Hirdetés
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Csütörtökön mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
MarioAna
senior tag
válasz
depzoo
üzenetére
Bundle: Driver CD, Manual kiskönyv, 2 molex>6pin tápcsati, DVI>D-Sub (CRT monitorokhoz kell, másnéven DVI>VGA átalakító), S-Video>RCA átalakító, DVI>HDMI átalakító, meg egy S-Video>3ágú RCA átalakító (ennek nem tudom mi a neve, majd a profik megmondják
), ja meg maga a VGA.
Tapasztalat: Gyári cooler egy BIOS flash után jó. Nekem nem sípol, vagy csak nem hallom
. Nekem stabil, nem fagyogat, szvsz jó vétel
.
Más: Miért ír 8.6-ot a 8.7-es Driverre, valaki mondja már meg
. [link] -
tibz03
őstag
válasz
depzoo
üzenetére
"Alaplap BIOS update? kb 2 éve volt bios frissítve, nem akarom babrálni amíg nem lesz komoly baj."
Lehet, hogy csak én vagyok így vele, de ha kijön egy új BIOS, és frissítek, nem gondolkozok ilyesmiken. A 2 éves BIOS meg már ócska, nyugodtan frissítsd csak.
"ki fogja hajtani."
Fogadsz?
"Legközelebb csak akkor válaszolj légy szíves ha közölsz is valamit."
Rosszul megfogalmazott kérdésre nem lehet egyértelmű választ adni, nem vagyunk gondolatolvasók.
"4850-nek elsőre melyik a legjobb driver?"
Na vajon? Segítek: mondjuk az elérhető legfrissebb?
-
-
cizoe
őstag
válasz
depzoo
üzenetére
depzoo: Nekem a szintén brisbane magos, viszont szorzólockos 5200+ 3ghz-en 30°C, 1-es mag 6°C, 2es mag 12 °C Hyper TX2-ővel... Intenzív loadban se megy fel magasra... Szóval fogod tudni rántani. BÁr az m2n-eről nem tudok sokat tuning terén, biztos jobb mint az én msi lapom...
Ja és ősszel már más lesz a szitu szóval addig lemegy a phenomok ára is az érkező újak miatt. Hát még a 4850-é... 25-30körül dobálják kiskerben majd remélhetőleg. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
schwartz: Sokkal jobban kezdem unni az idiota forumozási tanácsokat, hidd el...
mod.: Rád is... Ha kérdezett valamit értelmesen, nem ogok neki nem válaszolni azért, mert nektek vannak bratyizós elvárásaitok a topik tartalmával kapcs-ban
, meg együttröhögős "jajjmármegintaggódikvalakimertnemhajtjaki" meg "jujjjdemelegavga" hsz-eken. Nem ment vakvágányra a topik, addig meg felesleges ezen vitázni.
Recon: Ugyanazt a gl-tesztet tolja le mindkettő, bár én is Caps-hívő vagyok.
-
janos666
nagyúr
Én is most akartam megjegyezni mekkora sztár lett itt ez az emese.
Egy bank reklámjában van egy emese aki mindíg megkapja a végén a "köszönjük emese" szlogent miután előáll valami hülye ötlettel amire épp nemrég talált valaki egy jobb megoldást ami a hülye ötletét elve feleslegessé teszi. -
Bluegene
addikt
crysis például az annyira VGa izzasztó hogy ott a CPU szinte pihen, fölyomod 1280-ban maxra ráküldesz élsímítót sztem akkor már a VGA lesz a limitáló(4850-nél), nekem is a procim 70%-ban dolgozik 3,2ghzen crysis alatt 3850-nel, a többi játéknál meg halálmind1 sztem h 90 v 120 fps, crysison kívűl a 3850-es is csuklóból elintézi mindegyiket 1280 maxon 4AA legalábbis nálam
-
-
a héten tettem fel egy tesztet a logoutra, ami pont ezt a kérdést feszegeti. az assassin's creed és a world in conflict eléggé határeset lesz még a 3GHz-es CPU-val is (számolj úgy, hogy az X2 azonos órajel mellett kb. 10%-kal lassabb az E2180-nál).
viszont ha elég a 35-40fps, akkor miért nem inkább 3850-esben gondolkodsz?
katt: a nagy felbontás az egyik, de még üdvösebb lenne, ha a játékok szíveskednének 4 magot meghajtani - a Phenom rögtön kitűnő játékplatform lenne...
-
a WiC eléggé CPU-igényes, és ráadásul az X2-eseket valamiért utálja... szerintem csak akkor lesz valamennyire is elég a CPU-d, ha visszaveszegetsz a CPU-t daráló beállításokból (debris physics, látótávolság, ilyenek).
egyébként 12x10-ben elég sok játékban legalábbis részben CPU-limites leszel a 4850-nel.
-
Def26
félisten
Ezek aztán annyira értenek a dologhoz... legalább a mellékelt kép egy GT2xx kártya lehetett vona nem pedig egy g80.
A gyerek meg megírja a gondolatát egy full pletyka lapra hivatkozva amin a 3dmark pontok is kerek végüek, ami számomra azt mondja, hogy saccoljákk a teljesítményt.Grat...

-
janos666
nagyúr
Erre nem flamewar a válasz, csak annyi: KAMU.
Amúgy is hülyeségeket ír ebben a cikkben az INQ. Mi az hogy: "Ne a legújabb driverrel teszteljetek, az tuti ki van már hegyezve a 3DMark-ra" - A későbbi driverek méginkább kilehetnek majd, ennyi erővel tegyetek rá 50.12-es detonator drivert 2003-ból, az még tuti nem vantage meg 06 optimised.
Vagy hogy: "Biztos trükköznek majd a PhysX-el, hisz övék az API" - Mért is baj ha kihasználják ezt az adottságuk hogy övék az egész API és jobban fog futni a PhysX jobb driverrel? Megint hülyeség, elvileg ingyen odaadják akár az AMD-nek is ha kéri... -
janos666
nagyúr
Nem viccel, ennek az embernek van egy rakás postja meg topicja a fórumon. 95% hogy van neki kártyája, én még arra tippelek nem-e kapott egy E-mailt az AMD-től hogy "nem kéne". Vagy amúgy is, ha nem csak Crysis meg 3DMark lesz benne egy felbontáson 4Xaa-val hanem több játék több felbontás/AA kombinációban az nem két perc. És ha külföldön vette a kártyát ki kell pihenni a repülőutat...
-
rocket
nagyúr
Semmi ujdonsag nincs a tortenesekben, van egy megjelenesi datum, aznap jar le az NDA, jonnek a rendes tesztek, eddig is igyvolt, ezek utan se fog ennek a menete megvaltozni.
Visszanezzuk a torteneseket az elmult evekben, a csond jelentette a jot, es a nagy "megaszondjak" mar megjelenes elott, a kevesbe jot, meglatjuk most is igy lesz-e.
Turelem tesztet terem
-
PepeDon
tag
Miért lenne hamis? Nem láttad a 4850 hátulját? Ott virított rajta, hogy gyártva 2008-02-xx. Szerinted most kezdik tervezni a kártyát? Ezen a 4870-en is rajta, hogy mérnöki kiadás. Tehát teszt példány. Ha te csinálsz egy ilyen kártyát photoshoppal, akkor nagyon értesz a photoshophoz.
Egyébként már csak 11-et (rosszabb esetben 18-at) kell aludni és megtudjuk milyen a kártya. Addig szerintem abba lehetne hagyni a találgatásokat. Azt a napi 1-2 infót belinkelni, lefordítani, de nem arról vitatkozni, hogy melyik nv karit és mennyivel fogja lenyomni. Majd a tesztek eldöntik, amit a hivatalos arcok csinálnak.
-
leviske
veterán
Azért én megfizethetetlennek nem mondanám...
A GTX260 lesz olyan 80-90k a 80-as meg lesz olyan 100-120k...
De pont ebből kiindulva nem hiszem, hogy csak ekkora árkülönbség volna, ha a teljesítményben ennyire elvernék az ATi-t...
"technológiára sincs olyan praktikus és kifinomult mint az amd."
Ezzel mélységesen egyetértek...
és nem csak azért, mert ATi fán vagyok... 
-
Zso2
őstag
ne haragudj , de látszik hogy kicsit "ujonc" vagy te jövőbe látó vagy ? Azt azért tudhatnád hiogy mindig egymáshoz igazítják az árakat kicsit a gyártók szóval csak annyival lesz olcsóbb sztem az ATI amennyivel lassabb, vagy fordítva .Erre azért ügyelnek mindig a legtöbb zsozsot huzzák ki a népből amit lehet.De ez csak az én tippem
Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), ja meg maga a VGA.
.
.

Ja és ősszel már más lesz a szitu szóval addig lemegy a phenomok ára is az érkező újak miatt. Hát még a 4850-é... 25-30körül dobálják kiskerben majd remélhetőleg. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mod.: Rád is... Ha kérdezett valamit értelmesen, nem ogok neki nem válaszolni azért, mert nektek vannak bratyizós elvárásaitok a topik tartalmával kapcs-ban

Méltó utód a 2600XT-m helyére

és nem csak azért, mert ATi fán vagyok...