- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
adam_
senior tag
válasz
Dell XPS #44241 üzenetére
Főként akkor jön elő a probléma, ha torrentről töltök, de van, hogy egyzerűen megfagy akkor is, amikor nem csinálok semmit sem csak böngészek a világhálón.
Korábban is ilyesmi problémám volt, akkoriban így írtam róla [link] Ezt követően eltünt a gond, de most újra előjött, és aktuális.
-
-
patroly61
tag
válasz
Dell XPS #44211 üzenetére
sajnos nem ahhoz ki kellene szednem ez egy működő rendszer volt a másik partíción vannak adatok csak odaadták, hogy rakjam újra a wint azt sem értem pen-ről miért nem működik atól, hogy a dvd drive haldoklik penről kellene működnie a bios boot menüben ki lehet választani a pent. lehet, hogy nem szereti a + os lemezt a dvd olvasó ?
-
Maateeo
aktív tag
válasz
Dell XPS #44171 üzenetére
A gyárit próbálom működésre bírni. De egyre inkább azon gondolkozom, hogy veszek az ismerősömnek egy PCMCIA WLAN kártyát, azt ennyi. Mert ha a saját gépemből kiveszem az USB wlan vevőt, és bedugom, akkor megy.
Komolyan az mocorog bennem, hogy nincs is benne gyárilag wifi, ismerősöm meg elfelejtette megemlíteni. De az sem lehet, mert a hivatalos dokumentáció szerint van. Áh.. -
-
zuchy
őstag
válasz
Dell XPS #44167 üzenetére
Szerintem nem VGA, mert vártam sokat hogy betöltődjön a windows, és kinyomom alvó üzemmódra, de nem ment. Ilyen caps lock, num lock-ot nyomogatom, de nem villog a ledje.
Tehát ha nem adna képet és minden jó lenne, akkor az optikai egér is világítana, minden működne rendesen, csak nem lenne kép. Bár lehet hogy nem így van, ez csak az elméletem erre. (Egy helyen írta valaki, hogy chipkészlet hajlamos megpusztulni rajta, nem tudom ez mennyire igaz.)
Amúgy Bios-ig se jut el, semmit nem csinál. Akkut már próbáltam, a ramokat még megpróbálom, HDD nélkül is eljutna a bios-ig szerintem, úgy hogy azt hagyom.
Köszi a segítséget. -
Muerte
addikt
válasz
Dell XPS #44122 üzenetére
A google kapásból az 5536g-t dobja ki az acer overheating keresésre,biztos nem véletlen,meg nem ez az egy eset van akkor.Szerintem aceréknél egy a lényeg: HALK legyen!Az hogy a hardver izzik?,le van sz.rva,meg nehogymá' jól érezze a user magát hogy nem romlik el benne valami 3 évig! Hát akkor miből lenne újabb és újabb profit kérem szépen? Ki van ez találva szépen
Na pl.itt is [link]
-
Muerte
addikt
válasz
Dell XPS #44119 üzenetére
Ez egy egyszerű gyártói hiba,semmi különös,aceréknél minden napos eset
5,6,8-as sorozat venti vezérlése kuka.Ráadásul a 89xx-es sorozat alulméretezett is.Érdekes azért hogy nem tudtak ennyi szériához sem normális biost írni.Szerk. Jah, moddolt bios a megoldás és lesz normális vezérlés,nem csak a max. 30%-os venti fordulatszám.
-
Gerasz
aktív tag
válasz
Dell XPS #44054 üzenetére
Köszönöm!
A másik tényleg kissé zavaros lett, tehát: sata-s vinyót szeretném használni a laptop ide csatlakozóján, amin eredetileg az optikai meghajtó volt. Ezekből a beépítőkeretekből létezik átalakítós, amivel ez elvileg megoldható. Ha tényleg működik, mennyire esik vissza a sebessége?
-
kircipeti
senior tag
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #44039 üzenetére
Acer, típusszámot, ilyesmit ennél többet nem tudok
Egyébként annyit nem értettünk csak, hogy bios nélkül jön az új vinyó (gondolom), és hogyan tudjuk feltenni rá, mikor bios nélkül tudtommal nem sok mindenre lehet megkérni a gépet
Nah, a szerkesztett megjegyzésed eloszlatta a homályt végre bennem
Bocs, hogy ennyire gyopár vagyok a témában, igyekszem kiművelni magam, és megint tanultam valamit
Köszönöm!
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #44033 üzenetére
Hát épp ez az, hogy nem tudom hogy megy ez
Ráteszi a winyót, és onnantól? Biost pl hogy operál fel rá? A kezdőlépésekben vagyok bizonytalan mert ilyet még nem csináltam, hogy gyári új winchesterre pakoljunk fel oprendszert. Igazából csak ez, hogy hogy oldjuk meg a biost, kérdéses. Drivereket majd acer oldaláról a típushoz lerántjuk, miegymás, azzal már nem lesz hiba. Ennyit már tanultam itt
-
válasz
Dell XPS #43925 üzenetére
Nem nagyon értem a kérdést
A laptop mellé adott a gyári tápom.
A dokkoló mellé kaptam egyet, ugyanaz a watt teljesítménye. A csatlakozójá viszont ma nézegettem. A dokkolón lévő dugalj amibe megy a táp az elég sok tüskés, a gyári töltője a laptopnak viszont középen egy tüskés. Ugyanaz lehet egyáltalán a 2 dolog töltője?
Lehet hogy rossz tápot kaptama dokkoló mellé (nem boltban vettem! ) -
icons
addikt
válasz
Dell XPS #43943 üzenetére
Najó, akkor lassítsunk le egy pillanatra!!
Én szeretem az iróniát, nagyon vicces dolog, ha nem bántod meg vele a másikat
De most nem erről van szó, hanem:Te most miről beszélsz?
Azt hiszem, megint elmegyünk egymás mellett!
Tényleg nem értem... amit írtam, hogy ki kellene próbálni másik szettel, azt teljesen komolyan írtam, meg is indokoltam (egyszer már biztos)! Úgyhogy egyre kevésbé értem, hogy miről beszélszSzerk.: ember.... veled sem könnyű kommunikálni... de te tudod
(azért jelzem megint, hogy valamit megint félreértesz
)
-
icons
addikt
válasz
Dell XPS #43940 üzenetére
Mert az infóban van magic.
Egyik ismerősöm ma kihúzta a VGA kábelt a gépből, utána visszadugta, azóta nem megy a monitor (érzékeli, hogy van valami bejövő jel, de nem jelenít meg semmit). Elvileg minden jól vissza van dugva, de valamiért mégsem működik úgy, ahogy kellene.
Vagy például: a DVD olvasóm egy hónapja még tökéletesen ment. Azóta nem ért hozzá senki, most fel sem pörög. Persze, lehet, hogy pont akkor romlott el (megzápult?)!
Én a "sosem lehet tudni' elv híve vagyok az infóban. Aminek bármi köze lehet a problémához, azt mindenképpen megvizsgálom, mert néha legfurcsább dolgok oldhatják meg a helyzetet!De az előző kommented tekintetében a probléma elég nagy eséllyel a laptoppal lesz.
Mindazonáltal én megpróbálnám, mert sose lehet tudni. Néha olyan dolgok is okozhatnak problémát, amiknek elvileg nem szabadna.
(#43941) Adribuba
az első ugye a töltő, a második az akksi, utóbbi pedig valami, amit már félig értek, de 5 percen belül nem fogom teljesen megérteni
de akkor lát mindent... -
Adribuba
csendes tag
válasz
Dell XPS #43920 üzenetére
Aksi töltöttsége 0%, teljesen lemerült, aztán nem tölt azóta semmit sem. Felteszem az áramkábelre, bekapcsolom, így megy, aksit nem tölti, ha a működés közben kiveszem az aksit, akkor működik minden további nélkül a gép, ha már az indításkor kiveszem, akkor nem indul el.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Dell XPS #43904 üzenetére
Hát annyira nem olvastam végig mert h nem tudok németül és a G Translate elég fapados de ez tényleg valami olyasmiről ír hogy cachenek használja az mSATA-t. Még mindig nem értem hogy ez mire jó szal ott tartok mint a kérdező
. Annyira mondjuk nem izgat, én ha SSD-t vennék akkor min 128GB-osat, arra raknám a rendszert a HDD meg adatnak tökéletes, nem kell ezt túl bonyolítani...
-
szabonagyur
félisten
válasz
Dell XPS #43875 üzenetére
Szia, köszi a választ.
Az asztaliban ilyen van: Kingston 64GB (SV200S37A/64G) SATA3 2,5" SSD
De még lehetőségnek ezt is gondoltam: Samsung Basic SSD 64GB SATA3 MZ-7PC064B/WW (830 Series, SATA 6Gb/s)Bele lehet ezeket rakni valahogy?
Valamint a notebookban lévő merevlemezt bele lehet rakni egy asztali gépbe? Értem ez alatt, hogy ugyanolyan Sata meg táp csati kell hozzá?
-
domber00
csendes tag
válasz
Dell XPS #43812 üzenetére
Igen,fizikailag ki is van kapcsolva,van egy usb-s wifim azt használom,különben nem tudom bekapcsolni a wifit.Van rjat a gépen,külön egy wifi jelzö gomb hiába nyomkodom nem kapcsol be sem magában sem az FN+ wifi gombal sem,tettem bele másik wifi kártyát de ugyanaz a helyzet azzal is ami viszont jo kártya mert egy másik gépböl szedtem ki.Tudtommal ha rossz is lenne a driver akkor is be kellene neki kapcsolnia,....
-
domber00
csendes tag
válasz
Dell XPS #43806 üzenetére
Akkor nem az a gond...azért vettem ki a gépböl a kártyát,mert egyszercsak nemlehetett bekapcsolni a wifit,(FN+wii kapcsolo) gondoltam rossz a kártya betettem egy másik gépböl valót de azzal sem tudom bekapcsolni.....akkor ezekszerint nem a kárty a hibás.Amugy egy régi fujitsu siemens amilo 1310G,a laptop....
-
endruboy1
senior tag
válasz
Dell XPS #43703 üzenetére
Hát ugyan úgy pörög a venti mint az elmúlt 2 év alatt bármikor, nem rég volt ugye telejsen szétszedetve és kitisztíttatva úgy hogy én arra tippelek hogy gyárilag nem jó a hűtése, alul van méretezve. És azért csak a BF3 multi alatt jelentkezik mert az szinte 100%-ban megizzasztja a CPU-t és a GPU-t is egyszerre, szerintem jobban mint a benchmarkok. Majd megpróbálom hogy mi van ha nem tényleg nem csak a Turbót kapcsolom ki, hanem visszaveszem a proci teljesítményét 60-70%-ra.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Dell XPS #43701 üzenetére
Lehet, félreértettél. Én nem a szervizekről mondtam véleményt, hanem a mindent "okosban" megjavítani akaró átleguserről, aki nem hajlandó kifizetni a szervizes árakat, de szeretné azon a színvonalon saját maga megjavítani az elromlott eszközét, mindössze netes videók és fórumos hozzászólások alapján - ami néha sikerül, de az esetek többségében csak ront a helyzeten - és akkor következik már a szerviz, ahol az elrontott gépet sokkal nehezebb és drágább javítani (főleg, hogyha a user eltitkolja a korábbi barkácsolást) - és akkor jön a "lehúzós szerviz" duma... PEACE!
-
Kbali
nagyúr
válasz
Dell XPS #43691 üzenetére
Járok autószervizbe, ott mondta a munkafelvevő, ráadásul az általam látogatott autós topikok is tele vannak a távdiagnosztikára/távgyógyításra szóló felkérésekkel, ami alapján minden szaktudás nélkül elkezdenek a delikvensek barkácsolni, azután meg csodálkoznak, hogy nem megy az autó...
-
Zoll21
tag
válasz
Dell XPS #43220 üzenetére
sziasztok
itt vagyok megint
na szóval megnéztem a vinyót az 100/98-as hd sentinel szerint
gép újrarakva de akkor is csinálja a hülyeséget csak nem akarja 12x100-ról megemelni 17x100ra
de érdekes dolgot vettem észre, ha a gép kritikus szintet eléri és leteszi magát készenlétre majd életre keltem és bejelentkezek akkor 17x100-on ketyeg tovább
mi lehet ez a hiba??előzmény:http://prohardver.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja/hsz_43204-43204.html
-
-
köszörü
tag
válasz
Dell XPS #43561 üzenetére
ugy vettem észre hogy tul sok a tippelés takálgatás az egyértelmü hibákkal kapcsolatban.
az átlag felhasználok az egyszerü nekik is érthetö váloszokat értik meg.
21 éve (bga) szinten javitok laptopokat.
sok gépet javitok a külömbözö tippeknek köszönhetöen
nagyságrendben 2 szer anyit mint ami magátol romlik el
a tippelök töb kárt okoznak mint hasznot -
Tamango
csendes tag
válasz
Dell XPS #43561 üzenetére
Ne haragudj de kezdem azt érezni hogy te a tudásoddal visszaélsz...
Mindenkinek megmondod mit csináljon és mit ne,kicsit röhejes ma már a 2. ember akibe belekötsz!
Nem tudom miért állítasz olyan dolgokat ami nem fedi a valósságot
(én cinikus vagyok)Ide mindenki azért ír hogy segítséget kérjen,amit meg is kap jobb esetben de te neked mindig van hozzáfűzni valód.Kezdem azt érezni szeretsz a középpontban lenni.
Részemről a beszélgetést befejeztem
-
Tamango
csendes tag
válasz
Dell XPS #43543 üzenetére
Normális hangnemben kérdeztem nem tudom mit kel kötekedni,ez a hobbid?
Azért mert azt írtam nem nagy tudomány szétszedni egy laptopot és összerakni azért nem vagyok szaki!Bios resetet megtudom csinálni de mivel tisztában voltam vele hogy az nem oldja meg a problémát így ebben a topikban próbáltam választ találni!
Köszi a segítséget amit eddig kaptam!
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Nintendo Switch
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- Xbox Series X|S
- Milyen légkondit a lakásba?
- Home server / házi szerver építése
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest