- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FőDudu #10892 üzenetére
Azt egy régebbi Saeco szervizkönyvből vettem, viszont az AquaClean egyik leírásából az vonható le, hogy 3 hónap vagy 95 liter után javasolják cserélni akkor is, ha a gép nem jelezne.
Ha a gép jelez, de valaki nem cseréli, később már vízkőmentesítést is fog kérni. (Eszerint egyébként nem fontos, mert az ioncserélő gyanta véd annyira, csak ne használjuk túl.)
Az ioncserélő nátriumos típusú valószínűleg, elejtett szavak alapján. Ezüstadalékot is tartalmaz a betét, ami bakteriális szempontból 3 hónap használhatóságot bizonyára garantál, mivel amúgy 3-6 hónapra is szokták mondani, bár utóbbihoz már elég alacsony bemenő csíraszám kellene szerintem.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
FőDudu #10884 üzenetére
Nem, igaza van, forró vízzel érdemes tölteni, kevesebb ideig ég a kávé. Csak hát igen, elég kis lángon nyomni, hogy ne érjen túl az alsó paláston, mert akkor nem a vizet melegítjük.
És amikor elindul, még annál is kevesebb hő is elég. A végét meg se kell várni, vagy hideg vízzel hűteni. -
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #10773 üzenetére
Finomabbról vettem vissza, most 3-4 között van, inkább 3. Én nem tudom ezt pontosan beállítani és leolvasni. Mitől lehet túl szemcsés? A tied milyen, tudsz róla képet? Egyébként tök szép presszót csinál, szép a színe, a krémje, jó az íze. Vagyis a presszó ízét majd csak reggel fogom érezni, a 2 alatti őrlési fokozatnál éreztem enyhén azt az ízt, amit eddig a benzinkutas arabicának tulajdonítottam, de ez 100% robusta. Erre leszek most kíváncsi. Szóval ha van képed az örleményedről, osszad meg legyél szíves. De már kezdek belefáradni.
-
törölt tag
válasz
FőDudu #10751 üzenetére
A Mielénél a kifolyó is tud motoros lenni
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #10741 üzenetére
Itt egy video, hogyan megy nalam a Cappuccino keszites. Legerosebb/leghosszabb Cappuccino a kezdestol a vegeig majdnem 2 perc. Lathato es hallhato minden.
LatteGo 2231/40 - 3,6%-os tejjel.(hatterben a gyerek kattog a kormannyal, eppen auto versenyzest tol a nappaliban levo TV-n).
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
FőDudu #10730 üzenetére
A nespresso sajnos megfizethetetlen lett, legalábbis a kapszula biztosan, és én csak az alap darabokról beszélek, meg amúgy mi is ilyet ittunk, csak hát sokkal de sokkal többet fizettünk egy döglött kis kávé mennyiségért mintha egy speszöltiből
vettünk volna 1 kg-t. Meg a karbonlábam is nagyobb volt mint a coca-coláé.
-
Skynet258
veterán
válasz
FőDudu #10721 üzenetére
A tejhabosítót ne tedd mosogatógépbe, a használatiban írva is van., hogy azt tilos.
Hm, bár most megnézve rajta van a mosogatógép piktogram és nincs áthúzva (sem az átlátszó sem a fekete egységen)... de tuira úgy emlékszem, mintha olvastam volna, hogy azt nem szabad gépbe tenni.
-
Skynet258
veterán
válasz
FőDudu #10675 üzenetére
Én nem tudom, de ahányszor hallom nekem ez jut eszembe, ugyanez az ütem.
-
törölt tag
válasz
FőDudu #10703 üzenetére
Pont ugyanígy vagyok vele, nagyon ritkán iszom presszót, inkább csak latte.
Bolti karosra nem vágyom, fél óra mire hőstabil lesz, a Sage-nél pont az a jó, hogy kb. fél perc alatt rendben van és ha jó a lefolyás, képes végig tartani a hőfokot gyors korrekciókkal. De akkor sem iszok presszót.
Szerintem a kapszulás kávé sem rossz, ha megvan a megfelelő gép hozzá (jellemzően a Delonghik jók, Magimix jó lenne).
-
törölt tag
válasz
FőDudu #10701 üzenetére
Ez a Nivona kb. egy átcímkézett Melitta. Nem rossz.
Én már a harmadik Sage Barista Prot koptatom, vagyis most dobozában pihen, mert az automata is elég jó, ha be van állítva a nyomás, az őrlő.
Talán az őrlőn múlik az is, mennyire szemetel a gép, ha elég finom az őrlemény, jobban egyben marad, ez a fő különbség az Xelsis és GranAroma között, más magyarázatot nem tudok, ugyanaz a mechanika. -
jjeahh
nagyúr
válasz
FőDudu #10693 üzenetére
Ez az újfajta holland langyos pörköléstechnikával készült, perui arabica Frei kávé, budavári cukrászok legendás konyakmeggyes bonbon ízesítésével, amit tejjel, édesen kell inni, mert az illatok és aromák a meleg tejjel felöntött és kevés cukorral édesített, ceyloni fahéjjal meghintett hosszú kávékban kelnek leginkább életre?
Boldog karit! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FőDudu #10675 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=dtGqxixk9mM
Rövid csomagokban kapcsolja a vízpumpára a 230 V szinuszt (ezt ilyen szinten már nullátmeneti indítással illik / szokás). Valószínűleg egy kis előtöltés, ha kevés víz lenne a bojlerben. Ha jól emlékszem, az egyszerű gőzcsöves Saeco is így kezdi, még mielőtt megnyitnám a tekerős gőzszelepet.
Itt utána nyit a mágnesszelep, meg az is lehet, hogy a felgyülemlett nagyobb nyomásnak szerepe van a habosítás stabil indításában.
Utána is a kattog, ahogy szakaszosan tölti a vizet, a 100 °C fölé fűtött bojlerbe. Azt később vissza kell hűteni a főzéshez, ekkor pumpál bele folyamatos vizet, amit már átirányít a csepptálcába.
-
FőDudu
veterán
Tegnapelott bontottunk ujabb csomaggal belole - azaz kb 5 hetre volt elegendo.
Szinte mindig a legnagyobb erossegut isszuk (leghosszabb cappucciononak) - nem tudom hogyan lehetne lemerni a ledaralt kave mennyiseget amit a parnaba belepresel.Szoval 20dkg per het a kave fogyasztasunk. (plusz decaf orlemeny)
Most megy a masodik kilos Bellarom Crema Classico.Van meg itthon a tesoja a fekete Dark Roast es kozben egy szokasos Lavazza Crema e Gusto is jott (most nem tudom forte vagy mild vagy epp melyik verzio akadt a nejem utjaba).
Mentesbol most a kek Lavazza Decaf megy. Annak potlasara van egy kockanyi HAG Decaf. Olyat meg nem ittunk.
Erdekes modon a gep viz szuroje meg nem kert cseret - keken vilagit az AquaClean lampacska. Pedig a gep mar 7 hetes - azaz kiszamolhatjatok, hogy 5 het alatt 1KG kave meg elotte 2 het alatt meg 40 deka, tehat sacc per kb minimum 150 adag kave mar lefott plusz a decaf verziok, mert abbol is elfogyott mar vagy fel kilonyi.
Nagyon kemeny a vizunk. Erre kb 30 Liternyi atfolyast josolt a leiras. De kb 2 kilo kavet a szokasos mosogatasokkal egyutt szerintem siman van napi 1L viz. Azaz tippem szerint mar vagy 50 liter atment a 30 helyett.
Mit szamolok el?
-
-
törölt tag
válasz
FőDudu #10550 üzenetére
Szerintem is kézenfekvő. Azért a Decent keveri a 100 fokos vizet hideggel, hogy hőstabil fix hőfokon menjen a víz a kávéra.
Van aki nyomásmérős biciklipumpával nyomja a termisztorral hőn tartott Szarvasi-jellegű kávégépbe a levegőt, 9 baron áttolja a jól tömörített kávépogácsán, tökéletes, de akkor is csak egy attrakció.
-
törölt tag
válasz
FőDudu #10536 üzenetére
Hosszúra lehet főzni ha durva. Nekem nem ízlik. Legegyszerűbben úgy lehet rávenni a kávét hogy többet időzzön a vízzel, ha valahogy megállítom a főzés folyamatát.
Bonyolultabb de jobb eredményeket ad a nyomásfokozó erősségének növelése (régi Saeco gépeknél alap volt, SBS szabályozható nyomásfokozó).
Meg a vízhozam csökkentése pumpacserével (ULKA EX5 -> EX4), vagy szűkítőzés valahol a kazán előtt (vízkőmorzsa tud meglepetéseket okozni ilyenkor). -
-
törölt tag
válasz
FőDudu #10442 üzenetére
Nem sok helyen latte artoznak, de csak gyakorlás kérdése, nekem fél év volt mire összejött egy normális rozetta, nem erőltettem túlzottan, csak ahogy alakult, de már benne van a kezemben a dőlésszög és a mozdulat.
Fémcsöves Philipsekhez van cappucinator feltét 10e körül, ha automatikus megoldás kell, a Minutonál belül a kezelőpanelon van három jumper, amin ki lehet választani az otc módot is, elvileg akkor egy gombnyomásra készít cappuccinot ilyen feltéttel. Még nem próbáltam, csak érdekesség.
-
törölt tag
válasz
FőDudu #10438 üzenetére
Van ott bergamott is, elvileg, nem?
Volt már hogy a kávézó miatt (is) utaztunk és megérte. Brugge, Cafuné. Azóta már we are coffe makers néven fut.
Másik ilyen a Rosevelvet volt Mallorcán. Van egy stílusa a tulajnak, nagyon profi kávét csinál. És még a desszertek is átlagon felüliek. -
vodrosjozsi
addikt
válasz
FőDudu #10432 üzenetére
Hát annyit tudok, hogy a milánóban található üzletükben van egyedül reserve kávé, és rá van írva, hogy milano
Ilyen boltban lévő dolgokról nem tudok semmit, lehet ott jobbak a kávék de mivel sose voltam olaszban,pláne nem helyi üzletben ezért csak az itthoniakra tudok hagyatkozni.
Azok viszont mocsok rosszak, egyedül ez a milánói kávé volt fantasztikus, de ezt is csak az egyik üzletvezető hozta bátyámnak.
De az is lehet, hogy kimegyünk végre valahára olaszba és veszünk. Franc se tudja még sajnos. De köszönöm a felajánlást. -
kchris78
veterán
válasz
FőDudu #10396 üzenetére
"Szomszednak van sok faja, segitunk szedni, kapunk belole jo sokat. Az tuti extra szuz. Ma bontottam uj uveggel, ezert jutott eszembe."
Az olaj a masik. Az a fajta turistaskodas kozben begyujtheto mikrovallalkozasok altal arusitott tenyleg szuz olaj (imadom) itthon az egekben van... Ha valaki szereti es arra jar ahol van helyben keszites erdemes belole venni, jobban elall mint a frissen daralt szemes kv.
-
kchris78
veterán
válasz
FőDudu #10397 üzenetére
anyám 30 éve mondja ezt mióta testvére kinn el Svájcban.. de persze a tesztek nem merik ezt leírni, csak annyit hogy “mások a piaci ízlések”.. persze…. az a legjobb az olaszoknál hogy normál áron is abszolút jó minőséget kapsz.. nem úgy mint itthon..azért itt ipari termek jár.
-
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #10400 üzenetére
Lehet, hogy 5 euró/kg áron kapja, mit tudhatjuk? Nem a Lavazza csúcsa, ha jól néztem.
Na, az már csak 9/kg. Szerintem meg lennénk lepve, ha kiderülne, mennyiben van nekik.
Na mindegy, én nem okoskodok tovább, mert életemben nem ittam drága/jó kávét, azt sem tudom, mi a jó, abszolút laikus vagyok.
-
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #10396 üzenetére
Nem értem, hogy mit nem értesz. Nagyon távol áll tőlem a kereskedelem, de azt mondod, az olasz amazonon 10 euró, az emagon is annyi. Nyilván az a szlovák vagy cseh kereskedő nem az amazonon veszi hatosával, hanem a gyártól esetleg nagykereskedőn keresztül raklapszámra. És akkor már biztos nem 10 euró egy kiló. Én emlékszem, hogy sok évvel ezelőtt leesett az állam, mennyit keresnek az energiaitalokon. Összefutottam egy gyártóval, aki a családi ház pincéjében csinálta az italt és egy gépsor palackozta. Én vettem tőle 50 forintért zsugorszámra, adtam 100 forintért munkatársaknak, miközben a legolcsóbb energiaital is 200 forint volt a boltban. És ez egy kis gyártó volt. Elég megnézni a redbult vagy a hellt. Szerintem kávé téren is hasonló lehet a helyzet, fillérekbe kerülhet és óriási haszonnal dolgozhatnak. Kivéve, aki szüreteli. De ez csak az én feltevésem, talán téves. Nem értek hozzá.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #10396 üzenetére
Amit alabb leirok az sajat tapasztalat es hallomasbol is megerositest kaptam.
Illy gyar, Trieszt. Tolem kb 20km.
Kollega testvere dolgozik ott, tole van az info.A fem dobozos Illy kavebol 3 kategoria letezik.
Olasz, nemet, tobbi piac.
Mindharom csomagolasa egyezik, a tartalom azonban nem. Minosegben mas.Ezt megerositendo a sajat anyam kert tolem olaszoknal vasarolt Illy kavet , mivel ha en viszem vagy ok itt veszik akkor az jobb mint amit Magyarorszagon az Auchanban vasarol.
En ugyanezt egy olasz aruhazlanc (Eurospin) egyik kenyerevel tapasztaltam ( foton meg megvan a ket csomagolas az egyezo vonalkoddal, holott a vonalkod elso par szamjegye azonositja peldaul a gyarto orszagot). Olaszoknal 65% volt a teljes kiorlesu tartalom, szlovenoknal meg 35%. Es a csomagolason levo vonalkod egyezett. Egy konferencian osszefutottam az adott ceg vezerevel - ra is kerdeztem, hogy ez hogyan lehetseges (hiszen illegalis ha jok az infoim). Par napra ra a valaszban az allt, hogy orszagonkent mas a beszallito, de a csomagolas egyezik.
Nem tartom kizarhatonak, hogy Lavazza is a fentihez hasonlo kereskedelmet folytat. Vagy epp mas kave van az Emag altal forgalmazott es az Olaszorszagban vasarolt csomagolasokban.
Ha nem a sajat anyam mondja, akkor en is hitetlenkedve fogadnam az Illy fent emlitett piaci szegmentaltsagat.
-
kchris78
veterán
válasz
FőDudu #10391 üzenetére
ugy hogy nem 27% az afa... lehet a kave is a kedvezmenyes par% afa kategoriaba esik ott mint az olaj, a tej, a teszta... mondta olasz-boltos hogy athozza a hataron es a megvett arut nettoban szamolva (ami ott 5-7% afa) raszamolja a szallitast, a rezsit + 27%afat, nem jon ki olcsora. nem veletlenul hozunk mi onnan tobb tiz kg árut mikor jovunk haza.. 50-100% pisztacia mogyoro mandulakrem teszta, olaj kave..,)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FőDudu #10312 üzenetére
"Orvosom mar erdekesen nezett, amikor az ejjeli pulzusom bemegy 40 ala, allitolag az mar nem normalis zona"
Szoktál sportszerűen szaladni vagy bringázni? Mert akkor normális, sőt, jó erőnlétre utal. Vannak profi bringások, akik pulzusmérővel alszanak és ha alvás közben vészesen beesik a pulzus, beriaszt, fel kell kelljenek az éjszaka közepén szobabringázni/görgőzni, hogy életben maradjanak, különben örökre elalszanak
. Hobby sportolóként minket ez a veszély nem fenyeget, de az orvosok általában a 40-50bpm körüli nyugalmihoz sincsenek szokva, mert ugy-e ellustult elhízott világban élünk, az átlagemberek nyugalmi pulzusa 70-90 körül mozog
. Nekem is azt mondta egy nővérke haverinám, hogy ilyen alacsony pulzussal már el kéne ájulnom és nem normális, aztán "kioktattam", hogy ez sportoló szív, nálunk ez számít jónak. Sportorvosok már tisztában vannak ezzel. Persze ha te nem művelsz semmilyen állóképességi sportot, akkor a 40 alatti pulzus valóban túl kevés, lehet, hogy feketén kéne innod a kávét
.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FőDudu #10303 üzenetére
Úgy nem tudnák lezáratlan szelep nélküli zacsiban is eladni.
#10305 kchris78: fejben eljutottam odáig párszor, de mindíg rájöttem, hogy több előnye van, mint hátránya. Alacsony a vérnyomásom, a kávé felviszi, sportolok is és a kávé tágítja az ereket, nem mellesleg finom és "döglött" kávéból automatázni nem annyira drága hobbi. A nyugalmi pulzusom 43, kávé után legalább érzem, hogy élek
-
vzozo
senior tag
válasz
FőDudu #10165 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek (Te + #10166 Dr. Szilikát) a választ, minden nagyon jó eddig a Philips-szel, tanuljuk, élvezzük!
És a tisztántartás valóban könnyebb lesz a Krupshoz képest, Dr. Szilikát, elég hardcore módon nyomod.
-
törölt tag
válasz
FőDudu #10263 üzenetére
Megoldható a lassabb lefolyás is, csak nem egyszerű. A Minutonál ami akár Lirika is lehetne, mert ugyanaz gyakorlatilag, a pumpa cseréjével lehet kisebb vízhozamot csinálni, extra nyomásfokozóval még lassítani, plusz valamennyire a crema is több, akár a régi szép Odeás időkben. Nem tudom mi lesz a következő gép ha ez megdöglik. Valami kijelző nélküli alap Philips amibe be lehet reszelni az Xsmall gőzcsövét.
-
-
kchris78
veterán
válasz
FőDudu #10227 üzenetére
Mi a 200-asat rendeltük meg, visszasózót egyelőre nem, illetve aki beszerelte azt mondta hogy hogy UV erre a típusra nem fontos. Ebből kijön elég víz végre hogy egy fill-tank az automatán vagy egy tea főzés ne álljon a csap fölötti dekkolásból. Az UV-ben mondjuk bizonytalan vagyok tartály viszont tényleg nincs...
-
apholyon
aktív tag
válasz
FőDudu #10234 üzenetére
Nem hülye kérdés, hasonlóan gondolkodom, mindent úgy fogyasztok, ahogy nekem tetszik, nem "ahogy illik". Éppen ezért én is próbálom magam meggyőzni, hogy bőségesen elég a legolcsóbb is, hiszen a cappuccino tartalmilag ugyanaz, mint a latte... Csak tudod ilyenkor mindig elkap a gépszíj, hogy ez egy kicsivel többért ennyi pluszt ad, amaz meg még egy kicsivel többért annyit és máris a másik végén vagyok a felhozatalnak...
Másfelől meg tudod ilyenkor kicsit bennem van, hogy ha már egyszer kiadom rá a pénzt, akkor olyan legyen, ami igazán tetszik. Bár itt azért nem csak összegben, de %-ban is relatíve nagy a különbség árban, még kuponozva+akcióban is... Kettyós vagyok... ezért is kértem segítséget / véleményeket.
#10233 z123456z Megkaptam ma reggel menetrend szerint, írja, hogy akcióval és más kuponnal nem vonható össze, de megeszi a vásárlásnál, remélem engedi majd véglegesíteni, de addig nem élem bele magam...
-
kchris78
veterán
válasz
FőDudu #10218 üzenetére
Ez igy van. Bemesz egy kavezoba es figyeled meddig csorog le a keszulo kaved, 20+ mp lesz, es addig malmozik kicsit folotte a barista. Ha ujabb a gep kisebb nagyobb lcd kijelzon fogja szepen szamolni a mp-eket.. Ehhez kepest a mi Delonghink is atnyomja szerintem 10-15mp alatt, de a ceges jura is atpaszirozza erzesre max 15 alatt a vizet.
-
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #10191 üzenetére
Ez szerintem nem az új széria, de tudom mire gondolsz, a 2300 és 3300. Ami a MM-ban van, az az EP5441/50. Ezek a dupla italt készítő Saeco-k milyenek? Mintha azt olvastam volna valahol valamikor, hogy elég sok velük a probléma. Ez igaz lehet? Philips 3 év garanciával van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Formula-1
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest