- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ruchfuel
csendes tag
válasz
olahjana #2527 üzenetére
Ha iTX és teljesítmény kell, akkor ezt venném:[link]
Van rajta PCI-E, szóval olyan vid. kártyát raksz bele, milyet akarsz.Ugyan ez megvan mATX-ben is, ez nyilván olcsóbb: [link]
A magam részéről, ha ár/ érték arány alapján választanék procit és video kártyát bele, akkor az Dual Core E5300 (húzva), ill. HD4850 lenne.
Persze ez a config semmivel nem olcsóbb, és fogyasztana kevesebbet mint egy normál asztali gép.
-
duffbeer
őstag
válasz
olahjana #2536 üzenetére
Az ATi-nak volt egyszer valami hybrid crossfireX vagy miafütty megoldása, ami alapban csak az integrált GPUt használta, de ha szükség volt rá, belépett a "nagy" is. Sőt talán ki is kapcsolta a nagyot, ha nem volt rá szükség. Ennek nem vagyok nagy ismerője, de az megfelelő lenne számodra szerintem.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
olahjana #2527 üzenetére
A pci-e nem sok Atomos rendszeren van, ajánlom vegyél notit esetleg használt prémium kategóriás notit, ha egy kicsit jobban elmélyűlsz a témában építhetsz is egy asztalit is.
duffbeer azért ki lehet hozni gazdaságos többcélú gépet csak horrror áron.
pl ULV procik SSD k stb re gondulok.
-
duffbeer
őstag
válasz
olahjana #2527 üzenetére
Ha igazán játszani akarsz, akkor felejtsd el az integrált motyót és a fogyasztást, ja és főleg az Atom-ot.
Ha kicsi kell vegyél mATX lapot és mATX házat. Abba bele tudsz már gyömöszölni egy erőművet. A fogyasztás pedig elmondható (kicsit sarkítva), hogy egyenesen arányos a játékteljesítménnyel. Vagy-vagy. -
zoltanz
nagyúr
válasz
olahjana #2519 üzenetére
1 magnál nem kell a hűtéssel szarakodni egy Ionos megoldásnál sem, kicsit kisebb a fogyasztás, amúgy amire akarod használni elég.
Azért én a kétmagot ajánlom értéktartóbb és nem árt ha van némi tartalék a tarsolyban, gyorsan fejlődik a technika és a szemét programok megszabják min indulnak el. -
válasz
olahjana #2513 üzenetére
Minden ddr2 ram belemegy természetesen, ha az spd-ben meg van határozva hogy 533mhz-en mekkora időzítéseket használjon neki az alaplap. Ettől függetlenül is menni fog, legfeljebb lassabb lesz mert nagyobb időzítéseket állít be, vagy fagy, mert túl keveset. De ilyenről még nem hallottam, úgyhogy mennie kell.
Az én ionos lapomban pedig a chipset rendesen kihasználja már a ramot. Nem a cpu fsbjével hajta, hanem a hitelesített maximumon -> 800mhz-en. Nem mintha atomos procinál a memória lenne feltétlenül a szűk sávszél.
-
zoltanz
nagyúr
-
Honkydoo
őstag
válasz
olahjana #2497 üzenetére
bele tudom tenni az elfekvő 500as winyóm meg ddr2 ramom?
Ha a ramod 667 vagy 800 Mhz-es (már nem tudom melyik pontosan) és a HDD-d satás akkor igen.
Ehhez akkor már nem olyan táp kell mint a rendes asztali gépekbe? hanem valami adapteres marhaság?
Az adapteres táp is olyan mint ami az asztali gépekben van, csak ez két részből áll, egyik részbe (DC-DC) megy az alaplap, hdd-k, stb... A másik rész (AC-DC) megy a konnektorba, meg csatlakozik az első részhez.Mod: Most nézem hogy itt szóba került ionos-nem ionos config is.
A ram hdd dolgok az ionosra vonatkoznak, a nem ionos az elmegy 400Mhz-es rammal és IDE hdd-vel is. -
válasz
olahjana #2503 üzenetére
Többe kerül természetesen mint az egy magos, de kapsz is hozzá dcdc tápot az alaplapra integrálva és külső ac-dc tápot. Ezeket külön beszerezve se kapnád ingyen. Ezenkívül, tartalmazza az ion chipsetet. Ez fontos, mert mint leírták előttem, ha torrentezés mellett akarsz 1080p-s videót nézni...nem fog menni. Viszont nagyban tehermentesíti a procit a gpus gyorsítás, és így mehet mellette más feladat is. És nem utolsó sorban, ez mehet passzív üzemben is ekkora borda mellett (így ezen is spóroltál, hogy nem kell bordát venned még rá)
-
Honkydoo
őstag
válasz
olahjana #2487 üzenetére
Nekem hasonló lapom van (Intel D945GCLF2) gond nélkül elboldogul a 720ps videóval. 1080p-sre nem mernék megesküdni, de megfelelő codec-kel talán. (Bár értelme nincs sok mivel az analóg VGA csati nem tud natívan átvinni 1080p-t.)
Fogyasztásban az ion talán jobb egy picit, meg ami még jó benne, hogy az tuti lejátssza neked a 1080p-s videót.Házról annyit, hogy végülis azt lehet kapni táppal együtt is, ami jó. Innetől visszafelé lehet olvasni a házakat.
-
válasz
olahjana #2487 üzenetére
Van akik azt mondják a kétmagos atom elboldogul coreavc segítségével az 1080p videókkal is. Én nem próbáltam eddig kétmagos atomot win alól, úgyhogy nem tudom.
Ha ionos chipsettel veszed az atomot, akkor minden féle hd videód menni fog (amit dxva kompatibilisan kódoltak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest