- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
válasz
Bundás22 #21165 üzenetére
bazz, az mindenkinek annyit állít be, azzal nem kell foglalkozni. nem az a limit. kevered a szezont a fazonnal.
kaptok egy kis ajándékot: vbios cucc letöltés
van benne RBE, 38xxbios editor, ATi winflash és jó pár általam módosított vbios HD3850 256MB karikhoz. többet nem tudok segíteni.
-
törölt tag
válasz
Bundás22 #21165 üzenetére
Van némi rizikó a bios flash-ben, de ha esetleg fekete képernyő a "jutalom", akkor sincs gáz, csak egy PCI-os VGA kell, aminek segítségével (abba dugod a monitort, hogy lásd mit csinálsz) visszaírható az eredeti bios. Az Atiflash tud menteni is biost, érdemes ezzel kezdeni, mielött beleírsz a VGA-ba bármit is.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Bundás22 #21083 üzenetére
Te biztos hogy,inkább nem is írom le!
Fárasztod itt az embereket a sok marhasággal,az ilyen baromságokat tartsd meg magadnak inkább.
Én is játszottam a Crysist 2900XT-vel ami erősebb a 3850-nél,de 20-22FPS már akciónál igencsak nem volt jó.
És nem 1280x1024 Ultra hanem csak High beállításoknál ment annyin,de neked a 3850 Ultran tudja azt,hát persze te itt midenkit átt akarsz verni?
Ébredjél már fel,vagy ne irogass ekkora hülyeségeket. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #21069 üzenetére
Azt mindenki tudja, hogy te elvagy 1280-as felbontáson diavetítéssel.
Akkora felbontáshoz nem is kell komolyabb kártya. Vista és XP tekintetében meg édes mindegy.
Azzal nem vagyok megelégedve, ami nem működik megfelelően, tök mindegy, mi az. És rohadt elégedett lennék, ha a 3870CF rendesen működne. Azért is vettem, hogy tojhassak az nV karikra, mert abból csak 1-et tehetek a gépembe, magyarán ez mindnél gyorsabb lenne, és tudtommal a VGA árában a megfelelő támogatás is benne kéne legyen, ahogy egy autót sem tudsz használni, ha hiányzik a vezérlő elektronikája. -
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #20950 üzenetére
Azt hiszem félre értettél.
Én nem vettem és a továbbiakban sem áll szándékomban GeForce-t venni (bár mostanság gondolkodtam egy GT/GTS-en nyárig), maradok a Radeonnál.
De azért megkérdezném, hogy hány kártya volt mostanság amit ellehetett adni a megvétele után 1.5 évvel 90/100k +?
És azt is meg kell jegyeznem, hogy a GT nem volt nagy hatással a GTX árára, inkább a GTS... de az meg egy 10/20k-val volt olcsóbb.(#21036) cowboy_bebop: nem tudom, hogy ez a kép honnan van, de a bit-tech-es teszt arra enged következtetni, hogy azért ennyire nem rózsás a helyzet...
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #21015 üzenetére
El vagy tévedve (már megint). Nem izgulok rá, csak szeretem tudni, mi és hogyan működik a gépemben, mielőtt tanácstalanul állnék egy rendszer-összeomlás előtt, és bizonyos személyekhez hasonlóan én is tűzre kívánnám vetni a drága cuccot. Tudtad, hogy másik bios-szal sem jó a 8.3?
Amúgy a 22 középpontosan v. tengelyesen szimmetrikus? Mert sztem egyik sem. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #21013 üzenetére
Már mondtuk többen soxor: ha nálad OK, örülj a majom farkának, és élvezd. Nekem se nem gond, se nem öröm, ha nálad jó, és gyorsultak a játékaid. Nálam, és még nem kevés user-nél tömegesen produkálja a hibákat. Attól, hogy nálad (és még szintén nem kevés más user-nél) nem bugzik (vagy csak nem használsz olyan programokat, amelyekben tenné), még nem jelentheted ki, hogy jó lenne. Igaz, tényleg nem jelentetted ki, de azt sejttetted.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bundás22 #20950 üzenetére
Nincs igazad Bundi.
Aki 8800GTX-et vett 1-2 évvel ezelőtt azt nem érdekli hogy mennyit fog bukni rajta 1,5 évvel a megvétele után.Mint ahogy én is megvettem az X2-öt 102K-ért amikor az első pár db megérkezett az országba.Túlságosan nem izgat hogy már 92k-ért is kapható.
Ez az a szint ahol a vásárlókat nem nagyon érdekli mennyit buknak 1 éves viszonylatban.
De ha X2 helyett megveszem a BFG 8800 GTS 512-öt 85k-ért akkor azon is buktam volna 12k-t mert most 73k-ért vesztegetik.Ami VGA-ban nem 30-40k-s tétel azon buksz, nem keveset. -
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #20934 üzenetére
Jah!
Am. én nem is mondtam, hogy olcsó üzlet volt, de jó üzlet. Mindíg vannak emberek, akik megveszik kezdetekkor drágán, de általában nem szoktak jól járni (értem ez alatt, hogy 1-2 hónap mulva nagyot bukik az ára). A GTX mégis egy olyan kártya a piacon, amire az nV büszke lehet. -
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #20908 üzenetére
Aki akkor megvette, most még bőven nem kell gondolkodnia cserén. ATi oldalon csak a X2 előzi, házon belül, meg az Ultra és a GX2.
Azért egyelőre egy csúcskártya sem mondhatja el magáról, hogy majd 1.5 évig a csúcson volt és nem kellett csökkenteni az árát. Mostanság lehet látni 90k környékén.
Spec. a HD2900XT tulajok még csak nem is számíthattak/hatnak arra, hogy 80k környékén eladják a kártyájukat, pedig többségük 100k környékén vette (még a HD3800-asokkal sem tudsz érvelni, mert GTX ellen, meg ott van a GT/GTS) .
MOD: de engem annyira nem érdekel...legyen igazad.
-
Speed®
titán
válasz
Bundás22 #20761 üzenetére
Dehogy cserélném, nem őrültem még meg..100x inkább 3870X2.
Az a lényeg, hogy milyen áron futnak jobban. Lesz még koppanásSerg1966 láma
sry
Floppy nélkül is lehet, W98 BootCDvel amire felrámolod a szükséges fájlokat.
Vagy bootolható pendrive, az is megoldás lehet, ha tud a lapod róla bootolni. -
Speed®
titán
válasz
Bundás22 #20758 üzenetére
Járnának jobban. Mivel nV sz@rakszik és nem olyan megoldásokkal rukkolt elő, amiken jól futnának a full DX10 cuccok és lobbizik a játékfejlesztőknél, hogy a saját szájízének megfelelő stuffokkal jöjjenek ki, csak toporgás van, nem fejlődés. nV nem jövőbetekintő, hanem szép lassan csepegtet és minden egyes csepp súlyos milliárdokban realizálódik a számláján. Ma már nagyon nem itt tartanának a hardverek, ha nem lenne szempont a maximális nyereség. Persze nem csak rájuk érvényes ez, de számomra nem szimpatikus, hogy ellenkező irányban képzeli el a haladást..
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #20668 üzenetére
El vagy te tévedve!
Senki nem tagadta, hogy ár-értékben jó a 3850, de nyerő azért inkább egy 8800GT.
Speed(R): Látom, csak célzatosan látsz, másutt ugyanazt nem veszed észre, amiért másnak a szemére hánysz.De ígérem, nem teszem szóvá többször.
Az előző 2 hsz pont az előző 2, és éppen ezért nem várok rá választ.
-
Speed®
titán
válasz
Bundás22 #20607 üzenetére
Ha a táp nem kavar be a képbe, hidd el, nagyon halk. De ami a lényeg: adott zajszint mellett a hőelvonás nagyságrendekkel hatékonyabb, mint léghűtéssel. Komolyan megfeszelt Manchester E4 X2 igencsak tud fűteni, sajnos tapasztaltam.
A szivattyú szivacsra ültetve szinte hangtalan, ráteszed a füled akkor hallod.
Nekem az X2őn is volt Ninja és most is azt nyúzok, elkél rá és mögé a venti.
Persze ha nem tuningolnék, akkor nem lennének problémáim a zajjal sem
Írtad utólag, hogy csak akkor van értelme ha passzív..nos ez igen macerás.
Először is igen megdobja a költségeket egy jó high flow szivattyú és a rengeteg blokk amit muszáj beépíteni ha nem akarod, hogy izzon a ház belseje a hűtetlenül maradt alkatrészektől, plusz vastagabb csövek és az oldallapnyi radiátor. Másodszor pedig ott az újabb gond, egy ilyen rendszert szívás mozgatni, márpedig LANozni menni kell, nincs mese. Továbbá az sem mindegy, hogy a full passzív rendszerekben a felületszerelt alkatrészeket semmilyen légáram nem éri a gépben. Ami elég kellemetlen dolgokhoz vezethet, még ha komplett MB/NB/FET/CPU/VGA/PS rendszer is van beépítve.SASboy
Adatlapodon nincs infó..milyen táppal milyen hardverkörnyezetben használod?
Valamint a hőmérsékleteket kell megnézni, hátha az a baj, hogy túlmelegszik.[ Módosította: Grafiqs ]
-
Speed®
titán
válasz
Bundás22 #20603 üzenetére
Nyelvtanból jó vagyok, direkt írtam aznak
Ne sértődj meg, poénnak szántam.
Kelvin
Ez egy 40ks megoldás, és már bőven jobb mint bármelyik léghűtés.
Nálam a passzív tápra cseréléssel és alaplapi blokkszettel 60 körül lesz a vége.
És nem feltétlenül a tuning miatt csinálom. Én inkább /is/ csendőrült vagyok -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #20496 üzenetére
Azt rég tudjuk, hogy a magasabb RAM-ok lassabbak.
Attól még nem ócskák, különben a DDR3-as RAM-okat sem fejlesztgetnék. Majd, ha gyorsabbak lesznek, mint amennyit lassít a késleltetésük, akkor hasznossá válnak.
A VGA sebességét meg még mindig nem az ár/érték arány határozza meg.De pont neked úgyis hiába magyaráznám.
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #20491 üzenetére
Egész kár, hogy egy hasonló szintű órajel-emelésben részesített 3870 valahogy mégis sokkal gyorsabb. Nekem azért tetszik ez a "ez a kari gyorsabb, mert széthajtva megelőzi az alap órajeleken működő, komolyabb VGA-t"-meggyőződés, ami a valós tények (lásd előbb) nagy mérvű figyelmen kívül hagyásán alapszik, így a legtöbb ember számára jelentőséggel bírónak tűnik.
Esetleg letesztelhették volna GDDR3-as 3870-nel is, meg a 2-féle 3870-est tuningolva, persze akkor nem az az eredmény jön ki, amit ki akarnak hozni.
-
Speed®
titán
válasz
Bundás22 #20297 üzenetére
Jujujujúúúj, maradtál volna inkább csendben, őstag flamekirály
1/2 ON: 2900Pro/512bit után most újítottam be egy 8800GTt, kíváncsiság
Hát hogy is mondjam..khmm. Eszeveszettül megy. Erre nem számítottam.
Beugrik a helyére nemsokára egy 9600GT, ha picivel lassabb csak,
kihagyom a 3850CFet..pedig kíváncsi vagyok. De 2xPCIeX16 lap híján -
Gaboman
nagyúr
válasz
Bundás22 #20148 üzenetére
3870,3850
Az a 9%-bőven van 20%-is,de te annyira elvakult ember vagy hogy erre is azt mondod majd hogy nem több annál,sőt lehet hogy szerinted még gyorsabb is nála.
Ébredjél már fel vagy tudd elviselni hogy nem olyan gyors mint a 3870 ha tetsztik ha nem,minek bizonygatod itt hogy szerinted majdnen olyan gyors.
Az ára sem erra utal alacsonyabb kategória,mit vársz tőle. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #20092 üzenetére
Na, a jútyúkos videókon aztán van minőség, vazze...
Jobbnak látszik, mert sötétebbre állították az árnyékokat. De nem feltétlenül az is. Csak fényes nappal olyan érzésem van, mintha alkonyat lenne, legalábbis a képek alapján. szóval így nem is tűnik reálisnak, persze játékban lehet, hogy más. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #20069 üzenetére
Fraps-ből kapcsold ki az OSD-t, és állítsd be, hogy mentse fájlba a benchmark eredményeket. Frame-eket, FPS-t folyamatosan menti egy Excel táblába (..\Fraps\Benchmark, de Frapsből is megnyithatod ezt), majd min/max/átlag-ot is számol, megtalálsz mindent. Bill.-re indíthatod a benchmarkot, és azzal, vagy időlimittel leállíthatod.
Az OSD megjelenítése erőforrást von el, ezért is kapsz magasabb eredményt OSD (Fraps) nélkül. Everest, ATT OSD, meg mások is lassítanak. OK, a monitoré nem, mielőtt valaki belekötne, hogy hülyeséget írok.
Linkelés: beszúrsz egy kis képet, hogy lássuk, mi akar lenni, arra meg rálinkeled a nagyot, hogy ne kelljen mindenkinek a képfeltöltő lassúságával szórakozni, hogy megtudja, mit tettél be. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Bundás22 #19857 üzenetére
Hát ha 23-24 és 19-20FPS elég játékra számodra akkor jó neked.
De hogy nem szaggat be azért azt kétlem,nem egyszer sem kétszer játszottam a Crysissal és teszteltem is sokat.
Tudom hogy milyen és amikor nagyobb FPS volt nekem a képernyőn mint neked amiket belinkeltél akkor is beszagatott néha húzósabb helyeken. -
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #19245 üzenetére
Format volt a hiba, addig az adatok megvoltak, csak a fejlécek sérültek. De PMagic-kel még formázás után is visszaállíthatsz partíciót a helyreállítással, amíg nem íírsz rá, utána meg még a nem átírt részekről is lehet adatot visszanyerni, Igaz, rohadt macerás és hosszú a folyamat, de a partíciómanagelő progiknak ez is a feladatuk, nem csak a kiosztogatás, amit amúgy egy fdisk-kel simán meg lehet oldani, vagy a partíció méretezés (ezt meg Számítógép-kezelésből).
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #19242 üzenetére
Én még az eltüntetett partíciómat is vissza tudtam állítani PMagic-kel, direkt van ilyen funkciója, ha valaki elbénázik valamit. Sőt úgy, hogy több partíciót is eltüntettem! Azóta azért én is inkább mentek, ha szükség van rá, mert leizzadtam rendesen, és eltartott pár óráig a megoldás.
-
válasz
Bundás22 #19202 üzenetére
"az ilyen partion-csináló progikkal már besz*ptam egyszer(magyarul: az összes adat eltűnt)"
Nekem sose volt gondom a PartitionMagic-kel, inkább csak tudni kell, mit akar az ember elérni vele.
Ezt leszámítva, egyet értek. Több partíció több oprendszernek nagyobb biztonságot nyújt. -
pisti
őstag
válasz
Bundás22 #19199 üzenetére
Ha 512-es a 3850 meg a 3870 is, akkor tényleg nem nagy a különbség, átlagban a GPU órajelek százalékos különbségének felel meg.
Itt-ott kicsit megnő a 3870 gyorsabb memóriája miatt, de ilyen teszteknél egy kis memó tuning 3850-nél nagyrészt eltünteti az extra különbséget, igen tudom a 3870-en is lehet tuningolni, de annál szerintem nem javít sokat az eredményen az eleve magas memó órajelek miatt (ott az alapon sem szűk keresztmetszet HQ tesztekben).A 256-os 3850 sokszor kifogy a memóból HQ teszteknél ezért az nagyon le tud maradni azokban, dehát eleve ezek a HQ tesztek sokszor egyáltalán nem "életszerűek". Viszont Katt "barátunk" ezekre "kattan"
.
Annyiban mindenképp igazad van, hogy ugyanaz a GPU, nem úgy mint az előző generációnál ugye, emiatt a különbségek kisebbek mint annó az X19xx-ak idején.
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #19204 üzenetére
Vazze, te vagy az, akinek hiába linkelnek be bármit, csak osztja itt az észt ész nélkül, tojva minden másra. Én türelmes ember vagyok, de már engem is kezdesz kihozni a sodromból. Szóval vedd elő az ünnepi eszedet, és ne fröcsögj, hanem legalább nézd meg azt a nem kevés tesztet, amelyeket belinkeltünk az idők során a topicba, vagy keresgélj a neten. Az info-im meg eddig is zömmel bizonyítottak voltak, és ha rossz infót szereztem, én legalább hajlandó voltam utánanézni, és elismerni a tévedésemet. És ne torkollj le senkit, mert szólni mer, amiért untatod. Most már engem is csesztetni fognak, hogy még mindig válaszolok, szóval tényleg lezárom, és higgy, amiben akarsz. Egyébiránt az eszeddel lehetnél amerikai, ebben igazad van, akinek még egy kipufogóra is rá kell írni, hogy "Vigyázat, forró!"
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #19195 üzenetére
Mondtam, amikor először írtad ezt a 3850-es hülyeséget (már múlt héten, ha jól emléxem), hogy 9%, és se több, hogy pontos legyek, de te is következetesen félremagyaráztál. Kár, hogy csak a mai napig tart az emlékezeted. Már akkor írtam, hogy fogj egy számológépet, és számold végig az eredményeket. De Guru3D-n keress 3870 tesztre, én most nem. Vagy simán keress 3870 teszteket.
Nem, én nem szoktam, megint hazudsz, én eddig is a különbséget hangsúlyoztam, veled ellentétben. Idézet tőled "ugyanolyan chip-ek" -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #19185 üzenetére
Majd ha rájössz, mi különbség van még a 2 kari között, esetleg elkezdesz gondolkodni, de ha eddig nem tetted... Ott van a teszt linkje, azt sem kerested meg, pedig 3 v. 4 hsz-szal volt előbb, mint a hülyeségeid. Ugyanazért nem linkelem be, amiért már akkor is lusta voltál megnézni, és csak azt hajtogatod, hogy nincs.
Persze, szted a 2900GT is ua-t tudja, mint a 2900XT, nem?
Szóval csak higgy, úgy nem kell gondolkodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest