- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Mobil flották
- Macrodroid
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Magisk
Aktív témák
-
Joshi
titán
"Nézd a 4870 most egy k*rva mocskos jó kártya ami olyan funkciókat tud amit az NV valszeg következő generációban sem fog és akkora potenciál lakozik a jövő tekintetében ebben a kártyában ami a GTX 280 fölé emelheti ezt a kártyát az elkövetkezendő játékokban... Szerintem ne vegyél 4870 mert lehet pont előlem viszed el az uccsó darabot."
Ez a kijelentés elég erős annak tekintetében hogy még nem is láttál ilyen kártyát.
Ahoz hogy k*rva mocskos jó kártya legyen bizony nem kis lóvét kell lerakni az ATI-nak a játékfejlesztőknek.
A jövőröl meg csak annyit, hogy ez a topik is kb fél évig fog pörögni, aztán jön az 5870. -
cizoe
őstag
ú tényleg... a lovacska...
Már el is feledtem.
emre33: P35 nél inkább ne gondolkozzon senki cf-ben.. Szörnyű amit produkál.
-
cizoe
őstag
-
leviske
veterán
-
T.Peter
őstag
-
janos666
nagyúr
De pont ez a baj, ilyen grafikához 4870x2 kell, ami azért elég drága lesz még, és mikor láttál már fele olyan szép játékot mint az aktuális techdemók? Szóval a min. 2 év reális mire ilyet láthatsz játékban, de az még FarCry számba megy majd. Én annak is örülnék ha az nv féle medusa techdemó grafikáját megkapnánk még 2009-ben.
-
cizoe
őstag
Realtime, nem kérdés. Ezek a mai gpu-k számolásban nagyonsokszorosát tudják a legvadabb asztali procinak is. Szoval egyértelmű. Úgy van kódolva hogy megegye. Logikusmód lehetne ilyen játékot is csinálni, csak atikának nyomulnia kéne egykét helyen ezzel a Cinema2.0val...
Más:
A táblázat 2007. végén készült, ezek szerint picikét hamarabb kijött az rv770 mint kellett volna? http://techreport.com/r.x/amd2007analystday/38.png
-
rocket
nagyúr
Sose fikazok semmit, csak megtanultam mar nem minden arany ami fenylik, igy max nem vagyok mar annyira optimista megjelenes elott, mint esetleg regebben voltam az ATi-val kapcsolatban
Most is leirtam, hogy sz@r a gyari hutes a tesztek alapjan, erre rogton megtalaltak szemelyeskedo hozzaszolassal, mondjuk ezek a hozzaszolasok lepattanak rolam, ugyhogy csak felesleges billentyuzet koptatas az egesz, meg total OFF
-
keIdor
titán
Viszont 90-100 fok felett nem egészséges már. Kis hajszálrepedések keletkezhetnek a GPU-n megy a NYÁK-on tőle. Eléggé csökkenti az élettartamot a tartós magas hő. Én mindig 75°C alatt tartottam a kártyáimat, ez így tuti!
Bundáss22-re meg nem kell hallgatni, bár azt hiszem kivágták már innen, de ő volt pl. az a személy, aki leszarta a hőmérsékletet.
-
-
leviske
veterán
Nem lehetetlen, hogy 2012-ben már megjelenik a XBox3, abban pedig már egy RV770-nél sokkal nagyobb tudású ATi chip fog pihenni...
Nagyon kíváncsi vagyok ezután a prezentáció után hány játékfejlesztő fog ATi oldalra pártolni... az nV egyelőre nem kínál ilyen lehetőségeket, pedig kezében a technologia.
(#3651) toflehi : a HD4870-en és 50-en ugyan az a GPU lesz...tehát a sp-ok számában nem lesz eltérés.
Nem tudom, hogy ez honnan jött.
(#3644) Def26 : a kép készültekor nem biztos, hogy már megjelent a GTX200 család.
Ezért is szerepelnek simán GT200 néven és ezért irányozták csak a R700 ellen őket.
-
leviske
veterán
Ne a Crysis-ból indulj ki.
A DX10-nek az lett volna a lényege, hogy minnél szebb grafikát tudjanak biztosítani, minnél kisebb gépigény mellett.
(#3625): Mint már régebben beszéltük... a GT200 látványosan nem desktopra lett tervezve. Az nV elmozdult a szuperszámítógépek irányába, mert igen megingatható a jelenlegi piaci helyzete.
Az Intel valószinűleg Nehalem-re már nem ad licenszet az nV-nak, tehát Intel alaplapjuk nem lesz több. AMD sem biztos, hogy szerződik velük (AM3), de őket még el tudom képzelni...A VGA fronton pedig, ha az Intel beszáll a piacra, akkor már nem tudnak akkora nyomást kifejteni a fejlesztőkre.
-
rocket
nagyúr
Ne feledd el fel evet kesett mar alapbol az R600, ugyhogy nehez elkepzelni felkeszkent adtak ki, inkabb az orajeleket nem tudtak elerni amit szerettek volna, ehez meg jott nehany rossz tervezesi dontes.
Van igazsag abban amit leirtal, de nem fenekig tejfel ez az architektura azert, azt a brutalis nyers eros amit az RV770 iger, csak alacsony effektivitassal tudjak hasznositani a jatekok alatt (ugye az ATi egyik RV770 szlogenje: designed by gamers
), azert az arcpirito az ATi oldalarol nezve, hogy majdnem 2x akkora nyers teljesitmenyt iger a HD4870 mint a GTX260, es jatekok alatt atlagban kb. -20% (optimista becslesem) teljesitmenye lesz a GTX260-tol, persze a Gflopson tul is van elet (bar az ATi prezentacios kepe nem ezt sugalja), joval kiegyensulyozotabbnak tunik az RV770 mint az R600 volt, Folding teljesitmenye viszont brutalis lesz az RV770-nek.
"Ha 55 nanonra levetítjük a G92b-t és az RV770-et akkor az látszik ,hogy kb ugyan akkora chip mindkettő..."
Ez csak abban az esetben igaz, ha valoban ~260mm² korul lesz a RV770, ekorul lehet majd a G92 55nm-en, ha csak sima optikai kicsinyites.
Az biztos akik a nagy szamok alapjan vasarolnak, azok tobb helyen (szamban) is megtalaljak a szamitasukat az RV770 GPU-kra epulo kartyakban
-
leviske
veterán
Az R600 arch. szerintem DX11-re váltáskor fogja igazán kimutatni a foga fehérjét.
Míg az ATi rövid időn belül, olcsón át tud majd állni, addig az nV-nak súlyos pénzekbe fog kerülni és akkor még nem beszéltünk arról, hogy mikorra lesznek készen. (Már ha normális DX11-et akarnak és nem olyat, mint most a DX10-es kártyáik...)
MÁS: Én mondjuk arra leszek kíváncsi, hogy egy Phenom 9850BE társaságában hogy fogják magukat érezni?
Jó lenne a Denebek előtt is kihozni a karikból azt, ami bennük van...
-
rocket
nagyúr
-
leviske
veterán
Én még mindíg nem mernék mérget venni arra, hogy a X2 beelőzi a GTX280-at...ha mégis megteszi, akkor még mindíg kijöhet egy "Ultra" változat. Egy GX2 teljesen versenyképtelen volna. Ha véletlenül 800$-ért tudnák kiadni, akkor elindulna a leejtön a 280-as ára és vele párhuzamosan a 260-asé...Aminek értelme volna, az egy frissített GT200, de akkor olyan szinten frissíteniük kéne, mint annó a G80-at a G92-vel.
Szvsz. ebből a helyzetből is látszik, hogy a GT200 tervezésekor az nV egyenesen le***ta a desktop piacot...
Am. előző hsz-ban nem értettem egyet az Opetron féle hasonlattal.
Az AMD a későbbiekben profitálni fog abból, hogy kitudott adni egy natív 4magos procit, míg a GT200-ból az nV semmit nem fog később profitálni... A GT200 vs. R700 esetet én inkább a Pentium vs. Core2 esetéhez tudnám hasonlítani.
-
R.Zoli
őstag
Jah megjegyezném ,hogy amilyen gyenge most a dollár egy GTX 280 100K lenne, ha rászámítjuk ,hogy hozzánk drágábban ér el akkor sem több 110K-nál...
Egy 4870 X2 pedig olyan 95K környékén lesz nálunk, míg a 4870 pedig olyan 60K alatt lesz valamivel...
Persze nyílván az induló árak ennél magasabbak lesznek mert minden újdoságra ráverik a plusz hasznot ha egyből megveheted valahol de 1 hónappal a megjelens után ezeknek az áraknak kellene realizálódniuk...
Ha figyelembe vesszük ,hogy az NV már így is nyomott árakkal jön mert máshogy abszolut esélytelen lesz az Ati ellen...Viszont az Ati már előre jelezte ezekből az árakból még tud tovább engedni...
Egymás mellé állítva a termékeket:
GTX260 vs. 4870 = a GTX 260 szerintem olyan 25%-kal lesz gyorsabb viszont többet eszik és sokkal drágább lesz...A két kártya között úgy lesz 20-25K különbség ,hogy az Ati nyereségesen tudja árulni a kártyáit az NV pedig örül ha kártyánként nullszaldós tud maradni...
GTX280 vs. 4870X2 =A 4870 X2 szerintem olyan 25%-kal lesz gyorsabb, olyan 40 wattal fog többet fogyasztani és kb. egy jó huszassal olcsóbb lesz... (aztán majd jönnek a játékokban az NV féle csalások ,hogy az a 25-30% előny néha elolvadjon...hányok tőlük...)
Szerintem az NV ott nézte be nagyon ahol az AMD az opteronnal natív maggal az Intel féle 2x2 mag egybekozással szemben... Ugyan ez az eset... Az Ati csinált két "lassabb" chipet és egy nyákra pakolta őket az NV meg elkövette a legnagyobb ökörséget amit lehetett, egy eleve rossz kihozatali aránnyal rendelkező G92-ből csinált egy még nagyobb DIE méretű és még nagyobb selejtaránnyal rendelkező terméket amivel abszolut bukó lesz az Ati-hoz képest...
Az Ati pedig szépen okosan kivár 45 nanoig és ott majd szépen egybetokoz két chipet közös memokontorrelrrel...Ez okos lépés volt, most érzem azt ,hogy az AMD/Ati páros tanult a korábbi saját hibáiból és olyat lépett ami ésszerű volt...NV feldobta a labdát a GT200 féle monszrum chippel az AMD pedig leütötte...
A tévedés jogát fenntartom
-
marcias
őstag
Evvel egyetértek... itt nem csak az áram áráról van szó. 200W felett fogyasztó vga-nál már fokozódnak a problémák. Van-e elég plusz tápcsati? Bírja-e a tápom? Elég jól szellőzik-e a ház?
Aztán 400W körül, aki ilyet akarna venni, garantált tápcsere, méghozzá legalább 600W-os, de inkább 700, ami egy jó minőséget választva, mondjuk modulárisból bőven 20k felett van, de akár 25-30k is lehet! Aztán milyen proci kéne hozzá, hogy kihajtsa? Úristen, Bundás gondold már végig, mielőtt 5 hozzászólásban győzködsz mindenkit a GX2 biztos készüléséről. Egy 4Ghz-en járó C2D is tán alig bírkózna meg a feladattal, de ha valaki hirtelen azt mondaná, hogy ez GX2-t jelenleg NEM lehet kihajtani semmivel, elhinném neki. Vagy ha mégis, szerinted mennyit fogyaszt egy 4GHz-en járó proci?? A gép egy komplett hőerőművé változnaE mellett már nem menne el szó nélkül senki sem, a gyári hűtés léggel meg 5000rpm-et produkálna, és csak ipari fülvédővel lehetne meglenni mellette.
Ebben a formában, ilyen kártya NEM lesz, pont, térjünk vissza inkább a közelgő HD4000-esekhez -
Bundás22
őstag
Nem lesz ebből 2 GPU-s kártya... a remény hal meg utoljára, elhiszem h szereted az atit de a 3870x2-nél se hagyta magát az nvidia, most se fogja, HA túl erős lesz a 4870 x2
és ha 370W-ot fogyaszt akkor mi van forrasztanak rá kiegészítő tápcsatit ennyi, lehet kapni 600Wos tápot is, sőt még 1000W-osat is nem értem ez miért kizáró tényező, mai technikával pedig a hűtés a legkisebb kihívás, max válogatott 55nm-es chipek lesznek rajta vagy csökkentik a feszt/órajelet ne feledjük csúcstermékről lenne szó aminek az árát is elkérnék, bezony
abszolút nem értem h miért hiszed h nem lehet megcsinálni, ellenérveid harmatgyengék
szal a felmerült problémák orvosolhatók simán, nem értem miért becsülöd alá az nv-t ennyire, sztem még léggel is elmenne, nagy bordával, ha mégse akkor vízzelThink big! The american way! Not hungarian way
-
rocket
nagyúr
Mar 3 eve is foglalkoztam az NV jatekfejlesztoi kapcsolatival, akkor altalaban lehurrogtak, Rudi tudna meselni rola, vagy 180x atbeszeltuk ezt a temat
, mara mar tobb esetben is kibujt a szog a zsakbol, es csak az nem latja aki nem akarja.
Tul kell ezen a teman lepni, arra erdekes modon senki nem gondol, az R600 feleves kesese mennyire befolyasolta, hogy a jatekok ezt az arcukat mutatjak amit jelenleg latunk.
Az ATi sara is benne van a tortenesekben, kar feltunteni oket mint aldozatokat. -
rocket
nagyúr
Megmutatod hol irtam, hogy ultra modon sikertelen volt az RV670? a szamok azt mutatjak (beveteli es piaci reszesedes), hogy messze nem volt akkora siker az ATi/AMD oldalan, mint azt nehanyan gondoljak itt, azt nem vitattam eddig se megzavarta az NV szamitasait az RV670, de ettol meg nem roppantak ossze, mig a masik oldalon a nagy remenyekbol nem valosult meg semmi.
Azt se irtam az AMD sorsa az RV770-tol fuggne, az ATi-rol beszeltem, R&D koltsegek azota csokkenek miota megvette oket az AMD, ez kihatassal lehet a termekeikre, azert irtam sorsdonto lehet az RV770, melyik osztalyba fognak besorolasra kerulni a kozeli jovoben.
"A termékei amik kinnt vannak a piacon tudnak olyat amit az NV féle jelenlegi legerősebb GPU-ból ha 5-öt raksz egymás mellé sem tudja olyan sebességgel mint egy RV670..."
Ez a legnagyobb hibaja az R600 csaladnak, hiaba gyorsabb jelenetosen X-ben, ha Y-ban meg joval gyengebb, kiegyensulyozatlan az egesz, ahogy angolul mondjak overengineered.
-
-
wolfman
veterán
1.: Magyarország nevét valóban tessék nagy betűvel írni!
2.: Én boltban biztosan nem veszek. Maximum használtan, vagy innen Prohardverről valamelyik bazárból pár ezressel olcsóbban! Igen sok számtekes cuccot itt vettem, és sokat spóroltam rajta, miért ne tenném ezt továbbra is!?
-
leviske
veterán
Ez kb. olyan, hogy ki az a barom, aki PC-re költ, miután egy PS3, vagy egy XBOX360 lazán olcsóbb?
Megszokás kérdése...
(#1215) 7600GT : szerintem várjunk még azzal, hogy a B3 mennyire lesz a DX10-es játékok megtestesítője. Még konzolra is 2hónap mulva jelenik meg... PC-re Abu számításai szerint 8hónap... Ezalatt az idő alatt az nV lazán bele tud szólni, ha már az Assassin Creed-be megjelenés után belemer.
-
leviske
veterán
Ha tényleg 350$ környékén indul, akkor magyarországon biztos, hogy nem fogsz kapni egy darabig 55, 60k-ért.
A 88GTS is 350$ környékén kezdett és egy jó darabig tartották 80K környékén, ha pedig a HD4870 leveri a G92-es karikat (és miért is ne verné le?), akkor a magyar kereskedők megkérik majd az árát, míg ki nem jön az X2...
-
Bundás22
őstag
gondolom fontos volt a tervezés késői szakaszában, hogy a crysis-t jól futtassa, hisz sokan csak azért vesznek új VGA-t h azzal játszanak, a többihez valljuk be elegek a mai kártyák, normális felbontáson persze
szal ha a kijövő új VGA is szarul viszi a krájsziszt az a bukást hordozza magában mert senkinek sem kell,
-
VaniliásRönk
nagyúr
"míg a ray tracing mellett meg majd egy NV akkori csúcskártyája összefossa magát attól amit a Larabee meg tud mozgatni real timeban..."
Egyrészt az a RayTracelt Quake 4 is hiányos amit mutogatni szoktak (már nem emlékszem mit nem számol realtime), másrészt a Q4 grafikai részletessége már a mai játékokhoz képest is... nudli, szóval a Larrabee-nek csak sokprocesszoros grafikai munkaállomásokban lesz létjogosultsága.
-
Dare2Live
félisten
A jövő egyértelműen a gpgpué de szerinted Intel a PCs(konzolhoz képest agonizáló) PC-GAMER piacon akar tarolni?
Szerinted Lara 2010ig el fogja érni egy Cell teljesítményét? Mert 3db Cell már megforgat egy kocsit realtime 10db meg már kirajzol rakat dolgot is a környéken igaz a látvány elég "műanyag".
Én nagyon várom, hogy lefusson a photoshop efect 40sec helyett 3alatt, akik renderelnek, vágnak is irtózatosan várják, gonolom a servereknél is jól fog jönni de ahova 3db Cell is kevés a RealTimehoz....
Persze énis csak találgatok, rakom egymás mellé a gondolatokat és lehet rosszul.
-
janos666
nagyúr
Hmm. Valahogy mikor a 2009-ben érkező Larabee-ról beszélsz kicsit úgy gondolkodsz hogy a GPU-k fejlődése befagy a GT-200-al és az RV770-el, aztán kijön az intel kártyája amire rögtön megjelenik egy tucat játék és egyéb grafikus program amik olyat mutatnak mint azelőtt soha és 2010-re már annyit ér majd egy 9900GTX mint ma egy 512Kb-os Voodoo kártya mert itt a csodás sugárkövetés.
A GPU-k is felylődhetnek addig és szerintem a legelső intel gyorsító még nem lesz nagy durranás. A maga műfalyában kifforratlan lesz a hardver is, a drivere is, de főleg hiány lesz a rá írt programokból. Ha 2009 elején kijön és tényleg ér valamit vagy az intel ráalkudik minden játékfelylesztőre az (nvidia fölé) hogy csináljanak játékot a kártyájához akkor legfeljebb 2010-re már beindul a szekerük. De még csak rugdossa a labdát, nem lő gólt, mire kijön a következő, optimalizálgatott, javítgatott kártyájuk meg a rendesen hozzá megírt programok már 2011-et taposunk, de akkor még csak veszélyben lesz az nvidia, nem a sírban. És ezalatt az idő alatt az nvidia mérnökei se egymás faszát verik majd a rajzasztal mellett a pincében. (már ha nem akarnak direkt kiszálni a bizniszből és más vizekre evezni egyéb okokból, nem pusztán azért mert nem lennének képesek tartani a lépést)Elhiszem hogy te ettől többet vársz tőle és lehet hogy igazad is lesz, de szerintem kezdetben kb olyan ütemben terjedhet majd az intel kártyája mint az Ageia Psychix kártyája, annyi különbséggel hogy ezt nem vásárolják fel a végén hanem jobban megveti a lábát.
A játékfelylesztőknek, meg főleg a 3D modellező programok íróinak se hiányzik hogy egycsapásra átáljanak valami új, ismeretlen, bizonyítottan még nem jobb dologra. Lesznek korai hírvivők meg el is terjedhet, de lassan.
Viszont a lassú beszivárgás idelye alatt próbálkozhatnak az nvidiánál is összehozni valami értelmeset amivel visszahódítják azokat is akik elpártoltak.
-
Dare2Live
félisten
Ilyenkor eszembe jut a PS3 és a hudedurva CELL, és hogy grafikailag egy X360 probléma nélkül hozza ezt a szintet, egy jelnlegi "elavult": DX9 technikára építő 8800GTS pedig akár többet is és akkor PS3 még életciklusának igencsak az eljén jár mi lesz itt 4870/GT200 és DX10 eljövetelével?
-
Bundás22
őstag
szerintem meg az a komolytalan h szerinted lehúzzák a rolót
egyenlőre ott tartunk h ők gyártják a gyorsabb VGA-kat és nagyobb a részesedésük az atinál, nyereségesebbek, a 8800GTX másfél éves és még ma is felsőkategóriásnak számít, van pénzük, szellemi tőkéjük, megvették a játékfejlesztőket, messze állnak attól h csődbe menjenek, sokkal de sokkal esélyesebb erre az AMD
-
Bundás22
őstag
de ha elöbb nem is amint az Intel pályára lép 1 éven belül le is húzhatják a rolót ez hülyeség annyi tőketartalékuk van ha 2 évig egyetlen egy vga-t sem adnak el akkor is kihúzzák
rémlik valami 2,5 milliárd dollár, inkább az amd-ati megy csődbe ha nem tudnak eladni nekik nincs egy vasuk se csak tartozásuk, az intel se fog annak is olyan 12 milliárdja van a bankban, hiába ebben ne reménykedj
-
janos666
nagyúr
Hmm. Hát azért jelenleg még a legjobb és legsikeresebb gafikus kártya (és nem alaplapra integrált grafikus chip) gyrátó. Ha ki fog szálni az nem feltétlenül azért lesz mert úgy érzi esélye sem lesz.
Viszont ha tényleg kiszáll akkor lehet azért nem is erőlködik next-gen cuccokkal...
Vagy miért hihetetlen elképzelés az hogy csak 1 korszakot lép át? FX után is elő tudták rántani a Gef6-ot. Nem mondom hogy biztos van valami a pincében a tervasztalon ami megváltja a világot, de nem lehetetlen hogy nem csak a saját sírjukat ássák az alagsorban. Főleg nem kell ezt tényként kezelni mégha valószinűbbnek is tűnik. -
keIdor
titán
Elég egyformán jár az agyunk, bár a GT200-ról még nagyon keveset tudunk... ami biztos:
-G80/G92 architektúra
-240 vagy 256SP lesz benne
-240W TDP
-1 milliárd tranzisztor
-65nmEzeket az Nvidia elismerte. (kivétel az SP rész) Szerintem ez durvább lesz, mint a 2900XT volt... hőmérséklet, fogyasztás elég durva lesz és tényleg kérdéses, hogy egy ilyen chipnek milyen lesz a kihozatali aránya... A G92b meg nem tűnik nagyszámnak... szerintem átlag +50MHz azt csá...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Phenom-ot az AMD szerintem eleve eldobta. A teljes K10 fejlesztése a szerverek irányelveire volt kiterjesztve. Nem az volt szerintem a cél, hogy verjük meg az asztali platform-on a Core2-őt, hanem, hogy húzzanak el a szervereknél a Xeonoktól. Tulajdonképpen, most hogy itt a B3-as Barcelona, a Nehalemig, mergint le van játszva a többutas szerverek meccse. Aztán majd kiderül mi lesz a forgatókönyv.
-
leviske
veterán
SSE 4.1 nem is lesz AMD prociban (tudtommal), csak SSE 5 lesz bennük.
A tesselatorhoz én is csak annyit tudok fűzni, hogy mindenki jól járna vele...nem lennének olyan játékok, mint a crysis, hogy egy komoly rendszeren, mediumon nem megy 50 fps fölé.....
Viszont azt meg kell hagyni, hogy az nV hamarabb ált elő a "DX10"-es megoldásával, ezért az Ati nem is várhatja el joggal, hogy különös képpen kihasználják a játékok a ficsörjeit.
Ha az r600 jön fél évvel előbb, akkor biztos, hogy rávetik magukat a játékfejlesztők. Már csak az XBOX360 miatt is. -
janos666
nagyúr
Mikor kijött a half-life 2 én a radeonoknak szánt DX9-es renderpatchet erőltettem rá az fx 5800-ra is és sokat lassult DX8.1-hez képest (kis képminőségjavulással), de még játszható szinten maradt 2X AA mellett, aztán behajítottam egy 6600GT-t és az már vígan vitte élsimítva is.
A SM3.0 egy évvel korábbi bevezetésére nem reagáltál. Vagyis hogy mire lett DX9-es kártyájuk az már rögtön SM3-as volt, nem csak SM2.0 meg SM2.0b amik nem tudtak pl. HDR-t. Vagyis gyakorlatilag késtek egy kicsit a dx9-el, de aztán rögtön fullos kártyájuk lett mire egynél több játék is jött DX9-el, ha a felesleges SM2.0b-t is beszámoljuk az ATI is ugyanúgy elcseszett egy évet akkoriban...
Nameg arra se böktél hogy attól hogy a mai kártyák közül az egyik 10x gyorsabb bizonyos dx10 eljárások alatt ez még elég-e ahhoz hogy ha ezeket a dolgokat beépítenék egy játékba ott is megálnák-e a helyüket emellett a tljesítmény mellett? Vagy ahhoz illene egy olyasmi gyors kártya ami csak 1-2 generáció múlva lesz és addigra már minkét gyártó kártyái rendesen futtatnak minden DX10.1-es kódt? -
proci985
MODERÁTOR
akkor most tegyük hozzá, hogy a 3870 általában AAval kapott ki a 9600gttől... és az a 20% amit emlegetnek a cikkben... az már majdnem a 8800gt?
érdekes a dolog, főleg a 3dmark pontszámok alapján, amiből korántsem az jött le, ami a játékokban tapasztalunk.
érdekes a dolog, azt hiszem fel is rakom, és megnézem, h pontosan mi is a helyzet
-
janos666
nagyúr
A linken annyit olvastam hogy nem is biztosak benne hogy DX10.1-et használ csak feltűnően gyorsabb a játék ha felrakják a Vistára az SP1-et, semmi screenshot nem volt a játékból...
Amúgy meg már az x38/x48 chipkészlet kapcsán is fontolóra volt véve hogy támogassa-e az intel az nvidia féle SLI-t. Merthát egy szemmel se furább dolog mint hogy az AMD crossfirejét támogatja...
De ha nagyon alakoskodni akarunk lazán bevághat az ember itthon a gépbe 2 8800-as kártyát 965-ös, P35-ös, vagy x48-as lapba is, moddolt nvidia driverrel megy az SLI. Nem nagy kompatibilitási dolog ez csak licencelés... -
janos666
nagyúr
Mondjuk én ezt a játékot Vista alól toltam le a DX10-es exével, mindent maxra tolva, kivéve az AA-t, mert a driverből toltam rá 16X CSAA-t. Ezt szépen vitte 1440x900-ban, FPS-t meg se néztem mert szépen simán futott, nem kellett kompromisszumot keresni.
DX9-ben meg nem is indítottam el, de elvileg fikarcnyit se szebb a kép DX10-ben, csak gyorsabban fut.
Szóval tökmindegy hova gyorsul ha szebb nem lesz de már egy olyan VGA-n is maxon fut amit 30k-ért se sikerül eladnom. -
rocket
nagyúr
A kovetkezo patch megszunteti a DX10.1 tamogatast a jatekban, ujra kell irniuk.
Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Stellar Blade
- BestBuy topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Spórolós topik
- Óra topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Napelem
- Mobil flották
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged