- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mszl
aktív tag
válasz
Speeedfire #7398 üzenetére
Sziasztok!
Elsősorban adattárolásra, és 2-3 max 4 eszközt szolgálna ki összesen. Így hát nagy adatforgalom nem lesz és nem is elvárás csak az alacsony fogyasztás és nem is 24/7-ben
Elég nagy a zene, film gyűjteményem főleg régebbi filmek, sorozatok, régi Disney filmek még az 50-60 évekből is, természetfilm gyűjteményem..... klasszikus zene gyűjteményem is nagy helyet igényel, régebbi makettezésből rám maradt sok E-book és még több e-book......... És a régi bakelitek nem is lettek még digizve. Abból nem sok lenne, de azért vannak amiket megőriznék még elektronikus formában.
Hiába a sok CD lemez ,de egyszerűbb mp3-aac-ben magammal hurcolnom a telefonon napközben hallgatni, vagy a konyhában, fürdőben mint magammal cipelni egy CD lejátszót.A legfőbb ok, hogy mindenki mindig mást nézne v. hallgatna. És nagyon nem szeretem ha más piszkálja a gépemet (még a családból sem, mindenki kapott saját piszkálni valót, piszkálják azt!!!!!)
Így mivel már a 4-5 2TB-os lemezből az özönvíz előtti jóidőkben beszereztem 3-at + 1 TB-ost így nem olyan égető a vásárlás persze egy 2TB-os még nagyon hiányzik. (szerencsére ezekkel kezdtem el a beszerzést)
Elvileg csak egy egyszerű szellős ház kell és indíthatom az összeszerelést. Mert sajna az elfekvő Thermaltake Element Q-ba nem féreknek el, pedig még csak szemrevételezésre lett kivéve a dobozából.(majd valamire jó lesz kategória vásárlásból)
Hirtelen ennyi, ha eszembe jut akkor majd mondom
A hűtésről csak annyit, egy kicsit melegszik és ezt a hőt akarom csak a házból kiszellőztetni, mert a procira fixre építeni nem látom szükségét. -
Laca 012
őstag
válasz
Speeedfire #7396 üzenetére
Igen, erre írtam a végén, hogy: "bár igazából végülis a kérdés nem is az adatmennyiség, hanem hány klienst kell majd kiszolgálnia egyszerre és milyen sebességgel..
"
Ha az általad említett backup, vagy otthoni-kisirodai tárolás a cél, arra tökéletesen megfelel..
(Ha belegondolok, nálunk 4 gépet szolgál ki a D-Link DNS-320 NAS, ami azért sokkal "virslibb" mint egy N550-es és tökéletesen teszi a dolgát..) -
hati
addikt
válasz
Speeedfire #7363 üzenetére
Hány hdd lenne rákötve? A gsejt-ben csak 2 sata2-es csati van. Mondjuk van egy normál PCI is, így lehet bele még sata kártyát is rakni. Nekem egy analog tv tuner van berakva, mert felvevőnek is használom.
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #7361 üzenetére
Sajna nem olcsó, azóta lehetnek jobb vételek ennél, akár brazos vonalon is. Sztem 20W-t körül az is megállhat, hdd nélkül.
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #7359 üzenetére
Ez benne a jó. Nemrég 20k-ért láttam az apróban, de ahogy látom, most épp nincsen. Amúgy én itt vettem, nem olcsó.
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #7353 üzenetére
A torrent mekkora sávszéllel lenne?
Nálam a GSJET (1 magos N270-es atom), 2GB rammal, Windows 7-tel, 80MB/s-el ír/olvas hálózaton keresztül. A utorrent 10MB/s-el tud letölteni (UPC 120/10-es net), mindezt a vinyó nélkül mérve 11-12W-al.
Home szervernek nem kell erős proci.
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #7347 üzenetére
Mik a home szerver feladatai? Mert könnyen lehet, hogy akár 1 mag is elég lenne. Nekem az van, tudok adni infókat a teljesítményéről.
-
Laca 012
őstag
válasz
Speeedfire #7347 üzenetére
Összehasonlítani az intel honlapján is tudod..
Ez a 425 viszont régi is, egy magos is, asztali is... szóval szerintem lehet jobbat találni bőven 24/7-re pláne.. A CPU TDP-je meg csak egy dolog a fogyasztásban, az alaplap többi összetevője is megeszik mégegyszer ennyit kb, meg speedstep híján a CPU is kb. folyamatosan ezt eszi.. (max 1-2W-tal kevesebbet..) -
Laca 012
őstag
válasz
Speeedfire #5116 üzenetére
Hát annyiért lehet vennék én is egy másodikat, amennyiért a dobozt linkelted..
Táp az itthon is van 2700Ft-körül. keress rá, linkeltem már itt a topicban..Amit viszont másodszor linkeltél, az valóban a gsejt lap, csak kb 10eFt-tal magasabb áron, mint amennyiért itthon is megkapod..
-
Laca 012
őstag
válasz
Speeedfire #5114 üzenetére
Ez így van, de amit linkeltél, az csak egy üres ház tápegységgel...
Bár kétség kívül az általad is említett laphoz való..
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #3951 üzenetére
Én továbbra is tartom azt a véleményem, hogy az Atom-ot nem azért adta ki az Intel, hogy egy olcsó és kis fogyasztású platformja legyen. Hanem azért mert nem volt olcsó processzora a piacon. A rést be kellett tömi még a konkurencia előtt. Erre terveztek egy olyan procit amit baromi olcsón lehet gyártani, így az alacsony ár mellett is nagy haszonkulccsal lehet eladni... A processzor alacsony fogyasztása csak a mézesmadzag, marketingfogásnak jó. Ez abból is látszik, hogy olyan chipsetet árul(t) hozzá ami egy nagyságreddel többet fogyaszt.
-
duffbeer
őstag
válasz
Speeedfire #3951 üzenetére
Régebben kiveséztük, de valójában US15W-vel és pl egy Atom Z500-al (az összegük nincs 3watt) építhető lenne egy PDA méretű "két magos" x86-os eszköz (HD gyorsítással!!), ami egy 2500mAh-s 6V-os akkuval elműködgetne 2-3 órát. Nagyobb akkuval, vagy nagyobb fesszel többet...
Persze ez erősen elnagyolt számítás, de azért nem áll olyan messze...
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #3945 üzenetére
A legkisebb fogyasztású chipset, kifejezetten Atom procikhoz.
Csillagászati áron... -
duffbeer
őstag
válasz
Speeedfire #3936 üzenetére
Igen, de meg is kérik az árát.
Érdekes viszont, hogy netbookba is szerelik ezt a párost (Atom Z5xx + US15W), csak kevesen vannak tisztában azzal, hogy mit tud. (pl.: ASUS 1101ha) -
válasz
Speeedfire #3928 üzenetére
Nem elírás, tényleg ~ ennyit fogyaszt, és tényleg gyorsít hd-t.
Mindkettőt tapasztalatból mondom, mert van itthon ilyen..igaz netbookban. -
canniball
nagyúr
válasz
Lejárt a mod. időm... Itt egy HD-screenshot.
-
tlac
nagyúr
válasz
annyira nem drága, ha figyelembe vesszük, hogy szinte egy teljes értékű mini gépet kapunk
[link] -
Brogyi
őstag
válasz
Speeedfire #3888 üzenetére
Volt mar errol szo. Fogyastasban es HD gyorsitasban is talan [ez.]
-
duffbeer
őstag
válasz
Speeedfire #3910 üzenetére
Én is 4,5k körül vettem FSP-t
-
Laca 012
őstag
válasz
Speeedfire #3910 üzenetére
Én még 4200Ft-ért vettem.. 12V5A És sajnos tápcsatit kellet rajta cserélni,mert 5,5/2,1-es volt az 5,5/2,5 helyett.. (a terméklapon rosszul szerepelt..)
Viszont azóta találtam egy új forrást 75 W-os (12V 6,25A) és csak Bruttó 2720Ft!!! -
canniball
nagyúr
válasz
Speeedfire #3906 üzenetére
Most esett le: rá akarsz bütykölni a 12V ágra egy már említett csatit? Mert az felesleges, ATX táp 4pines csatijáról is elmegy a lap (az alsó képen, a külső táp csatija mögött látszik). Hogy hogy azt már tőlem ne kérdezd...
5A: A lap mánüeljében (szvsz töltsd le, nyálazd át) vannak mérések min./max. konfigra és az 5A az utóbbihoz volt ajánlott.
Mod. Amúgy meg teljesen igaza van Laca 012 kollégának.
-
Laca 012
őstag
válasz
Speeedfire #3906 üzenetére
Megoldható, csak azzal számolj, hogy a táp fogyasztása kb annyi lesz mint az egész rendszeré.. (lap, hdd...stb) Nagyon rossz a hatásfokuk, még az új atx-es tápoknak is a sima 12V 4-5A-es notitápokhoz képest.. (Persze egy őslelet trafós tápnál meg sokkal jobb)
-
canniball
nagyúr
válasz
Speeedfire #3904 üzenetére
2,5mm/5,5m, 12V, ~5A.
-
válasz
Speeedfire #3901 üzenetére
Ha mindenáron atxről akarod üzemeltetni megoldható, mert a cpu tápról elmegy a lap (a 2*12v + 2*gnd csatlakozó), de intel szerint (is) célszerűbb a powerjack csatlakozón át kívülről adni neki 12v-ot.
-
canniball
nagyúr
válasz
Speeedfire #3894 üzenetére
"bár nem tudom h mennyit ehet"
Harmincegynehány W."ez sem hangzik rosszul"
Akkor már inkább az Intel D510MO-t javasolnám; kb. hasonló áron, az áhított miniPCI-E foglalattal. -
nTom
aktív tag
válasz
Speeedfire #3892 üzenetére
ha lenne használtban, már vettem volna. Ez is ritka mint a fehér holló
-
duffbeer
őstag
válasz
Nem vagyok biztos benne, de ha jól emlékszem 25-35W körül. De erre válaszoljon olyan aki már mérte. És ahogy DBob írta, mivel a GSEJT-en van mini PCIE, ezért egy Broadcom Crystal HD gyorsítóval is 15W körül vagy az alatt maradsz.
-
válasz
Gsejt mellé veszel mini pcie-s broadcom gyorsítót fogyasztásban megint bentebb vagy mint ionnal.
-
duffbeer
őstag
válasz
Speeedfire #3886 üzenetére
Magyarországon racionális áron beszerezhető legalacsonyabb fogyasztás kompletten kb 13W és ez D945GSEJT néven fut.
Léteznek pofásabb megoldások is, de horror áron. Pontos összeget nem tudok, de valahol láttam és úgy emlékszem, hogy sokszorosa a GSEJT-nek. Cserébe viszont össz kb 5W névleges fogyasztás és GPU általi HD gyorsítás.
Szerk:
Meg is van az ár:
iPCMAX -
Stibor
csendes tag
válasz
Speeedfire #3727 üzenetére
nálam a d510mo minden tekintetben (netezés, konvertálás) gyorsabb, mint az előző 2G P4 netvista (egy mag, PATA, AGP, talán 845 chipset). De nem sokkal gyorsabb, inkább csak egy picit. Sztem azért, mert XP szétdobja a terhelést két magra ami így együtt 3,2 G. A modernebb 2g p4ek lehetnek lényegesen gyorsabbak, mint az ATOM, pláne a kétmagosak.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #3726 üzenetére
amúgy teljesítményre milyen procinak felel meg? pl p4 2 ghz 478-as vagy 2000+ sempron 754
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #3722 üzenetére
Venni kell kb. 30k-ert egy fullhd-s medialejatszot....
-
duffbeer
őstag
válasz
Speeedfire #3722 üzenetére
1magos egészségesen gyorsítás nélkül max divx
-
duffbeer
őstag
válasz
Speeedfire #3717 üzenetére
És mégis milyen filmekre gondoltál? Annyira nem mindegy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest