- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
c0nn0r
tag
Üdv!
Progik:
Atitool
Ati tray Tools
ezekkel mindenfélét lehet állítani, de azért csak óvatosan! Ha nincs thermal diode a gpu-d alatt, akkor egyik sem fogja kiírni, hogy hány fokos!. Az enyém alatt sincs
De egyis ismerősöm HIS X800 GT-je alatt sincs.. Szóval ő sem fogja megtudni, hány fokos a kicsike. ha a közelébe raksz egy hőmérő-t akkor az meg nem a pontos eredményt fogja kiköpni, mert a gpu magja sokkal melegebb a kapott értéknél!
üdv! -
c0nn0r
tag
és végezetül egy sima 3d Mark '03, alap verzió, mert nincs hozzá semmilyen peccsem. Amúgy nem tudom, hogy ha lenne hozzá, az milyen irányben befolyásolná az eredményt.
Driver: Catalyst 5.7, mert a későbbi verziókban valamiért nem akar rendesen menni a tv-outom
a gép a kari alatt: Abit KG-7, Athlon XP 1600+@ 1606 Mhz (1900+), 2*256MB DDR400 RAM @ 306 MHZ. kb ennyi, ja és a kép:
[Szerkesztve] -
c0nn0r
tag
Íme:
és:
a memóról is van kép, de a fényképezőgéppel nem tudtam nagyon éles képet készíteni. Így hát el kell hinnetek, hogy tc50-es! De ha nem hiszitek, akkor később arról is lesz kép.
[Szerkesztve] -
c0nn0r
tag
válasz
Motion_Blur #2375 üzenetére
thx thx
ma ha hazaérek, rögtön csinálok pár képet a kariról, a memóról, meg az Atitoolról
Ahogyan nézegettem, tényleg elég jó eredmény. Már csak egy jó gép kellene alá.. -
c0nn0r
tag
NAAA!
Senki? -
c0nn0r
tag
Látom esik vissza a nézettsége ennek a remek kis topicnak, így hát egy újabb tuningeredményt teszek bele:
Egy Asus Radeon A9600GE/TD karim van, amin a gyári hűtés nagyon apróka, a memókon semmi, és ráadásul tc50-re végződik a felirat rajta. Ennek ellenére igen szépen lehet tuningolni, én is meglepődtem rajta! Sajnos a magról már ugyanez nem mondható el. Igaz ugyan, hogy a gyári 325-ról 435-re lehetett húzni, ami önmagában nem rossz, de azt hittem, hogy ez csak a kicsi hűtés miatt van. Ezért brutális, de tényleg BRUTÁLIS hűtést raktam rá, memók továbbra is csupaszon, csak egy Titan 8cm-es venti fújt rá némi üdítően kellemes levegőt, hogy nehogy légszomjuk legyen.
A hűtés:
A kártya: [link]
Alap órajelek referecia 9600-asok voltak: 325/400 (200)
Gyári hűtővel elért eredmények (+ egy 8cm-es kavaró oldalról): 435/610 (305)
a vége az AC VGA Silencerrel: 435/640 (320)
Kérdésem az lenne, hogy ilyen orbitáis hűtéssel, ami még húzva is simán elvinné passzívan a VGA-t, miért nem lehet 435 felé vinni a gpu órajelet? 445-nél nem egyszerűen hibázik az Atitools, hanem lefagy a gép. Ez mééé van??
Végezetül szerintem elég jól húzható a kicsike, hiszen sima 9600-ról van szó, aminek a GPU-ja a PRO-é felett van majd' 10%-kal, ami nem rossz szerintem, illetve a csoda, a Memória rajta, ami 5ns-es létére hihetetlenül húzható külön borda nélkül is, és bőven az XT órajelei felett ketyeg. Mi lesz ha még bordát is rakok rá??!
Véleményeiteket várom, ha esetleg van hozzáfűznivalótok!
Üdv
[Szerkesztve] -
-
c0nn0r
tag
^
| -
c0nn0r
tag
hali!
Na szóval van nekem egy Asus A9600GE-m már kb 1 hónapja, és most jutottam el odáig, hogy csinálok 1 képet róla. Akkor döbbentem meg, amikor a memókon ezt láttam:
Ram: Samsung 452
k4d261638f - tc50
ez szerint akkor most 3.8-as, vagy 5.0nsec-es a ram rajta??? Csak mert csupaszon, hűtés nélkül ment 610Mhz-et, és ezt stabilan bírja. Ha 3.8-as akkor mi lehet a vége /esetleg hűtéssel/ A gyári az 400Mhz /200x2/
Köszi a válaszokat!
Üdv -
c0nn0r
tag
Hali!
Asus A9600GE aktív, de annál kisebb hűtéssel, memókon semmi, alap: 325/400, amin tökéletesen megy még: 440/610.
Mindez egy Abit KG7 lapban, Athlon XP 1600+ @ 1606Mhz mellett, plusz 2*256 MB DDR400-as rammal, amik most 306Mhz en mennek, 2-2-2-2 időzítéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest