Hirdetés
- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 - még mindig tart
Aktív témák
-
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
sellerbuyer
üzenetére
uhh basszus!
gari is ugrott így...... -
DEV_NULL
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
nagyon ügyi vagy

-
Sajnos megsérült a 4870-esemen 2db VRM chip az egyedi hűtés felszerelésekor. Nekem nincs humorérzékem már foglalkozni vele (szervíz, stb.), úgyhogy inkább eladom. Ha érdekel vkit, itt megtalálja a hirdetést:
-
tzsolesz
nagyúr
Csak egy kis info:
Crysis DX10, magas minden, 1680x1050-ben Vista SP1.
32-33fps alá nem megy, akármilyen akció dús jelenetben vagyok, átlagosan 40fps környékén mozog. 5-6 pályát is próbáltam. Akármilyen gyorsan forgok, bármit elkövetek nem megy a fent említett fps szám alá.

Atya világ, én erre azért nem számítottam.

Mit csinálna ez XP-én? Emlékszek, még 4670-el, akár 15-20%-al is jobban futott, és ez mind csak DX9 módban, nem hogy DX10-ben.

-
Osynho
addikt
Valaki tudna linkelni 9.5-ös, driver only katát?

-
Wukiwo
senior tag
4870 GPU-k mennyi tuningot bírnak?
elképzelésem sincs mennyi lehet a vége viszont túl húzni nem szeretném
815-n még vígan megy de ez az érték nem túl sok már? -
Beri
addikt
Itt mindenkinek 700 felett megy a GPU-ja, nekem meg már 650 felett hibázik a vas...

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53
üzenetére
Hát igen, most azóta Crysis-el izzasztottam, se meg érezte, semmi képhiba semmi anomália, így marad ez a bios-os tuning. Visszavettem egyébként 725/1050-re, mert nekem egyelőre így szimpatikusabb. Így nem kell piszkálni többet, esetleg még a ventit beállítom, hogy alapon ne tekerjen feleslegesen.
Crysis 1680x1050-ben közepes beállítások mellett AA nélkül, olyan gyorsan megy, hogy én még így eddig nem játszottam vele. Sőt azt vettem észre hogy AA-val nekem tetszik.
Feleslegesen lassítja a játékot.Most meg vagyok elégedve a gépemmel, mert újra a monitorom natív felbontásán tudok játszani, úgy mint amikor a 4670-el 1280x1024-ben.
_Toka_

-
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Mindenki óvakodjon a Dunaweb-től. náluk a 2.5Mbs-os net, az 100kbs-os sincs. Még fórumozni sem elég sokszor.

Há' persze, de ha nem állítanád a VGA-d ilyen lehetetlen értékekre, valszeg sokkal jobban menne minden játék a Dunaweb-en is...!
Csak tréfa! 
Tulképp nagyon komolyan mondom, hogy kb. csukd magadra a szobád ajtaját, és tényleg járd körbe, mit is tud a kártyád elérhető beállításokban, aztán alkoss hozzávetőleges véleményt a konfigodról!
Majd dőlj hátra csukott szemmel ... és gondold jól át, mit is várhatsz ettől a vastól extrém körülmények között ... viszont sztem ezután Te jössz!... -
tzsolesz
nagyúr
Nu akkor, áthoztam a gépet a másik szobában, ahol nem fűtünk mint az atom.
Ahol ezelőtt volt, ott nagyjából olyan a hőmérséklet, mint ha már odakint 38C lenne.
Kicsit változott a felállás.
Netezés közben 33C-os, és 37%-on jár a venti. A tuningal 740/1100-ig jutottam el, úgy hogy BIOS-t moddoltam, és adtam neki 3D-ben egy kis feszt.
majd ha jó lesz a netem, akkor feltöltöm a képet is a catalistról, ezt a hozzászólást is már legalább 20 perce próbálom elküldeni. Mindenki óvakodjon a Dunaweb-től. náluk a 2.5Mbs-os net, az 100kbs-os sincs. Még fórumozni sem elég sokszor.

-
-
_Toka_
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Öööö. nem mondod
Akkor arra válaszolhattam épp... 
-
fagy53
nagyúr
válasz
Májsztró
üzenetére
És?
Ebből a szempontból ua. Azonos memóriavezérlő, azonos memória, azonos feszültségen. A különbség csak annyi, mint amennyi az egyes gyártók között van.
Az, hogy a ref órajel mekkora, 900 vagy 1000MHz nem érdekes. A 4830-on 1.0 ns-os memória modulok vannak. azaz 1GHz-es órajelűek és a Sapphire 900MHz-esre állítja be őket
Évekkel ezelőtt a DDR memóriák hasonlóan kis órajelen működtek és azok a kártyák 3D-ben is használatosak voltak, a sávszél elég volt hozzá, akkor most a sima 2D-hez miért ne lenne elég 2-300MHz?
Itt egy lista a különböző VGA-k 2D/3D órajeleiról, ill. tanulságos táblázatok az idle-ben visszavett órajelek és a fogyasztás kapcsolatáról. -
_Toka_
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Na ja, a kártyáinkkal nincs különösebb gond, közel 1 év után sem...
Húzz bele, aztán sunshine + miegymás!
Valamikor bezzeg nem érdekelt, mikor "van itt időd felbukkanni", itt evett a fene a kidolgozott tételek minden 4-5. mondata után... De kifizetődőbb ez így! Egy kalappal!
-
dangerzone
addikt
válasz
_Toka_
üzenetére
Hát...most van az első nap 2 hét után, mikor van időm itt is felbukkanni. Szorgalmi időszak vége.. 10 zh-m volt a héten. Na meg a beadandók. Imádok csőszerelvényt rajzolni...Egész éjjel, alvás nélkül meg pláne.
A green peace -től meg nem kell tartanod. Nem szeretem a zöldet. Meg most pénzem sem lenne cserére, mert kell pótleadási különeljárási díjra..

Egyébként sem látnám értelmét a váltásra egy 4850-ről. Max majd egy 5850-re, ha 30 k körül tudok megint szerezni, ahogy ezzel is tettem.

-
_Toka_
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Már azt hittem, hogy elragadott a Green"peace" ... vagy csak én jártam itt rég
De látom, még piros a kártyád!
-
pempellini
senior tag
-
dangerzone
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
Túl alacsonyra húztad. Fokozatosan állítsd be.
Enyém is összeszarja magát ilyen alacsony értékeken. -
Májsztró
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
Hát ezek sztem baromi alacsonyak neki , éppen ezért kockázik be a kép. Olvastam már olyat akinek ment , de nem tolongtak annyira. Nekem nem ment , ezek szerint neked sem bírja , ez már nagyon alacsony fesz. Főleg ha a ramot nézed. 1Ghz-ről 250-re ... és ugyan azt a feszt kapja a ram. Az sem egészséges ha alul van járatva.
arnoldito: nagyon egyszerűen meg tudod keresni a kártya körülbelüli végét. CCC-be rámész az auto-tune gombra és megkeresi magától. Azok az órajelek amiket kiad , többnyire stabilak. Csak ha tesztelsz vele , figyelj arra ha nem állítod vissza , akkor annyin fog menni 3d-ben a kártya. Magától nem veszi vissza az emelt órajelet alap órajelre.
-
arnoldito
senior tag
Oké, köszi szépen nem sértődöm, meg éppen ezért kérdezem, mert nem értek hozzá azt látom, hogy a catalystben lehet húzni csak kíváncsi lettem, volna, hogy van e még olyan, mint régen az x1950xt-nél! Hát csak addig szerettem volna húzni, míg lemegy egy 3DMark teszt, azt én is látom, hogy nincs értelme, mert mindenhez elég ez a kari!
Esetleg egy link ilyen dolgokról! Köszike!
-
lsc
nagyúr
válasz
pempellini
üzenetére
Nekem a 4830 ugyanezt csinálta ha tuningoltam, ha visszaállt 2d-be /ott is 250 a gyári / akkor bekockásodott, 300-ra tettem a ramokat azóta jó .
-
Májsztró
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
Nekem túl alacsony órajelekkel fordult ilyen elő
-
pempellini
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
azt használtam én is de most néha megkergül vagy nem csinálok jól valamit.
valamit elnyomok és csupa pixel lesz a kép.
profil mentésnél van valami. -
fagy53
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Igen nem ajánlott az egyidejű használatuk, azonos feladatot látnak el és a két dudás... esete forog fenn.
Az ATT felülbírálja a CCC-t. Szerintem is vagy az egyik, vagy a másik. 
-
-
lsc
nagyúr
válasz
pempellini
üzenetére
Nem, vagy ez vagy az .
-
arnoldito
senior tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy mivel tudom tuningolni az ATI 4870-t? Milyen progit kell használni hozzá,(64bites Vistám van) és hogy működnek azok a feszültség állítások, és van e értelme! Annyira nem vágom ezeket már
! Köszönöm a segítségeteket előre is!Üdv
-
dangerzone
addikt
válasz
pempellini
üzenetére
Necces, mert néha szokott ütközés lenni a két progi között.
Én személy szerint az att-t favorizálom, abban mindent beállíthatsz, ami kell. -
pempellini
senior tag
srácok a ccc-t tudom együtt használni az ATT-vel?
csak venti vezérlésre akarom használni. -
PPSH
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
sztem inkabb innen
Megauploadrol nemigen jon.
-
Departed
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Egyesek vagy folyamatosan ezt nézegetik valahol, hogy mikor kerül föl bárhová (merthogy a hivatalos oldalon még nincs 9.5-ös link), vagy valami belsős osztja meg...no mindegy, remélem javították a CC aspect-beállításait Win7-en

-
Dark KillerX
addikt
Catalyst 9.5 [link]

-
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu
üzenetére
benchmark függő volta.
de már 4 hónapja tiszta vagyok. 
Jó duma!
Javaslom, járj el az Anonim Benchmarkolók Clubjába (ABC...
) valami távoleső városba, amíg nem késő, hogy ez így is maradjon!

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
butcher eu
üzenetére
Így van. Most nyomtam egy kis COJ-t. 1680x1050-ben minden high-on DX10-ben, 50fps alá nem megy. Atya ég, pedig ilyenkor már iszonyat milyen szép az egész játék.

Jah, és 62C-ig ment fel a gpu. 730/1050-es órajelek mellett.

-
butcher eu
senior tag
szo-szo. 3dmark őrültek sem játszanak a gépükön, viszont képesek sz@ros 15 pontért +"45000" ezret kifizetni
. én a saját káromon tanultam, addíg kerestem a konfigom végét, amíg majdnem elavult a gépem. benchmark függő volta.
de már 4 hónapja tiszta vagyok.
. de most komolyan
ahogy te mondtad, játszani kell nem tesztelni. 
-
salieri.
őstag
sziasztok4 a Vapor X 4850 dobozaban mi van a kartyan kivul?
-
lsc
nagyúr
válasz
butcher eu
üzenetére
Mondjuk pár embertől olvastam már aki használta a furmarkot, hogy abban stabil volt a tuning, egy-két játéknál meg vissza kellett venni, mert nem volt stabil . Tehát az sem mond meg mindent . Mondjuk hűtés tesztelésre jó lehet, de szerintem egyszerűbb játszani, ezeket a kártyákat arra találták ki .
-
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu
üzenetére
Nézd, én nem mondtam, hogy képtelenség magyarázatot találni a használatára... Vízmelegítés a vizes rendszer vizsgálatához már kiváló magyarázat lehet erre.
A kártya játékok alatti viselkedéséről viszont vajmi kevés információt nyújt.
Pl. én még nem bírtam magamnak okot gyártani, hogy letöltsem, elindítsam. Ha hibázna a kártyám, valószínűleg kb. második, esetleg harmadik dolgom ez lenne...szerk.: Oooops, legyen inkább ez is off...
-
butcher eu
senior tag
válasz
_Toka_
üzenetére
egy biztos. megizzaszja a vasakat, mert én pl. a vízhőfokot csak azzal tudom rendesem megemelni, amikor tesztelem a vizes rendszer valamelyik új jövevényét. másfél óra prime sem emeli meg annyira a hőfokot, mint 8 perc furmark. és az is biztos, ha szőrösfánk nem eszi meg a kártyát, akkor egy játék sem fogja.
-
Beri
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
Pár perc elég. Egy bizonyos fokon túl már nem melegszik tovább a GPU, ha meg hibázik a kari, azt azonnal látod.
Daffni2: Tönkre nem teszel vele kártyát, hacsak nem az elégtelen hűtés miatti túlmelegedésre gondolsz. Viszont túl magas hőmérséklettől le kéne hogy tiltson a kari elvileg. Tehát ez is kizárva.
Mindenesetre kárt okozni egy kártyában magában furmarkkal sztem lehetetlen.
-
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu
üzenetére
Egy biztos, extrém terhelésnek teszi ki a VGA-t. Olyat ad neki, amit eddig egyetlen játék sem. Ha azt vesszük, hogy a többség játékra veszi a VGA-t, akkor előfordulhat, hogy úgy akad itt ki a kártya, hogy még évekig semmi baja nem lenne játékokban.
Kb. nézőpont kérdése. Tulképp lehet és szabad F1-es autóval is tenni egy kört a mezőn, hisz semmi akadálya, de az ott szerzett tapasztalat/esetleges meghibásodás nagy valószínűséggel semmit nem mond a pályán nyújtott teljesítményről ... vagy vmi hasonpaci...
-
butcher eu
senior tag
-
Daffni2
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
3 perc elég.
Ha ok akkor 3DMark kétszer egymás után, de ha full verziód van abban be lehet állítani hányszor futtassa le.
Ha rendben végigmegy, nem látsz sziporkákat, csikozódást kockázódást akkor a játékokkal sem lesz gond.
A Furmark tönkre vágott már jó néhány VGA-t.Ráadásul teljesen életszerűtlen módon terheli a kártyát.
-
tzsolesz
nagyúr
Szőrösfánkot meddig szoktátok futtatni, és milyen felbontásban, amikor tuningoltok, és tesztelitek?
Eléggé kínozza a karit.

5-10perc elég?

-
tzsolesz
nagyúr
szerk.: ami esetleg gondot okozhat, hogy ennek a kártyának 640/960 az alap órajele.
Igen ez gondot okoz, 4670-nél is ez volt a gond egyszer. Aggregátor-t várom, hogy feltűnjön valahol, Ő biztosan tud nekem tanácsot adni ebben az ügyben.
Ha hazamegyek, készítek egy jó kis profilt ventivezérlésre is, mert kevesebbet is pöröghet az venti alapon, 37C-os most idle-ben, én megelégszek akár 40-42C-al is, csak legyen teljesen kussban. -
Tomate
veterán
Aki kíváncsi (egyrészt hamar megöregszik
) Másrészt 4770-es topicba megnézheti, hogy a 4870 512mb vs 4770CF, hogy viszonyul egymáshoz 
-
tzsolesz
nagyúr
Nagy kérésem lenne.
Létezik olyan 4850, amelyiknek az alap órajelei: 625/993, és a catalíyst-ban 800/1200, esetleg 750/1200 a CCC overlock limitje?
Mert ha valakinek ilyen a BIOS-a, az megoszthatná velem a VGA-ja BIOS-ának signature file-ját.
ez a file tartalmazza azt az infót, hogy mennyi legyen a overlock limit a CCC-ben.ha valakinek ez az érték eléri legalább a 750/1100 (nekem az 1100 memó is elég, mert nem bír többet a meóm sajnos) az jelezzen már nekem, és megmondom, hogy hogy kell kimenteni a bios-ból.
Előre is köszönöm.

-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Létezik HD4000-res sorozathoz valami olyan videó kódoló program ami munkára fogja a 800 sp-t?
-
_Toka_
senior tag
válasz
snail1981
üzenetére
Én decemberben vettem az enyémet és igen, kellett frissíteni a procimhoz.
Bizony innen az F3-ra kellene frissítened ezért: "Update CPU microcode(Support Intel Wolfdale/Yorkfield E0-stepping CPU)"
Persze, ha véletlenül az lenne a lapodon, akkor storno ... de ezt sokak tapasztalatai alapján kétlem!
-
válasz
snail1981
üzenetére
Érdekes amúgy, hogy CCC-ben én mindent alapra veszek és játékban állítom be a minőséget és amikor GRID-ben 8-szoros msaa-t használok, akkor (bár megvan az fps) beszaggat, de 4-szeres msaa-nál tökéletesen fut minden, ultra beállítással.
Persze 4-szeressel is gyönyörű! -
Daffni2
addikt
-
Hell!
A 4850-emet hogy kötöm a TV-re, amin S-video meg rca portok vannak? Merhogy' a kártyán nincs S-video port.
-
snail1981
tag
Biost nem frissítettem. Januárban vettem a gépet és gondoltam elég friss van rajta. Frissítenem kellene?
Amúgy nekem a legfontosabb játék a Grid ami belassul teljes részletesség mellett. Persze az említett másik kettő is... -
_Toka_
senior tag
válasz
snail1981
üzenetére
Hát, ha csak ezek a szempontok, akkor az elérhető legerősebbet... Egy 4890 ma oda biztos elég. Az alapból 1GB.
Hogy megváltoztál azalatt, míg olvastam a soraidat... Most mire írom, már kipofásodtál... Vajon mi lesz, mire elküldöm
(#47810) johnny82: Természetesen van azért kivétel, de tényleg csak 1-2...
És hogy szól az a szabály?
-
válasz
_Toka_
üzenetére
Nálam Crysisnál elég sokat számított a tuning 1680*1050-ben, több volt a min fps és érzésre is stabilabban ment. Mondjuk ott, ahol alapon is 80 fps van, ott tényleg nem számít.
(#47809) vergilx: csak pont a felbontást felejtetted el leírni.

(#47811) _Toka_: a kivétel pedig erősíti a szabályt!

-
snail1981
tag
Sziasztok. Videokártyát szeretnék cserélni mert a meglévő 4850-el nem vagyok megelégedve teljes mértékben. Nem megy minden maxon és nem nagyon szeretem a kompromisszumokat. Igazából ez akkor jött elő amikor 1680*1050-es felbontásra, valamint Vistára váltottam. Érdemes lenne 4870-re cserélnem? Esetleg 4890? Melyik lehet pont ideális számomra? Hűtés és zsj szempontjából melyiket ajánljátok? Előre is köszi...
-
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Az az igazság, hogy akkor esett le az állam, mikor monitort cseréltem és a korábbi 1280x1024-es felbontás után félve raktam az első játékokat 2048x1152-re, mert arra gondoltam, hogy "ugyan már, kérem ... ezt azért már mégse". És azt látom, de bizony!
1-2 kivételtől eltekintve, szinte minden megy gyönyörűen, nem ritkán kompromisszum mentesen!
És azért javasoltam az 1GB-ot, mert pl. a Fallout3 is menne tökéletesen, ha nem akadna be kb. 20-30 mp.-enként közel 1 mp.-re... Ugyanis akadások között lefolyik a pékernyőről! -
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Csak halkan mondom, de szerintem most ennyi tuning-próba után nézz körül, mit tud alapon a kártya játékok terén, ill. mit tud az esetleges tuninggal! Itt többeknek is az a tapasztalata, hogy tulképp nem jelent semmit ezeknek a kártyáknak a tuning. Ahol mennek tuningolva szépen, ott szinte ugyanolyan szépen mennek anélkül is. Ahol pedig kevésnek bizonyulnak alapon, ott az általuk bírt tuning is kevés...
Grat a kártyához!(#47803) Beri: Ha nem hibázik a kártya, szerintem adj neki esélyt így, ahogy van! Az enyém azzal a legfrissebb PH!-s cikkben tojássütősként említett gyári hűtéssel ment már júliusban is, és megy azóta is tökéletesen mittomén hány fokon.
Persze, első napokban néztem, mennyi, de már nem emlékszem... 
-
Beri
addikt
Időközben sikerült beszereznem egy gigabyte 4850-et, de eléggé aggasztanak a hőfokok, amiket mérek. 90-95 fok köré is felcsúszik a kártya terhelés alatt, persze szőrösfánkkal 98 fokot is el lehet érni gond nélkül. A házam szellőzésével nem lehet gond, egy aerocool v-touch pro-ról van szó ugyanis.
Milyen hűtőt érdemes használni a gyári helyett? Az AC accelero S2 felmegy rá? -
tzsolesz
nagyúr
Rivatuner működik. Vistán a RAM-ok +30Mhz OC-t bírnak csak, legalább is FC2 benchmark alatt. A RAM-ot valószínű nem lehet húzni, csoda hogy alapórajelen nem hányja össze magát.
Na mindegy hasonlóra számítottam, de azért reméltem, hogy 1100Mhz-et bírni fog.
A GPU 720Mhz-en stabil az már tuti. Legalább abban van még egy kis tartalék.Az 1Gb RAM megteszi a hatását FC2, és GTA4 alatt, mindkettő süvít 1680x1050 high-on (GTA4-ben csúszkák középen) 30fps alá GTA4 nem nagyon esik be, az FC2 pedig 37fps alá nem esik be DX10.1-ben 2XAA- mellett, AVG 48fps, max 71fps. Szóval hasít.

Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Házimozi belépő szinten
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fujifilm X
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- NBA és kosárlabda topic
- 3D nyomtatás
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK OC 8GB (Beszámítás)
- GIGABYTE GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 GAMING OC Eladó!
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- ZOTAC RTX 4080 16GB AMP Extreme AIRO
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 11400 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 TI 8GB ZALMAN Z1 PLUS Adata 600W
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- Apple iPhone 8 64GB Space Gray Használt, jó állapotban 94% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Évekkel ezelőtt a DDR memóriák hasonlóan kis órajelen működtek és azok a kártyák 3D-ben is használatosak voltak, a sávszél elég volt hozzá, akkor most a sima 2D-hez miért ne lenne elég 2-300MHz?