- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Aktív témák
-
-
BloodyEddie
őstag
válasz
Bundás22 #2647 üzenetére
Te Bundáskenyér, k*rvára örülnék ha leállítanád magad!! Belinkelek egy hírt ide, erre te azzal vágsz fel a GT200 topikban
Abba a topikba is küldtem egy infót, erre van pofád belinkelni ide ugyanazt?!
Ha veszem a fáradságot hogy figyelem az újdonságokat és jelzek ha találok valamit, baszottul örülnék, ha nem másolnád amit én találok, vagy legalább írd oda, h "by BloodyEddie", nem hiszem h túl megerőltető
-
R.Zoli
őstag
válasz
Bundás22 #2647 üzenetére
Tuti kamu ez a benchmark, nem történtek olyan architekturális változtatások a GTX 260 és 280-ban ami miatt most hirtelen a COH feküdne az NV kártyáknak és a Crysis alatt meg magukhoz képest belassultak mert 1,8-szeres gyorsulást a 3870 X2-höz képest a 4870 X2 is fog tudni pedig nem fekszik neki ez a progi...A Crysis lehetne éppen az a progi ami meg tudja menteni az NV seggét majd a 4870 X2-vel szemben is talán mert ez nem fekszik az Ati kártyáknak...
-
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #2665 üzenetére
Ezt én értem, de a GX2-ben ugyan ugy 240SP van, tehát felesleges abból kiidnulni. Inkább az a kérdés, hogy azzal a problémával kapcsolatban tudtak-e valamit előrelépni, ami miatt a GTS512 alig volt gyorsabb a GT-nél, pedig 16sp-al több volt benne és magasabb órajeleken is járt...
(#2668) tzsolesz: és az 50-es miért lenne gyorsabb a 70-esnél?
-
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #2649 üzenetére
"lehet h a 4870X2 is lemarad NV bácsitól,"
Irónikus, hogy eddig én is ezt magyaráztam...Amugy azért én annyira nem látom reálisnak, hogy ennyivel verje a HD3870X2-t a GTX200-as család... Bár mondjuk attól függ, hol helyezkedik el ezen a kiindulási pont... 70FPS-nél, vagy 0-nál...
Egyébként azt illene belátnod, hogy teljesen más, hogy hallunk a GT200-ról és megint más, ha csak arról van szó. És mikor megemlíted, akkor nyugodtan teheted off-ba, mert teljesen más az on hír és megint más az off....
Az már egy más kérdés, hogy ha off-ba tennéd a GT200-as hsz-eidet, akkor az elmúlt 20 oldalon csak off lennél...Nem akarlak bántani, de nekem nagyon ugy tűnik, hogy csak azért jársz ide írogatni, mert ez a topik jobban pörög...
-
T.Peter
őstag
válasz
Bundás22 #2647 üzenetére
Nézd meg, a Call of Juarez-nél a legnagyobb a differencia. Emiatt kizárt dolog, hogy ez valós legyen. Az ati eddig is elverte CoJ-ban az nvidiát, nem hinném, hogy pont most változna meg, ráadásul ennyivel. Egyszerűen képtelenség. Az pedig, hogy a logó ott szerepel, számomra nem azt jelenti, hogy ha ott van egy logó, akkor az már hiteles, hanem azt, hogy ha van egy grafikon, és azon a grafikonon szerepel egy gyártói logó, akkor természetesen annak a gyártónak a kártyái szerepelnek jobban, vagyis egyszerűen csak parasztvakítás, amit sokan be is vesznek sajnos.
-
PepeDon
tag
válasz
Bundás22 #2647 üzenetére
Ezek a legjobb grafikonok. Semmi nincs rajta csak viszonyszámok. Most lehet,hogy olyan felbontásba tesztelték, ahol már a 3870x2 csak 2 fps-t tud. És ezt 1,2-2,4 meg az nvidia. Ráadásul ott virít a nagy nvidia logó.
Különben már egyszer felhívtam a figyelmed ez az ATI topic, az ilyen cikkeket a nvidia topicba kérném legközelebb (azt nem olvasom). -
depzoo
tag
válasz
Bundás22 #2452 üzenetére
Igazad van. Jóra gondoltam én is csak már nem emlékszem az akkori kavarásokra nem is figyeltem akkor, de már beugrott. (egy hasonló diagramot láttam amit te is mutattál)
A mondandómat annál inkább erősíti, miszerint egy sokkal drágább kártya alig volt csak jobb a másiknál, ráadásul egy cégen belül.
Ebből vonom azt a következtetést hogy a vga erőviszonyok nem mindig skálázódnak arányosan az árakkal, úgyhogy alapból ezt várom az új kártyáktól is. (ettől még nem hiszem azt hogy ez igaz is, csak nekem így tűnik) -
VinoRosso
veterán
válasz
Bundás22 #2452 üzenetére
hát nem tom, hogy milyen tesztek ezek. Az én 8800 GTS-em q6600-tal 800/2000/1000-es órajelekkel játék alatt 1280x1042-ig bírta a versenyt a GTX-el, fölötte meg már jelentősen elmaradt tőle, 1650x1050ig teszteltem, sőt nem akarom megnevezni a kártyát, de egy elég jó kártya, amit szintén teszteltem, az is lemaradt Crysis dx10-ben a tuningolt GTX-től. Ezek a 256 bites kártyák mindegyike nagy szívás 22-es natívban, a GTX- sokkal jobban reagál az AA és AF emelésre, alig esik vissza a teljesítménye, míg a többi karesz egyszerűen lefullad az alacsony sávszél miatt. Jelenleg ez a legjobb kari ár/érték arányban ezekre a felbontásokra. Vagy pl a múltkor láttam fusiba 50kért MSI Ultra OC-t az megy 700/1700/1200-at, alig tudtam megverni 3DMVantage-ban úgy hogy nekem quad@3,9Ghz+GTX-em volt, a rivális VGA alatt meg egy 4 gigás wolf dünnyögött. Szal 8800GT/GTS nél jobb a GTX, Ulta meg jóval elhagyja őket.
-
janos666
nagyúr
válasz
Bundás22 #2404 üzenetére
Jóvan baszod, valamivel el kell ütni az időt mikor a másnap reggeli vizsgára tenul az ember és a faszán folyik ki az integrál.
Ennyi fake teszt után szerintem már senki se fogja elhinni a korai teszteket, csak ha már boltokban lesz és több független forrás külön kiméri közel ugyanazt (olyanok akik biztos nem egymást kopizzák).
A multkori hír hogy áruba kelt 5 darab 4870 DRR4-es ES kártya szintén átbaszás volt, vagy
ha nem akkor miért nincs még tomshardware tesztünk? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Bundás22 #2358 üzenetére
Nem szóltam.
De amúgy tényleg mindíg a nyócezerhaccázgétéval gyüssz. Tudom azért mert jó viszonyítási alap a többi VGA-hoz, és nem akarok többet ezzel kapcsolatban OFF-olni....Egyébként tudja valaki, hogy annak az ominózus 9800GX2 vs. HD4870 crysis tesztnek mi az alapja, amit ha a google-be beütsz mindenhol ua-zt a tesztet vágja ki, csak más körítéssel, és más grafikonnal.
mert szerintem az csak egy találgatás, az órajelek meg a tulajdonságok kilogikázásával.40-50%-os túlhajtás annál a karinál nem jelent annyit, mint az XT-nél 10%, javaslom nézd meg aggregátor kollegád tesztjét, egy kicsit csodálkozni fogsz, mert az órajelek növelésének százalékos aránya, nem egyenesen arányos a valóban bekövetkezett tuning-al, amit személyesen is tapasztaltam.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Bundás22 #2344 üzenetére
A 2600XT a 8.x-es driverek óta halálra gyalázza 8600GT-t
, de sokszor a 8600GTS-t is, kár hogy ezzel most el kellett szomorítsalak, de hát ez van. A driverek kiforratlansága miatt sajnos az ATI az újdonsült karijaival mindíg pórul jár. Hiszen pont akkor kelle jól teljesítenie egy kártyának amikor debütál nem?Oda nem adnám semmilyen 8600GT-ért a 2600-mat, az tuti, és ezt tapasztalatból mondom, mivel havernak az van, és azóta is szidja magát, hogy azt vette.....SZVSZ....
Sokszor átlag 6-7 fps különbség.
janos666: rengeteg a catalisthez hasonló program áll rendelkezésre, ami a CCC-től sokkal jobb. példák: rivatuner, Ati Tray Tool, AMD GPU Clock Tool, ATI Tool, stb...
-
keIdor
titán
válasz
Bundás22 #2352 üzenetére
Ha lenne X360-om akkor se warezolnék... nem kockáztatnám a Live! accountomat...
Egyébként is a jó játékokat én mindig megveszem. Évente 10-15, ezeket még megengedhetem magamnak. Aki meg sose vesz játékot, pedig közép, vagy felső-közép kategóriás gépe van az szégyelje magát... évente legalább 4-5 biztos beleférne.Hogy melyiknek szebb a képe az játékfüggő azt írják a fórumokon. GTA4 pl. X360-on sokkal szebb.
-
janos666
nagyúr
válasz
Bundás22 #2352 üzenetére
Ne becsülj már alá, szerinted nem rakom be kézzel a legújabb driver INF-jébe a mobil kártya device-ID-jét és tolom fel a notira ugyanazt a drivert amit az asztalin is használok?
Sőtt, legtöbbször a laptopvideo2go is megteszi nekem, mitőbb, ott van egy csomó beta driver ami eleve desktop supportal jön, sokszor azok jönnek át moddolt desktop INF-el betaként...Amúgy ez a másik améirt félek is ATI-ra váltani, az nv drivereit már INF meg registry editálgatás szintjén is ismerem. Persze az ATI-ét is kiismerhetem idővel, de úgy tudom kevésbé felhasználóbarátok a szoftverei ha nem a "felraktam a drivert ami a CD-n volt és azóta jó" felhasználó vagy, hanem néha bele akarsz turkálni kézzel is abba amit nem sikerül a Control Centerből pipálgatással meg csúszkatologatással elérni.
-
janos666
nagyúr
válasz
Bundás22 #2344 üzenetére
Nekem van 8600GT-m, a laptopomban. És nem visz mindent maxon, még a CS:S-t se bírja el natív 1680x1050-es felbontásban ha nem a régi alap mapok (de_dust, cs_office, stb. ) futnak hanem újabbak (cs_militia, vagy valami újfalyta szép custom map...) - Igaz CS:S-hez nekem ne elég 45 FPS, de singlehez igen, pl. HL2-t elvinné fullon natívba...
Ezen próbáltam ki az AC-t is mikor kijött a repack hogy bemehetek-e Jeruzsálembe és hát 1680-ba ki se próbáltam, de 1280 mediumban se vdomborított nagyot.
Igaz noteszben csak egy 2Ghz-en járó Core2Duo van alatta, de szerintem AC-nél nem az tet be...
Pedig picit tunigoltam is a GPU-t meg a Vramot. (nem nagyon mert notesz...) -
TTomax
félisten
válasz
Bundás22 #2331 üzenetére
Neked valami csodálatos 8600-od van nem értem miért kellett lecserélni a HD3850-re ha mindent ilyen jól vitt....
Ugyan indítsd mar el most azt a játékot aztán adj rá minden szűrőt...Bár mondjuk ez sem jó mert neked a 20fps is folyamatos,ezt mar többször kifejtetted,de maradjunk annyiban ez csak téged nem zavar,nekem 50fps a határ és ha nincs meg akkor végig sem játszom,mert egy FPS játéknál nagyot ront a játékélményen ha nem tudok valakit rögtön fejbelöni mert akadozik...
No Offense...
Peace -
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #2334 üzenetére
Az RV770 még mindíg a G92b ellen indul útnak.
Nem akarok bunkózni, de szerintem nem nehéz felfogni, hogy nem egy árkategória... és eleve, ha a G92-t ki akarná vezetni a piacról az nV, akkor nem jönne a 9800GT (eleinte átcimkézett 88GT) ...
Az ATi lesz@rja a GT200-at, mert a G92 területén tanyázik a legtöbb vásárló.
Az nV meg lesz@rja az ATi-t, mert legrosszabb esetben is egy 1GPU-s kártyával ott vannak a második helyen, vagy kiadnak egy Ultra változatot.
A GT200-al minden bizonnyal megszerezték a legfelső kategóriát...csak ott kevés a vásárló.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Bundás22 #2278 üzenetére
Lehet hogy nem mondtad, de szerintem amit idéztem az arra utal, hogy ezt gondood. De mondd, Te programoztál már valaha? Az hogyan van, hogy egy mobil készülékre( telo, pda, stb... ) megírt pl OpenGL java2me játékprogram(3D!!) simán elfut egy 400Mhz -es procin, 128K-s memórialimittel, miközben ugyanez a program PC-n ugyanekkora futási teljesítménnyel de kb 2-3M, és nem fut jobban egy quadon sem? Amint korábban már említettem a ps3 egy célhardver( méghozzá nem is akármilyen, nem véletlenül használják kissebb-nagyobb teljesítményigényű tudományos számításokban [link][link][link] [link][link]), és mint olyat sokkal arra használni amire való, mivel sokkal hatékonyabb eszközök egy adott cél elérésére, vagyis ezek kevesebb erősforrással is beérik, és nagyobb teljesítményűek, ha arra használják őket amire valók. A másik meg az, hogy olyan dolgokat is mérlegelni kell, hogy a szóban lévő szoftver külön plattformon fut. Sőt még ha egy adott plattformon is futna, csak a termékcsalád más tagjain, pl egy Xp vs Vistán, már akkor sem mondhatnád azt, hogy a két plattformon futó szoftver ugyanaz. Funkcionalitását tekintve a kettő nem különbözik egymástól(bár ez sem egészebn igaz, gondolja arra pl a dx10 opció nincs Xp-s a játékoknál ), mind a kettőben ugyanazok a pályák, a karakterek stb...Viszont a kód teljesen más. Nem mondhatod azt, hogy egy dx9es x86Xp-s Crysis 1:1ben megegyezik egy x64Vistás dx10es Crysissal, vagy ha igen, akkor vagy nem játszottál ezekkel, vagy vak vagy. No ha már a xp és Vista közt ennyi különbség van, akkor mennyi lehet egy teljesen eltérő plattformokon futtatott játékok közt??? Egy célhardver SW-HW architekrúrája teljesen más mint egy PC-jé. Egy PC-nek széleskörő funckionalitással kell rendelkeznie, sok olyan dolgot kell támogatnia, amit egy konzolnak pl nem. A jobbak még OS sincs, van egy beágyazott SW, ami tudja futtani a jétékot azt bab. Nem szakítja meg játkot kernel kód, nem foglalja le előle a memóriát, nem kell figyelnie arra, hogy a program kernel címtarttományt használjon, nem kell lapkészletet biztosítania több száz vagy ezer folyamatnak, nincs húszezer környezetváltás stb... egy ilyen eszközre optimalizált programnak pedig közel sincs akkora erőforrásigénye, sokkal kevésbé komplex, mint egy PC-s. Így a kettőt nem lehet úgy összehasnolítani, ahogyan te teszed, hogy jó PC-n a crysis 800M-et foglal van egy 1,5G-s működő lapkészlete, akkor biztosan nem fut konzolon. Persze én azt nem mondom, hogy minden egyes programot át lehet ültetni konzolra, mert mondjuk ha PC-n egy programot nem tudsz úgy megírni, hogy elég legyen neki 2G ram, akkor fogod magad és beleteszel még 2G-t és az már elég, vagy ha nem elég a proci, akkor veszel bele még két magot azt csá, mivel a PC az komponens alapú, bővíthető, egy konzolt meg összeraknak aztán utána már max nagyobb memóriakártyát vehetsz bele. Szóval a legetőséges sokkal inkább behatároltak, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne emiatt a FC2-t úgy megcsinálni, hogy ne fusson el konzolon, ha PC-n nagyon komoly gépigénye lesz. Sőt Vista miatt, sokkal könnyebb ott megoldani ezt a feladatot, mint PC-n.Nézd meg hogy az összes dx10es SW mennyire csiszolatlan, aluloptimalizált, és bugos bajok vannak az egésszel, a ps3 meg már egy kiforrott plattform.
-
TTomax
félisten
válasz
Bundás22 #2278 üzenetére
Nem tudom mit erőlködsz a konzollal,azon nem fut egy erőforrás pocsékoló operációs rendszer...attól még,hogy azon 25 stabil fps-el fut valami annak átirata nem evidens ,hogy majd PC-n is jól fog...Talán éppen a Gears of War elég jó példa,na mer az aztán tud szaggatni rendesen...
-
munky
őstag
válasz
Bundás22 #2268 üzenetére
"szal ami elfut konzolon az elfut egy jó gépen"
Ha az elméleted igaz lenne akkor az elkövetkezendő években (amíg Xbox 360-ra és PS3-ra írják a játékokat) nem kellene hardvert fejlszteni minden futna egy 8800 GT-n mivel a konzolok már elérték a határaikat... (legalábbis Te ezt állítod ami nem így van)
Jelen pillanatban nem jut eszembe olyan konzolos játék ami 3870/8800GT-t "megakaszt" de lesz belőle bőven idén csak figyelj! (nem kell hozzá az nvidiának trükköznie sem.)
Ha a HD 4000 széria és az új Nvidia sorozat megjelenik a 8800 GT, 3870 és társaik képezik majd a középkategóriát (30K körül mondjuk már most is) ahol már nem száguld midnen maxon.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Bundás22 #2155 üzenetére
de nézd már meg hogy a FC2 milyen játék, meg a COD4 milyen játék. Ezen kívül szerintem a dx10es VGA-kat a konzolos GPU-k hoz hasonlítani nincs sok értleme. A játékkonzol egy célhardver(egyelőre), mint a VGA kb, csak külön készülékben, amig a PC egy általános felhasználású eszköz. Ezzel azt akarom mondani, hogy egy PC sokkal több erőforrással rendelkezik, amikkel lehet pazarlóan bánni, a konzol meg hatékony megoldásokat tatalmaz. Ezért gcire jó proc a cell is.
-
-
R.Zoli
őstag
válasz
Bundás22 #2060 üzenetére
Azt írja ,hogy nagyon csúnyán ki fog kapni a 4870X2-től a GTX 280... Namost a cikk arra is utal ,hogy még az 1 Teraflopsot sem éri el a legnagyobb GTX280...Ez azért kicsit furcsa lenne... Ettől függetlenül én is azt érzem ,hogy a 4870 X2 keresztbe le fogja nyelni ezt a kártyát... Bár szerintem a 4870 X2 250 watt feletti fogyasztással fog rendelkezni... Szerintem olyan 275 wattos TDP-vel fog jönni... Ebben jobb lesz a GTX 280...
-
KisBundi
őstag
válasz
Bundás22 #100 üzenetére
Ezek a gyártók már csak arra mennek hogy ki bír több fps-t kicsikarni a az újabbnál-újabb VGA-ból, közben a jó nép meg örül a markában mert már olyan VGA-t kap nagyon olcsón amin szinte el fut minden max-on. ( NVidia:" Ez az!!! Crysis-ban már max felbontáson max grafikán 80 fps....", ATi: " Semmi gond, nekünk csak 79 fps, de úgy is utólérünk benneteket...itt a HD4xxx") Engem marhára nem érdekel amikor a monitoromon max felbontásban high-on játszok 25-30 fps-el fillérekből vett VGA-val...
Na jó, azért az ATi új villanyóratekerőjére én is kiváncsi vagyok!
-
pubmod
csendes tag
válasz
Bundás22 #1930 üzenetére
Hali! Bocsánat, de most nagyon OFF leszek:
Sírva, könyörögve kérlek ne írj több HSZ-t a PH-n. Igaz te őstag vagyén csak újonc (én inkább olvasni szeretek, mint hülyeségeket beszélni.) Szinte minden topic-ból kiutáltak (pedig hidd el elovastam párat!!!) Neked van kb. 10000000000 HSZ-ed!!! gratula!! Ember nincs aki ne ismerne és aki ne "szeretne". Most már van egy csomó HSZ-ed, őstag vagy meg minden!! Ez jó értékeld és csend!!! Sztem nem csak a magam nevében beszélek!!!!
"nem az a hülye aki hallgat!!
Mégegyszer: sajnálom az off- ot, de már nem bírom
Ja és azért ide, mert ezt olvasom napi szinten!!!
Várunk 4870!!!! -
[CS]Blade2
addikt
-
DeSanto
őstag
válasz
Bundás22 #1900 üzenetére
Ne haragudj de te tudod miről beszélsz?
Volt már a gépedben 8800GTX?
Mi alapján állítod hogy a 8800GTS(G92) gyorsabb a 8800GTX-nél?
Mert nem gyorsabb sőtt sok helyen a GTX a 9800GTX-el van pariban vagy le is nyomja még azt kivéve fogyasztásban jobb a G92.
A 384-bit és a 768Mbyte ram kiegyensúlyozza a magas órajeleket. -
dr.radon
csendes tag
válasz
Bundás22 #1900 üzenetére
Bazz.., nagyon off vagy. Elhiszem hogy hyper okos dolgokat szólsz, de az ilyen nvidiás észosztástól kímmélj már meg minket, vazze. Keresd fel a megfelelő fórumot, vagy tarts kiselőadást az "Imádunk Bunda Mester" baráti körben, vagy célzott csapásként küldj privát üzenetet. Hasonlóképpen a krájziszes képeiddel.
-
TTomax
félisten
-
marcias
őstag
válasz
Bundás22 #1807 üzenetére
Nem hiszem el, hogy nem vagy képes felfogni azt amit a többiek mondanak! Az utóbbi 100hsz-ben legalább 10-en, ha nem többen győzködtek arról, hogy az időzítés miatt jobbak a csúcs-DDR2-k a DDR3-nál (1066, 1333-nál főleg). Elolvastál egy kétségbe vonható cikket, a témával kapcsolatban gyakorlati tapasztalatod nincs (javíts ki ha tévedek) és egy nyilvános fórumon, amit bárki, hozzá nem értő is olvashat, kijelentesz ilyeneket, és a fél világot próbálod meggyőzni. Ha én lettem volna a helyedben, az első két cáfolat után befogtam volna a szám, hiszen mint többen mondák: PRÓBÁLTÁK már. Nem, te annak az egy cikknek hiszel, és arrogáns módon lehülyézed a többieket. Ez nem elfogadható viselkedés itt, igazán tudhatnád. Nem akarlak kioktatni, de amit művelsz engem kezd felbosszantani.
Néha gondolkodj el azon, érdemes-e hozzászólást indítani, van-e annak értéke mások számára is, vagy csak a saját "igazadat" akarod másokra erőltetni. Arról nem is beszélve, hogy még szó sem volt arról, hogy ez egy SZAKMAI fórum, és nem a DDR2 vs DDR3 topicé. Az egyetlen dolog, amit biztosan elértél, hogy ellenséges hangulatot teremtettél magad körül. Nekem nem érte volna meg.Csak ennyit akartam hozzátenni, remélem belefért. OFF vége
-
Telefunen
őstag
válasz
Bundás22 #1805 üzenetére
Észrevetted már hogy egy megkérdőjelezhető ipon-os tesztre alapozod a véleményed? a pH-s teszt szerint azonos késleltetésen és frekvencián, éppen ugyanolyan gyors a DDR2 és a DDR3, tehát a különbség kizárólag a frekvenciától és a késleltetéstől függ. Arról már nem is szólva, hogy az eredményeik még csak véletlenül sem csengenek össze a pH! eredményeivel.. (talán azért mert az ipon egy bolt, és az áll érdekükben hogy a drágább termékeket jobb színben tüntessék fel?)
Ártatlan topiklátogatók :
Sajnálom az OFF-ot, de nem tudom szó nélkül hagyni az ekkora baromságokat.. Én még nem tanultam meg hogy Bundásra kár a fecsérelni az időt, hiszek az emberi fajban. -
Telefunen
őstag
válasz
Bundás22 #1800 üzenetére
A netről? most csináltam a screen-t, csak a kedvedért.. (de minden fontosabb adat ottvan a screenshoton) Sokkal jobb a felsőkatória (az 1066-ot le sem tudom mérni az én olcsó P35-ös lapommal, hiszen nincs hozzá megfelelő szorzóm -2,66-os-. Ráadársul az én belépő moduljaim azt már csak CL5-ben tudnák, holott ma már nem drágák az 1066/CL4-es modulok sem, olcsóbbak mint akár az 1333-as DDR3-k, holott ég és föld).. Gondolkozz egy kicsit: Mitől lenne jobb az 1066/CL7 mint az 1066/CL5?
-
Telefunen
őstag
válasz
Bundás22 #1773 üzenetére
Arról hogy mennyire mérvadó az ipon-os teszt, csak ennyit: 800CL4 (a legolcsóbb kingmax rammal, ráadársul az eredményeimre nyugodtan rászámolhatsz még egy kicsit, hiszen nekem csak 2 megás procim van, ellentétben az ő 7x400-on használt E6550-ükkel). Hidd el, a DDR3 a felső kategória csúcsát leszámítva, teljesen értelmetlen (főleg hogy ezek csak szintetikus tesztek, a valós alkalmazásokban sokkal-sokkal többet számít a késleltetés.. ha választhatnék inkább DDR2 1200/CL5, mint DDR3 1600/CL7. majd 2GHz-el eljő a DDR3 ideje is, de az még odébb van a mi asztalunktól)
-
wednesday
őstag
-
dr.radon
csendes tag
válasz
Bundás22 #1759 üzenetére
Khmm.. Bundi, egy kérdésem lenne. Akkor most a 3870-es GDDR4-ese gyorsabb mint a 3850-es GDDR3-asa? Jól gondold meg mit válaszolsz, mert a múltkor még azt bizonygattad, hogy a 4-es nem gyorsabb, és a két kártya közötti sebességkülönbség csak is a GPU órajelek különbségének függvénye.
Vagyis a kettesnél gyorsabb a hármas, de a négyes már nem gyorsabb az elődjénél?
-
m4rc!
őstag
válasz
Bundás22 #1759 üzenetére
Látom téged sem lehet meggyőzni, hogy hülyeségeket írkálsz, sztem nézz után (akár azt a tesztet, amit Keldor papa linkelt) és gondolkozz!
u.i.:Még jó, hogy sok ember tudja már itt a ph!-n, hogy te általában marhaságokat írsz és nem kell veled foglalkozni, de azért további sok sikert és kitartást
-
janos666
nagyúr
válasz
Bundás22 #1759 üzenetére
Khhm. Vegyél egy pár Crucial Ballistix csomagot ősembertől, olcsóbban kijösz mint egy DDR3-1333-assal, azoknak léghűtés alatt szétfeszelve ~1400Mhz 5-5-5-15 se lehetetlen, de az 1333 5-5-5-15 már egész elérhető, ehhez szólni se tud egy megfizethető DDR3-as RAM, ha nem akarod a jószivűség hatátárig feszelni kicsit emberibb feszen nyugodtan megcsíphető az 1100 4-4-4-12.
Csaképp szintetikus benchmarkon kívül máshol nem érsz vele sokat 4Ghz alatti kétmagos procival... -
keIdor
titán
válasz
Bundás22 #1753 üzenetére
De én nem 800MHz 4-4-4-12-ről beszélek! Te vagy nagyon nagy tévedésben. Hasonlítsd már össze az 1000MHz 4-4-4-12-t, vagy 1200MHz 5-5-5-15-öt egy 1333MHz 8-8-8-24-el vagy akár 9-9-9-27-el... ember sokkal régebb óta tuningolok és benchelek, mint te, úgyhogy tudom miről pofázok! De ezt itt millió meg egy ember megmondja neked! Ne állítsd már mindig az ellenkezőjét mindennek, mikor tapasztalatod szerintem nem sok... Használd szépen a WinRAR-t meg az Everest-et... DDR3 az 1600MHz 7-7-7-től kezdődik, kb. onnantól fölfele éri meg venni, de az meg 40-50k még!
Mod: ez a teszt mellesleg elég érdekes, a Prohardver! tesztje egyáltalán nem ilyen eredményeket mutat, de a saját mérések is mások!
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Bundás22 #1733 üzenetére
Rövid táblázatban összefoglalva:
* HD4850 256MB GDDR3: <$200
* HD4850 512MB GDDR3: $229
* HD4850 512MB GDDR5: $249-269
* HD4870 1GB GDDR5: $329-349
* HD4870 x2: $499Ezt a pcworld irta aprilis vége felé.
* HD4850 256MB GDDR3: <$200 >=< 3870
És a 4870 gddr5 orajele 1,73 Ghz (3,46 GHz effektív
)
Keldor papa : Lehet, ez még áprilisi "pletyka" szóval akármi lehet.
sztem a gddr5-ös nem lenne gyorsabb a 4850-eseken, mert nem a memoria lesz a gyengepontja, elöbb lesz vége másnak, mint a memoriának, hisz a gddr3-ból is 1100Mhz++(effectiv 2200Mhz -osokat mondanak rá.
-
janos666
nagyúr
válasz
Bundás22 #1726 üzenetére
Szerintem nehalemig már nem érdemes hozzányúlni egy C2D rendszerhez, esetleg ha konkrétan érzed hogy kevés a 2Gb RAM vegyél mellé, de én azt se szivesen vennék már ilyen árakon se mert a nehalemhez úgyis DDR3 kell majd...
Azt lehet már sejteni hogy a 4870-en milyen kiegészítő tápcsati lesz? Mert ha egyszem 4-tűs és nem 2 darab 3-tűs akkor rásózok egyet az 1 éves chieftech tápomra amin csak 3-tűs PCI-E csatik vannak, nem 4-esek.
-
R.Zoli
őstag
válasz
Bundás22 #1696 üzenetére
Objektivitásról beszélsz pont Te? Ne röhögtess...400 watt körüli kártyát akarsz összerakni.... FOGD MÁR FEL ,HOGY EZ NEM TÁPKÉRDÉS!!! LÉGGEL ILYEN PICI HELYEN AMIT A SLOT ENGED HŰTŐFELÜLETNEK NEM LEHET 400 WATTOT LEHŰTENI!!!
Arról már nem is beszélve ,hogy egy 300 watt körüli kártya léghűtése is elviselhetetlen lenne... Még CPU-nál sincsen 400 watt egy modellnél sem pedig ott hely is lenne, ilyen termék nem piacképes fog fel...
-
nixx-21
őstag
válasz
Bundás22 #1689 üzenetére
nem naivitás mert ha világon mindeki használná az ASUS által kifejlesztett EPU-t akkor 60%-ra méséklődne az energia fogyasztás a gépekben és nem kevés gép vna a füldön......ebből kiindulva az a 90W igen sok mondjuk nVidia sztem pont leszarja egyszer ugyis kap egy pert a nyakába de fogok majd nevetniXDXD
-
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #1689 üzenetére
A naivitás inkább az, hogy meg sem próbálasz az üzleti hátterére tekinteni a dolgoknak. Felesleges volna egy GX2-t kihozni az nV-nak, mikor nincs rá szükség és a felhasználók egy nagyon szűk köre használná.
Húzónévnek ott lesz az egyGPU-s kártyája, ami egymaga megverekszik az ATi kétGPU-s kártyájával.
De már igazán befejezhetnénk a GT200 témát RV770 topikban.
Az még elfogadható, hogy 1-2 mondat becsúszik a GT200-ról összehasonlításként és teljesen más, mikor már csak arról beszélünk...
Van topikja, beszéljünk róla ott.
-
keIdor
titán
-
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #1678 üzenetére
Szvsz itt tinkelj biget.
Kicsit unalmas, hogy egy olyan nV kártyáról írogatsz ATi topikban, ami nem lesz.
Valószinűleg a saját topikjában is megfogjkák mondani, hogy nem lesz belőle GX2.
Egyszerűen azért, mert hülyeség belőle GX2-t építeni...
(#1679) gbors : írtam én ilyet?
Ő azt írta, hogy az elmult 1,5 évet szeretné először bepótolni...arra elég a 88GT, az elkövetkezendő játékokban meg szerintem ő is tisztában van vele, hogy egy 2 éves kártyán nem tud maxon futtatni mindent.
-
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #1674 üzenetére
A képért
A GX2-ben viszont nem tudok egyszerűen hinni.
A GTX200-asok már így is kemyén hűtést kapnak... egy GX2-t már csak ugy tudnának hűteni, ha olyan felépítést kapna, mint a HD3870X2 és még akkor is egy téglát kéne rá szerelni.
Az 1000+$-t pedig onnan következtettem, hogy elvileg a GTX260 lesz 499$ környékén... az nV-nak pedig nem kimondottan szokása az olcsóbbik kártya árához igazítani a GX2-t.
(#1676) ProEvoFan: 2 évre lazán elég lesz a 88GT, de az ATi-kra tervezett játékok nem annyira a "jövő zenéje" kategória.
A Battlefield 3 elvileg 2008Q4/2009Q1-ben már várható és a Frostbite engine-re pedig több játék is épülhet, nem csak a B3.
-
R.Zoli
őstag
válasz
Bundás22 #1674 üzenetére
FElejtsd el, még 55 nanon sem lesz akkora fogyasztása achipnek ,hogy 2 GPU-s változat legyen belőle... Legalább 50%-kal nagyobb fogyasztása lesz egy GT200-nak mint most egy erősebb G92-es magnak...Namost a GX2 fogyaszt olyan 250Watt körül... Szerintem 370 watt körüli kártáyt fognak kidobni???? Mivel hűtöd le??? Ezt max vízzel, léggel esélytelen... És akkor még nem számoltuk azt ,hogy több memo is lenne rajta mert valszeg 2 gigás kártya lenne...
Nem lesz ebből 2 GPU-s kártya... Talán a 192 SP-s változatból 55nanon csökkentett órajellel... Ott meg már kérdéses ,hogy nem verné-e meg az ATI 4870X2-ese... Valószínűleg megverné főleg ha igaz lesz az egybetokozott RV770-ek az R700 kapcsán... Szóval én úgy látom ,hogy most jó eséllyel meg tudja szerezni a leggyorsabb VGA címet az Ati....
-
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #1649 üzenetére
Én komolyan mondom, nem értelek...
Te megvennél egy olyan kártyát, ami 1000+$-ba kerül és megeszik egy egész tápot? Ugyan kérlek... az nV nem hülye, tisztában van vele, hogy a R700, max a GTX280-al lesz pariba... akkor meg kiadnak egy emelt órajelü változatot és akkor az ATi meg van lőve.
Nem hiszem, hogy egy GX2-be vágnák a fejszéjüket, mikor még a feleakkora G92-es gpu-kból sem tudtak összerakni egy stabil hőmérsékletű kártyát. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bundás22 #1655 üzenetére
Persze, hogy nagyobb üzlet a PC...
Világos, hogy jobban megéri legyártani a GTX 280-at és eladni 499-ért, mint legyártani egy Tegrát (alig drágábban) és eladni több ezer dollárért.
Az új GF csak azért jön, hogy a Tegárba nem jó GT200 selejteket ne a kukába dobják. A Tegrában jó helye lesz az új chipnek az biztos. A PC-sek meg megkapják kényszerből, hogy ne sírjanak tovább, valaki úgyis lesz olyan hule, hogy ezt válassza a HD4000-ek helyett.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bundás22 #1653 üzenetére
Hát ha az nV a pénzre megy akkor biztos nem a PC-s piacra szánta a GT200-at.
A DX támogatásra meg:
Egy ideig lehet húzni a DX10.1 támogatását, de ez már sok. Alapvetően ez megoldható lenne a GT200-ban is. Lehet, hogy Cube Map tömböknél nem brillírozna a chip, de az AA támogatás, és a Lod utasítások mennének neki, így sebesség szempontjából valóban előreléphetnénk. Most már ugye azt sem lehet mondani az embereknek, hogy szart sem ér az új DX API, mert az AC-ben jó volt az AA amíg a patch nem jött. -
janos666
nagyúr
válasz
Bundás22 #1635 üzenetére
Nen, csak ez egy lehetséges magyarázat miért lassabb nála a Vista, ha másnál nem az...
Van néhány update ami sokat dob a Vista alatti teljesítményen, meg a driverek is ott fejlődtek többet mert ott voltak gondok.
Én ~2 hetente frissítek nv drivert, Vistát meg amint szól hogy update van... -
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #1484 üzenetére
Őszintén szólva én kétlem, hogy a HD3800-asokat vernék a HD4600-asok. Bár mivel nem tudom, hogy milyen órajelekkel rendelkeznek majd... ki tudja.
Amit realizálhatónak tartok, az a HD2900GT lekőrözése. Jelenleg még az is megeszi reggelire a HD26/36-osokat.
(#1490) janos666 : azért aki egy 350$-os kártyáról egy 5-600$-os kártyára vált... az akkor is váltott volna később radeonról, ha márciusban jelenik meg.
Az viszont tagadhatatlan tény, hogy a GT200 jó pár potenciális vevőt el fog szipkázni a HD4870X2 orra elől.
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Apple MacBook
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest