Keresés

Aktív témák

• katt777

félisten

válasz expert>> #38212 üzenetére

Kedves expert>>!

Az nem az én reszortom, ha nem találjátok a hibát. A szervizben itt bármiben próbáltuk, több lappal, 1X sem indult; telefonon mondták, hogy PCI-E2.0X16 slotról van szó. Ha neked ezt a munkatársaid letagadták, az a ti dolgotok. A P5Q-ban ment nálam majd' 2 hónapig (már a tesztek után, teljesen alapbeállításokkal), bármiféle megjelenítési hiba, vagy egyéb probléma nélkül, egyszer sem volt probléma az elindulásával. Amikor pedig nem indult, utána 1X sem.

A VGA tuningolva csak a tesztek erejéig volt (már jóval azok után lépett fel a hiba), mert vagy nem kell a programoknak tuning, vagy a VGA minimális ez irányú képességei nem teszik szükségessé. Sehol nem dicsekedtem vele, csak teszteltem, éppen azt tettem közzé, hogy nem lehet nagyon tuningolni a VGA-t. A kártyát mindvégig rendeltetés-szerűen, azaz VGA-ként használtam. Az ATI saját kezelőprogramja (Catalyst Control Center) biztosítja a tuningot a felhasználó részére, amelynek lehetőségeit nem is használtam ki, tehát ez a rendeltetés-szerű használat része. Mindemellett maga a Sapphire tesz elérhetővé bios-okat a saját oldalán a VGA-k hibáit javítandó, így a bios frissítés is a rendeltetés-szerű használat része, ahogy az alaplapoknál is. És amíg a VGA-t kezelőprogramjaival, monitorvezérlőként használom, rendeltetés-szerűen használom.

A bios-ban a hűtés módosítását a VGA túlmelegedése tette szükségessé (ugyanezt a Catalyst Control Centerben is meg lehet oldani, de úgy csak fixen, vagy más segédprogrammal, viszont azok rendszer-erőforrást foglalnak), a beállításokkal semmi probléma nem volt. Csak a hűtés volt erősebbre állítva, illetve minimálisan vettem vissza a 2D és 3D feszültségből (szintén a kisebb hőtermelés érdekében), és ezzel sem volt semmi probléma, alaposan leteszteltem. Amennyiben a VGA, a gyártó alapból elégtelen beállításai miatt alapból nem 95-100°C fölötti hőmérsékletekkel nyit folyamatos 3D használat alatt, nem is módosítom a hűtést (ezt szolgálta a minimális feszültség-visszavétel is, amely, mint említettem, semmi problémát nem okozott), de éppen az efféle hercehurcát akartam elkerülni, amennyiben túlmelegedés miatt tönkremenne a kártyám. Másoknak sem volt semmi problémájuk hasonló bios-beállításokkal.

A boot-up beállításokat nem módosítottam, mert nem vagyok hülye, és még értek is a VGA-khoz, tehát ha a VGA nem boot-ol, ahhoz a VGA egyéb (2D és 3D) beállításainak semmi köze. Ezt könnyen ellenőrizhetted volna egy ref. bios feltelepítésével, ha csak nem tudtad már. De hát abban a pillanatban tudtad, hogy nem a bios a hunyó, amikor láttad, hogy a boot-up egyezik az eredetivel, és a tesztek is rendben lefutnak, ha a kari elindul! :Y Tehát tisztában voltál azzal is, hogy ref. bios-szal sem működne rendesen, máskülönben simán visszaküldhettétek volna a kártyát akkor a gyári bios-szal, ahogy ezt más szervizek is megteszik, ha bios-hiba miatt nem indul egy VGA (függetlenül attól, hogy a felhasználó, vagy a gyártó rontotta el a dolgot).

Te pontosan tudod, hogy nem a bios finomítása miatt nem indul el a VGA-m, hiszen láthattad, hogy a boot-up beállítások tökéletesen megegyeznek a gyáriakkal (tehát ha gyári biost teszel fel, a hiba megmarad). Magad írod, hogy amikor elindult, rendben működött, ezzel elismerted, hogy nem a bios módosítása okozta a problémát (hiszen boot-oláskor a gyári beállításokat használja, utána pedig semmiféle hibát nem produkál a kari), ezt ezúton köszönöm. :R

A fentieket mind megbeszélhettük volna már régen, amennyiben nem semmitmondó válaszokat kapok (és akkor elmarad a meglepődés is). Hidd el, ez meg engem lepett meg. A kiskernél a hiba bármikor próbálva előjött, a szervizetektől meg nem derült ki, hogy milyen slotban próbáltátok, mi több, kerek perec megtagadtátok a VGA kipróbálását P5Q-ban. Nem én tehetek róla, hogy csak e módon tudtunk végül beszélni. Azaz a korrekt tájékoztatás erős hiányát éreztem. A fentiek, illetve a kártya ide-oda tologatásának ismeretében nem tartom alaptalannak a feltételezésemet, de ha az ügy megnyugtatóan rendeződik, e gyanakvásom nyilván nyomtalanul elillan majd. Akkor majd bocsánatot kérek, és nyilvánosan megkövetlek.

Ha gondolod, maradjunk kapcsolatban e-mail-ben, én az ügy lezárulásáig nem nyilatkozok akkor e témában.

• _Toka_

senior tag

válasz expert>> #38221 üzenetére

Ooops... :U
    Érdemes volt meghallgatni ezt az oldalt is!

Köszönöm! :R

• fdisk

őstag

válasz expert>> #38221 üzenetére

Gondolom nem is nézted vna meg,ha mondjuk akkor elfogadta vna a ref.karit,amit felajánlottatok neki.
    De mivel kötötte az ebet a karóhoz...

• fdisk

őstag

Ejjj ha! :D
    Kiváncsian várom a másik fél véleményét is!

De egy ilyen rutinos róka mint katt777 "elfelejti" visszarakni a kari eredeti biosát gariztatásnál,ezt nem gondoltam vna.

• paye

tag

Ez egyenes, karakteres valasz volt!
    Bar az Aliencomputers is ilyen lenne.... :((

Aktív témák

Hirdetés