- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
uzsz
senior tag
válasz
Balinov #2669 üzenetére
Hát a 9600-am óta én is megqrvultam egy kicsit, bár mentségemre legyen mondva, hogy mind2 oldalról több kari is járt nálam. Most viszont megint ATI van a gépemben, bár hogy őszinte legyek csak azért mert a 6800-am behalt.
Most X1600XT-vel tolom, aminek a képe gyönyörű ugyan de sajna nem nyújtja azt a teljesítményt, amit szeretnék. -
uzsz
senior tag
válasz
hettmann #2614 üzenetére
Nimda jól mondja, a 9600-as családban csak órajel emelésre van lehetőség, mivel saját nyákra épültek a korábbi 9500-9700-al szemben. Annó a 9500-asok első szériáiból lehetett 9700-akat csinálni kis buherral. A 9800 és 9800SE már más táma, ott sem mindíg megy a buli, mert hogy a 128bites 9800se sosem lesz teljes értékű 9800-as.
Ha már 9600nál tartunk, a topikban korábban többször is előjöttek a 9600SE-k, na azokat nagyívben el kell kerülni. -
uzsz
senior tag
válasz
Laserdance #2336 üzenetére
A topic indulásakor vettem, talán egy kicsivel több mint 1éves. Az érték sajna ilyen iramban csökken. Hiába 3.6nanos ramok, a jó tuningpotenciál, nehéz eladni, pedig okos kis kari ez.
-
uzsz
senior tag
Ha kell valakinek a sapphire 9600np-m egy 10esért az viheti. Ha nálam marad az sem baj. A kártya élete nyomonkövethető a topicban.
-
uzsz
senior tag
Legnagyobb sajnálatomra meg kell válnom a kis sapphire 9600np-mtől. Pedig kiszolgált a kicsike, nem is rosszul. 12ért ha kell valakinek vigye.
-
uzsz
senior tag
Nem azért hogy kötözködjek, de eddig nagyon érdembeli hozzászólásod még nem volt csak fikázod a kártyát, mert téged átbasztak és egy fost sóztak a nyakadba. Az, hogy gef4MX-hez hasonlítod a kártyát az meg elég nagy lámaság.
Hogy jön az a Dx7-es szutyok a képbe? Egy olyan szarról váltottam 9600np-re valamivel több mint 1évvel ezelőtt. Hát tőbb mint döbbenetes volt a különbség az ati javára. Képminőség, sebesség, de mindegy mit mondok, mindenben sokkal jobb. A 8500-ról és a gef4ti-k ről annyit hogy azok Dx8-on csúcs kártyák voltak a maguk idejében. Persze hogy az akkorra már kiforrott technológia csúcskártya ként erősen teljesít. Egyébként a dx9-es játékokról annyit, hogy ha megrántom a kártyát akkor far cry 1024*768, high, no AA/AF- tökéletesen játszható, doomIII medium-on futott. Most viszont BATTLEFIELD2 1024*768 medium tökéletesen fut és nem csak 20fps-el. Apropó gef4el el sem indul a battlefield2 ugye? Hmm. Erről ennyit. Az más kérdés hogy most 6600GT-t vennék abban a kategóriában ahol annó volt a 9600np, esetleg 6800LE-t amit szépen moddolgatnék. -
uzsz
senior tag
válasz
Balinov #2235 üzenetére
Na feldobtam a leguccsó DNA-t, kicsit rárántottam a kátryára, 360/250 most 1024*768 no AF, no AA, medium, drawdistance kb 3/4énél, framelimiter off-on. Az eredmény a akövetkező: 60-14Fps közötti. Többnyire 30felett, esetenként 50felett de sokszor bezuhan 14-15re, ami kissé idegesítő. Nem tudom mit csináljak vele pedig ez ugyanaz a szaros motor mint a gta VC-ben nem?
-
uzsz
senior tag
VAzze kihal lassan a topic?
Megnéztem 1-2 teszteredményt és hát kicsit elbiggyedt a szám. Naggyon messze vannak az én eredményeimtől. Na mind1, amíg Battlefield2 fut gond nélkül 1024*768-ban medium detail-ban (geometry és shadows high-on), addig nincs olyan nagy baj, ma fogom lepróbálni, hogy gtaSA-val mit művel.
-
uzsz
senior tag
válasz
Motion_Blur #2218 üzenetére
30k körül van azért már rendesd 9800 és 9800pro is. 9800pro újan 40k, akkor használtan a 30 nagyon baráti.
Mindenesetre én is a 6600 v 6600GT-t javaslom neked. -
uzsz
senior tag
válasz
Balinov #2193 üzenetére
Van egy kis gondom. Valamikor azt hiszem ide linkeltem be egy címet, ahonnan lehet letölteni mindenféle ati kártyához bios-t de 9600serieshez tuti, annyi a bajom, hogy most nem találom és vissza szeretném rakni a gyári biost a karimra ami nince meg, tehát le kellene töltenem.
Wááá HELP!! -
uzsz
senior tag
válasz
Balinov #2187 üzenetére
szvsz az a barton teljesítményétőlis függ. Ha már az végrepörgette a karit akkor A64-el sem lesz sokkal bikább mert ott is már a VGA a szűk keressztmetszet.
Mi 3000+ ban próbáltunk egy 9600xt, ami elég jól pörgött adott konfigon, de csak ott jött elő a javulás ahol a többi összetevő is lényeges volt. A csak VGA-tesztek pl nem hoztak többet, v csak elhanyagolhatóan mint az eredeti 2500+ os barton mellett. -
-
uzsz
senior tag
Na tegnap erőt vettem magamon és kipróbáltam: formar c:, winreinstall, sp1,2, .net keretrendszer, .........
Új catalyst, uj omega, de még az új DNA sem jó. Mindenhol a ''régi'' jelenség. Kezdek kétségbeesni. Igaz, hogy már nem az eredeti bios van fent, hanem egy frissebb, de ez is gyári.
Feladom -
uzsz
senior tag
Azért észrevenni, hogy fogyatkozik a táborunk, mert régebben ennyi időalatt már 2szer le is anyáztak most meg semmi hozzászólás. (Persze nem az anyázást hiányolom)
-
uzsz
senior tag
Mit gondoltok mi lehet annak az oka, ha az én sapphire 9600 np-m újabban, azt csinálja, ha újabb drivert akarok felrakni, akkor restart után olyan képet produkám nint ha túl lennének húzva a ramok. Kis szétcsúszott 4zetekben jön elő a kép, semmit nem lehet kinézni és alapfrekin nyomja, pedig hűtöm tisztességesen.
Mindegy, hogy omega, DNA, v catalyst, ugyanez a jelenség. Szüz windows-al ugyanez, fastwrite on off tok mindegy neki. Régidriver visszarak utánna nincs gáz.
Van fent sp2 és .net szutyok is.
Mi lehet a gáz? -
uzsz
senior tag
Másnál is csinűlnak olyat az új driverek, hogy install után a windows csak kis csíkokból álló ugrálló négyzetek tömkelege ként jelenik meg?
Az új DNA, OMEGA és CATALYST is ezt csinálja.
Méééért!!!!!!!!!!! -
uzsz
senior tag
Ha már itt vagyok: Az új 5.2-es catalyst (remélem jó erszámot írtam)
milyen? Próbálta már valaki?
Nálam még mindíg egy régebbi DNA működik a legjobban.
Az albitársam egy PCI-os x700pro-val nyomja és már xedik driverrel de olyan txtúrahibák vannak helyenként, hogy ihajjjjjjj! Legalább stabilitásban jobb az öreg 9600np. -
uzsz
senior tag
NNA eddig senki nem próbálta ki rajtam kívül azt a drivert? Lehet hogy csak nálam volt szar 1ébként meg valami ultratuti zséérság
-
uzsz
senior tag
A jó multkor találtam valamilyen pno v mittomén mi a neve drivert, eddig még sosem láttam, gondoltam kipróbálo, aztán elszarta a winfosomat mint állat. Utánna mrá a régidriver sem ment fel, pedig lekapartam tisztességesen. A guru3d.com-ról jött le.
Nézzétek meg, lehet hogy csak nálam szar. (Nem DNA, CATALYST,OMEGA) -
uzsz
senior tag
Vagy lassan megfogynak a 9600np tulajok, v már nincs semmi újdonság a karival kapcsolatban, bár gyanítom, idővel mind2 lesz 1szerre.
-
uzsz
senior tag
Nem is gondoltam anno, hogy megéli a 2000-et ez a topic. (Bár még nem tartunk ott)
-
uzsz
senior tag
No de mit kresnek nviddia kártyák egy radeon 9600np topicban?
-
uzsz
senior tag
No de mit kresnek nviddia kártyák egy radeon 9600np topicban?
[Szerkesztve] -
uzsz
senior tag
Bár lemaradtam a prob felvetésről, de az FX5700 jóval többet eszik mint rgy 9600. Én eddig egy 5éves 300W-os táppal hajtottam és elég volt neki.
-
uzsz
senior tag
És én vagyok az 1900.-is!!
-
uzsz
senior tag
akker megit kimaradt egy kis idő. Ha meg lsz a 2000. hozzászólás ünneplünk!
-
uzsz
senior tag
válasz
operator10 #1639 üzenetére
Ugyan ilyen kártyám van, 3.6nanos Hinyx ramokkal, a ramok felén van borda a GPU-t egy Iceberq2-es hűti, így a vége 410/277.
-
uzsz
senior tag
válasz
tjhooker464 #1589 üzenetére
Gratula neked is és te mivel hűtöd?
-
uzsz
senior tag
A minap mutattak egy szarráhúzott 9600np-t. Meg nem mondom milyen e vmilyen procihűtés a magon, a ramokon bordák+ ventik, az órajelekre nem emlékszem, inkább hülyeséget nem írok, ami a lényeg: 3Dmark 2K3-ban 3500pötty. Azt hittem a pofám leszakad. Egy 2500-as barton volt alatta az alaplapot nem tom és 512Mb ram.
A gép tulaja a haverom akárkije, majd leinfózom pontosabban a gépet. Annyira volt időm, hogy amíg futott a teszt bernéztem a házba, hogy hogy is hűti. Ha lesz kép majd linkelem. A srác állítása szerint 1hónapja túrja így a kártyát és nem problémázik neki. Azt mondta hogy szeretne egy vízhűtéses cumót ráoobni, hátha még megy kicsit felfelé.
Ezz igen. -
uzsz
senior tag
Hú de rég jártam itt. A MOHAPA nálam 1024x768-ban high-on fut és játszható. Persze helyenként szaggat, ha sok effekt v robbanás nyomul a pofámba.
-
uzsz
senior tag
Én mint alapító tag..........
Fú de rég jártam a topic.ban. Sajna a mindennapok kicsit elmemésztettek.
A 2005 elkeserített kicsit de végre procit cseréltem. Egy 2500+os samo került a sapphire 9600 (128Mb) mellé. Alapon 278x pötty, húzva 3094 (3dmark2k3)
Nem is rossz. -
uzsz
senior tag
Heppi nyújéár mindenkinek!!!!!!!!!!
-
uzsz
senior tag
válasz
liquidmoon #1365 üzenetére
Bocs hogy csak most írok, de most találtam be a topic-ba. Nekem is 128-as hynix ramos a karim, a gpu-t egy iceberq2-vel hűtöm, a ramjaimra még mindíg nem találtam rendes hűtöbordákat. 6000-es fordulatű a venti és semmi hangja nincs, nagyon jól végzi a dolgát.
-
uzsz
senior tag
Nem rossz az ato tool, csak néha iszinyat nagy marhaságokaT ÍR KI, AMIKOR MEGKERESTETEd a frekik tetejét. Inkább rage3d. Az nagyon korrekt viszont a kártya határaira neked kell rájönni.
-
uzsz
senior tag
A hozzászólásod azon részét nem igazán vágom, hogy ''gyorsabb a gépem alacsonyabb frekin.'' Na most ha csak nem a hűtésed a gáz akkor hogy is van ez?
Nálam vhogy mindíg nagyobb teljesítményt hozott a freki emelés, kivéve, ha túlléptem a hűtőm korlátait, mert onnan megfordul a dolog és egy ponton instabillá vállik a rendszer majd fagy, stb. -
uzsz
senior tag
A múlthéten próbáltunk egy athlon64 3400+ os konfigba 1G rammal egy szarráhúzott 9600np-t és bizony padlót fogott az állam. A 3DMARK-okban nem is igazán dobott, de játékok alatt, a pofám leszakadt. NFSUG2 fraps szerint 100 és 120fps között lökte. Az én 1600+os xp-men vhogy nem.
-
uzsz
senior tag
válasz
MIFtIli #1058 üzenetére
Hát a gari felejtős. Én mint garanciális ügyekkel foglalkozó (nagykerben) emberke mondom. A fizikai sérülést vizsgáljuk először és hidd el, hogy észrevehető többnyire még a hűtéscsere is. Az hogy végigszántod a nyákot az meg csak úgy üvölt a kártyáról.
Maximum körberöhögnek és azt fogják mondani, hogy viszont látásra. -
uzsz
senior tag
válasz
petigyerek #1026 üzenetére
A geforce v ATI kérdésedre a legnagyobb elfogultságom ellenére azt mondanám, hogy a mostani talán abszolút besztbály az a Nvidia 6600GT.
-
uzsz
senior tag
válasz
petigyerek #1026 üzenetére
Haller!
A 754-es foglalatú alaplapokat felejtsd el, mert akkor a köv procicserénél megint cserélhetsz is alaplapot ugyanis egy Athlon64sem megy majd bele. Egyáltalán van belevaló 3200-as? Na mind1. A ramon ne spórolj, ilyen proci mellé azért csak beraknék 1Gigát. A videókártyával meg várj addig amíg futja egy jobb PCI-E-sre. Amit a már ma is gyengécske 9600np-re költenél, azt fektesd inkább ram,winya és ha rámhallgatsz alaplap-ba. (Olyat amin nincs PCI-E ma már bűn meg venni) -
uzsz
senior tag
Sajnos meg kulfoldon vagyok, innen eleg nehez nezegetni a topicot, mert nincs idom.
Faj is a szivem erte.
9600np has the powa. -
uzsz
senior tag
A sapphire simán jó választás. Ha olcsókategória akkor 9550XT, ha kicsit többet ki tudsz adni ajjor min 9600Xt, de ajánlanám a 9800, v 9800pro-t is. Ha rám hallgatsz megvárod a márciust, És akkor veszel 2zsák krumpliért egy 9600-at. Főleg ha ati tányleg kidobja a Dx10-es karikat addigra
-
uzsz
senior tag
válasz
Thunder_ #925 üzenetére
Ez nagyon szép eredmény, minek akarsz te feszt emelni? Annyit érnél el vele, hogy jól megsütnéd a kártyát. A VPU sem véletlenül fagy ott ki, egyébként a vpu órajele sosem annyira jelentős mint a ramoké. A ramok tuningja mindíg jobban észrevehető. Mivel hűtöd a kártyát?
-
uzsz
senior tag
Ha atis cumókat kerestek, akkor a Bővebben: link-on mindent meg lehet találni.
-
uzsz
senior tag
válasz
Sz@bi 17 #916 üzenetére
Na most az XT-ket lehet a legjobban tuningolni, Lvileg, lévén, hogy XT.
Ha arra vagy kívéncsi, hogy mivel, akkor 1pár ötlet: rivatuner, rage3d, omegadriverben alapból van overlockoló progi, számtalan lehetőséged van, de tesztelheted atitool-al is, hogy mit bír bár az sztem nem mindíg pontos.
Én rage3d-t szeretem legjobban. -
uzsz
senior tag
válasz
tjhooker464 #910 üzenetére
Már fent a 4.10-es catalyst ra épülő DNA
-
uzsz
senior tag
válasz
tjhooker464 #910 üzenetére
Letölthetefd innen. Bővebben: link
-
uzsz
senior tag
Hogy őszinte legyek, jobban jársz, ha majd akkor gondolkodsz rajta és akkor választod ki, mert, addig még sok minden fog változni. Állítólag az első4edévben ATI kiadja az új Dx10-es kártyákat, na én azt várnám meg mert akkor úgy lemennek a 9***-es kártyaárak mint a fene. Januárig is sokminden változik, többekközött jön a karácsony, ami kicsit felnyomja az árakat, amik majd márc környékén vészesen zuhanni fognkak, esetenként januárban is kifoghatsz 1-2 jó üzletet, mert ugye sok cumó marad raktáron.
Mért csak ebben a boltban gondolkodsz? -
uzsz
senior tag
A kérdésedre nincs 1szerű válasz, sajnos ez mindíg adott konfigtól, oprendszertől, stb függ. Doom3-ra pl a 4.9-es catalyst és az erre épülő omega és DNS a király, egyebekben sztem majdnem mindíg a lehújabb driver az ami zsér, bár atinál erre is van példa bőven. A sima catalyst-nál többekközött azért jobbak a DNA és az omega, mert ugye azok az után jönnek ki, és helyenként kijavítanak pár hibát rajta.
Ha a személyes véleményem számít én eddig a DNA driverekkel szívtam a legkevesebbet, tehát én ezt ajánlom. Most a 4.10 v 4.11-es catalyst-ra épülő DNA van fent és ez nekem most így nagyonjó.
A gyári 4.10-es catalyst pl hazavágta a winfosom mint állat.
Ugyanakkor 1edül a DNA nem igényli az előtte feltelepített driver teljes mértékű uninstallját, amit 100%osan csak a catalyst removerrel lehet +csinálni. (a nevében nem vagyok biztos), mert az alapból leszedi így tuti nem lesz akadás, fagyás és rendszerhalál.
öö röviden: Én a DNA-t ajánlom. -
uzsz
senior tag
Én azt mondom, hogy ennyiél ne vedd meg. Inkább várj a vásárlással 2-3 hónapot, ha nem akarsz, akkor használt 9600pro 20k körül indul. Mondjuk 9800SE-is jó, ha 256-bites és moddolható. Használtan 30K körül menne és ha tényíleg moddolható, akkor a 9600pro-nak minimum 2szeresét teljesíti.
-
uzsz
senior tag
Hogy melyik mennyire tuningolható, az az alkatrészektől függ. Mondanám, hogy az asus tuti jó, de láttam már pl SAPPHIRE kártyán is 4nanos ramokat, azzal meg nem sokra mennél. A legjobban viszont egy 9600pro-val járnál használtan, vagy egy 9800se-vel, ami 256bite és garantáltan moddolható. Fél éve vette haver az ilyen SE-jét 40ért, anniyt már nem kérhetnek érte. Viszont a vidkártya vásárral pillanatnyilag megvárnám a helyetekben a márciust
Addigra befutnak a boltokba az új karik is, a középkategória is, é slenyomja az árakat mint állat, a boltok nyakán maradt 9***series kártyákról nem is beszélve. -
uzsz
senior tag
Lvileg +válaszoltuk a kérdéseid, ha mégsem kérdezz megint.
Az SE-t elbb leírtam, hogy mi is, de topic elejében is előfordul. A series egy addott architektúrára utal és az összes 9600-as, aaz SE-től az XT-ig mind a 9600series-be tarozik, mert maga a gpu mindegyiken ugyan az, csak órajelben tér el.
A húzhatóság sok mindentől függ, főleg szerencsétől. pl: hány nanosak a ramok, milyen minőség, milyen a kártya, v a ramok hűtése, a melegedés kártyagyártótol is függ, milyen bios van a kártyádon, ha jól emléxem a te fő problemod az volt, hogy vajon meddig hízhatod a kártyát. Atitool-t szokták hozzá használni, én pl nem tartom pontosnak, mert jóval alacsonyabb órajeleken +fagyasztotta a gépet, min ahogy én hajtom a kártyát. -
uzsz
senior tag
SE special edition, ami az ati kártyán arra utal, hogy a normál-hoz képest butított, többnyire az órajeleket veszik vissza és a membus sávszélességet felezik.
Az SE-k minden formában elkerülendőek, talán a moddolható 9800se és ha majd lesz akkor a moddolható X800SE a kivétel.
Habár a 9600PROSE-kkel is lehetett jó vásárt csinálni, ha valaki jó áron megkapta. Az a pro-tól annyiban tér el, hogy a mem órajele az SE- memórajelén pötyög, ezért többnyire szarabb ramokat is raktak ezekre a karikra, de némi szerencsével teljesértékű pro is lehet. -
uzsz
senior tag
Én azt mondanám, hogy valamelyik 9550-lenne a befutó, hacsak nem veszel használtan 20K körül egy 9600pro-t. A 9550-et viszont nagyon meg kell nézni, hogy mi van rajta, meddig húzható, de láttam már 9550Xt, v gamer edition, v mittomán mi volt, kb 10-15Fps-t rávert a 9600np-mre több prrogiban is. (persze nem alap órajeleken, hanem kicsit +rángatva)
-
uzsz
senior tag
psn kimerítő választ adott a kérdésekre.
Sajna a pipe-ok száma nem túl sok, mert mikor piacra dobták a 9600series-t, akkor a 8pipe még csak a High-end kártyákra volt jellemző.
Nem véletlenül került egy moddolható 9500 használtan is többe mint egy 9600 újan. -
uzsz
senior tag
Háát ha nem is mögötte, de nem sokkal jobbak, azaz talán Dx8-as alkalmazások alatt a 9000pro még rá is aláz, ami nem csoda, hisz a 9000pro az 128bites, ha jól sejtem és elég jól kiforrot architektúra utolsó képviselője (8500-series), viszont Dx9ben nem lép semmit, azaz, ott a 9600SE jobb, DE itt jön be az a képbe, hogy Dx9-re igazából a 9600SE harmatgyenge.
A dolog másik oldala: Egyik jó komámnak van egy Gig... 9600SE-je, de ő azt mondja, hogy =re el van vele pedig far cry, doom3, stb is terítéken van nála. Persze nem full beálításokod, de néha meglepően jól produkál.
doom3 800*600-ban medium.on gond nélkül fut rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest