- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
válasz
forest_ns #10019 üzenetére
nem leszóltam a véleményedet, csak az én értékrendemben - függetlenül attól, hogy mire kell a noti - ez a kategória minden, csak nem erős és megbízható! mondhatjuk rá például, hogy ár/érték arányban rendben van, vagy ehhez hasonló jelzőket, de ne azt, hogy erős és megbízható notebook!
-
válasz
forest_ns #9979 üzenetére
akkor sokadszorra; a telep töltés alatt áll, a notebook meg hálózati táplálás alatt!
vagy ilyesmit ír ki;
feltöltött akkumulátor esetében; hálózati táplálás!
töltés alatt álló akkumulátor esetében; hálózati táplálás - töltés alatt!
minden akkumulátor esetében úgy működik a töltés szabályozása, hogy amikor feltöltött állapotba kerül az akksi, akkor a vezérlés lekapcsolja a töltést! hogy pontosan hány százaléknyi "merülés" után engedi bekapcsolni a vezérlés az akksi töltését, az noti/akksi gyártónként, illetve esetlegesen kalibrálás vagy beállítás függvényében változhat, de néhány százalékot merülnie kell, hogy ismét töltésre válthasson. a folyamatos töltés ártana az akkumulátornak, ha a vezérlés engedné, hogy a feltöltöttségi küszöb elérését követően is, még huzamosabb ideig menjen a töltés - de nem engedi, hiszen ez a lényege!
a kijelnzésben is szemléltetem a különbséget a töltés alatt álló, és feltöltött akkumulátor állapotában is;töltés alatt;
feltöltve;
-
válasz
forest_ns #9963 üzenetére
a hálózati táplálás adott esetben arra vonatkozik, hogy a notebook nem akkumulátorról üzemel, hanem hálózati táplálásról!
korábban volt már szó róla - illetve képet is linkeltem azzal kapcsolatban -, hogy bizonyos notik képesek xp alatt is kiírni minden infót az akkumulátor állapotáról, ha a tálcán jobb alul ráhelyezzük a mutatót az akksi ikonjára - ilyenkor kellene azt is, hogy hálózati táplálás, vagy a töltés akárhány százaléknál jár - illetve akksiról történő használatnál a százalékos értéken kívül például azt is, hogy időben hány órát és hány percet bír még az akkumulátor - igaz ehhez az xp esetében a noti gyártójának segítsége kell, illesztő formájában.
a rohammokus által írt vista féle töltés szabályozás abban a formában szerintem nem állja meg a helyét, mert a dolog nem kimondottan a vista műve - az csak közvetíti a folyamat állapotát - magát a töltés szabályozását az akkumulátorban lévő vezérlés végzi, az oprendszer csak kommunikál azzal!
ja, és lithium-ion és lithium-polymer akkumulátoroknak is árt a huzamos folyamatos töltés, csupán abban jobbak a korábbi nikkel-metál-hibrid és nikkel- cadmium akksiktól, hogy nem kell/ajánlott őket szinte mindig lemeríteni, a töltöttség bármilyen arányú állapotában bátran rájuk lehet tölteni. -
rohammokus
csendes tag
válasz
forest_ns #9963 üzenetére
az xp-t nem tudom.
pl nekem úgy van hogy ha itthon használom a gépet és mondjuk lehúzom a kábelről egy 20 percre, és lecsökken a töltöttség 92%-ra akkor ha visszadugom nem kezd el töltődni, tehát kiírja amit már írtam, és semmi. A laptopom kijelzői sem jelzik a töltést..
Ebben az esetben csak kétféleképpen tudom rávenni a töltésre:
- kikapcsolom a gépet, kihúzom a kábelt, majd újra bedugom, így feltölti 100% és megáll..
- üzem közben húzom ki a kábelt, megvárom míg lemerül vagy 80%-ra visszadugom és amikor feltölti akkor kikapcsol a töltés.
És mindezt a visszzajelző LED! jelzi, tehát nem a CSAK a vista kiírására alapoztam a mondandóm.
-
rohammokus
csendes tag
válasz
forest_ns #9954 üzenetére
Ha vistád van, akkor ki is írja ha hálózatról megy a gép és fel van töltve hogy "Csatlakoztatva. Nem töltődik"
Ők is kitalálták már hogy minek szedje le állandóan a user, amikor szoftveresen is ki lehet kapcsolni a töltést.
Másrészt a lítiumion-os akkumulátornak nem árt a folyamatos töltés, pl a mobiltelefonnak sem. Ez a "megszokás" a régről való amikor a gépek akkumulátorja nikkel-metál-hidrid volt.. -
válasz
forest_ns #9879 üzenetére
nem az aláírásomra gondoltam, hanem a kérdésedben az utóbbi részre; semmi baja nem lesz - az akkumulátorban lévő vezérlés lekapcsolja a töltést, amikor feltöltött állapotban van a notiban az akkumulátor, és a rendszer sem arról üzemel hálózati használatnál, tehát olyankor csak úgy a notiban van az akkumulátor!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kompakt vízhűtés
- Kuponkunyeráló
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Renault, Dacia topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- Reklámblokkolók topikja
- A Teslákba költözik a Grok AI
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest