- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
válasz
F_Zolee #25266 üzenetére
BF3-om alatt valószínűleg nekem is annyi... a furmark 100%-on hajtja a VGA-t... a játékok nem legalábbis nem egész végig... próbálj csak ki, töltsd le a legújabb furmarkot, vagy az MSI afterburner kombusterét...
Nekem ez van:
Sapphire HD6850 -
Pepe78
őstag
válasz
F_Zolee #25048 üzenetére
Használt lesz. Gond nélkül fut a srácnál. Így végül is nincs miért aggódnom mármint ami a stabil üzemelést illeti.
A tuning valóban más tészta.
Mivel 915 mhz hez mérten mondjuk a 980-1000 nem egy "nagy" ugrás nem hiszem hogy késbe dőlök ha alapon marad az órajel.Volt már nálam egyszer 2db Powercolor HD6850 1Gb.
10MHZ + után lefeküdtek.Na azok nem voltak tuningosak.
-
cskamacska
addikt
válasz
F_Zolee #24660 üzenetére
Windows 7 64 bit pont egy éves telepítéssel. Drivert talán kétszer cseréltem(ezelőtt), utolsó a februári volt.
HD6850 GPU egyébként 44-47 fokos.
Pót XP-t előkaptam(egyidős telepítés másik partíción a legszükségesebb meghajtókkal(alaplapi, hálózat, hangkártya, meg az akkori catalyst) pont az ilyen gondokra), de a driver(1204 utolsó amiben 4850-nek és 8650-nek együtt van még a meghajtója, nem mellesleg ezt még nem próbáltam, és csak a HD6850-re mellett lett telepítve) telepítés után molyolt kicsit, és nyomott egy fekete képernyőt.
Win7-en próbáltam viszont a VideoStressTest 1.7.116-ot, na ott viszont teleszórta a képernyőt hibával(nyomaték kedvéért időnként lemerevedett kockásodva a kép), a program azt javasolta hogy kapcsoljam ki a hibák rögzítését a jobb teljesítmény érdekében.
Utána a szokásos laggolós befagyás, újra is indult.
-
cskamacska
addikt
válasz
F_Zolee #24657 üzenetére
Sajnos már nagyon kapni sem lehet, így igen, kéz alól van, cserébe egy megbízhatóbb embertől, és teljesen vadonatújnak nézett ki átvételkor a kártya.
Kontakthiba kizárva, kétszer cseréltem azóta a HD4850-el, azzal minden rendben megy. Nyomtam egy órás Memtestet, ott nincs gond(említették hogy ez is okozhatja), de ettől független ram cserével is ugyan olyan.
Megpróbálom majd másik gépben (ha egyáltalán ki tudom), és előkotrok egy XP-t, azzal talán a nyúlfarknyit kissebb a lehetősége a problemának.
Addig is megesz az ideg, ilyet még nem láttam, hogy egy videókártya csak úgy random behaljon.
Pontosabban igen, csak azok már el sem indultak.
Ha a lappal/chipsettel van gondja(mint említették), az még a jobbik eset, mert jövő héten a P45 egy AMD 770-es lapra lesz cserélve(olcsó félkonfig B55-el
), de egy-két napig tökéletesen megy, majd egyszer csak behal, ezmiez?
Ha a legrosszabb történik, és a videókártyával lesz gond, és ne adj isten az eladó lesz olyan jó fej és visszaveszi, még akkor is rossz a helyzet, mert a legolcsóbb HD6850-et csíptem meg az aprón, egy esetleges újabb kártya vagy 7 ezer forint kieadást jelent(mondjuk ebbe már beleférhet egy HD6870) használtan, boltból meg vehetek még drágábban lassabb HD7770-et.
-
Whysperer
addikt
-
válasz
F_Zolee #24270 üzenetére
vedd ki az msi beállításainál a Force constant voltage elől a pipát!
ez miatt fixálja 2D re is a beállított feszt! (ha pedig babráltad a TriXX progival is a kártyát akkor az még újraindítás után is megtartja a beállított feszt és szintén 2D re is a max ot küldi ilyenkor teljesen ki kell kapcsolni a gépet akkor helyre áll)
-
westcoastog
veterán
-
-
Blaise
veterán
-
kovsol
titán
válasz
F_Zolee #23989 üzenetére
Pedig azon kívül, hogy felraktam a 12.7 beta drivert semmi nem változott és korábban ment 900+ Mhz en is tuninggal hiba mentesen, most meg akármire állítom nem megy gameban, akkor se ha csak driverben állítom afterburner nélkül. Na mind1 marad így, majd következő driver talán helyre teszi.
-
-
válasz
F_Zolee #23890 üzenetére
Megnézheted bár nem tudom milyen procid van de ahoz a felbontáshoz iszonyat erős proci kéne (legalább i5-750 olyan ~4000-4200 -on járatva)
Érdemes elindítanod a teszt előtt egy GPUZ -t a háttérben futva(és bepipálni neki a háttérben való frissítést és LOG -olást is) hogy teszt végén megtudd nézni mennyi volt a GPU kihasználtsága, Vagy MSI afterburner el tudod figyelni folyamatosan ha kiteszed OSD -re! -
tibizje
tag
válasz
F_Zolee #23779 üzenetére
Hát a szobában pontosan nem tudom, de olyan 25, max 30fok lehet. De inkább 25.
Valamint észrevettem 1 furcsát.
Most ugye jelenleg 76% a Fan Speed, és 45-50 fokos a VGA. De mikor mittudomén például megnyitok 1 új oldalt Mozillában, akkor hirtelen felugrik 55-re is akár, vagy ha pont megnyitom a Mozillát, hirtelen felugrik, és látom a grafikonon, hogy amíg nyugalomban volt(nem nyitottam meg semmi újat sehol), akkor alacsonyabb volt a hőmérséklet. Tehát ha valami "változás" történik(megnyitom a Mozillát, vagy egy új oldalt nyitok Mozillában, vagy egyik megnyitott oldalról másikra megyek), akkor hirtelen felugrik, és ha 1-2 másodpercig nem teszek ilyet, lemegy a hőmérséklet 45 és 50 közé. Ezt nem értem -
Teodor52
senior tag
válasz
F_Zolee #23533 üzenetére
Mikor újraindítom a rendszert, akkor egy kis ablak nyílik fel ami el is tűnik 1 percen belül, de amúgy nem tapasztaltam rendellenességet.Viszont nem hiába van feltüntetve az eseménynaplóban hibaforrásként és a megbízhatósági előzményeken belül pedig kritikus szinten besorolva!
-
zserbox
őstag
válasz
F_Zolee #22982 üzenetére
a 2D-s alapórajelet nem piszkálom az jó úgy(0,945V 100/300) a profilokba meg az 1-esre az eredeti 3D-st mentettem el a többin meg a tuningossak(van közte csökkentett feszültségű is pl 1V-os ott 2D-be is annyin van a fesz szal ha azt akarom használni akkor csak játék előtt indítom azt a profilt utána kézzel visszarakom,mert nem nagyon sikerült máshogy rávennem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest