- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
busaattila #2359 üzenetére
köszi,ez jólesett.ha valami gondod van,irjad csak szaporán,majd megoldjuk.
-
Balinov
titán
válasz
busaattila #2357 üzenetére
Annyira nem sajna.Bocsi,hogy ilyen lehúzóan írtam az előbb róla,csak eszembejutott,mennyit buktam rajta...
5ns ramokat is lehet tuningolni,az enyémen is 5ns hynixek voltak,bordával(anélkül nem is prószáltam) 220-230mhz-ig fel tudtam húzni,a gpu-t 360-370 körülre,így már közel 3000 pontot adott 3dm03patch340-ben.
szóval kompromisszumokkal,de azért még elegendő.
Akkor,mikor én vettem,teljesítményben,dx9-ben és árban nem volt még más alternatíva. aztmeg,hogy 17k-t buktam rajta (plusz a hűtés) azt meg a saját türelmetlenségemnek köszönhetem,mert ahol kinéztem 23k-ért,ott nemvolt,de kellett az új vga és rohadt türelmetlen voltam,elmentem 2sarokkal arréb és megvettem 27kért. -
Balinov
titán
válasz
busaattila #2355 üzenetére
mivel 256mb-os,ezért kb reális az ár,pláne hogy 11 hónap gari van rajta. azt ,hogy hány nanos memók azok a hynix memók,azt meg a memóriaicken található feliratból lehet megtudni,ha 5-re végződnek,akkor 5ns gyári 200mhz-es sebesség,
ha ennél kisebb,pl. 4, 3.6.3.3 (ehez már faszmák kell!),akkor jóesélyel nekivághatsz a ramtuningnak.
Végső soron én megvoltam vele elégedve,COD,CODO,GTA 3,GTA:VC,San Andreas,NFSU 1&2, Armies of Exigo, HL2 szépen eldöcögött rajta,egyedül a MedalofHonor:pacific assault fogta meg,még 800x600-ba is.
Bali
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
busaattila #2353 üzenetére
Attis,
agp4x miatt ne aggód,a 8x-os agp-hez képest minimális a sebességbeli különbség. A 9600np-hez bőségesen elegendő az agp4x nyújtotta sebességkülönbség.
Hogy bejött-e? ekkorát még nem buktam hardware-n. maga a cucc teljesítménye elég jónak mondható,persze csak akkor ha a mai ár/érték arányt nézed. 256mb-ot csak a marketing miatt pakoltak rá,az a gém,aminek kell a 256mb annál úgyis a gpu lesz a kevés. én tavaly májusba 27k-ért vettem és most,hogy adtak érte 10-et,örültem mint a majom a farkának. 9k-ért vettem egy sapphire 9500-öt,ami most 9500pro-ként üzemel. defaulton az aláírásomban szereplő konfiggal nyom 3830-pontot,míg a 9600nyomott vagy ~2500-2600-at.
hűtőnek én ezt ajánlanám rá:Bővebben: link ilyen volt az enyémen is,sőt,a 9500-ön is ilyen van most,igaz,oda már elég gyengus.ennél többet szvsz nem érdemes áldozni rá. neked a sapphire-on milyen memóriák vannak? Hány ns-osak? -
Balinov
titán
válasz
busaattila #2351 üzenetére
Radeon 9600-os szériánál ATI bios (vagy driver) szinten gátolja a tuningot.gyártótól függetlenül. Léteznek módosított Catalyst driverek,ezek hivatottak ennek a betegségnek az orvoslására. pl. Softmod Catalyst,Omega Catalyst,DNA Catalyst,stb.
guru3d.com-on is le tudod az épp aktuálist leszedni. én jeleneg a 9500ömhöz az Omega catalyst-ot használom,ez a driverpack tartalmazza az ATI Tray Tools nevü programot,amivel sok hasznos funkció mellett tudod a gpu-t és a memóriát is ráncigálni.
Hűtésnek vehetsz rá zalman szenyát,de erre felesleges. az én connect3d passzív 9600omra anno 2500ft-ér vettem egy Titan vga szettet,amibe a colleres borda mellett még volt 8db ragasztható ramborda is.
Esetleg low-cost megoldásként megtámogathatod egy házventivel is a vga-t.
üdv
Bali
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest