- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola G86 - majdnem Edge
Aktív témák
-
ravail
senior tag
válasz
szabonagyur #46162 üzenetére
Nállad? T2370 csere T5550-re
Nállam? Semmilyenre!
Kettőnk között? CPU csere Kp.-ra (vagy fordítva!) --> PM -
ravail
senior tag
válasz
szabonagyur #46160 üzenetére
Szerinted?
Csak így natúr:
1,73MHz 1M Cache 533 FSB Merom --> T2370 vagy,
1,83MHz 2M Cache 667 FSB Merom --> T5550
Szerintem így is látszik. A RAM 667-es most is de az FSB 533, a csere után... (netán 1:1 ?)
Na persze nem lessz belőle ettő táltos, de biztos hogy észre fogod venni a különbséget. Szerintem.
(Persze az SFB 800, vagy 1066 esetleg az 1333 az jobb lenne, csak ahhoz noti csere is kell. Nyilván a 4 vagy 6MB cache is nagyobbat szólna, de az is csak másik másik notiban. De mindenki olyan kalappal köszön, amilyen van!)
-
ravail
senior tag
válasz
szabonagyur #46158 üzenetére
Azért, szerintem egy kis ráköltést is megérdemelhet a laptopod, ha már ilyen jól szolgált! Az Asus F5SL és az Asus F5VL szerintem a VGA-n lívül nem sok mindenben tér el. A fiam F5VL-jébe bele tettem az én Asus F7E-mből kivett T5550-es CPU-t ami ugyan FSB 667-es és 2M cache van benne, de elfogadta, és vagy másfél évig ezzel működött. Akkor adtuk el az eredeti CPU-jával.
Találtam képet, amin -így ránézésre- hasonló hűtőborda van mint amit én elvágtam és felragasztottam:
(A jobb oldali hasonlít rá.) -
ravail
senior tag
válasz
szabonagyur #46156 üzenetére
Ha leírom, kinevetsz! De legyen: Döglött normál PC alaplapról óvatosan leemelt (használt) az egyik zöld a másik talán aluminium színű volt. A régenni alaplapokon ez fel volt ragasztva a hűtendő chipre. Ha ilyen nem kerül a lom között, szerint most is lehet venni a VGA kártyák tönkrement hűtése javításához javító kittat, amiben szokott lenni a VGA-n lévő RAM-okra felragasztható hűtőborda. Az is jó. Szerintem a semminél minden jobb. A lényeg, hogy az a hővezetős ragasztófólia rögzítse, ée 2,5-3 mm-nél de max 4mm-nél ne nagyon legyen vastagabb. Így el is fér, és nem olyan nagy a súlya, hogy leesne (hisz, amikor felragasztva öszerekod, akkor a felragasztott hűtőborda alatti ragasztót a hűtőborda súlya folyamatosan terheli).
Bizony jó kis gép! Milyen CPU van benne? -
ravail
senior tag
válasz
szabonagyur #46154 üzenetére
Akkor hajrá!
Még egy dolg jutott eszembe: Mivel az egyik ilyen (F5VL) játékra is gyakran volt használva, ezért chipset hűtővel javítottam egy kicsit a hűtésén (nyilván a fiamé volt). Két 35x35-ös vagy 40x40-es chipset hűtőt ketté váhtam, és az egyket a VGA-chip fölötti a másika a chiset fölötti hőátvezető lapra ragasztottam föl kétoldalról a hőelvezető cső mellé. Nyilván az eredeti hűtés helyére szerelt állapotában. Tudom, hogy ez barkácsolás, de semmilyen beavatozással nem járt az eredeti állapotba, és érezhetően javított a szerintem a teljes F5-ös szériára jellemző alulhűtöttségen. -
Valed
tag
válasz
szabonagyur #46151 üzenetére
A win7-es drivert telepítőjét windows7 kompalibitis módban kell elindítani és akkor simán felmegy.
Eddig ez az egy hivatalos amd driver van régebbi mobil kártyákra, de nekem ezzel is szar. -
ravail
senior tag
válasz
szabonagyur #46151 üzenetére
Biztos lehet tenni alá jeget is (
) meg hűtőpadot is. Én egyiket sem gasználtam még. Ha mégis a takarítás mellett döntöl, azt kell hogy mondjam: Már láttam olyan hőleadó lamellákat, amire a szervízben ráfujt trutyihoz hozzáragadt a por. De úgy, ahogy ha vegyszer és kegyszer nélkül (lehfeljebb egy kis tiszta alkohollal, vagy Video Clean40 spray használatával) házilag megtísztítol, ezerszer tissztább lesz, és nem tapad hozzá semmi. Mellesleg, ha sokat takarított szöszös környezetben van használva az F5sl, akkor 3 hónap alatt simán újra el tud koszolódni. Egy takarítás és pasztázás nem árthat.
-
ravail
senior tag
válasz
szabonagyur #46148 üzenetére
Szia!
Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy cserélned kell. Alulról hozzáférsz a hűtéshez, amit alaposan ki kellene takarítni. A hőleadó lamellák közül el kellene távolítni a szennyetődést, és ujra kellene pasztázni. Az Asus F5sl és f5vl is terhelésen akár 3600-at is pörög (talán még többet is), de terhelés nélkük lényegesen kevesebbet. A ventillátor már nem emlékszem, hogy sikó, vagy golyós csapágyas. De a zárt kialakítása miatt nem valószínű, hogy sikló csapágy esetén lenne esély a csapágy megkenésére egy csepp szilikon olajjal. Mintha a 2 féle rendelhető vantillátor közül a Delta tipusú lett volna a halkabb.(Nyilván a 3000-es fordulat miatt jelentős a zaja.)
-
Dell XPS
veterán
válasz
szabonagyur #45397 üzenetére
Hali,
Lehet esetleg magasabb órajelű, de az úgyis 533MHz -en fog működni....[link]
Pentium Dual-Core T2310 1,4Ghz 1MB L2 cache 533Mhz FSB 65nm
Pentium Dual-Core T2330 1,6Ghz 1MB L2 cache 533Mhz FSB 65nm
Pentium Dual-Core T2370 1,7Ghz 1MB L2 cache 533Mhz FSB 65nm
Pentium Dual-Core T2390 1,8Ghz 1MB L2 cache 533Mhz FSB 65nm
Pentium Dual-Core T2410 2,0Ghz 1MB L2 cache 533Mhz FSB 65nm -
ravail
senior tag
válasz
szabonagyur #44688 üzenetére
Ezt Te tudod. Csak azért furcsa a dolog, mert egy Asus F5VL-be raktam SSD-t, de abban kifogástalanul ment. (Bocs, a részletekre nem emlékszem, mert kb 1 éve volt.) De az biztos, hogy az F5SL és az F5VL ugyanolyan chip készlettel szerelt (SiS 671DX+968), csak a VGA-ban térnek el.
Sorry! Passz! -
válasz
szabonagyur #44688 üzenetére
Én is jártam így.
Azóta sem tudom, h a szüleim gépe miért nem ismerte fel azt az SSD-t, amit azért vettem nekik, h gyorsabb legyen a gép.
Abban Intel 915-ös chipset volt, satás HDD-vel, azt gondoltam, majd dob rajt egy kicsit, de nem így lett. :/Azt nem tudom nálad is ez lehet-e a gond, akkoriban rákérdeztem valamelyik szakmai topicban, de ott se igazán lett megválaszolva a kérdés.
Nekem se a BIOS, se a post folyamán nem látszott az SSD, egyik foglaltban sem (kettő merevlemezt lehet beletenni a gépbe).
-
ravail
senior tag
válasz
szabonagyur #44686 üzenetére
Esetleg nincs a közeledbe valakinek SATA-s laptopja? Esetleg abba megnézni az SSD-det? Ha vissza teszed a PC-be, ott most is jó? Esetleg egy kölcsön SSD? Hogy azt kezeli e a laptopod?
-
ravail
senior tag
válasz
szabonagyur #44684 üzenetére
Akkor nincs ötletem, mert, szerintem mindenféle állítás nélkül látnia kellene.
Hacsak, nem az az eset fordul elő nálad, hogy valami csoda folytán lefele nem kompatibilis az SSD-d. Itt arra gondoltam, hogy ha az SATA3-as, sajnos már fordult elő, hogy nem ment SATA2-re de pláne nem indult SATA1-re csatlakoztatva. Itt ajánlanak SSD-ket a tiedhez. Tehát mennie kellene vele.
Sorry, de nincs más ötletem. -
ravail
senior tag
válasz
szabonagyur #44680 üzenetére
Szia!
Szerintem minden állítás nélkül látnia kellene.
Biztos, hogy jó az az SSD HDD? Nincs egy külső SATA HDD rack-od, vagy egy PC-d SATA porttal? Csak azért kérdezem, hogy valamelyikben meg tudnál győződni arról, hogy jó az SSD.
A laptopodon a legfrissebb a BIOS?
Esetleg az alaplapi elem kivétele, az elemfoglalat pólusainak rövidre zárása. Így csinált BIOS reset? Persze akku nélkül, a töltő kihúzott állapotában!) -
Dell XPS
veterán
válasz
szabonagyur #43884 üzenetére
Semmi nem kell, (átalakító, egyéb) simán működik, és sokkal gyorsabb lesz. Szóval semmi gondod nem lesz! A SATA3-ről csak megjegyzésként írtam, igen visszafele kompatibilis, van amikor nem figyelnek erre.....
-
Dell XPS
veterán
válasz
szabonagyur #43876 üzenetére
Samsung Basic SSD 64GB SATA3 MZ-7PC064B/WW Ezt választanám (a paraméterek mutatják), ráadásul 9.5mm-es, ami egyezik a bent lévő HDD-vel. Természetesen jó bele a Kingston 64GB SSD is csak az 7mm-es......ha ez nem zavar? Azt meg kellene nézned hogy a chipset támogatja -e a SATA3 -at (6Gb/s), én nem láttam. Az asztali gépben ugyanúgy tudod használni a notebook HDD-ét, mint az SSD-t...
-
nussa5
aktív tag
válasz
szabonagyur #43876 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
szabonagyur #43874 üzenetére
Hali,
Természetesen megéri, sőt ez a legjobb választás, ha valami jobb teljesítmény szeretnénk a laptopunknál. Az asztaliban milyen SSD-t használsz, és melyiket nézted ki a notebook-ba?
-
NTonee
veterán
válasz
szabonagyur #32042 üzenetére
T2390 van benne?
Ha az 533mhz-es fsb vonalon nézelődünk, akkor még van egy T2410, ami belemehet. Persze lehet, hogy van több lehetőség is, csak kérdés, hogy a magasabb sebességű fsb-s procit megeszi e. -
Kbali
nagyúr
válasz
szabonagyur #21442 üzenetére
Vid. kártya hibának tűnik. Kijelző mozgatásának van hatása? Egyébként meg garis, irány a szerviz.
-
Brianiac
aktív tag
válasz
szabonagyur #20265 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
szabonagyur #19891 üzenetére
UBCD a barátod. Ez egy liveCD tele hasznos segédprogramokkal. Többek között a legismertebb gyártók merevlemez tesztelő programjaival.
-
cigam
titán
válasz
szabonagyur #19888 üzenetére
winyó is rendben (hdsentinel, gyári tesztprogram). A hűtéssel minden oké, hallani hogy pörög a venti (proci hőmérséklet)?
-
NTonee
veterán
válasz
szabonagyur #19634 üzenetére
kopás: el lehet, igen. Egy szép nagy matricával!
Vagy kereshetsz egy airbrush-al foglalkozó emberkét, aki szép egyedire is át tudja neked fújni a teljes notebook házat.
-
NTonee
veterán
válasz
szabonagyur #19662 üzenetére
driver:
Gondolom ezzel kezdted, de azért megkérdezem. A support.asus.com oldalon megnézted? A vista driverek nagy valószínűséggel kompatibilisek lesznek win7-tel is!
Amúgy ha telepítesz egy Everest progit, az minden alkatrészről meg fogja mondani, hogy pontosan mi a neve és az alapján már kereshetsz újabb drivereket is.venti: mondjuk bontóban. de jobban tennéd, ha egy szervízre bíznád, bármennyire egyszerű a dolog. Ők tudják, hogy mit és honnan lehet beszerezni.
Amúgy kerepelő hangja van a ventinek, vagy csak folyamatosan maxon pörög és az zavar. A folyamatosan pörgő hangos ventit okozhatja pl porosodás miatti túlmelegedés is. Vagy okozhatja a ATK driver hibás, illetve régi verziója. Nálam az utóbbi eset történt. -
válasz
szabonagyur #19662 üzenetére
Ha a pontos típust megirod akkor tudok adni ventit
-
_Berci_
aktív tag
válasz
szabonagyur #19634 üzenetére
Venti csere nem oly bonyolult asuséknál
leszed az alján egy műanyag lap kicsavaroz venti be az új és örülsz
Kopásra max újra festés/kaszni csere segít
A driverekre azt javaslom, hogy a most futó oprendszeredből kinézed az eszközök tipusát ebben segít pl ez és szépen megkeresed gugli segítségével a drivereket
Remélem segítettem üdv
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1250P 16GB 256GB ujjlolv IR kam gar
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- Dell Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe gar
- Latitude 7420 14" 4K IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest