- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
leviske #4038 üzenetére
azért NV oldaláról elég nagy mozgás lesz. Márha elég nagy mozgás az, hogy 9800GTX leesik kb 4850 árszintjére és a 4870 miatt meg a GT260 ára kezd mélyrepülésbe míg a 4850CF miatt a GT280 ára esik le egy 80Kra, az 55nmes GT árát pedig a 4870X2 fogja lenyomni.
Szóval ATI árak lehet eléggé fixek lesznek de NV árak zuhanni fognak és nem keveset.
-
con_di
csendes tag
válasz
leviske #3894 üzenetére
Driverből nem nagyon van, azért csodát nem tehet, akármennyire szereti felülbírálni a dolgokat. Olyat nem tud, h ja, ez a Crysis, akkor belemászok a memóriába, megerőszakolom, és kicserélem a renderelő szubrutint az AMD made pure DX10.1-es kódra
MOD: olyat tud max, h ja, ezt a shadert a Crysis küldte fordításra, de itt van nekem a jóféle ATIs verzió, én szarok rá, és ezt használom... De ez azért egy eléggé limitált dolog.
-
-
R.Zoli
őstag
válasz
leviske #3652 üzenetére
az nV egyelőre nem kínál ilyen lehetőségeket, pedig kezében a technologia
Én ezt nem érzem... Sem teljesítményben nem tudják az amit egy 4870 X2 fog hozni (főleg nem optimalizált esetekben) és nincs tesselator és sok Dx10.1-es okosság ami azért nagyon is elkél egy ilyen szintű grafikához...
Szerintem az NV kezében most semmi sicnsen rövid távon...Az 55 naons GTX 280 sem lesz megoldás... Csökken mondjuk 15-20%-kal a chip fogyasztása legoptimálisabb esetben és akkor is 200 watt felett vagyunk, ergo nem lehet belőle 2 GPU-s kártyát gyártani 45 nano-nál elöbb... tdást tekintve sem tud semmi pluszot (csak negatívumot) felmutatni a GTX 280 a jelenlegi Ati-kal szemben... Nincs mese ha fel akarják venni a kesztyüt akkor TOTÁLISAN új architect kell...
-
R.Zoli
őstag
válasz
leviske #3615 üzenetére
A PS3-nál eleve egy bugyuta köcsög marketing volt a teraflops-os szöveg mert a Cell elméleti maximumát vették és a G70 elméleti maximumát és a kettőt összeadták...Na ilyen erővel 2 hónap múlva összerakok egy 10 teraflopsos gépet (4 darab 4870 X2-vel) lazán ami 10-szeresét fogja tudni egy PS3-nak...Itt egy 4870-es GPU-ja keresztbe lenyeli a Cell-t meg a G70-et együtt...
Folding teljesítményben láttam valahol grafikont ahol a Cell teljesítményének többszörösét tudta egy RV770...
-
-
válasz
leviske #3559 üzenetére
A húzott négymagos proci az űrutazás és a nyerni a lottón mellett van a szótáramban
De 3870 fogyasztása kb annyi mint 4850-nek lesz, nem? Szal 100W körül elvileg. Remélem nem fog kiderülni h mégiscsak 450es kell hozzá, így gépvásárlás előtt nagyon centizek.
mod: BloodyEddie nevében írva, csak elfelejtettem családtagéból átjelentkezni
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
leviske #3527 üzenetére
"Az nV meg azzal fogja vissza a játékfejlesztőket, hogy a félreértelmezett DX10 szabványát erölteti rájuk. Nem hinném, hogy te összeesnél akkor, ha DX10.1 féle élsimítást használhatnál játékokban... amiktől még nem is lassulna olyan végzetesen a játék."
Miért annál másképp működik?
-
R.Zoli
őstag
válasz
leviske #3406 üzenetére
Az nV patch-ekkel tud hozni 20-30%-ot, amit a játékfejlesztők írnak az nV nyomására
Ez az a nyomás amit mondjuk egy jó nagy köteg százdolláros tud okozni mikor az ember farzsebébe rakják
A másik köteg meg azért megy a másik oldali farzsebbe ,hogy a DX 10.1 optimalizáció sose legyen elékészítve az Ati kártyákra...
-
janos666
nagyúr
válasz
leviske #3320 üzenetére
Én egyszer csináltam ilyet hogy azonnal megszabadultam az FX5800 Ultrától és vettem az árából egy 6600GT-t (akkor frissében még bő 50k-ba mérték és nem kaptam többet az FX-ért se, ez is mák volt). Aztán végül a 6600-as annyiból volt jobb hogy techdemóban ment a HDR, de játékokban kb annyi nyers ereje volt mint az 5800-asnak, mire igazi DX9 lett már kicsi lett. A végén egyenesen jó érzés volt 10k-ért megszabadulni attól a kártyától. (jobb mint az FX-től) Ugyanúgy elment a pénz...
Viszont azóta 70-80k a lélektani határ amitől többet nem adok VGA-ra. -
janos666
nagyúr
válasz
leviske #3235 üzenetére
Nah, megvan az elvi bizonyíték az öszvér konfigomhoz. Mert tényleg nem szabadna összeomlani a rendszernek ha az IGP-s lapba betolod egy másik gyártó VGA-ját és nem tiltod le közben az IGP-t se.
Az viszont azért eleve elvetélt ötet hogy a gefocre IGP majd összedolgozik a redonnal SLI-be. -
janos666
nagyúr
-
Cagm^c
tag
válasz
leviske #3038 üzenetére
Hát ha tényleg ennyire erős lesz a 4850 lehet megelégszek vele. Csak a hűtése miatt aggódok. Nem néz ki valami izomhűtőnek.
Meg mivel 24-én rendelem az új gépem, valószínű, hogy könnyebben szerzek 50-est.20'-as monitorhoz ( 1680x1050 ) csak elég lesz ennyi kakaó. Főleg, hogy nem vok nagy Crysisfüggő( a jelen konfigomból adódóan
).
Mod: Egy kis fuados 3DMark 4850-el. [link]
-
janos666
nagyúr
válasz
leviske #2999 üzenetére
Én azt tudom hogy a mostani 8800GTS-320am felhúzva megcsinál 12500 pontot 3,6-on járó E6420-al. Szóval ha csak 12k jön ki belőle és adunk a 3DMark06-ra akkor ez kevés, ennivel nehezen éri be a 9800GTX-et a 4870-es és a GTX-280-at a 4870x2.
De ha a számok alapján saccolunk mennyivel lett több az SP-k száma és mennyit változott az órajel akkor valahol a messzemenő várakozások és a mostani rémhírek közt lesz az igazság.
-
-
keIdor
titán
válasz
leviske #2850 üzenetére
Hehe, holnap nekiállok főnök, ha nem leszek túl halott munka után. Egyébként én most jöttem meg külföldről.
más: Jól csinálták ATi-ék! Nvidia még bajban lehet... nem is a gyorsaságra gondolok, hanem a GT200 gyártási nehézségeire és az árakra! Lehet nagy előnye van most az ATi-nak. (már ha igaz a 800 SP)
-
janos666
nagyúr
válasz
leviske #2850 üzenetére
Én is szeretem átlapozni a ph-s teszteket, de valahogy jobban izgat mit művelnek majd a kártyánál a VR-Zone tesztelői. Meg kíváncsi leszek mit hoz majd ki belőle néhány extremsystem-es és persze ph-s fórumozó otthoni körülmények közt.
Szerintem kamu a 800SP. Ez a megtévesztés amit most hint el az AMD hogy visszanyerje a a vártnál későbbi megjelenés és harmatosabb teljesítmény okozta lankadt érdeklődést.
Régen az szól a kártyái mellett hogy ha nemis a GT-200 ellenfelei lesznek, de a 9x00-eket azért szépen otthagyják, és ehhez mérten olcsók lesznek, sőtt, 1-2 hónappal korábban jönek. Most a kétes eredetű 3DMark pontokból leszűrve nem tűnnek túl gyorsnak (tudom ez érdemben nem jelent sokat, de aláássa a kezdeti kíváncsiságot), és a júni 25 is messzevan a május 30-tól, ahogy a GTX-260 se ugusztusban jön mint először hitték.
Szóval most egy ilyen álhírrel újra elbátortalanítják azt aki régen azt mondta inkább 4870 mint GTX-260 (mint pl. engem is meggyőztek az április végi hírek és egyre bizonytalanabbá tettek a júniusiak).MOD: Amúgy esküdni mernék hogy ezt a táblázatot én már láttam pár napja valahol (talán extremsystemen?). Az is lehet olyan alkotás mint amit mi barmoltunk ösze mielőtt bezárták ezt a topicot pár napra.
-
-
Bundás22
őstag
válasz
leviske #2662 üzenetére
KB. azt tudnám elhinni, hogy annyira hagyja ott, az X2-t, mint a GX2... esetleg kicsivel jobban, mert nem lesz SLI Sose becsüld alá az erő sötét oldalát Luke! Ez ennyivel jobb lesz 240 sp 128 helyett és azok is 50%-kal gyorsabbak tehát a g80-tól minimum 2,5X gyorsabb lesz, minimum
, ráadásul 3 éve ezt fejlesztik
-
marcias
őstag
válasz
leviske #2602 üzenetére
Jah értem én, de van itt valami... ilyenek, hogy HD2600XT 512MB - 20-25k, HD3850 512MB - 29k... szóval, az oké, hogy csökkentik az árát, de hova? annyiért fogják adni, mint a 2600XT-t? Nyilván akkor annak az árát is csökkenteni kell, mondjuk a 3650 256MB-ot 16k-ért árulják már... ha ezeket még lejjebb nyomják, akkor az már a 3450/70 árszinje.. arra akarok kilukadni, hogy sztem a 3850 elérte azt az árszintet, amit ha tövább csökkentenek, az egész alatta található termékpaletta árát csökkenteni kell.
-
VinoRosso
veterán
válasz
leviske #2556 üzenetére
Ki beszélt itt most a CUDA-ról? Itt a GPU felépítéséről van szó, konkrétan az általam linkelt képen a g80GTX. Igen a GPU is egy processzor, de pl a q6600 is 1 processzor( amibe ugye van 4 másik). Ha valakinek ez a processzor a processzorban cucc új azzal nem tudok mit kezdeni. Meg azzal sem ha valaki nem tudja megkülönböztetni a komplemenses aritmetikát a lebegőpontostól. Ilyenkor mindig csak sóhajtok magamban egyet, hogy mi lett volna ha nem erre a helyre születek le...
-
munky
őstag
válasz
leviske #2495 üzenetére
nekem a régebbi DX9-es játékok is fontosak.
Azért váltottam 3850-ről is nvidiára mert a TF2ben nyújtott teljesítményével nem voltam elégedett.
Kíváncsi leszek ezekben a HD 4870-ekben mennyi erő lesz a régebbi játékokhoz.
Egyenlőre szerintem majd marad ez de szurkolok az ATI-nak, hogy vágjon oda az NV-nek rendesen.
-
depzoo
tag
válasz
leviske #2447 üzenetére
Az árakat nem mindig lövik be olyan nagyon patentosan a cégek, emlékezzünk csak a 8800gt vs 8800gts320/640Mb esetére, ahol igaz amit írtál, hogy 8800gt < 8800gts árban és teljesítményben is, de a az árkülönbség sokszorosa volt a teljesítménykülönbségnek. És ez cégen belül történt, ezek után senki sem láthatja előre az ár/teljesítmény viszonyokat cégek között.
-
-
keIdor
titán
válasz
leviske #2346 üzenetére
Na látod ez egy jó ötlet! Végleges infókat tudunk, csak egy első hsz kell, majd bezáratni ideiglenesen! Zseniális ötlet!
Egyébként ezt a topicot meg kéne hagyni "VGA pletyka topic" néven, hogy lehessen dumálni mindig az újdonságokról! HD46, HD44 még messze van (ősz) azok ráérnek. Csak akkor nyissunk egy topicot, amikor már megvannak a végleges adatok!
-
janos666
nagyúr
válasz
leviske #2235 üzenetére
Hmm, azért a saját techdemói gyakran íródtak OpenGL-ben, a Gef7-é még tuti, a Gef8-asokat ép csak egyszer ha lefuttattam, de úgy rémlik talán a human head vagy a modellnős közül egyik OpenGL-es.
Lentebb más vetette amúgy fel az OpenGL-t, nem én, csak ha már feljött nekem is beugrott vele kapcsolatban pár kérdés. Főleg hogy a 8.4-es vagy 8.5-ös catalystnál olvastam hogy rákeményítettek az OpenGL-re és nem értettem miért ha kihaló félben van. (már az nv se foglalkozik vele, játék és munkára szánt szoftver is egyre kevesebb használja, akkor a catalyst opnegl driverét hova hegyezik? gondoltam hátha közültek tudott volna valami játékról ami OpenGL-ben jön...)
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
leviske #2182 üzenetére
hát igen, én is ezt mondom, hogy a phenom csalódást okozott. Akkor én is vártam, mert már nagyon itt lett volna az ideje, hogy az AMD felmutasson valamit, aztán amikor kijöttek az első tesztek, és egyből látszott hogy hígfosás az egész, a k10 topicban is írtam, aztán ott is lehurrogtak, hogy ű így inteles vagyok meg úgy inteles, pedig szívesen váltottam volna x3as phenomra, ha lett volna értelme. Most kiváncsi lennék, hogy melyiknek van onnét phenomja, de aki ennyire fanatikus, az meg is érdemli, hogy olyanja legyen.
-
R.Zoli
őstag
válasz
leviske #2071 üzenetére
hogy az X2 nem fogja beelőzni a GTX 280-at????
NaeztmeghogyafrancbagondolodHa az Inq igazat ír akkor még simábban fogja beelőzni mint korábban gondoltuk,mert nem képes akkora órajelre a GTX 280 mint NV gondolta...Ultra változat? 300 watt fogyasztással és talán lesz 2 chip a 2 millió legyártottból ami képes a ref. clock felett mennni 15%-kal???
A 4870 X2-nek legalább 25%kal gyorsabbnak kellene lennie mint a GTX 280-nak...
Egyébkét pedig mint is profitált az AMD a natív 4 magos procijából???? Lelen pillanatban semit és a konkurenciához képest is semmit... Mire versenyképes lehetne a natív 4 magos addigra az Intelnek is lesz, szerintem egy nagyon buta lépés volt a natív 4 mag és frankón versenyképtelenné is tette az AMD-t desktop fronton...
-
janos666
nagyúr
válasz
leviske #2053 üzenetére
Szerintem szimlán csak úgy számoltak hogy minél olcsóbban kihozzák a hűtés témát, nem az volt a gond hogy ne lett volna idejük törni a fejüket, mert hűtés helyett CPU-t tervezett ugyanaz az egyén, vagy ne szakadt volna le egy kis pénz erre is. (mert akkor nem is lett volna másféle prototipus...) Direkt ilyet akartak.
Egyébként meg szerintem egész biztató az a 4870-es hűtő így képről. Ha a gyártók rányomnak egy szép nagy matricát akár még esztétikus is lehet, de amúgy szép nagy légkavarója van, ránézésre nagyobb mint a mostani kártyámé, lehet nem lesz az túl hangos. Ha meg igen lecsavarozom a fedelét ér rákötözünk egy 9cm-es zalman ventit a bordára.Amúgy szerintem nem korai, a konkurencia nyákja és hűtése is rég közkincs fénykép és CAD formában is. (utóbbin amúgy nagyon meglepődtem hogy előbb volt CAD-ből renderelt mint kamerás kép...) 4870 nyákot még máig nem láttam.
Szerk: Jobban megnézve amúgy ez még nyugodtan lehet az ami a régi képeken volt, csak most nem átlalátszó a burkolat, de ugyanúgy beszűkül és attól hogy nem látjuk nézhet ki ugyanúgy a bordázat és a hőcsövek elrendezése.
-
törölt tag
válasz
leviske #2036 üzenetére
"...bár ki tudja, hogy kinek, ki a nagyobb ellensége?! /ATi+nV>Intel/ATi+Intel>nV/Intel+nV>ATi/?/'
Szerintem a vezetok egyutt bekesen mojito koktelt szurcsolnek a yakuzzi-ban es azon rohogik ki a belsoszerveiket ,hogy mikent oli egymast a sok * zold, voros es (legyen mondjuk Intel) kek fanatic a kulonbozo forumokon. A szinekbol elofordulhat keverek is nyilvan.
En megvarom a teszteket , amikben kiderul ,hogy mit tudnak az atik jatekok alatt ,ha jobbak mint az NV nem keredes ,ha 10% -al lesz atlag lemaradva szinten ati lesz (HD4870) ...80%-ban NV kari volt/..van a gepemben ,de az NV tegyunk ketszer annyi cuccot egy nyak-ra strategiaja mar nem bejovos , csakugy mint a 3 way SLI meg a 2*2 core sux.
-
KisBundi
őstag
válasz
leviske #2024 üzenetére
Igazság szerint az nVidia az csinál amit akar mert tele van lével (nem vagyok nVidia párti). Az AMD kicsit kevesebb kerettel rendelkezik az ATi felvásárlása miatt, bár szerintem ha összeszedik magukat az AMD/ATi kettős bizony még nagyon oda fog vágni az nV-nak.
Ilyen szempontból az nV csal mert jobb anyagi helyzetéből kifolyólag felvásárol mindent hogy később ő tudjon dirigálni. Lásd egyre több játékfejlesztő cég áll az nV mellé ezért jobban futnak a játékok nV karikon amiből következik a még több lé. Ez egy ördögi kör és az AMD-nek igen csak össze kell magát szednie, bár az új GPU hallatán erre meg van minden esélyük. -
janos666
nagyúr
válasz
leviske #2024 üzenetére
Nem értem miért perelné be az AMD az nv-t azért mert felvásárol egy tőle független céget és ezzel még monopol helyzetre se lép semmilyen téren. 1000 más oka lenne rá, de ez most gyenge érv lenne.
Viszont most jöhetnek azok akik szerint az nvidia a GT-200al kilép a VGA piacról, mert bele se mer vágni a sugárkövetésbe. Ez a lépés nem népp erre utal. Vagy ez is csak egy nagy megtévesztés az összeesküvésben, mi?
Másrészt mikor nem erőlteteti hanem lassítja a felylődést az nv akkor az a baj (legalábbis látszólag, hogy gyakorlatban ténylegesen is vesztünk-e valamit az jó kérdés de sose tudjuk meg), mikor belevág valamibe amit a nagy kedvencek eddig csodálatra méltó módon felylesztgetnek akkor az is baj?
Más: Elírtad, azt akartad hogy lesz ellenfele az nv-nek, nem az ATI-nak...
-
Tomate
veterán
válasz
leviske #1891 üzenetére
Ha nem lesz jó a hűtés csak le kell cserélni. Amúgy meg ahány gyártó annyiféle hűtő. Kitudja. De nem értem, hogyha egy csomót dolgoznak egy új kártyával ami benne van egy rakat pénzbe, időbe energiába és sok múlik rajta az atinak, miért nem tudnak leültetni 3 embert egy tervezőasztal mellé 1 hétig és megkapják a feladatot: Egy új hűtés Szerintem nem lenne nagy energia egy újat fabrikálni. Nehéz egy blokkot összekapcsolni pár rézcsővel és egy ventit úgy rárakni, hogy az tényleg hűtsön is? Vagy ezzel az a bibi, hogy az egész régi gyártósor kuka lenne és újat nem olcsó felállítani??
-
DeSanto
őstag
válasz
leviske #1882 üzenetére
Az a baj hogy mostanában nincs olyan kártya ami igazán ütős.
Emlékszem a 8800GTX mekkorát ütött az előző generációra.
Az lenne az igazi ha most egy olyan vga jönne amely 2x erősebb a jelenlegi csúcs kártyáknál.
De ahogy elnézem a 8800GTX a mai napig elég mindenre kivétel a Crysis ami nem is olyan nagy szám.
Én biztos nem váltok még egy ideig. -
válasz
leviske #1680 üzenetére
nem, Te azt írtad, hogy "2 évre lazán elég lesz a 88GT" - a 2 az tényleg nem 1
Keldor Papa: "think the american way" ? ki is sz**ta le a kyoto-i egyezményt?janos666, 480 + 320 SP téma: el tudsz képzelni egy MADD ALU-nál egyszerűbb egységet? OK, egy ADD ALU egyszerűbb, de itt a vége kb...
CSBlade2: azért a 4800-as kártyákban hirtelen vagy 90-100%-kal megugrik a shader kapacitás, amellé kelleni fog az extra sávszél is...
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
leviske #1672 üzenetére
hááát 2évre venném a vgamat......
tavaly november óta akarok újítani és az elmúlt év játék terméseit beakarom pótolni; pl STALKER, Bioshock, HL2 EP1-2, stb...
tehát visszamenőleg és még 1-1.5évig sokak szerint bőven jó lesz ez 8800GT, arról nem is beszélve ha tavaly vettem volna meg akkor 67-70K alatt nem igen jutottam volna hozzá, most meg 40K átlagban az ára de a teljesítménye nem romlott azótaATI jövöre tekintő kártyáit ha meg nem használja ki semmi akkor most mi a francot kezdejek vele? nem hinném h most hirtelen mindenki az ő kártyájukra fejlesztene, meg a DX10.1 játékok is csak valamikor jövőre várhatóak, legalább is az infók szerint....
tehát az 1-2 éves játékokra meg a következő 1-1.5évben megjeelnő játékokra csak elég lesz ez a 8800GT 512MB egy 8200 procival
vagy nem? -
Bundás22
őstag
válasz
leviske #1672 üzenetére
http://www.hardwareluxx.de/nemig/artikel/3800/ARG_HD3850_3-4_m.jpg
EZ EGY AZ EGYBEN 3850-ES vesd össze
lesz gx2 abban az esetben ha az ati túl erős lenne, biztos nem 1000+ dolcsi lesz ilyet nem mondtam
, lehet h lesz lehet h nem, bár ismerve az nvidia mentalitását lesz
, nekik kell a korona
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest