- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimda
addikt
válasz
itelethozo #2736 üzenetére
Ez lehet a lap hibája is...bios flash...
-
Nimda
addikt
válasz
hettmann #2626 üzenetére
A benchmarkokat viszonyitási alapnak és a stabilitás tesztelésére viszont érdemes használni...de viszont nem úgy hogy egy 9600SE-re ráeresztünk egy fridimárk06-ot...
...(ami már az újabb kártyák tesztelésére szakosodott)...azért a realitásnál meg kell maradni...
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
Régebben olyan karim volt,mint most neked...visszanéztem a hszeimet és én ennyit tudtam kihozni belöle biztonságosan:
480/330...3dmark2003:1024x768=3715p.
3dmark2001:1024x768=11789p....de elértem az 500/350-es határt is,de itt már hibázott...
4.7-es omegával...
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
válasz
eastsider #2468 üzenetére
Nálam anno a 4.7-es jött be ezzel a karival...de ezt nem lehet általánositani.Próbáld meg az 5.6-osat...egyébként meg innen tudsz válogatni:#2440
''letöröltem a drivert (mindenféle driver nélkül) és igy is megáll a játék (egy idő után lehet folytatni)''......no comment...
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
Innen pl.lehet válogatni a driverek között:[link]
-
Nimda
addikt
válasz
board_lord #2322 üzenetére
Ez elég különös 1000/5=200 a tied meg 290?
Minden chipben van valami + tuningpotenciál,de a tiedben...szerintem elcimkézték a ramot
Mázlista
Ne tudom elhinni hogy egy ilyen kareszra ilyen szar ramot tesznek...létezhet?
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
Lehet hogy SE-d van?
Oldalanként hány memó chip van a karidon?
Egyébként ne hasonlitsd össze a GefTi-t a 9600-hoz!Erösebb dx8-ban...de a tied viszont jobb dx9-ben!Bár akkor is kevésnek tünik az a 9300p.Én max 12000p.elértem...na persze a konfig sem mindegy...
Futtasd le a karikat 3dmark2003-mal is!Tuti a tied nyer!
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
Az a baj,hogy nem mindegyik 9600-ost lehet ''egyformán'' tuningolni.Gyártó függö is a dolog.Ráadásul a tied 5n-os ramokkal szerelt....nem csodálom!Egyébként használsz valamilyen hütést?Mert e nélkül én hozzá sem fognék semmilyen tuninghoz.
A bios buherával meg óvatosan!Azért ez más mint egy alaplapi bios flash. -
Nimda
addikt
válasz
board_lord #2237 üzenetére
Talán a 480/330(660)...de javitsatok ki ha tévedek!
Próbáltam 500-ig tolni,de egy idö után sokat hibázott.
Jó kari volt!
Abit radeon 9600 256Mb
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
válasz
Motion_Blur #2223 üzenetére
40k újonnan...
-
Nimda
addikt
Nos srácok,a mai naptól egy 9800pro boldog tulajdonosa lettem...ideje volt lecserélnem a 9600-osomat...igaz ugyan hogy vannak a 9800pro-nál már jobb kareszok is,de én maradok az atinál....
További jó huzigálást! -
Nimda
addikt
válasz
Balinov #2175 üzenetére
Na...most történt valami...reboot,majd amikor win elindul,egy pillanatra kockás lett a kép!De csak egy pillanatra!Lehet észre se vettem volna ha nem nézem végig!...Talán a túlhajtás megártott a karinak?..Na majd átvizsgálom rendesen ha lesz idöm...Lehet vehetek egy újat?
Nekem sincs kes rá... -
Nimda
addikt
Hali!
Nos én aktiv hütést használnék,mer a gyári erre nem éppen alkalmas...legalábbis jobb eredményeket érnél el...
A memókra mindenképpen raknék bordákat...
Sok omegát kipróbáltam,nekem pl. a 4.7-es vált be...a többit (DNA) nem ismerem...
Hömérsékletröl nem tudok adatot mondani...
De halljuk a sapphire tulajokat... -
Nimda
addikt
Sajna vissza kellett vennem az órajeleket,mert több órás játék után textúra hibák jelentkeztek..
Ez az új omega sem hozta a várt eredményt,ezért maradok a 4.7-esnél...
Szal marad a 480/330... -
Nimda
addikt
Felejtsétek már el az örökös driver frissitést!
Ami bevállt mér nem jó?
Ami müködik ahhoz nem kell nyúlni! -
Nimda
addikt
-
Nimda
addikt
Mivel én már huzamosabb ideje járatom a karimat (több hónapja) szinte majdnem!
Xt órajelen (480/660),ezért a bios ''átirás'' engem is érdekelne.Nem tudom van e lehetöség arra hogy Xt bios helyett inkább csak fixálnám az órajeleket a biosban?Gyakorlatom sajna nincs a bios buherában...
A kártya Abit radeon 9600 256Mb... -
Nimda
addikt
Az addig oke hogy kulföldröl nyomom,de hogy az idö visszafele megy????
-
Nimda
addikt
Szevasztook!
Remelem facsarjatok meg a karitokat?
Lassan majd en is valtok.....de egyenlöre eleg a 9600!(relative) -
Nimda
addikt
Még annyit hozzátennék,hogy most jelenleg az Omega 4.7-est használom,mert ez idáig ez jött be!A többi valahogy nem oldotta a bios lockot!De ha megjelenik az 5.akárhányas,akkor felteszem!Valszeg ez is dobni fog a teljesitményen!
-
Nimda
addikt
Na sziasztok!
Újabb eredmények születtek!A elözö beállitás,stabilnak bizonyult(480Mhz),de úgy döntöttem,inkább a ramot húzom tovább,mert a sávszél többet dob a teljesitményen!
480/660
3dmark2003:1024x768=3715p.
3dmark2001:1024x768=11789p.
Sajnos több tesztprogim nincsen,de a doom3 benchmarkját is lefuttattam:
high beállitásokkal,minden bekapcsolva,kivéve az árnyékolás és a vsync,2xfsaa,1024x768=30fps!
Ha lesz még bátorságom talán tovább húzom a gpu-t,de szerintem már igy is irreális,persze stabil,de nem szeretném ha felrobbanna ez a jó kis kari! -
Nimda
addikt
Elnézést,egy kicsit elirtam nagy örömömben a plazmahütö tipusát!
Szóval Zalman VF700-Cu!Teljesen réz!Iszonyat súlya van,de adnak hozzá merevitöt.Azóta nem nyomultam vele,de amint lesz idöm,kifacsarom a kártyát,mint a citromot!
Egyébként az enyémen Samsung ramok vannak,bár azt nem tudom hány ns-ak,mert én hüle mielött felragasztottam a bordát,nem néztem meg!
Nem a Zalman által adott bordákat raktam föl,mert az lófing,hanem maradt a Cooler Master rézborda. -
Nimda
addikt
Nos!A mai nap letéptem a bótba és megvettem ezt a zalman zf700 csoda cu-ccot!Hát gyerekek nem volt occsó!
Rögtön fel is toltam a vasra és feltekertem a (egyenlöre a ramot nem bántottam),a gpu frekit,480Mhz-re!Láss csodát,3x futtattam le a 3dmark2003-mat és nincs textúra hiba!A szavazat:3557pötty!Na persze élesben több órai pl.doomozás közben majd kiderül,hogy el kezd e majd levegö után kapkodni!Ha nem,tolom tovább egészen 500-ig!
Szal a vége egyenlöre:480/600!
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
válasz
tjhooker464 #1596 üzenetére
Szeva húker!
Na ez már ehetönek tünik!Köccc!És nem tudod véletlenül hol tehetem magamévá?
-
Nimda
addikt
válasz
D.Orion #1594 üzenetére
Háát......ezermillijómegahercet!
Na de komolyan!Szerintem vinné az 500-at egy kis szerivel,de ahhoz jobb kell egy titánnál!A gyárinál meg az se jobb sokkal.Meghát nincs is hova dugnom,mert a lapomon nincs szabad pecek!Jó jó tudom tudom van átalakitó a táphoz,de én a saját kis peckére akarom húzni aztat az ultramegaventillátorosplazmahütöt,amit még fel sem találtak ezekszerint!
Valami egyedi megoldást keresek,ami jó hatásfokkal hüt,de nem viz és nem gáz,nem pipa és nem titán!Ja és nem p1-es hütö,mert nincs kedvem bányászni!Fingom nincs mi lehet az!
Ötlet?Gyártó?
Asszem körülnézek a miniteszten...... -
Nimda
addikt
ÁÁ....!Egyszerüen nem találok egy normális valamire való hütést a gpu-ra!
A heatpipe-s megoldások nem mozgatnak mert passzivok és nem akarok birodalmi lépegetöt!A Titan sem dobna szerintem többet a gyárinál,mást meg nem találok!Ha valaki tud valami nagyon fasza hatásfoku hütést,kérem sikitson!!
ThX!
Szeva Húker!
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
válasz
low latency #1482 üzenetére
TTC-CUV2AB 2375huf,itt Csepelen!Én az északi hidat hütöm ezzel.
-
Nimda
addikt
válasz
liquidmoon #1434 üzenetére
Nyugi ott a smiley!
-
Nimda
addikt
válasz
liquidmoon #1431 üzenetére
DNA ügyben kérdezd uzsz-t,ha itt lesz,mert én nem használom.Omegát használok,ebben benne van minden ami a tuninghoz kell,bár nem mindegyik verzió oldja a bios lockot!A softmoddolt drivert nem ismerem konkrétan,nem akarok hülyeséget irni!
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
Bocsánat az elöbb tévesen irtam,ha elosztod 1000-rel az elérési idöt,megkapod hogy mekkora frekin fut a ram alapórajelen!
A tied esetében helytálló a 200Mhz.És hát nem a legtuningbarátabb!De szerintem megfelelö driverrel és hütéssel,többet is ki lehet belöle cuppantani!De ez ramokra válogatja!Egy kicsit olyan mintha......SE lenne! -
Nimda
addikt
válasz
liquidmoon #1428 üzenetére
Hány n-sak a ramok?Általában a ramokon lévö számsor vége adja meg.Ha megvan,oszd el 1000-rel,és megkapod mennyit bir a ram.Persze ez nem feltétlenül pontos adat,csak irányadó!Az enyémet pl.jóval tovább lehet nyúzni!
Egyébként a gpu-tól sokkal többet ne várj!Mondjuk a prockód elég gyengus relative,(talán ez a baj)de próbálj meg bordát tenni a ramokra! -
Nimda
addikt
A hl2-öt még nem próbáltam,de még nem ért véget a kinzás!
Ha lesz egy kis idöm,kap a karesz jobb gpu hütést!
De talán most leugrom a bolba és veszek titant vagy artic coolinket.....
Egyébként a doom3-mat 1024-ben nyomom,mediumon,2xfsaa,..stb.egyedül csak a vsync és az árnyék van kikapcsolva.Ha jól emléxem 36 fps-t ért el. -
Nimda
addikt
válasz
Hansen1 #1304 üzenetére
Szivesen!Sajnos mindenre fel kell készülni!Lehet pl.hogy hibás a karid.De ezt megcáfolandó,hogy másnak is volt ilyen konfignál hasonló problémája!Lehet hogy olyan komponens vagy apró dolog a hibás,ami eszünkbe sem jutna!De a lapod is lehet xar!A vinyó is beleszólhat,+minden:cpu,ram,táp,kábelek,szoftverek.Ezeket mind át kell vizsgálni,ha kell,ideiglenes cserével.Én ezt tenném!
-
Nimda
addikt
válasz
Hansen1 #1301 üzenetére
Úgyértem,ki a gyártója a karidnak,mint pl.sapphire,abit,connect3d?Bár nem mintha túl sokat jelentene,a hütés miatt kérdezem.
Én a következöket próbálnám meg:
1.szedd le a drivert,és pakolj fel egy másikat,mondjuk régebbi verziót.
2.sp2 fenn van?ez is okozhat galibát.
3.alaplapi driver rendben?
4.a házon belül minden jól szellözik?
5.esetleg egy hütés a vga ramokra nem ártana.
6.bios frissités.
7.tegyél fel egy diag programot pl.everest,és nézd meg minden rendben van e a rendszerrel.
8.táp rendben?teljesitmény?
9.lehet hogy nem is a vidkari miatt fagy,erre már gondoltál?cpu,ram!a lapod nem igazán alkalmas(stabil)tuningra!
Egyenlöre ennyi,ha valami még eszembe jut,majd leirom!
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
válasz
D.Orion #1206 üzenetére
Mi még a gyári hütövel nyomjuk,de helyesen csináltad!A mag közepére kell egy nagyon pici,ami majd szétoszlik amikor ráteszed a bordát!A környékére nehogy tegyél,pláne nem köré!A rambordákon meg van egy öntapadó réteg,ami elvileg vezeti a höt.
Nemsokára úgyis esedékes lesz a gpu hütö cseréje,majd akkor lesz egy újabb huzatás! -
Nimda
addikt
válasz
D.Orion #1193 üzenetére
Pedig igy van!Nekem is 300-on fut!
Elvileg ha elosztod 1000-rel,ahány nanos a ramod,megkapod hogy mennyi a max.amit még kihozhatsz belöle.De ez szerintem nem elég pontos érték,akár többet is birhatnak,vagy éppen kevesebbet!Pl. a miénk (Abit) elvileg,3-3.5 n-os lenne.De sajna a borda felragasztása elött nem néztem meg a ''valós'' értéket.
-
Nimda
addikt
válasz
tjhooker464 #1189 üzenetére
Ejha!Hogy sikerált 500-at elérned?Nekem 450-nél is textúra hibák vannak!
(doom3 pl.)Tudsz valami faca hütést a gpu-ra?
(csak ne zalmant!)
-
Nimda
addikt
válasz
tjhooker464 #1010 üzenetére
Igen a ramok nálam is forróak ezzel a bordával,nem is merem jobban tolni.A gpu meg ugyan nem hibázik 440-450-en(3dmark2003),de viszont a doom3-nál már elöjönnek textúra hibák ekkora frekin,ezért inkább visszavettem 430-ra.Persze mindez gyári hütéssel.Ha lesz egy kis idöm,lecserélem a bordát,és akkor ami a csövön kifér!
Sztem te is teszteld,hol a vége! -
Nimda
addikt
válasz
tjhooker464 #1003 üzenetére
Hogy ráragadjon?Hát tudod öntapadós ragasztó van ezeken,és csak annyi a dolgod hogy lehúzod a védöfóliát,és már nyomhatod is rá!
De viszont az abit kártyánál,le kell szerelni a lemezt a hütöröl,hogy hozzáférhess az elülsö ramokhoz.De gondolom erre már azóta rájöttél!
Kicsit mozog a borda,de nem fog leesni.Egyébként nem valami jó a hatásfoka mert túl picik.De a célra megfelel!
Sok sikert! -
Nimda
addikt
válasz
tjhooker464 #996 üzenetére
Bizom benne!Az én memóimon vannak bordák,de csak pici réz cooler masterek.A gpu-n maradt a gyári,de majd idövel ezt is lecserélem.Most sajna nincs idöm vele foglalkozni.Ha egy kicsit visszaolvasol,láthatod hogy eddig meddig sikerült hajtanom!
-
Nimda
addikt
válasz
tjhooker464 #991 üzenetére
Ez igy van!Én sem mertem tovább engedni az ati tool-t!
Majdnem szivrohamot kaptam hogy meddig lehet húzni,de aztán megállapodtam (a jelenlegi hütéssel) egy adott értéken.Valszeg még menne tovább is!
-
Nimda
addikt
''Abit 9600-ot nem nehéz letőlni, mert hát ugye az csak egy Abit.''
Hát szerintem marha mindegy hogy melyik gyártótól van,a 9600-as valóban nem egy mai darab!Az Abitról csak megjegyezném,hogy minöségi alkatrészekböl van össszeállitva,amit mi sem bizonyit jobban mint a közel 50%-os túlhajtási lehetöség!Persze minden gyártónak megvan a maga gyengesége és erössége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Óra topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- World of Tanks - MMO
- SONY LCD és LED TV-k
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest