- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
lala42
őstag
-
_Toka_
senior tag
Fú, de bunkó leszek!!!
A jobboldali ötszög...
Helyedben néznék egy másik drivert. De, ha az is így tesz...Ooooops, azokat a sárgákat esetleg Te rajzoltad a mentett képre...
Bennük viszont nekem fel se tűnne, hogy anomália van... Az viszont tök olyan, mintha tervezett lenne... -
lala42
őstag
Én ma reggel raktam fel otthon a 8.10-et. Háááááááááát nem úgy érzem,hogy valami nagy durranás lenne a játékokban. Igaz még csak a Crysis-t próbáltam, de nem láttam semmi pluszt a 8.9-hez képest. Igaz komolyabban nem mentem bele, de azért meló előtt 1 3Dmark06 belefért
. Nos semmi gyorsulást nem tapasztaltam. De mondom, hogy hirtelen teszt volt ez. Majd du. ha hazaérek, akkor komolyabban megnyúzom.
A venti állításról annyit, hogy Gain 4850 Gs-nél vettem el a CCC-ben 10 %-ot ami hőben +5-10 fok között hozott pluszt, alapon, terhelés nélkül.
Eddi ennyi a tapasztalat. -
XoZ
aktív tag
Szerintem hátrányt nem jelent, mert elvileg a kevesebb memóriával rendelkező kártyák teljesítményének növelésére lett kitalálva, de tesztek nélkül nem lehet biztosat mondani.
A linkelt oldal inkább csak marketing szöveg, amely szerint a HyperMemory segítségével a kisebb méretű memóriával rendelkező kártyák azonos teljesítményt nyújhatnak a több memóriával rendelkező kártyákkal. Az eddig látott tesztek alapján viszont az 512 MB elég a 4850-es kártyáknak, tehát a lassabb rendszermemóriával történő kiegészítés feleslegesnek tűnik, de ismét csak azt tudom mondani, hogy ki kellene tesztelni.
Nekem a 256 MB-os 3850-esemnél volt bekapcsolt HyperMemory, és úgy tűnt, hogy folyamatosan foglalja a memóriát, mert a Sajátgép->jobb egérgomb->Tulajdonságok Általános fülön 3.5 GB memóriát jelzett (a 32 bites XP max. 4 GB-ot lát, és ebből lejön a videomemória: [link]). -
VinoRosso
veterán
öö ilyen nekem akkor volt, amikor meghalt a p5k-e-m. Játék közben nem csinálta, csak ha ablakozott vagy vidókat játszott a rendszer(pl csúszak mozgatások, ablak váltás, intrók lejátszása alatt recsegett ropogott a hang, de a játékok alatt minden flottul ment). Az volt benne az érdekes, hogy minél erősebb VGA volt benne, annál erősebb volt a zaj, ha a GX2 volt benne rohadtul hangos volt, viszont a 8800 GTS-el alig pattogott valamit. Póbáld ki másik VGA-val is csinálja e.
-
twine
veterán
"ATI Drivert" nem tudod magyar nyelvre állitani
csak a Catalyst Control Centert, továbbiakban CCC! Vigyázz, a kettő nem keverendő! Az ATI honlapjáról két féle képpen tudod letölteni a "Drivereket"! Vagy csak a Display Drivert töltöd és telepíted,és külön hozzá a CCC-t, amit letöltés előtt ki tudsz választani milyen nyelven szeretnéd, vagy egyben a kettőt! valszeg te ez utóbbit raktad fel, ezért nem látod még át a dolgot!
Tehát legjobb tudásom szerint nyelvet nem tudsz váltani, a CCC-ben csak ha másik nyelvű "verziót" raksz fel!(természetesen megfelelő uninstall után)...Everestből pedig valószínűnek tartom hogy régebbi verziót használsz ezért nem ismeri az kártyád érzékelőjét,,,avgy magát a kártyát, ezért nem látod a hőfokokat...Szedd le a legfrisseb everest-et..minden ilyen problémád meggyógyul!
Üdv
TwineMegelőztek, ráadásul még a hibámat is "javitották" : Tehát ha mindenféle nyelv között akarsz váltogatni, arra ott a multilanguage verzió!
-
kanmajom
tag
Ez a játék közben kidobással találkozot már valaki?
Én igen , de csak ha 660/1100 fölé emelem a frekvenciákat és csak és kizárólag a crysis közben.
[OFF]a crysisben dx 10 1024/768-al játszok élsimítás nélkül, high beállításokon, de most az anyahajós résznél mikor 1000L támadnak a marslakók le kellett vennem mediumra mindent mert élvezhetetlenül akadadozott,
ez kicsit lehervasztott... (lehet dx9-ben jobban pörögne még nem próbáltam.)
a crysisen túl a cod 4-el és az assassins creed-del játszom, 1280/1024 és minden a legmagasabb/legjobb felbontáson van és megy mint a villám. egyedül ez a fäszom crysis ilyen kényes (pedig nem akkora ász játék vsz)[/OFF]
-
Roba
tag
Üdv!
A monitorom egyelőre a régi, egy LG 900 B 19" CRT, szerintem ez nem számít. Az új gépem az előzőhöz képest - habár a kiegészítő házhűtő a táp alatt maradt: 2700 rpm - halkabb lett, más viszonyítási alapom nincs. A gpu hűtője nem hangos, nem is hallom a kieg. házhűtő miatt( az se hangos), jól hűti, nekem 65 fok fölé nem ment a hőmérséklete.
A gpu hűtője nem fedi, de elér a csupasz memóriák széléig, 1 ns-osak, tehát effektív 2000 mhz-et tudnak, picivel ez alatt mennek. Mivel nincs hűtésük TILOS a húzásuk, még a 2 év gari ellenére is. Azért azokat a süniket nem kellett volna lespórolni a memóriákról. Ha biztosra tudnám, hogy alapon a csupasz memóriák bírni fogják hosszútávon, akkor biztos ajánlanám. Aki biztosra akar menni ragasszon rá süniket, de lehet, hogy a gpu hűtője miatt nem tudja teljes felületével. Több órás játék után kilépve, az Everest-ben a gpu dióda (MemIO): 65 fokos volt, a 3 gpu adat közül a legmelegebb.Egy core 2 duo 8X400-on, 1:1-ben, 2x2 gb. ram, Sap. Rad. 4850 alapon, a Crysis 1024X768-on, élsimítás nélkül, dx.10-ben, minden nagyon magas beállításon (full), egy tengerparti részen 30 fps-t futott. Tehát magas beállítással jól játszható, nem rossz ez egy Geforce-ra optimalizált gaménál, jó a 4850.
Lenne egy kérdésem: XP alatt jól működött a refreshlock progi( pld: a Gothic 3 alap 85 hz-ét felülbírálva 100 hz-en futtatta), viszont a Vista alatt a Crysis 60 hz-en fut, nem veszi figyelembe a beállított 100 hz-et. Mi a megoldás?
THX!
-
_Toka_
senior tag
miért nem nézed meg az újjaddal hogy forró-e a ram?
Ezt csak óvatosan!!! A szokásos óvatosságnál többre gondolok... Komolyan megégetheti a kezét, aztán elkapva onnan egyéb kárt is tehet a járó gépben.
Mondom ezt azért, mert első napon, mikor a kártya a birtokomba került még rendelkeztem a régi kártyával is. Több esetben szedtem ki a kártyát úgy, hogy előtte csak 2D-ben ment. Nos, megfogva a kártyát nem tudtam eldönteni, hogy azért "piszkálja" a kezem, mert forró, vagy ezen a kártyán ennyire szúrnak a forrasztási pontok...
Nyilván forró, nagyon forró!!! -
laci06
senior tag
A Sapphire-nak ha jól látom két eres ventije van.. Majd a "nagyok" megmondják, de én tudom, hogy e miatt a ventije nem szabályozható, fix fordulatszámon jár, tehát idle módban nem fogja visszavenni a fordulatszámát... A hőfokot 90 alatt fogja tartani, de nekem már biztosan hangos lenne....
Régebben a 8800gt-n volt hasonló hütésem, mint a gainward hd4850-en.. Ahhoz adnak egy szoftvert, amivel lehet egyszerüen húzni, és a venti fordulatszámát is állithatod vele manuálisan, vagy be tudod azt is állitani, hogy megát szabályozza, igy az abszolút halk volt.... Szerintem a hőfok sem lenne gond neki (egyébként nem értem miért nem a ref hütő van rajta), ha fontos a hang akkor mindenképpen GW. -
MaSzKa
senior tag
olvass vissza
nekem is ilyen van Gainward HD4850 2 Slot Fanén 34eft-ért vettem
40fokos
a venti hangos de idleba visszaveszi de úgy is hangos1 plussz pótméterrel le lehet szabályozni
a házból kiviszi a meleg levegő 1 részét
alu borda van rajt
a venti cserélhetőa vrm-eken nincs hűtés
samsung 1ns ramokvannak rajta
kicsit rövidebb a nyák mint a referecia
de rámegy az AC Accelero S1 rev2 + 12cm-es halk venti -
totyax
aktív tag
-
XoZ
aktív tag
Ez a kártya van olcsóbban is Ipon (egyébként a héten végig 32-33 ezer közötti áron volt, csak mára lett 35 ezer
és van olyan, aki nem ajánlja az Ipon-t (garanciális problémák - mint szinte mindenhol), de az áraik általában elég jók).
Egyébként maga a kártya ebben a fórumban olvasott tapasztalatok alapján hangos, valamint nincs memória és VRM hűtése (sőt olvastam olyat is, hogy viszonylag gyakori a memória meghibásodás ennél a típusnál).
Olcsó, viszonylag jó hűtésú 4850-esként a dual slotos Sapphire kártyát szokták ajánlani: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hegesztés topic
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged