- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
alien_
őstag
Ez egy szakmai fórum. Ez pedig a rajongói: Ati tulajok baráti köre.
Persze, nem kell, hogy tömény szakzsargon legyen az egész topic, de mindennek van határa, a másik oldalra se essünk át. -
törölt tag
Szerintem félreérted amit mondok. Olvasd el ezt, innen másoltam ki:
"Az R600-nál a futtatásra kerülő shader kódokban lévő függőségek kezelését a driver fordítója végzi. A meghajtó az egymás után következő utasításokból, optimalizált végrehajtási sorrend felállítása után, hosszú és komplex, főleg 5 matematikai és 1 vezérlő utasításból álló VLIW mintákat hoz létre. Ezen utasításszavakkal történik szuperskalár shader processzor táplálása. Azonnal észrevehető, hogy a hardver már eleve nagymértékben párhuzamos munkavégzésre optimalizált kódot dolgoz fel, így a chip működésének hatékonysága főleg a driver fordítómodulját író rendszerprogramozóktól függ. Az ütemezés tulajdonképpen a VLIW minták generálásával statikusan van megoldva. A hardver pusztán a minták végrehajtásának sorrendjéről dönt."
Vagyis, ahogy én értem, az utasítások végrehajtása sorrendjének eldöntése a driverre hárul, vagyis a szoftverre, amit a CPU futtat. Máshol pedig leírja, hogy NV-nek erre nincs szüksége.
Aktív témák
Hirdetés
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest