Új hozzászólás Aktív témák
-
szkorhetz
őstag
válasz
Balinov #2802 üzenetére
amúgyis öcsém kártyája.
elég régi a kártyája 4 éves sapphire 9600 pro atlantis bár ha pro nem is itt van a helye
psszív heatpipe-al.
még mindig nagyon jól mennek rajta az új játékok is pedig már elég koros.
nagyon jó kártya.
bár az új x1950 512 xt-m ellen semmi esélye sem lesz csak gondoltam ha lehet kicsit erősítem az övét.
[Szerkesztve] -
Someballs
tag
válasz
Balinov #2776 üzenetére
Hüüü.
Egy PH s úriember felajánlotta hogy csinál nekem egy módosított biost(Alacsonyabb mem órajelekkel). Ki is másoltam a nevét az asztalon egy txtbe,de természetesen ahogy annak lenni kell reggel rejtélyes körülmények között meghalt a windows és formáznom kellett és most nincs meg a txt
Ha valaki esetleg tudja hogy ki/kik foglalkoznak ilyenekkel leírhatná a nevüket hátha beugrik. Köszi -
elfelejtette
veterán
válasz
Balinov #2772 üzenetére
Na megoldódott a dolog. Mivel bratyó GeForce FX5200-ról váltott, úgy gondoltam, hogy valszeg nem sikerült neki teljes mértékben letakarítania a régi kari driverét, ezért XP reinstall lett a dolog vége. AGP driverből az 1.17 lett felrakva, IDE vezérlőből a 2.04, plusz egy régebbi 2.5.22 OMEGA, így most hibátlanul megy.
Atitoollal a karit 423/444-ig húztuk, 3dmark05-ben az alap 1017 pont helyett 1230 pontot kapott, ugyanezen az órajelen '03-as eredmény 3013 pötty.
Üdv.
Kössz a segítséget! -
tréfi_x
csendes tag
válasz
Balinov #2695 üzenetére
egy probat mindenkepp megert. Es mukodik! Eloszor nem ment az Omega driver, mert nem volt fent semmilyen service pack xp-hez, de folraktam az egyest es utana mar mukodott. A setupnal telleg megkerdezte a fastwrite-ot, off-ra allitottam, es reboot utan sem allt vissza. A jatekot meg nem neztem meg, de koszonom a segiseget.
Plussz ezzel az omega driver-rel felrakott csomo hasznos ati tweak progit. Szal fain nagyon.
-
uzsz
senior tag
válasz
Balinov #2669 üzenetére
Hát a 9600-am óta én is megqrvultam egy kicsit, bár mentségemre legyen mondva, hogy mind2 oldalról több kari is járt nálam. Most viszont megint ATI van a gépemben, bár hogy őszinte legyek csak azért mert a 6800-am behalt.
Most X1600XT-vel tolom, aminek a képe gyönyörű ugyan de sajna nem nyújtja azt a teljesítményt, amit szeretnék. -
efge
aktív tag
válasz
Balinov #2604 üzenetére
udv!
koszi a tippeket. labakon nem latok semmi kivetni valot. teljesen hideg inditasnal is jelentkezik a hiba, tapintasra nem meleg a hutoborda.
meg annyit kiprobalok majd, hogy havernal megnezem dvi-n keresztul milyen kepet produkal. utana pedig megprobalok vmi masik hutest applikalni ra...
a lap+proci tokeletesen megy azota is, pedig ocsem nyuzza rendesen -
D.Orion
veterán
válasz
Balinov #2599 üzenetére
Tudom, hogy sok volt, de ez volt az egyetlen értelmes példány a közelben. Én csak 10K-t fizettem érte, mert mondatm öcsémnek, hogy ennyi. Ő meg kipotolta 3-mal. Egyébként a kártya 500/740-ig megy, csak van a tápegységgel egy kis gubanc meg a windows is tiszta vírusos ill spyware-s öcsémnek. Nah majd hétvégén
-
bozont
veterán
válasz
Balinov #2583 üzenetére
Pedig én is csak annyit csináltam h raktam rá egy 8centis ventit(igaz én spárgával
erősítettem a kártyára és merőlegesen fújja rá a levegőt) és a memókon már voltak rézbordák amikor vettem.Mondjuk ezen az abiton viszonylag nagy borda van a gpu-n az is igaz.
Pedig ha a ramok mennének 250en az már királyság lenne(400/500),sztem menni kéne annak legalább ennyin. -
Brúnóka
csendes tag
válasz
Balinov #2574 üzenetére
Kösz, hogy válaszoltál!
Nos ez van a ramokra írva:
hyniy 538A
HY5DU561622DT-5
KOR
???? A pont amit a 3dmark'03 ban csinált, szerinted az jó? Én nem szeretném húzni, csak az érdekel, hogy melyik jobb minőségű kari, melyik megbízhatóbb ill. hogy ha nincs húzva akkor melyik gyorsabb? -
G-Reddy
csendes tag
-
kribe
őstag
válasz
Balinov #2409 üzenetére
Érdekes módon, a google képkeresőjével se találtam képet olyan 9600-ról mint az enyém. Azon kimondottan nagy alumínium borda volt, a neten található képeken csak a kis gyufásdoboz-bordásak vannak. Az enyémen nagy volt, de azzal egy másodpercet se ment.
Az AGP 8X feszültsége 1.5V alapból.
-
kribe
őstag
válasz
Balinov #2406 üzenetére
5ns-os ramok vannak rajta, sajna nem emlékszem rá hogy milyen gyártmány, akkor láttam őket utoljára amikor feltettem rájuk a bordákat.
Az AGP feszültséget még 1.7V-on is bírta a kártya, de további tuningot ott se értem már el, úgyhogy visszavettem 1.6V-ra. SBA és Fastwrites be volt kapcsolva, nálam semmi gondot nem okoztak, de úgy emlékszem volt akinél ezeket letiltva jobban volt tuningolható a kártya. Omega drivereket használtam természetesen.
-
-
kribe
őstag
válasz
Balinov #2402 üzenetére
Lehet hogy szerencsém volt vele
A tuningban biztosan segített hogy szereltem rá az eredeti passzív hűtés helyett egy TITAN gyármányú réz hűtőt, a hozzá adott ram hűtőbordákkal. A ram tuningolhatóságával még így se voltam megelégedve. +0.1 V -ot kapott az AGP is, az után lett teljesen stabil és hiba mentes a kártya.
-
-
busaattila
csendes tag
válasz
Balinov #2354 üzenetére
Hát elszomorítottál nagyon, de sjana nem tudom, hol lehet megnézni, hogy nány nano secundum-osak a memóriák. Csak azt látom, hogy hynix ramok csücsülnek a lapon. Mert itt megy mellettem a gépbe. Amúgy 19K ért vettem 11 hónap garival 1 hónapja, ezek szerint bukta volt, ráadásul egy ''havertől''...
Na mindegy. -
busaattila
csendes tag
válasz
Balinov #2352 üzenetére
Köszi a hozzászólást, igazán sokat segítettél. Ja és neked bejött a kártya?
Nekem kicsit bosszantó, hogy az alaplapom csak négyszeres AGP foglalattal rendelkezik és így minden bizonnyal a kártya is lassabb és hiába is húznám, mert nem vennék észre érdemszerű változást a minőségben. Amúgy nem tudsz egy címet honnan lehetne frankó hűtőket kuksizni a neten. A low-cost megoldások most nem érdekelnek, mert ha veszek az legyen jó, de persze nem 5-6K ig gondolkodom én se!
Üdv! -
-
uzsz
senior tag
válasz
Balinov #2235 üzenetére
Na feldobtam a leguccsó DNA-t, kicsit rárántottam a kátryára, 360/250 most 1024*768 no AF, no AA, medium, drawdistance kb 3/4énél, framelimiter off-on. Az eredmény a akövetkező: 60-14Fps közötti. Többnyire 30felett, esetenként 50felett de sokszor bezuhan 14-15re, ami kissé idegesítő. Nem tudom mit csináljak vele pedig ez ugyanaz a szaros motor mint a gta VC-ben nem?
-
uzsz
senior tag
válasz
Balinov #2193 üzenetére
Van egy kis gondom. Valamikor azt hiszem ide linkeltem be egy címet, ahonnan lehet letölteni mindenféle ati kártyához bios-t de 9600serieshez tuti, annyi a bajom, hogy most nem találom és vissza szeretném rakni a gyári biost a karimra ami nince meg, tehát le kellene töltenem.
Wááá HELP!! -
uzsz
senior tag
válasz
Balinov #2187 üzenetére
szvsz az a barton teljesítményétőlis függ. Ha már az végrepörgette a karit akkor A64-el sem lesz sokkal bikább mert ott is már a VGA a szűk keressztmetszet.
Mi 3000+ ban próbáltunk egy 9600xt, ami elég jól pörgött adott konfigon, de csak ott jött elő a javulás ahol a többi összetevő is lényeges volt. A csak VGA-tesztek pl nem hoztak többet, v csak elhanyagolhatóan mint az eredeti 2500+ os barton mellett. -
-
Nimda
addikt
válasz
Balinov #2175 üzenetére
Na...most történt valami...reboot,majd amikor win elindul,egy pillanatra kockás lett a kép!De csak egy pillanatra!Lehet észre se vettem volna ha nem nézem végig!...Talán a túlhajtás megártott a karinak?..Na majd átvizsgálom rendesen ha lesz idöm...Lehet vehetek egy újat?
Nekem sincs kes rá... -
Jester
aktív tag
válasz
Balinov #2166 üzenetére
No igen, ezt megpróbáltam már. Cseréltem via 4in1-t, próbálkoztam különböző kombinációkkal már a biosban, de eddig semmi. Ezért szerettem volna egy sm 2.0 tesztelő programot linux alá, mert ha valami driver okozza a win alatt, akkor az ott nem fog jelentkezni.
Via 4in1 esetén a 4.55-nél írták, hogy nem fér össze az AGP driver az SP2-vel, de a 4.57-es van fennt.
Még próbálkozom vele, de van egy olyan érzésem, hogy meg fogok szenvedni vele, amíg kiderítem. Mindegy, ha megvan a megoldás, mindenképp leírom okulásként. Ötleteket szívesen veszek még, több fej többet tud általában. -
Jester
aktív tag
válasz
Balinov #2164 üzenetére
Azért nem mindenki nyavajog a 9600-asával, én most is elégedett vagyok vele. Csak tudni kell hol vannak a korlátai.
Na, ha már itt vagyok kérdezek is:
A háttér: ASUS A7V8X alaplapban van egy Sapphire 9600-as, 8x AGP fastwrite on módban, és kockásodás jelentkezik 3d05-ben és FarCry-ban! Húzva nincs semmi, minden alapon. Kipróbáltam 4x AGP és fastwrite off mellett is, ugyanez. Próbaképp megnéztem a kártyát egy régebbi gépemben, abban tökéletes, tehát nem hardveres pipeline hiba, mert akkor ott is hibázna. Kipróbáltam az ASUS-ban egy Gigabyte 9550-est is és az is produkálja a hibát, míg a másik gépben az is tökéletes! Na ki a hunyó, mivel nem fér össze a rendszer? Softver: winxp sp2, cat 5.4, de másik cattal is produkálja. Linuxos SM 2.0 tesztelőt nem ismertek esetleg? -
rozsó
csendes tag
válasz
Balinov #2134 üzenetére
Megnéztem mi van a borda alatt, de a gpun nem találtam semmilyen utalást a típusra, illetve olyan utalást ami nekem is mondana valamit. Talán majd nektek...
Szóval ez van rajta:
RADEON
215R8KAGA12F
G37793.1
0322AA
TAIWAN
Nem tudom mond-e valamit nektek ez a sok szám, de nekem ez kínai (na jó taiwani...)
Van még egy lámer kérdésem: a lapkán van egy jumper (J3), de a leírásban semmi utalást nem találok arra, hogy vajon milyen szerepet tölt be. Mi lehet ez? (Lehet, h a kérdés nagyon lámer, de nézzétek el nekem, nem sokat értek hozzá). A válaszokat előre is kössz. Az eddigi segítségért meg mindenkien örök hála!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo 3DS és DS topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lexus, Toyota topik
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest