Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEE
addikt
válasz
Monya78 #3575 üzenetére
Nehéz ezt így megmondani.
Pl én nézegettem a Pentax 18-55 és a 16-45 értékeit.
A diagramban nincs nagy különbség, a képekben viszont láthatóan
élesebb a 16-45.
Aztán hogy hogyan hasonlítható össze két obi, ami nem is tehető egyforma
gépre, azt nem tudom.
Mert a minőség az ugyebár gép+obi párra értendő.BEE
-
tbs
addikt
válasz
Monya78 #3585 üzenetére
Pont az utolsó mondatod miatt kellene fokozottabban fogdosni/próbálgatni... Bármi áron. A fórumokon sok marhaságot képesek leírni az emberek. (Nézz rám.
) A külföldi fórumokon pedig ottani obikat véleményeznek. Sajnos mi itt KeletEurópa vagyunk, nekünk pl. csak ilyenolyan obik járnak...
-
tbs
addikt
válasz
Monya78 #3582 üzenetére
Azt tapasztalom, hogy az az igazság, amit az ember a szemével lát, és a kezében lévő géppel készít. Vicces szórásúak az obik/cuccok, a feltöltött képeknél meg ritka az azonos fényfiszony, helyzet. Ha leül az ember 2-3 vázzal, pár obival, és eljátszik velük egy(2) hétvégét, a végére kialakul benne a kép, hogy melyik is a jobb... Számára. Mert azért a fotózás alapvetően szubjektív műfaj.
Fényév: szó, ami az absztrakciós szinttől, asszociációs környezettől függően egyénenként változó jelentésű.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Monya78 #3575 üzenetére
Ne MTF diagrammokat nézegetve válassz objektívet, sok értelme nincs. Meg sokszor köze sem kimondottan van a valósághoz. Inkább nézegess képeket az adott obival, lehetőleg teljes méretben, pl azon az oldalom, amit johnjohn adott: [link]
MOD: ha már MTF teszteket nézegetsz előtte olvasd át ezt pl: [link]johnjohn: Igen ez az, köszi
-
Allien
veterán
válasz
Monya78 #2270 üzenetére
Ami a szűrőt illeti, nekem Hoya szűrőm van, és van szűrőmenete.
Ergo, több szűrőt is lehet össze rakni, de én pl volt, hogy az előtét lencsét dobtam rá. Az előtétnek mindegy, merre forgatom alatta a szűrőt!
Azért mondtam, hogy az üzletben próbáld ki. Én anno kipróbálhattam több márkát, tipust is. Ennyi pénzért azért elvárható a próba!Ha nem engedik, akkor menj olyanba, ahol ez tutira megtehető (pl optiform).
-
Allien
veterán
válasz
Monya78 #2268 üzenetére
A kettő közti külömbség ha jól látom, a másodikra ''• filter mount 72mm'' rakható szűrő még plusszban. (bár a lencsék elrendezése se azonos)
Azt nem tudom, hogy mekkora az átfogása a gépednek, tehát mondjuk 38-3800 mm? Mivel 55mm-ről 52-re csökkented a nyílást, ezért szvsz, a képen egy kitakarás fog létre jönni, mint a makró előtétnél, a raynox DCR-250-nél, de gondolom ez nem látható, egy bizonyos zoom tartomány felett (tehát nagylátó felé, 38mm irányába kitakarás lesz). Csökkeni fog a fényerő, tehát ''több fény kell'', mint normál esetben, esettleg torzitások is felléphetnek (pl párna). Igaziból ki kellene próbálnod (ahol megveszed). Anno, én is akartam venni ilyet (már tele előtétet), de inkább a nagylátót választottam, abból is a 0,7x raynox-ot. Már az is hordó torzitós lett, de még korrigálható, legalábbis PS-l, csak bele kell kalkulálni a kép készítésénél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest