Keresés

Aktív témák

• sellerbuyer

őstag

válasz krack #47561 üzenetére

Bár lehet, hogy nem hűt mindent, meg jobban, igaz nem nagyon tudom miket kell, meg hogyan, s mivel hűteni...

Szóval nem tudsz gyakorlatice semmit, de azért eldöntötted, hogy neked az S1 rev.2 csodás vétel lesz, merthogy milyen jó óccsó... :DD

Szerintem előbb alaposan nézz utána, ha ennyire nem vagy képben, mert rosszul járhatsz.

Az S1-et isteníti mindenki (vagyis sokan), mert fillérekért adják már lassan és a totál gagyi hűtőkhöz viszonyítva jó minőségű, viszont aktív hűtés nélkül nem ér semmit, mert a GPU-n kívül az összes alkatrész össze fog főni passzívon. Az aktív ventik (Turbo Modul) hozzá totál gagyik egy Musashi-hoz képest (nna ezért mit fogok én kapni a fejemre az S1 rajongóktól!) és a hűtővel együtt már több, mint 8 rugónál jársz árban. 10 körül van a Musashi és már csak ránézésre is fényévekre van a két hűtő egymástól!

Jahogy van pár 12-es ventid otthon? Akkor mást mondok:Az S1 gyári sünijei potyognak lefelé! Persze van egy-két kivétel user, akinek nem estek le (még), de nem azok a meghatározók. Vagy halálra izgulod magad, hogy mikor sül be végleg a VGA-d, vagy veszel drága pénzért ragasztókat a süni alá, vagy veszel másik süniket (plusz 2-4 rugó)...megint a Musashi áránál tartunk.

És akkor még a vezérlésről nem is beszéltünk (hacsak nincs otthon véletlenül előlapi kontrollered is...Musashi-hoz adnak, igaz nem előlapit, de adnak)... A lényeg, hogy jobban jársz, ha veszel inkább némi pluszért egy minőségi hűtőt és elfelejtheted a VGA hűtés gondokat.

Mégegyszer javaslom: nézz utána a dolgoknak alaposabban, mielőtt bármibe beleugrassz. Főként annak nézz utána, hogy mit és hogyan kell hűteni, mert ezeken a kártyákon már a GPU-nak a hűtése jelenti a legkisebb gondot! :R

• sellerbuyer

őstag

válasz krack #47502 üzenetére

Ez egy aránylag normális hűtésű Sapphire kártya:

[link]

1GB verzió (mivel ezt keresel):
    [link]

Illetve:
    [link]

Ha elég az 512MB, de durca hűtőt szeretnél (ajánlott), D-SUB, HDMI, DVI kimenettel:
    [link]

Ne a HDMI kimenet ne határozza meg azt, hogy milyen kártyát veszel, azt javaslom. Egy "filléres" DVI-HDMI átalakító megoldja ezt a problémát. Inkább a jó hűtésre figyelj oda (a kártya teljes felületén hűtsön!).

Aktív témák