- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
750-es Chieftec, szóval talán kibírja
Ja, szokatlan... azért is linkeltem a képet, ezt már mutogatni kell.
Tomate: Az a baj, hogy egy rohadt PCIe-s kártyát nem tudok kölcsönkérni éppen aktuálisan, nekem meg sem ilyen, sem másmilyen cserekártya nincsen. Kikaptam és megnézegettem a kártyát (meg úgy az egész gépet), de a helyzet az, hogy alapban elég kevés por van, a kártya sem tűnik annak. Szóval "extrém" porosodásról nincsen szó, inkább jócskán átlagon aluli
-
Morden24
nagyúr
Gondoltam rá, hogy feldobok Ubuntut, mert az van kéznél, de aztán rájöttem, hogy ha már alaplap POST és BIOS (!) alatt is produkálja magát, akkor felesleges bármilyen OS-t felpakolnom.
Egy kérdésem van, hogy lehet-e videokártyán kívül más, mondjuk alaplap. Merhogy nem mindegy, hogy mi megy gariba
Sajna ebből az lesz...Vicc, hogy azért leszek mindjárt 'lelkes újonc', mert kommentelgetek a beteg gépem miatt. Aztán majd következő rundónak jöhet az, hogy ha gariztatják, akkor mire cseréljem szegény 2900XT-met
-
Morden24
nagyúr
Na, mégsem nyertem
Ahogy elindítottam 3D-s programot, szinte azonnal elkezdett csíkozni, mint az állat, aztán puff, elment, fekete képernyő, pár másodperc múlva visszajön, de úgyanúgy csíkoz, és esik darabokra a kép (mint a hülye filmekben, amikor "valami zavarja a vételt"
).
A helyzet az, hogy akartam csinálni egy screenshot-ot, mert igen látványos ám (
), de a vicc az, hogy azon semmi, de semmi hiba nem látszik, tökéletes a kép. Már kezdtem volan monitorra gyanakodni, de az sajnos nem magyarázza meg azt, hogy utána még a Vista ablakai is "darabosan" mozognak, Aero-val együtt meg nélkül is. Az már csak hab a tortán, hogy újraindítás után megint összehúzta már alaplap POST-tól a képet (mint a 4:3-as tévéken a 16:9).
Lefotóztam telefonnal, nem valami tűéles a minősége, de a lényeg látszik: csíkok, valamint torzul, esik szét a kép.
Most már olyat is játszik, hogy néha elmegy, aztán visszajön a kép. Tököm sem érti ezt
-
Morden24
nagyúr
Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy megoldódott a helyzet.
Kínomban/unalmamban feldobtam a legújabb alaplapi BIOS-t (1012, ahogy láttam a napokban jött ki), és eltűntek a nyűgjeim egyelőre. Még hosszú-izzasztó 3D-s próbát nem csináltam, de valamikor majd ebéd után eljátszogatok valamivel, aztán majd kiderül.
(Szóval vicces, de BIOS-frissítés óta a Vistában is rendesen van kiírva a kártya, az élményindex a dupla egyesről visszaállt 5,9-re, DX10-esnek jelzi ki, ahogyan azt kell, és nem csíkozik/vált felbontást. Ha valaki ezt érti...
)
Ha tényleg jól fog működni, akkor kész szerencse, hogy nem hétközben történt, mert akkor már gariban lenne a kártya, aztán több hét szopás után rámtelefonálnának, hogy nincsen semmi baja, vigye ahová akarja
-
Morden24
nagyúr
Én meg nem Vistavédelemből mondtam, csak tényt közöltem
Lekapartam a drivereket ("szakszerűen"), és kipróbáltam már az alap Vistással is, az Asus sajátjával is, meg persze az ATI/AMD honlapjáról letöltöttel is. Kőkeményen kitart a hibás működés mellett
Meg aztán, nem történt semmi változás, ezért is mondtam, hogy abszolút ad hoc. -
Morden24
nagyúr
válasz
Des1gnR #12727 üzenetére
Igazából csak azért "szenvedek" vele, mert meg akartam győződni róla, hogy tuti a kártya a ludas. Meg azért, mert gariztatás miatt több hetet fogok sz*pni, mire visszakapok valamit, addig meg malmozhatok, merthogy nem tudok mást a gépbe rakni. Ja, meg persze szombat van
sata??: Újonnan lett véve, némivel több, mint fél éves cucc, és eddig semmi probléma nem volt vele, most egyszer csak hirtelen elkezdte önteni az áldást.
Nem is piszkálná a csőröm különösebben, mert üsse kő, elromlik, előfordul. Ellenben ez a "DX8 or earlier" nem hagy nyugodni. Merthogy látszólag minden működik, aztán meg mégsem. Reggel Two Worlds közben dobott hátast, pár órával ezelőtt meg a Battlestar Galactica egyik része alatt - előbbi oké, hogy 3D-s melegedős dolog, de az utóbbi azért annyira nem veszélyes -
Morden24
nagyúr
válasz
Des1gnR #12725 üzenetére
Hűtő nem volt még levéve soha, szóval még most sem
Próbát éppen tehetek, bár felmerül a kérdés, hogy garivesztést okozhat-e a dolog (sosem szereltem olyan kártyát, ahol ilyen egész cuccot fedő hűtés van, ergo nem vágom a dolgot)?
Amúgy nekem is melegedés volt az első tippem, mert feltűnően hasonló tüneteket produkál, mint a régi 9700-asom, és ott az volt a probléma.De az mi a rákért van, hogy "DX8 or earlier"-nek van jelezve?
Mert ezt viszont nagyon nem értem.
(amúgy sem everest, sem gpu-z szerint nem változtak a hőfokok, azaz most is annyi, mint ami megszokott volt)
-
Morden24
nagyúr
Üdv!
Volna egy olyan gondom, hogy a kártyám (2900XT) némileg abnormális működést produkál.
Helyzet a következő: mind 3D-ben, mind 2D-ben (Windows alatt is) szétesik a kép, horizontális csíkozódás van, valamint random jelleggel "kikapcsolódik", tehát egyszerűen nincsen kép. Ilyenkor, ha újraindítom, akkor már alaplap POST-tól letterbox-jellegűen összehúzódik a kép, néha Win boot után helyreáll, néha nem. Konkrétan fagyást, BSOD-ot még nem produkált, de épp elég extrém így is.További észrevétel, bár ez eléggé amatőren fog hangzani:
1. A Vista Experience Index-e szép kerek 1-est ír ki az eddigi 5,9 helyett, valamint a részletek alatt "DX8 vagy régebbi" kártyaként tűnteti fel.
2. Driver-telepítés alatt eddig úgy zajlott a dolog (ezt normálisabban nem tudom megfogalmazni), hogy mikor elér a display driver telepítéséhez, a képernyő elsötétül, hallani lehet a jelelgzetes "Win új hardware-t talált" pittyenést, majd visszaáll, és utána újraindítás. Most b*szik elsötétülni, pittyenni vagy akármi (ettől függetlenül az eszközkezelő rendesen kiírja).Húzva nincsen, semmi extrém vagy szokatlan igénybevételnek nem volt kitéve, abszolút ad hoc jelleggel kezdett most szarakodni.
Ha valakinek van valami jó ötlete, szívesen hallom, egyelőre én is csak próbálkozom.Előre is thx!
-
Morden24
nagyúr
Hm, ezek szerint valóban nem egy nagy szám... a CCC-s overdrive szinte egyáltalán nem érdekel, én is Rivával húzom a kártyát. Valahogy sejtettem, hogy nincsen túl nagy jelentősége, de azért gondoltam megkérdezem jobb ha biztos alapon.
Így akkor annyira nem izgat a dolog, hogy túl sok energiát fektessek bele.A barkácsnak majd utánanézek, köszönöm még egyszer.
-
Morden24
nagyúr
Sziasztok!
Kérdésem annyi lenne, hogy Mo-n, ne adj ég Budapesten belül nem tudjátok, hol lehetne 6pin-to-8pin általakítót venni? Az ASUS roppant kedvesen nem csomagolt a kártyájához ilyesmit. Jobb kérdés, hogy egyáltalán érdemes vele bajlódni?
Amúgy elnézést, ha a topic-ban le van már írva... hanyag belelapozás után nem találkoztam a témával. Google is a barátom, de csak németországi vásárlási lehetőséget találtam.
Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- BestBuy ruhás topik
- Nyaralás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest