- Magisk
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
kispéé #40273 üzenetére
Ha jól emlékszem itt páran írták hogy a gpu-nál mintha lenne egy levehető "lesarkazásvédő" szerű valami, azt levetted ? Lehet amiatt nem érintkezik rendesen . Ha így van és leveszed akkor azért ne bivaly erővel húzd meg a csavarokat, nehogy a gpu sérüljön . Azért várd meg mások véleményét is, de nekem mintha ilyen dolog rémlene .
-
kispéé
senior tag
válasz
kispéé #40203 üzenetére
Sziasztok!Folytatom a tegnapi kálváriámat:
szétszedtem újra a kártyát és a hűtést újrapasztáztam és újra összeraktam,a csavarokat most nagyobb erővel húztam meg, és az eredmény: szőrős fánk alatt GPU: 55fok , memória 95 foknál megáll, eléggé sok ,de már nem kapcsol le,tehát 120at már nem éri el. Utánanéztem a neten és másoknál úgy olvastam,hogy 70 fok a memória terhelve.Akkor az hogy lehet hogy ugyanaz a kártya ugyanazzal a hűtéssel 25 fokkal hűvösebb mint az enyém? Jobban húzzam meg azokat a csavarokat? Egyszerűen képtelenség ez a 70 fok.... -
dangerzone
addikt
válasz
kispéé #40194 üzenetére
Ahogy XoZ is elmondta, próbáld újra feltenni a cuccost. A legvalószínűbb ,hogy azzal lesz a hiba.
Ezenkívül maximum még szenzorhiba lehetne. De erre elég csekély esélyt látok.
Scholes9: A referenciahűtő 100%-os fordulaton már elég hatékony. Viszont böszme hangos.
De nem fog megsülni akkor sem a kari, ha a gyári beállításokon hagyod.
A relatív magas hőmérsékletektől nem kell megijedni. Ez ilyek kis buznyák kártya, hogy melegszik..
-
XoZ
aktív tag
válasz
kispéé #40194 üzenetére
4850 esetén 3 hőmérsékletmérő szenzor van, de mindegyik a GPU-n belül, és annak különböző részein, a GPU-Z program elnevezései szerint: DISPIO, MEMIO, SHADERCORE. 4870 esetén van külön VRM hőmérséklet is, de a RAM-okat ott sem méri semmi. Tehát nálad feltételezhetően a MEMIO melegszik 125 fokra, ami a GPU szélén található: RV770 die shot. Ez azt jelenti, hogy rosszul érintkezik a hűtő (néhány lehetséges hibaok: nincs jól meghúzva a csavar, valami akadályozza a hűtőt a felfekvésben, nem jutott mindenhova elég hűtőpaszta), próbáld meg újra felrakni.
-
dangerzone
addikt
válasz
kispéé #40189 üzenetére
Érdekes....Nekem accelero S1-em van rajta 1 db 12 cm-s venti. Így alapjáraton 45 fok a memória. Terhelve meg 65 nél sosem ment tovább. És nincsen vmi nagyon jól szellőző házam hozzá.
Játékok alatt mit művel a kártya? Ott is ez a jelenség van?
A többi hőfok akkor mennyi, mikor a memória 125?
-
rento
őstag
válasz
kispéé #17350 üzenetére
hali!
ha jól értelmezem ez azt eredményezi h állandóan annyi %-on megy a ventid amilyen számot beírtál igaz? hát nem tom, de nekem már a 40% is naon hangos. én átírtam a biosát a karinak és variáltam 1 kicsit a ventin. sztem jobb megoldás. Annyit kell csinálni, h megvan adva egy min. és egy max. hőmérséklet. az azt jelenti h a min. hőmérsékleten a venti 0%-on forog, a max. hőmérsékleten a venti 100%-on forog. a 4870-nél a min. 58, a max. 101-re van állítva alapból. Nah ezt az intervallumot növeljük meg 1 kicsit, pl.: min. 40-45, max. 95-100 és akkor automatán fogja vezérelni ez után is a ventit a bios, de mostmár vmivel nagyobb fordulatszámon.
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest