- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
icons
addikt
válasz
Gubu0101 #43958 üzenetére
"A wifit jelző lámpba az mindig világít ha be van kapcsolva,op rendszerrel vagy anélkül."
Csak fura volt, hogy akkor is világított, amikor még semmit sem raktam fel (talán oprendszer volt a gépen). A furcsa az, hogy be volt kapcsolva.
A gond az, hogy alul, az Értesítési területen (az órától jobbra) nem jelenik meg a WiFi piktogramja. Tehát nem tudok sehogy kapcsolatot létrehozni. Remélem így érthető a probléma. Tehát nincs mire kattintanom, hogy fel tudjak menni a WiFi hálózatomra
Hálózati kapcsolatoknál nem nagyon láttam olyan lehetőséget, hogy vezetéknélküli kapcsolathoz kapcsolódjak (olyat igen, hogy létrehozzak új hálózatot SSIDvel, de én nem azt akarom
egy meglévőhöz szeretnék csatlakozni!)
-
icons
addikt
válasz
Gubu0101 #43956 üzenetére
jaja, sejtem ,hogy nem tenne rosszat
De egyértelműen felismerte, hogy a legelső driverhez tartozik! Tehát eszközkezelőben jól látja dolgokat...
Lehet megpróbálom leszedni őket és egyesével felrakni, de sajnos nem hiszem, hogy megoldja a problémát! Túl sok dolog nem ment fel megfelelően!
(#43955) Gubu0101
Köszi, ránézek majd, hátha99%, hogy a kábellel van baj, de mennyi tűnik kell kimennie ahhoz, hogy elromoljon? (najó...1nek, ami valami olyat visz át, ami fontos lenne
Nem tudom, hogy hogy működik, de ha a fényerőt külön kapja egy tűn, akkor pl az is lehetne...)
-
válasz
Gubu0101 #43899 üzenetére
Az mSata SSD-kről volt nemrég egy írás PH-n:
http://prohardver.hu/teszt/adata_kingston_ocz_msata_ssd_teszt/mi_is_az_az_msata.html -
icons
addikt
válasz
Gubu0101 #43846 üzenetére
Ha jól értelek, neked a 64 bit, 32bittel van problémád. Az enyém sajnos ennél valami alapabb probléma lesz
(#43847) Darbo
Visszaraktam a régi vinyót, ezzel elindul a win. Viszont valami baj van a DVD olvasóval. Látja, hogy van, Eszközkezelőben is megjelenik, de ha belerakok valamit, nem pörög fel, és csak egy üres lemezt jelenít meg (3CDvel is próbáltam már). Nem tudom mi a baja... viszont így biztosan nem fogok CDről bootolni... (korábban ez is ment, azóta beleraktam még 512mega ramot, más nem történt...)a pendrive-ot WinToFlash-el csináltam, és annyi biztos, hogy van rajta boot.ini fájl. majd megpróbálom ezen a laptopon is, szerinem bootolható.
csinálnék Linux live pendrivet, csak szerintem azzal se tudok mit kezdeni :S
(#43849) Dell XPS
Akkor melyik az ODD? (ODD helyén ODD van)
Van benne védelem ,de Disable-ön van (Security/DriveLock passwords/Notebook hard drive/ Protection Disable -
icons
addikt
válasz
Gubu0101 #43843 üzenetére
Nemnem, de az is működött az előző laptopban! Meg a self-test lefut (és megfelelő kondíciót vagy mit mond
), tehát baj nem lehet vele. Legalábbis én erre jutottam!
De még ha szar is. Vinyó nélkül be kell tudnia bootolni a gépnek CDről vagy pendrive-ről? (még sose próbáltam)
-
endruboy1
senior tag
válasz
Gubu0101 #43732 üzenetére
Előtte is meghalt a BF3 multi és akkor vettem először észre hogy 99 fokos a proci, azért vittem is egyből szervizbe. Jól csinálták a takarítást szerintem mert azóta észrevehetően halkabb a gép idleben és a hőfokok is bő 10 fokkal alacsonyabbak. Viszont még utána is kifagyott a BF3, igaz közvetlenül utána mikor próbáltam akkor valami 80akárhány foknál történt, de akkor azt mondtam hogy nem foglalkozok vele (ez volt kb 1 hónapja), aztán most újra elővettem a témát és elkezdtem próbálgatni. Viszont most fagyásnál ugye megint 99 fokos, szóval nem tudom lehet hogy megint mehetett bele por? Majd megpróbálom simán kifújni, hátha.
Szóval szerintem jól csinálhatták a takarítást... nem tudom mi lehet a gond.ui.: magát a kijelzőt nem kell kivenni a tokjából, csak a zsanérokat kell vhogy leszedni, nemtom annyira nem néztem meg.
-
Varoz
addikt
válasz
Gubu0101 #43734 üzenetére
Rájöttem, hogy nem nekem. De válaszolok.
Mint fentebb is írtam, sok dologtól melegedhet. Nem csak a hőcső lehet döglött, lehet hogy a borda felületén nem megfelelő a hú átadás. Ugye a fólia. Lehet, hogy a szervizes, nem ismer úgy mint én. Az egy gyárilag oda rakott hányadék. Persze ha van rajta, mert nem tudom, de amin szokott, az általában előbb utóbb melegedni fog.
Dell XPSNem azt mondom, hogy 100 százalék, de egy megvizsgálást mindenképp ér.
Láttam már olyan hőcsövet is ami csak vízszintes helyzetben dolgozott rendesen. -
endruboy1
senior tag
válasz
Gubu0101 #43717 üzenetére
Nem úgy értettem, hanem hogy vannak olyanok amik kevésbé melegszenek. AZ enyém pl. egy i5 430M Turbo Boosttal meg HT-val és sajnos elég forró fejű. Jó lenne lecserélni egy Sandyre vagy Ivyre de sajnos nincsen rá keret. Pedig azok kevesebbet is fogyasztanak. Mondjuk nem csak keret hanem motiváció sincs rá, nem a laposon szoktam igazából játszani hanem az asztalin, csak jó lenne ha BF3 azon is menne na de ez van. Az első sorban munkára van csak nagyon alkalmi játékra, a VGA így még kicsit túl sok is nekem. Profilomban van am az én konfigom.
-
válasz
Gubu0101 #43684 üzenetére
HP Omnibook XE4500
Intel Pentium4-M 1,7GHz (17x100)
640MB RAM
60GB HDD
32MB VGAZoll21:
Esetleg próbáld meg menedzselni ezzel: NHC
www.notebookhardwarecontrol.netVannak rajt ilyen min. max proci szorzós beállítási lehetőségek, fesz. beállítások, és nem tudom, az XP mikor volt a gépre újrarakva, de tedd újra azt is.
Esetleg a Win7-et is megpróbálhatod, hátha megy azzal is (úgy értem lesz driver mindenhez). -
-
válasz
Gubu0101 #43599 üzenetére
Nem akarok beleszólni a processzor-keresgélésetekbe DE:
Az a foglalat, amit lejjebb egyikőtök linkelt, az az asztali gépekhez tartozó Socket 478-as foglalat.
A T4200-as mobil proci foglalata nem olyan.
Sajnos a neve majdnem ugyanaz, de mégis más.
Igen, ránéztem az Intel oldalán a T4200, T4500-ra, de ott is rosszul van írva. Legalábbis Inteléknél nem a Socket P, Socket M neveket használják, hanem a mPPGA478/FCGPA479/stb kódneveket, amivel csak sikeresen túlbonyolítják a saját foglalataik nevét. :/
Aki meg nincs otthon benne, simán összekeveri az asztali s478-as foglalattal.
Egyébként a linkelt Socket 478-as wikipediás oldalon is fel van tüntetve:
"Az Intelnek a Socket 478-on kívül három másik, szintén 478 lábú foglalata van, ezek a Socket 479, Socket M, és Socket P. Ezek elektronikailag sokban különböznek, így nem kompatibilisek egymással."Ha CPU-World-ön keresztül nézzük a proci adatait, ott már a Socket P szerepel a T4200, T4500-nél is.
Szóval erről van szó:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Ezek a Socket P-s mobil processzorok, ezek közé tartozik a T4200 is.
De hogy ne legyen olyan egyszerű a proci kiválasztása, kétféle chipsethez valók e processzorok. Egyik csak max. 800-as FSB-t, másik viszont 1066-os FSB-t is visz. Ezért kell tudni a chipkészletet is, mert ha csak PM/GM965-ös, akkor az 1066-os procikat nem viszi. A másik (GP/PM45) az megy a 800-asokkal is.Viszont ne keverjük össze a Socket M-el, mert azok is hasonló számozásúak, de megint egy másik chipkészlethez valók. A foglalat egyébként szinte teljesen ugyan az, egy láb tér el:
-
Muerte
addikt
válasz
Gubu0101 #43599 üzenetére
A chipset-en múlik nem csak a tokozáson.Azért kell egyértelműen aida-ba megnézni,déli híd, intel xy,aztán az intel oldalán beírni a tipust, majd kompatibilis processzorok és már látod is mi az ábra. Egy ilyesmi istát kell hogy kapjál,persze a Te procid szériájába [link]
-
Dell XPS
veterán
válasz
Gubu0101 #43595 üzenetére
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_478
A PGA az az amikor a tűk kiállnak a prociból.
A BGA az amikor forrasztani kell a procit az alaplapra.
Az LGA meg az, amikor nem állnak ki tűk a prociból, hanem a foglaltban vannak (ilyenek az Intel LGA775-ös procijaitól kezdve napjainkig). -
DanielK
addikt
válasz
Gubu0101 #43575 üzenetére
Köszi, majd megnézem. Egyébként most néztem, hogy idén decemberben lesz 3 éves a gép. A wint is akkor tettem fel. Csoda, hogy eddig bírta.
Ha minden ok, akkor megy egy reinstall (az lehet egy ghost fájlból is visszatenni - 2009.12.13-i mentésem van. Telepítés után rögtön mentettem.) -
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
Gubu0101 #43456 üzenetére
Fene, akkor nem mondható el általánosságban h a Toshiba Satellite "világvége-álló" na mindegy, kösz az infót!
Végül is az én tapasztalatom pl. totál keresztül húzza a (2/4 éves) keringő híreket, miszerint az MSI-k jók, ezzel szemben a Fujitsu-Siemensek (amik már nem is léteznek) pedig pocsékak. Mert én pont a -tényleg jó ár/érték arányú- MSI-t kaptam gyári hibásan (csak későn jöttem rá) nem volt nagy vagy sok hiba, de oda vezetett h 2 év után, most azzal bajlódok (ma kapom szét újra) és a kölcsön F-S pedig úgy is köszöni szépen jól van h 4 éves és elég viseltes kívülről... XD
Amúgy a Samsung notikról nem sokat hallottam, csak egy dolgot láttam- k**** drágák.. ezek szerint már ez sem igaz...? -
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
Gubu0101 #43416 üzenetére
Az igen, HÉT év és egyszer nem volt szétszedve!?
Szerintem ha egyszer mégis szétszednéd- tedd a szabadban.. abba már veszélyes por-tigrisek lehetnek amik ha kiszabadulnak harapnak...
Egy kérdés: milyen a notid? Csak h tudjam mit kell vegyek ha olyan 7 évre terveznék.Dell XPS: hát én nem.
Oké, oké, használtam már párszor, de az ritkaság.. az MSI-vel egyszer még játszottam is (nem kis gépigényű) játékot ölbe, de mielőtt az aksi szétégette volna a lábam és abbahagytam volna kikapcsolt -úgy fél óra után, szerintem nem szerette a sütő szerepet...
Igazából minden a hőfokon múlik, pl. ezeknek az izmos "okostelefonoknak" (igazából számítógéptelefon) egyáltalán nem kell "lélegezniük" mert olyan procival szerelik ami alig melegszik.
Mondjuk kíváncsi vagyok azoknál hogyan oldják meg és a gépekbe miért nem! :-? -
MaxxDamage
félisten
válasz
Gubu0101 #43404 üzenetére
Sajnos semmi (korábban néztem / kerestem) Lenovo nem Asus , hogy Weboldalon megtalálható a driver / software / bios / egyéb (all) ahogy elnézem, ez az első IBM / Lenovo termékem, eddig "Asus" párti voltam inkább....
Ez a termék még oly friss, hogy "ropog" (2012/08/28) Címke szerint(előrendelt változat volt ami gyártótól jött MO-ra)
Írtam e-mail -t a Laptopszalon munkatársnak (értékesítési vezető) , mert ott vettem, hátha tudnak segíteni... (bízom benne) , lehet én vagyok a noob az ügybe
L
-
-
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz
Gubu0101 #43317 üzenetére
Az a gond, hogy nem tudom meddig jut el a win. Vakvilágba megnyomom az entert bekapcs után, aztán dolgozik a winyó (ez egyébként hibátlan 100/100%), de hiába nyomok fn+f4-et nem vált monitorra. Samsung netbookom nem volt még, sajnos nem ismerem a boot menü/bios billentyű parancsot. Ebbe is segítséget kérnék, csak ezt az első hsz-ben elfelejtettem leírni.
Szóval a bios belépés bill. kellene, illetve a navigálásban kérnék segítséget.
-
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
Gubu0101 #43300 üzenetére
Hát, mondtak nekem ezt is azt is.. igazából én is úgy tudtam elemek csak hosszú élettartalommal... Én ezt a linket is kaptam: [link]
Mindenesetre ha megoldódott -elem és NEM akku- akkor még fennáll h mi a toszomért jelez töltést mikor nem kéne? Azért kösz. Minden segítséggel kicsit előrébb vagyok! (Mondom, én is úgy tudtam azok elemek, és nem töltődnek.)
EDIT: De azért tudod, reménykedtem... -
Dell XPS
veterán
válasz
Gubu0101 #42921 üzenetére
Tudok egész történetről.......nekem viszont azon járt az agyam hogy segítsek Neked a BIOS-ban, elolvastam az összes fellelhető csavart, hátha, pedig TUDOM HOGY NEM LEHET!!!
Szerk: Azt is tudom hogy Szolnok mellett laksz, ezeket is számba kell vetni, tehát így kell megoldást találni!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Projektor topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- Raspberry Pi
- Linux kezdőknek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest