- Yettel topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bundás22
őstag
válasz
TTomax #23638 üzenetére
persze jobb a p35-ös, de ha feleannyiért kapsz egy majdnem ugyanolyan jót? Muszáj szórni a pénzt? 1 év és úgyis nehalem lesz mind2 elavult lesz, csak én kisebbet bukok
jó használtra gondolok, ha újonan veszi és egyárban van akkor én is p35
ha eladja a 6000+-t és okosan egy 65nm-es procit vesz, mondjuk E4300-mast akkor nagyon jól jár meghát a régi lapja is ér valamit -
Bundás22
őstag
válasz
TTomax #23635 üzenetére
nem értem egy faxa 965-ös lap ami ugyanúgy tud 500-zas fsb-t kezeli a 45nm-es procikat ugyanúgy egyébként is hasonló felszereltségű 12K használtan itt a PH-n
a faxa P35-ös lapok 20-22K környékén vannak és annyival jobbak h 5W-tal kevesebbet fogyasztanak hát lol, mégér egy tizest? hát nem
a prociról meg érdemes beszélni felesleges:[link] szvsz egy 3ghz-re húzott E2000-as több mint elég elég csak a cikket átfutni és nem 45 ezer hanem 10 ezer, okosan kell vásárolni(ezt én elmondhatom, hisz hányan vettetek úgy új gépet hogy 0 ft-ot adtál ki, sőt még borravalót is kaptál a régiért
) nem tékozolva
persze később én is 45nm-es procit veszek, de nem 50K-ért hanem egy 10-ért mikor megfelelő VGA lesz mellette -
katt777
félisten
válasz
TTomax #23563 üzenetére
Ja, csak néha hiányoznak, de nem ez az érdekes. Látom, tetszik a felfogásomat pellengérezni (én szoktam, csak alappal
). Angol XP-hez is lehet magyar karakterkészletet telepíteni (telepítésnél megadod területi beállításoknál), ezt meg én írtam már, ennyit a szelektív felfogásról.
CF(X)-t arra találták ki, amire én használom (grafikai teljesítmény megduplázására), a hibrid CF-rel meg ne keverd már össze, mert az nem vet jó fényt rád.
Nem tudok róla, hogy fikáztam volna az AMD-t. Segítek a fogalom értelmezésében. Fikázás: méltánytalanul rossz színben tüntetni fel valamit. A CF viszont számomra bizonyítottan vagy nem működik, vagy rossz hatásfokkal, tehát, amit írok, logikusan nem lehet fikázás, pusztán elemzés. Ha SLI-m lenne, ugyanígy megírnám a hibáit, ahogy megteszik ezt azok, akiknek volt már szerencséjük hozzá. És igen, megírom újra a SAJÁT tapasztalatomat, ha valaki ilyen botor dologra akarná adni a fejét. Ha neked ez nem tetszik, szíved joga (engem meg nem érdekel), csak ne akard bebizonyítani, milyen király dolog a CF, vagy majd vállald a felelősséget, ha valaki ilyesmire költi a pénzét, ha már meggyőzted. Azt is megírtam már, hogy ez nem ATI/AMD dicsérő topic, hanem tapasztalatcsere. -
katt777
félisten
válasz
TTomax #23546 üzenetére
Nem értem? Nem vettem 1szerre 2 karit, mint írtam, ekívül pedig tapasztaltam, hogy a CF reklám, nem több, hiszen drágábban lehet eladni egy jóval gyengébb VGA teljesítményét (1 GPU +0-60%). De mit tegyek, ilyen hülye vagyok.
Azért igyexem tanulni a tapasztaltakból.
Másrészt legalább használok írásjeleket a könnyebb érthetőség végett. -
katt777
félisten
válasz
TTomax #23521 üzenetére
Na, ez a marketing.
"Később alkalmas legyen..."Vazze. 2 éve nem alkalmas még mindig, nem is lesz.
Hibrid CF-meg...
P35-be 16+4-gyel, amikor 16+16-on is tré...
Középkategóriással cseszheted a grafikai élményt. Én is elvoltam így évekig, csak piszkosul untam már, hogy ha veszek egy játékot, nem tudom igénybe venni a teljes szolgáltatását, le kell venni a felbontást és a grafikát, hogy játszható legyen, magyarán mintha vennél egy kocsit, de kénytelen lennél mindig 50-nel menni, mert különben szétesik.
Nem drágán vettem (nem is 1szerre, mert ha van egyben annyi pénzem, akkor gyors VGA-t veszek), csak még lejjebb vitték az árakat. -
katt777
félisten
válasz
TTomax #23079 üzenetére
Abból az alapvetően téves feltételezésből indulsz ki, hogy az árlisták árai reálisak, noha azokat marketingszempontok is befolyásolják. Egyszerű matematika, hogy ami 60%-kal nagyobb teljesítményt produkál, az reálisan 60%-kal ér többlet. Tök mindegy, miről van szó.
Luxusautós hasonlat is hibádzik, mert ott a márkanév az, aminek értéke van.Bár mondjuk számomra csak a Ferrarinak, a Lamborghini meg határeset.
Amúgy lehet, hogy majd X38 lesz, de az olyan messze van, hogy addig fölösleges a második 3870-et megtartanom. De még inkább, ha lehet, 1 VGA-s lap. -
katt777
félisten
válasz
TTomax #23058 üzenetére
Dupla árért nehogy már reális legyen +60%!
3D06 miért tud duplázni? Driver, driver...
FELrakod1280x1024-re?Bár az írásjelek nélküli mondatokat kissé nehéz értelmezni: "Nem,nem vagy vele egyedul en is inkabb felrakom 1280X1024-re minthogy szuroket rakjam ra.. a kartyat nem fogja a latvany szebb" (A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz?) Szóval inkább 1280x1024, minthogy szűrő, aztán meg kártyát nem fogja (,?) a látvány (,?) szebb (ez meg talán szűrős)?
Ennyire rossz a szemetek, hogy szerintetek nem szebb a látvány élelmosással?Ha van kis időd, pillant a tesztoldalamon az Oblivion játék-tesztre, ott van egy rakás kép különböző beállításokkal. Hát voltak olyanok, akik "nem kell szűrő" és hasonló életfelfogás után gyorsan elkezdtek komolyabb VGA-ra spórolni.
Moddolt driver-ben a 8.3-as TweakForce a legfrissebb. -
katt777
félisten
válasz
TTomax #23055 üzenetére
Lapnak jónak kell lennie, mert 3D06-ban 196%-os teljesítménnyel megy 2 kari 1-hez képest. Ezért okolom a driver-t, amiért a legtöb játékban semmi, amúgy meg max 60%. Ilyen hibával meg nem cseréltethetek lapot, X38-ra meg főleg nincs pénzem (4+16XPCI-E-set meg nem veszek). Még várom Abu tippjeit, de remény nélkül.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #23042 üzenetére
Hajajj!!!
2X16XPCI-E, éppen ezért lenne jó, ha működne. Nem kéne lapot cserélni.
Azt tudja valaki, hogy Vantage-ben miért nem jelennek meg az új 3D tesztek 3870-en, és miért nem ad pontszámot?WesTM: Hát, nem tudom, milyen részét használja az ATI karimnak, hogy be sem jönnek a tesztek, csak a csík jelzi a program ablakában, hogy fut.
Nézd meg a tesztjeidet nagy felbontásban (pl. 1600) 8XAA 16XAF High precision beállításokkal, egyből látod majd, hogy szükségtelen agyontuningolni a procit, mert még aki 3D06 default felbontásban játszik, az sem látványjavítók nélkül, szóval a default teszteket hagyjuk meg azoknak, akik kedvenc játéka 3D06 toplista helyezésük javítása. -
edeleny
őstag
válasz
TTomax #22596 üzenetére
Lementeni letudom a BIOS-t,el is küldhetem,de ez a gyári nem nyultam hozzá,pusztán az ATT-al adtam neki feszt,igaz elötte is a szakértök szerint,igen magas értékeket produkált.
Az igazság az,hogy szeretem megnézni,mit is tud,de játékokban nem sok gyakorlati haszna van.Ahogy látom 2-3-5 FPS.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #22529 üzenetére
Hát nálam akkor is szar a hotfix, az meg az előzőre is igaz volt, hogy bizonyos konfigokon és programokkal nincs gondja. A CF-t nem kell lejáratni, rég lejáratta az már magát rendesen. Csak néhány kiválasztott programmal működik, a hatásfoka meg (3D06-ot kivéve) nem jobb 30-60%-nál.
edeleny: 80-90°C. Feszt bios-ban adhatsz neki, de 0.05V-nál ne többet (de először hűtés!), ill. a már belinkelt cerkamod. Ha 2D-ben is felkúszik a hőmérséklet, akkor rossz a hűtés beállítása. Vagy ATT/RT, vagy bios mod kell neki.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TTomax #22493 üzenetére
Nincs belőle magyar, de én pl. már reflexből tudom, hogy milyen hülyeséggel nyaggathat (32bitesen megszoktam), s így nincs gáz, ha véletlen hibaüzenetet kapok.
Gyakorlati haszna annyi van, hogy szinte semmi spyware, sokkal gyorsabban bootol a Win2003-as kernel okán. Játékok alatt pedig se negativ, se pozitiv hatás nem volt. Viszont nagyon stabil a rendszer, bár ehhez nyilván kell a vas is.
VinoRosso:
Igen. -
VinoRosso
veterán
válasz
TTomax #22474 üzenetére
ebben benne van a driver is, vagy fel kell hozzá tenni a dirvert is? Csak azért kérezem, mert még nincs driver a gépen, és nem tom melyiket tegyem fel. Nem létezik valami guru3d-s megbuherált verzió, amivel jól működik a cf? vagy esetleg régebbi katák? Vagy azokkal meg a 3870 nem műkszik?
-
VinoRosso
veterán
válasz
TTomax #22462 üzenetére
Azért számít hidd el, csak kell egy normális proci, ami ki tudja hajtani a VGA-kat. Persze ha két mag szüttyög a crysis alatt hiába van 16x-16xos lap alatta, nincs kihasználva a sávszél. Annyit csináltam még 8.3as teszt alatt pl hogy felemeletem a pcie frekit 110-re, és igy is dobott az egészen 5 fps-t átlagban. Sajnos minden játék hibásan megy, talán a Bishock volt az egyedüli, aminél valamilyen szinten játszható volt 8.3-mal. De ez egyértelműen a driveker hibája, nem igaz, hogy nem tudnak egy normális sw-t irni. A 3870 architektúrálisan az egyik( hanem a ) legjobb gpuval rendelkező kártya, +a cf sem lenne rossz, de nem elég hogy a nvdia játék lobbival fojtogatja, még a drivereket is elbaltázzák, nehogymá jó legyen a felhasználónak, aki megveszi az überfasza vasat, aztán a felét tudja kihasználni, vagy még annyit se.
-
Viktor77
titán
válasz
TTomax #22225 üzenetére
7.12-vel mi volt a gondod? Én múlt héten raktam újra a rendszert, és annyi rosszat írtatok (írtak) az ez utáni driverekről, hogy nem mertem egyiket sem kipróbálni. Ezzel viszont nekem hibátlanul megy minden. Crysis, WoW, Tomb Raider: A., rFactor, NFSPS, Dirt, Sega Rally, minden.
Pontok nem érdekelnek. -
Kelvin
őstag
válasz
TTomax #21192 üzenetére
Ha már ennyire a játékokról van szó akkor én is megmondom
1.cod4 1440×...minden maxon.....egyszer nem ment 30-40 fps alá......végig pörgős nem laggol,se 7.12 vel se most 8.3-mal.
2.Bioshock úgy szintén 8.3-al minden max,felbontás hasonló és 50-60fps alá nem ment egyszer se...Úgyhogy nem hiszem,h driver hiba lenne a tesztekben egyszerűen csalnak 8vagy már a tesztek v a tesztelők) mint ahogy eddig is.....az ember belő játék alatt egy rivát azon az fps-t is beállítja és szépen visszatudja nézni.Na ez mérvadó nem a tesztek
(#21196) syckaloz :A 880/2400 az ideális nekik léggel is
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #21192 üzenetére
Ez annyiban érdekes, hogy nálam simán gyorsabb a 7.12-nél a 8.1 és a 8.2 is (tudom, mert a 8.3-as dúlása után kipróbáltam mindegyiket). A 8.3-ról inkább nem szólok, mert felidegesíteném magam. Lehet, hogy nálad más rendszerbeállítások miatt kapsz eltérő eredményt (CPU/RAM tuning pl.).
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #20611 üzenetére
Biosban kapcsold ki a ventivezérlést, meg hasonlovakat, amiket CoreCenter-rel is szabályozhatsz. Nálam pl. a bios-os hűtés-szabályozás bekapcsolása mellett simán lekapcsolta a CPU hűtését, ha valamelyik profilt állítani akartam. Először azt hittem, csak rosszul jelez, mert így sem melegedett a procim 37°C fölé (6000+ stock cooler), de lekaptam a gép oldalát, és tényleg nem ment.
Szóval bios-ban ki, DCC-ben meg be külön a game, office, és silent módokat. Jobban még nem volt időm beleásni magam, még a VGA-ig sem jutottam el, mert Obli CF teszteket akartam csinálni, de hihetetlenül elcseszett eredményeket produkál. -
Đ@n!
tag
válasz
TTomax #20487 üzenetére
Hy nem oanom van hanem a legegyszerűbb amit lehet kapni az 1 slotos gyári hűtővel és én is cf-re hajtok
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #20229 üzenetére
Win telepítőből fel lehet tenni 2. nyelvet, bár lehet, hogy az angolban csak az angolt?
Világító neonsárga filc (kihúzó), esetleg matrica (ha ékezet nélkülit teszel rá, akkor is sejtheted, hogy nem az a,o,u,ö,ü és í van ott jobbra a bill.-en.
Vagy tényleg megjegyzed, ha már megvan a HU kiosztás.
Vagy marad az angol bill, meg az ékezet nélkül félreérthető szavak.
Szar hely lehet ez a Machester... -
katt777
félisten
válasz
TTomax #20161 üzenetére
Hát, bonyolult is feltenni magyar XP-t/karakterkészletet a rendszerre, aztán nem magyar bill.-t használni.
Anno évekig mindenki így nyűtte még DOS alatt, amikor nem is volt HU bill., pár óra alatt beidegződik az emberbe. Mások meg ráírták filccel arra a pár gombra, mi micsoda; komoly egy beruházás volt.
-
MaSzKa
senior tag
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #20129 üzenetére
38xx 1.6-os bios editor idén február 1-i.
Megnéztem a vinyómon, csak a letöltését nem találom, honnan szedtem le.
Viszont találtam egy ATI bios editort, igaz, nem a legfrissebb. Letöltöm, megnézem. -
rocket
nagyúr
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
TTomax #11622 üzenetére
Homokozóban,hány éves is vagy?
A Q6600 onnan jött hogy azt mondtad hogy a 6750 kevés a CF-hez,hát a Q6600 on sem megy jobban pedig az 4mag!
Sajnos az ilyen okos hozzászólásokat meg ki kell javítani,mielött megvezetsz másokat!
Egy jó alaplap hiányzik inkább neki nem a proci a gyenge láncem. -
Kelvin
őstag
válasz
TTomax #11245 üzenetére
Persze,h nem ugyanolyan mint egy Q6600,én ezt sose állítottam csak azt,h nincs jelentős külünbség(csak ha árakat nézünk).Pisti hosszas keresgélés után talaált két játékot ahol volt picit nagyobb külünbség.De akkor nézzük meg már az árakat is....Ja és a négy magot egy játék se használja ki.Sőt visszatérve ezen a szinten a proci már nem igazán számít játékokba.Tegyél mindent maxra és felbontásra és rájössz,h ott már csak a videókártyádtól függ a dolog nem a procidtól.Mégegyszer mondom,h ezen a szinten.(most nehogy valami x2 v p3-al gyere)Az a négy mag tök fölösleges,semmi nem használja ki.De zárjuk le a témát szerintem és kanyarodjunk vissza a videókarinkhoz
Hisz ez a topik arrol szól.Örüljünk a kártyánknak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Spórolós topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest