kombináció driver miatt nem megy? Mégis milyen driver kellene akkor hozzá?
A wifivel kapcsolatban: Nem tudom mi a probléma, de korábban azt csinálta, hogy iszonyat sokáig töltött. Most az előző kérdésemet a laptopon tettem fel, tehát bement a gyorsítótárba. Most amikor megnéztem mit írtál mégis iszonyat lassú volt, sőt frissíteni kellett hogy behozza. Az újratelepítés sem segített megint ez a probléma. Egyes oldalakat nem akar megjeleníteni, csak megy hogy betöltés, állapotjelző csík meg üres.
Ezt a hsz-t megint csak úgy tudom elküldeni hogy leállítás, frissítés és csak akkor küldi el. -
válasz
8nemesis8 #15668 üzenetére
Driverekkel még szenvedek, a vezetékes hálókártyához még nincs driver, most wifiről vagyok, ezen kívül van egy ismeretlen eszköz ami nem tudom mi, de szerintem az SD kártya olvasó. Lehet a billentyűzet kombináció driver miatt nem megy? Mégis milyen driver kellene akkor hozzá?
A wifivel kapcsolatban: Nem tudom mi a probléma, de korábban azt csinálta, hogy iszonyat sokáig töltött. Most az előző kérdésemet a laptopon tettem fel, tehát bement a gyorsítótárba. Most amikor megnéztem mit írtál mégis iszonyat lassú volt, sőt frissíteni kellett hogy behozza. Az újratelepítés sem segített megint ez a probléma. Egyes oldalakat nem akar megjeleníteni, csak megy hogy betöltés, állapotjelző csík meg üres. -
Csabee.
nagyúr
válasz
8nemesis8 #15647 üzenetére
Lenovo is IBM,(idézem"Az IBM és a Lenovo történelmi jelentőségű szövetségre lépett" Dell meg nem jobb a HPnál
Ha már lekell redukálni akkor, HP,Lenovo(ibm),Compaq -
karakpecze21
senior tag
válasz
8nemesis8 #15635 üzenetére
3gb ddr2 800-as ram van a gépben.
32 bites win7-van telepítve.
Csak az a furcsa, hogy xp-nél 256volt a vga saját ramja és 512mb-lett ugy hogy a memóriából húzott le.
Most meg 128mb-nak írja a saját ram mennyiségét.
Mondjuk a vga-hoz nem találtam win7-es driver, csak vista drivert.
Lehet hogy itt lesz a probléma. -
lakisoft
veterán
válasz
8nemesis8 #15608 üzenetére
A neten most találtam egy nagyon durvát mutatom: ez nézd meg - érdekes. szerinted van értelme?
-
-
Immy
őstag
válasz
8nemesis8 #15493 üzenetére
Sajnos ezek nem jók
usb nem jó a linux támogatások miatt
pci nem jó laptopba
PCMCIA csak a régi laptopok támogatnak (1-2 kivétel)
Acces point megint nem jó
mini-pci esetén ki vennem az eredeti wifi karit (intel 3945abg) amivel esik a garanciaezért kéne express card-os verzió
-
kircipeti
senior tag
-
Csabee.
nagyúr
válasz
8nemesis8 #15142 üzenetére
Én két pakli plasztik kártyát raktam a Notebookom két srakához, így az megemeli és megy alatta a légáramlás!
De 2x2db radír is megteszi! olcsóbb mint egy hűtőpad!
x1400nak nem igazán kell nagy hűtés, nem egy erős vga. Lehet csapágyas a venti? vagy csak elkoszolódott nagyon?! Esetleg cseréld ki halkabbra ha tudod és teheted.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
8nemesis8 #15136 üzenetére
Hűtőpad 3-4 fokot segít! Fújd ki kompresszorral a gépet! Esetlegrakj alá valamit amivel megemeled a notebookot, és ezáltal jobban fog szellőzni! Én Gépembe 9600gt van.. az is zúg, de nem veszek alá hűtőpadot mer nem ér annyit, illetve azzal is csak a macera van, és rosz esetben még az is zúg. Szabályozni anyira nem érdemes, mert nem kéne leégetni a notebookod.
-
apuc
őstag
válasz
8nemesis8 #15133 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget,teletojtam ezzel a kérdésemmel sok topikot,e miatt bocsánat..
Engem az zavar,hogy hálózatról tökéletesen megy(utána az aksiról nem tudom bekapcsolni)és miután filmnézésnél 1 óra 15 perc után előzetes jelzés nélkül kikapcsol,és bedugom hálózatra akkor semmi hibaüzenet-és ha az aksi ikon fölé viszem a kurzort,kiírta mindhárom megtörtént alkalommal hogy az aksi 50%-on van,és hamarabb fel is tölti 100%-ra,úgyhogy lehet hogy valami formázó progival esetleg életre lehetne teljesen kelteni az aksit??
-
válasz
8nemesis8 #13214 üzenetére
Az mázli. Mi vagy 20 notit próbáltunk ki keresztbe-hosszába cserélgetni a VGA modulokat, de csak a DELL Inspiron 6800-as indult el ATI-NVIDIA transzplantáció után. De abban meg a saját szabványú csatis VGA moduljuk van éy gyanítom, hogy a VGA BIOS is rajta van a kártyán. Az MXM-es gépekben az alaplapi BIOS-ba van integrálva
ezért nem megy a keresztben cserélés...
-
xedos
addikt
válasz
8nemesis8 #13197 üzenetére
bocsi :-)
A számozás a gyártók trükkje...
Itt írta valaki, hogy a generációk közötti különbségek adják az első számot, a második pedig a kategóriát...
X700-nál az X1600 ami tényleg jelentőssen erősebb -saját tapasztalat. Utána a HD2600 is egy jobb ugrás. Majd HD3650 és 4650... -
jasonka
aktív tag
válasz
8nemesis8 #13190 üzenetére
Az a helyzet, hogy elbizonytalanodtam...
Először mindenki bíztatott : te is tudsz kártyát cserélni, nem ördöngösség, csak az a lényeg, hogy a III-as típus helyére beférjen - aztán KillHates kolléga "megijesztett" itt a 13111 hsz-ban, hogy "nem addig a' !" . csak azonos/hasonló ATI Radeon kártyatípusra tudok cserél(tet)ni.
Az "Apróhirdetés" rovatban volt egy X700-as , de már elkelt, "GO" van helyette - aki ajánlja, azt írja, hogy mindez nem így van - nyugodtan lehet berakni ilyesfélét is...http://hardverapro.hu/muvelet/hsz/uj.php?thrid=876976&rtoid=6
(Persze legjobb lenne azonos kártya - dehát az ugyebár már csak használtban létezik...
-
Tendd
tag
válasz
8nemesis8 #13026 üzenetére
Na most próbáltuk ki. Gond nélkül csatalkozott. Egyszerüen ki lett választva a másik gépröl a hálózat, csatlakozás, beírod a jelszavat és kész is. (nemtudom egyeseknek mi ezen a bonyolult
).
1Mbit-et osztottunk meg, egyszerre elinditottunk egy "jutub" videót és gyorsabban töltötte mint, ahogy lejátszotta mindekettőnknek.Szval a sebességgel sincs gond -
Rihi87
csendes tag
válasz
8nemesis8 #12954 üzenetére
Helló!
Sikerül hozzájutnom 2X2gb ramhoz, elég korrekt áron (800 mhz Hynix 4e/db 1 év garival).
Nah a lényeg, hogy szét kellett hogy szedjem a laptopot, (remélem nem lesz gáz a garanciával... semmilyen matricát nem szakítottam fel...,csak nem valamilyen más módszerrel védekeznek a dolog ellen) Nah de a lényeg... Értelmezd nekem a mellékelt 2 képet:
1. Kép [link]
2. Kép [link]Az elsőn látszik az everestből egy adat, meg a notebookból egy rész, mindkettő a piros keretben.
A másikon meg a noti hátulja fedlap nélkül.
Megnéztem testvérem Acer Aspire 3102Wlmi laptopjának a szervíz kézikönyvét, meg az enyémét is, neki tuti biztos integrált kártyája van, ezért ott csak a bordát lehet levenni. Viszont az én notimnak (Acer Extensa 5620g) a szervíz könyvében benne van a vga eltávolítása is. A kérdésem az lenne, hogy ha integrált lenne, akkor lenne olyan foglalati része ami a hűtőventilátor tápcsatlakozója mellett közvetlenül balra helyezkedik el? Amire az MBT... kezdetű címke van ráragasztva? (lsd 2.kép)Kösz a segítséget!
Üdv: Rihi87
ui.: BIOS-ban nem találtam semmi olyan részt ami a vga kártya "memória felruházásával" lenne kapcsolatos. Csak annyi volt egy sorba leírva hogy vga memó 256, de nem lehetett rámenni, átugrott felette a kurzor.
-
Rihi87
csendes tag
válasz
8nemesis8 #12944 üzenetére
Uh bocs... akkor most megint nem értem a dolgot... :S
Nekem a rendszernek van 2gb-ja és külön a vidkártyának 256mb. Everest is ezt mutatja. Nem pedig azt hogy 1792 rendszermemó és 256 vidkari memó. Mint annak idején a másik acer notimban, amiben 1024 mega ram volt, de ebből 128 a vidkártyáé volt, és 896 a rendszeré...
Akkor a kérdésem hogy világos legyen számomra xD : Dedikált az a videókártya ami saját memóriával rendelkezik és kivehető, vagy az ami saját memóriával rendelkezik és/vagy kivehető? Remélem érteni mire vagyok kíváncsi...
Még egy kérdés 8nemesis8, és békén hagylak
Az acer.hu-n ezt olvasni a videókártyámnál:
ATI Mobility Radeon™ HD 2400 XT akár 1024/512 MB HyperMemory™ (256 MB dedikált GDDR2 VRAM, akár 768/256 MB megosztott rendszermemória*), OpenEXR High Dynamic-Range (HDR) technológia, Shader Model 4.0 és Microsoft® DirectX® 10 támogatása
*A rendszermemória méretétől függőenA félkövér rész azt mondja, hogy ha belerakom a max mamóriát (4gb-t), akkor játékoknál, grafikus alkalmazásoknál, ha igény van rá, a vidkártya memóriája felszökhet 768 mb-ig is?
Köszi a választ!
Üdv: Rihi87
-
barkzso
csendes tag
válasz
8nemesis8 #12938 üzenetére
Köszi a választ, látom hogy integrált de nem is lehet hozzá másik karit csatlakoztatni?
Nincs agp vagy pci-e vagy más csatlakozója szerinted?
Csak az zavar az integrált karival kapcsolatban tulajdonképpen, hogy a directx-nek azt hiszem a 8.1 verzióját támogatja maximum... -
-
Rihi87
csendes tag
válasz
8nemesis8 #12934 üzenetére
Hali!
Az enyém nincs a listában, de utánanéztem, és ezt a típust is 256-osnak írják. szóval az kiesett... 512-esek meg más technológiával készültek. Míg az én 256-osom 65nm-es, az 512-esek 55nm-essel. Gondolom ebből el is dőlt, hogy nem kompatibilis. De arra még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy gép szétszedése nélkül hogy nézzem meg mxm hanyas foglalatu a vga? :S
-
Dako18
csendes tag
válasz
8nemesis8 #9972 üzenetére
Először is köszi a választ ;) Én is erre gondoltam először, h nem hoztam létre a harmadikat... De határozottan emléksztem, h megcsináltam.
Kaptam olyan választ is, hogy 3 (v. több) partíció esetében a windows nem mindig látja mindet automatikusan a telepítés után, hanem "aktiválni" kell őket itt:
Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Storage -> Disk ManagementEz utóbbit nem volt lehetőségem kipróbálni, mert addigra vissza lett téve 2 partícióra a merevlemez (nem én csináltam). Mindenesetre, ha a másodikról van valakinek bármilyen információja, az ne habozzon megosztani velem
-
-
Sanshxpx7f
csendes tag
válasz
8nemesis8 #9949 üzenetére
Mivel kollégista vagyok, csupán netezésre kéne a gép,meg ugye filmnézésre, meg házik csinálására World-ön. Csakhát ugye mégiscsak jó lenne az az XP..
De ha azt mondod, hogy megy/menne rajta a Vista, akkor nincs ellene kifogásom
Mondjuk azért vannak némi kétségeim a vistával kapcsolatban,nekem amióta létezik az XP, azt használom, és teljesen elégedett vagyok vele, viszont a vistáról sok rosszat hallottam.. Akkor vistával is megéri a gép? -
Sanshxpx7f
csendes tag
válasz
8nemesis8 #9937 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Már ezzel sokat segítettél
Viszont, csupán azért kérdeztem az XP-t, mert pont ma mentem volna laptopot venni, Dell 500 M 540-est és az eladó srác (szakember? ) azt mondta, hogy erre a tipusra csak a vista jó, xp-t nem lehet rá rakni, viszont még a vista sem menne jól rajta, mivel 512 es a memóriája.Jó, tudom, bővítéssel megoldható, csak én nem akarom bővítgetni. Szóval nem vettem meg a Dellt. Akkor szerinted/szerintetek nyugodtan vegyem meg az Acert? -
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- Apple asztali gépek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Dell Precision 5540 / i7-9750h / 16gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- Lenovo IdeaPad Flex 5 - Érintőkijelző, ujjlenyomatolvasó, USB-C töltés, és ez még nem minden!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest