- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester
aktív tag
A következő történetet csak a teljesség kedvéért írom le, mert korábban megigértem, hogy beszámolok a fejleményekről.
Előzmények:
Egy pár hete írtam ebbe a topicba be, hogy a Sapphire 9600-asom olyan jelenséget produkál, mintha pipeline hibás lenne, mert sakktáblaszerű kockásodás látszódott pl a FarCry alatt, plusz 3dmark05 alatt is. (Ez utóbbit külön a hiba ellenőrzése miatt töltöttem le.)
Másik gépben viszont tökéletesen működött, és másik tökéletes kártya is produkálta ezt a hibát a gépemben. Ezek után nem dőlt el egyértelműen, hogy hardver összeférhetetlenség, vagy szoftveres gond a jelenség oka.
A lényeg:
A kártya tényleg jó, a hiba a Catalyst régebbi változataiban volt meg, ugyanis az 5.6 verziótól kezdve - változatlan hardver és szoftver mellett - már nem jelentkezik sehol!Érdekes, hogy a Cat. bugfix listájában említés sem esik ilyen jellegű javításról. Happy End.
-
Jester
aktív tag
válasz
Balinov #2166 üzenetére
No igen, ezt megpróbáltam már. Cseréltem via 4in1-t, próbálkoztam különböző kombinációkkal már a biosban, de eddig semmi. Ezért szerettem volna egy sm 2.0 tesztelő programot linux alá, mert ha valami driver okozza a win alatt, akkor az ott nem fog jelentkezni.
Via 4in1 esetén a 4.55-nél írták, hogy nem fér össze az AGP driver az SP2-vel, de a 4.57-es van fennt.
Még próbálkozom vele, de van egy olyan érzésem, hogy meg fogok szenvedni vele, amíg kiderítem. Mindegy, ha megvan a megoldás, mindenképp leírom okulásként. Ötleteket szívesen veszek még, több fej többet tud általában. -
Jester
aktív tag
válasz
Balinov #2164 üzenetére
Azért nem mindenki nyavajog a 9600-asával, én most is elégedett vagyok vele. Csak tudni kell hol vannak a korlátai.
Na, ha már itt vagyok kérdezek is:
A háttér: ASUS A7V8X alaplapban van egy Sapphire 9600-as, 8x AGP fastwrite on módban, és kockásodás jelentkezik 3d05-ben és FarCry-ban! Húzva nincs semmi, minden alapon. Kipróbáltam 4x AGP és fastwrite off mellett is, ugyanez. Próbaképp megnéztem a kártyát egy régebbi gépemben, abban tökéletes, tehát nem hardveres pipeline hiba, mert akkor ott is hibázna. Kipróbáltam az ASUS-ban egy Gigabyte 9550-est is és az is produkálja a hibát, míg a másik gépben az is tökéletes! Na ki a hunyó, mivel nem fér össze a rendszer? Softver: winxp sp2, cat 5.4, de másik cattal is produkálja. Linuxos SM 2.0 tesztelőt nem ismertek esetleg? -
Jester
aktív tag
válasz
MIFtIli #1945 üzenetére
Control centerhez .NET 1.1 kell. Letölthető a microsoft-tól, de jó a control panel-es driver is, nem kell a control centeres változattal nyűglődni, nem nyújt annyival többet, hogy megérje a vacakolást most még. Legegyszerűbb az lenne, ha letöltenéd az ATi oldaláról a control panel-es drivert és azt használnád.
[Szerkesztve] -
Jester
aktív tag
Egész szép eredmény! Rendszermemóriának valóban kicsit kevéske már a 256 MB. WinXP alatt jelentősen érezni fogod a különbséget.
Más: A 60 Hz képfrissítésre nálam tökéletesen jól működik a következő: (mindenféle más külső program nélkül)
Gyári catalyst van fönt, és a driver beállításainál: megjelenítő eszközök menüpont alatt kiválasztom a monitort, és ott a megjelenítési frekvencia felülbírálása pontnál kiválasztom, hogy 85 Hz legyen a desktopon kívül minden más felbontásnál. ez a módszer működik is, desktop nálam 100 Hz, minden más felbontásnál és módban 85 Hz-et ad. Akinek gondja van vele, javaslom próbálja ki ezt.
[Szerkesztve] -
Jester
aktív tag
Nekem nagy újdonság volt TNT2 M64 után a Sapphire 9600...
A Lite-Retail gyártmányokon is van DVI a sapphire kártyáin, és a 256 MB-os változat nem lassabb memóriával van szerelve náluk. A többi gyártót nem ismerem ilyen szempontból. Mindazonáltal van a Sapphire oldalán egy XLS-file, amiben fel vannak sorolva a kártyáinak a specifikációi. (Bulk-Lite/Full retail néven letölthető a kártya ismeretetőoldalán található linkről.) -
Jester
aktív tag
Eddig minden hardvervásárlásomból kihagytam a postát, nem bíztam rájuk az érzékeny eszközöket, ez eddig bevált. Nem kockáztatnék most sem velük. Ha meg tudjuk oldani másképp, akkor érdekel, ha a posta az utolsó lehetőség, akkor sajnos el kell álljak a vásárlási szándékomtól.
-
Jester
aktív tag
Csak az újabb 9800XT kategóriájú, és fölötte lévő kártyákon szériatartozék a hőmérési lehetőség. Csak külső hőmérővel mérheted, értelem szerint ennek megfelelően manuálisan.
Pontszámokra nem tudok mit mondani, sosem futtatok 3dmarkot. Ha tuningolni akarod, akkor mindenképpen hűtőventit tegyél rá/mellé. úgy jelentősen jobban teljesít a kártya. -
Jester
aktív tag
Pontosan. De nálad nagyon jól ment, úgyhogy nem kell aggódni miatta. Először engem is egy picit zarvart, de csak az első teszt erejéig, amikor kiderült, hogy ilyen jól megy nálam is.
Ha többet akarsz a moduljaudról tudni, akkor google, beírod Samsung + és a k4.... számsort. A gyári specifikációkat pdf-ben meg kell, hogy találd, az egy kicsit részletesebb.
[Szerkesztve] -
Jester
aktív tag
Nos, egy pár napja vettem én is egy Sapphire 9600np-t. Első benyomás: tetszik. Második benyomás: Samsung 5 ns ram rajta. (Nem tetszik.) Beszerelem, Cat. 4.5 feltesz: kép tökéletes: tetszik. Passzív hűtés: pláne tetszik!
Csak úgy a próba kedvéért lefuttattam rajta az atitoolt, hogy megtudjam nagyjából mire lehet képes a kártya: az eredmény: def. 325/200-ról a max 468/254 volt az 5 ns Samsung ramok ellenére is passzívan! Pláne tetszik! Igaz, nekem még alapórajelen is elég, nem játszom annyit, a képe pedig nagyon szép. Tehát tetszik.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest