- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
matrix23
tag
válasz
KillHates #7893 üzenetére
Nagyon sokminden felment a vistas driverek közül és működnek is. (kártyaolvasó, webcam, hang, háló, tvtuner, touchpad..stb), amivel még bajom van az a VGA (8600M GT), a bluetooth és a Wlan, ezekre majd ma megpróbálok valamit vadászni.
de azért jó lenne nekem is egy ehhez felbukkanó XP-s full pack
-
válasz
KillHates #7885 üzenetére
sőt hd audio sem kell, elég ha s/pdif kompatibilis a noti hangkarija, két csatorna átivtele esetén abból is képes szétbontani 5.1 hangot az arra alkalmas erősítő. de sima hangfalrendszernél (legyen az akár a felsoroltak közül valamelyik) nem az igazi a szoftveres 5.1 így sem, és úgy sem. akkor már inkább, ha a noti hangkariján 3 sztereó jack van (alapban; füles, mic, line-in), ha ezekre visszük ki a 3 * 2 csatornát, akkor az már minségibb (igazi) 5.1 lesz!
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
KillHates #7872 üzenetére
Na de éppen ez az, hogy szinkronba van a két beállítás... És a Vista beállításait amúgy sem veszi figyelembe az IBM szoftvere. És az IBM szoftvere szerint 10 perc tétlenség után ki kellene kapcsolni a kijelzőnek (a Vista beállításai szerint is), és mégsem
Fogalmam sincs, mit kellene állítani. Már egy csomó mindent próbáltam.
Power Manager: [Kép1]
Vista energia-séma: [Kép2]A második képen látható, hogy lehet módosítani a kijelző fényerejét, de én azt hiába veszem lejjebb, akkor is visszaállítja következő induláskor a Power Manager (IBM) szoftvere... Ha leveszem a kijelző fényerejét, addig OK, amíg újra nem indítom, de következő indításkor újra le kell vennem a fényerőt...
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
KillHates #7870 üzenetére
Nos, próbáltam, de ez sem jött össze
Szerintem a gyári Power Manager progi miatt nem hagyja, mert a képernyő fényerejét is hiába állítom (indításkor milyen legyen a fényerő) be a Vista-ban, akkor is a Power Manager beállításait veszi figyelembe... Csak azt nem értem, hogy a Power Manager szerint 10perc tétlenség után ki kellene kapcsolnia a kijelzőnek, mégsem teszi. Itt tuti, hogy valami szoftveres hülyeség van, csak még nem sikerült rájönnöm...
-
Sz.Miki
őstag
válasz
KillHates #7792 üzenetére
Nincs hozzá gyári cd semmilyen lemezt nem kaptam hozzá
A vista is egy rejtett particióróól megy fel és minden kérdés nélkül feltesz egy csomó demo programot... Ez mondjuk nagyon nem tetszik, szedegethetem le azt a rengeteg próbaverziót!
Ez az egérakadás viszont nagyon idegesítő, nekem mindíg máshol csinálja, és szerintem mindíg ugyan abban az időben, X másodpercenként!
-
Levi123
senior tag
válasz
KillHates #7752 üzenetére
Köszi a választ, így már legalább nagyjából tudom
Nekem egy 2 éves acer notebookom van, az is régi fajta panelekhez tartozik szerintem.Amit még meg akartam kérdezni, hogy mi az a Splendid technológia? ha jól írom...
tesómnak asus notebookja van, neki bekapcsoláskor megjelenik a kijelzőn az oprendszer betöltése után ez a szöveg: Splendid. -
unyadavid
senior tag
válasz
KillHates #7735 üzenetére
Hellósztok az lenne a kérdésem -mivel körülbelül egy hónapja vagyok boldog laptop tulaj és még nem vok annyira képben- , hogy kell e a laptopokat takarítani belül mint pl: az asztali pc-t és , hogy a beépített 8400 gs-t mennyire lehet húzni a notiban vagy cserélni esetleg egy nagyobbra ja és még a laptop matricák után érdeklődnék vakami infó róluk fontos tudnivalók weblapok ahonnan lehet rendelni meg iulyesmi
na akkor előre is kösz és jó nyaralást mindenkinek!!!! -
NFree
addikt
válasz
KillHates #7720 üzenetére
Oké igazad van ,tesztelgettem egy kicsit a msinát és aláírom a procko egy pindurkát melegszik 60-70 fok, de a vga az nem szalad 60fok fölé, ezért gondoltam egy kis nyuzást még elvisel, régebben volt egy atim igaz normál gépbe és az könnyedén elviselte ha egy picit felpiszkáltam az órajeleit, ezért gondoltam ,hogy talán a sima hd2600 megy a hd 2600 xt orajelein
Egyébként az órajeleken kívül van-e külömbség a két kártya között?
Köszi a választ. -
G@bi90MR
aktív tag
válasz
KillHates #7712 üzenetére
3 fajta SD-vel próbáltam, Kingston 2GB, Sandisk 2GB, Lexair 128MB. Egyik sem okés. Nem tudom miért. Kihozom azt a kicsi tálcát, berakom a karit, betolom ameddig lehet, a kari 2/3 kilátszik, de nem olvassa. Bentebb meg nem lehet tolni.
Digitgép nincs itthon, azzal pikk-pakk megoldanám a másolást. Ezt a notit meg rühellem. -
spyduck
nagyúr
válasz
KillHates #7704 üzenetére
Windows indítás előtt mindig kiírja pl.: hogy Recovery F11. Ha nem írja ki akkor más módszerrel kell próbálkoznod. Nállam is úgy volt, h külön partíción volt a Vista, felraktam az XP-t és vmiért átneveződtek a partíciók és ezért már nem engedte telepíteni a Vistát. Visszavittem a szervízbe, h, h tudnám visszarakni a Vistát és azt mondták, h újra fel kell telepíteni a partícióra az oprendszert.
-
Devid_81
félisten
válasz
KillHates #7699 üzenetére
Még az lehet , hogy lecserélem a 2 modult 1 modulra, igaz akkor ugrott a dual chanel de sok különbség nincs a memória írás-olvasásba se így se úgy.
Viszont a műgyantás beöntés az nem rossz
Lehet , hogy egyszer egy szép napon újra lekapom a burkolatot az aljáról és megkeresem melyik az amelyik nem bír magával, majd injekciós tűvel beletolok egy kis pillanatragasztót.(ha egyáltalán van hova beletolni)
Csak ugye itt is már azok a fajta alkatrészek vannak amik gyárilag be vannak öntve és szép négyzet formájú, esélyt nem adva a barbár embereknek az utólagos munkálatokhoz -
válasz
KillHates #7648 üzenetére
egyáltalán nem használom intenzíven hajtva (játék; 0, ütős progik; 0), csak a teszt kedvéért küldtem kicsit 100%-on (kíváncsiságból) a procit 80 °C-ig, amúgy jófomán csak az először írt net (wifi), meg néha mellé zene fülesen keresztül megy, tehát alig hajtom a notit. az intel honalpján 100 °C a maximum hőmérséklet, így az a 60 °C körüli hőmérséklet meg sem kottyanhat neki elvileg átlagos használat mellett, afőlé meg nálam nem nagyon megy, még ebben a nyári melegben sem...
-
válasz
KillHates #7611 üzenetére
nekem 26 °C szobahőmérsékletnél (ettől melegebb helyen nem tudtam kipróbálni...
) a kis msi notiban a T5450 procinál vista alatt alapon 50 °C környékén indul a hőmérséklet (energiagazdálkodás kiegyensúlyozott; ha nincs hajtva a proci, csak ~1000 mhz 1660 mhz helyett), netezés (wifi) + zenehallgatás közben átlag 60 °C, de amikor hajtani kezdem a rendszert, akkor bekapcsol a hűtés második fokozata, és a procit 100%-on terhelve sem tudom 80 °C fölé vinni annak hőmérsékletét. (a magok hőmérséklete a fent leírt értékeknél néhány fokkal alacsonyabb a tesztek szerint...
)
-
greatchaos
addikt
válasz
KillHates #7560 üzenetére
hát, most az utóbbi két óra termése, hogy2x végig tudtam játszani egy partit, monjuk nem is játszottam többet, de a visszajátszást eldobta...
a driver lehet eddig sztem
kicsi bakokat tettem a laptop alá, mert a hasán vannak a szellőzői...
remdszeresen mértem a cpu hőmérsékletet, az may 70 fok voltmajd az északi hidat megnézem, csak ez egy olyan szerencsétlen konstrukció, hogy ha hozzá akarsz férni valamihet, akkor két órás bontómunkára van szükség
de az eredmény eddig kecsegtető
-
frizso
senior tag
válasz
KillHates #7554 üzenetére
Hát a RightMark CPU Clock Utility-t még annyira sem ismerem
Nem akarok semmit elrontani, de már kezd idegesíteni, hogy minden indításnál jelez ez a nyamvadt Intel hogy aktiváljam a Intel® Active Management Technology-t. De felmegyek a honlapra és sem reget, sem aktivációt nem találok. Biztos velem van a gondmellesleg én ezt nem értem, a chipset telepítésével felrakja a procinak ezen funkcióját is, de reg nélkül nem hagyja működni. KI ÉRTI EZT
-
greatchaos
addikt
válasz
KillHates #7551 üzenetére
az a kérdés, hogy igen olcsón jutottam ehhez a laptophoz, ami az adatlapomon is szerepel és ezt kellene cnc kompatibilisség tenni, mert gyanus, hogy valami szoftver miatt lép ki, nem pedig, azért, mert nem megy vele, mert miért van, hogy x percig jó, utána meg x+1 -l meg nem...
de ha valóban nem jön össze, akkor valami az említett chipekkel szerelt lapok közül lesz az utód...
-
greatchaos
addikt
válasz
KillHates #7528 üzenetére
nem a futásal van a gond, hanem azzal, hogy néhány perc után kilép...
a dedikált ramos témáról meg annyit, hogy vagy egy éve már int vga-s pc-m volt itthon, több fajta, megjártam a gf6150se-t az x1100 és x1250-t, mindegyikkel hibátlanul ment, pedig ezek is a ramból táplálkoznak
-
piadex2
senior tag
válasz
KillHates #7448 üzenetére
Hello!
Kösz a segítséget!
A driverek telepítésénél egy kicsit szőrözött a rendszer, így az egyiket le kellett szednem: ez magával húzta az USB gyökér hub-ok driverjét is.
(Szóval az összesre: eltávolítás a delete gombbal, hogy az újrainduló windows helyre rakja őket.)
Szóval én voltam a ludas.piadex2
-
-
Fulmi
senior tag
válasz
KillHates #7379 üzenetére
hehe, mi mindent akarsz venni, egyik haveorm notebookszervizes ha gondolod megkerdezem tole hogy all ezzel a procival, hatha lesz neki aztan teljesul az almod ha komolyan gondolod.
egyebkent ez a dell is rohadt halk nagyon jo, ugyebar a vganak hangja nem lehet mivel passziv, de a cpu-nak sincs t7100.
-
Fulmi
senior tag
válasz
KillHates #7375 üzenetére
olyat ir az everest h: DAC típusa Integrated RAMDAC, ez mit jelent? esetleg a kerdesre a vaalasz?
szerintem ez integralt lesz mivel vekony es kulon rekesze/ventije sincs.
nekem ez az elso Dell gepem de 1 het utan egy acer es egy clevo gepet kovetoen csak jokat tudok elmondani, es arban is egesz jol jottem ki, 135 ezer volt ez a gep ujonan, nemetorszagbol.
Gulliver: ahogy emlitettem nekem nemet billu vostrom van es az osszes ekezetes betu elfer rajta, de ahogy latod en nem hasznalom, mert utalom az ekezetet.
-
Fulmi
senior tag
válasz
KillHates #7364 üzenetére
na Dell forumon olvastam:
The integrated nVidia chip does use a PCI Express interface - it's just part of the system board rather than a separate card. Very few new systems except at the very high end have discrete video cards any longer - only the XPS M1730 and the soon-to-be replaced Vostro 1500, 1700 and Inspiron 1720 remain that do. Everything else comes with a soldered-on chip, so video upgrades will soon be a thing of the past for most Dell systems - as they are for your system, and as they have been for most systems from most notebook vendors for some time now.
akkor ez magyarazza a bus interfacet: kep
ja es DELL gep nem HP
szerencsere...
-
Fulmi
senior tag
válasz
KillHates #7360 üzenetére
re!
ertem, akkor nem csak nalam van ilyen ez jo hir.
a korulotte levo komponensek mit takarnak? a 8400 egy kulon kartya formajaban ventivel van jelen vagy integralva a lapra es passziv hutes? nem szedtem meg szet mert csak 1 hetes, meg szerintem nem is fogom mert meglatjak a szervizesek hogy a csavar kicsit megkopott aztan visszadobjak, egy ilyen kepet azonban talaltam, de nem talalom a vga-t igy elsore: link
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro M4 16Gb 500Gb
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest