- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
válasz
snail1981 #47817 üzenetére
Én decemberben vettem az enyémet és igen, kellett frissíteni a procimhoz.
Bizony innen az F3-ra kellene frissítened ezért: "Update CPU microcode(Support Intel Wolfdale/Yorkfield E0-stepping CPU)"
Persze, ha véletlenül az lenne a lapodon, akkor storno ... de ezt sokak tapasztalatai alapján kétlem! -
válasz
snail1981 #47817 üzenetére
Érdekes amúgy, hogy CCC-ben én mindent alapra veszek és játékban állítom be a minőséget és amikor GRID-ben 8-szoros msaa-t használok, akkor (bár megvan az fps) beszaggat, de 4-szeres msaa-nál tökéletesen fut minden, ultra beállítással.
Persze 4-szeressel is gyönyörű!
-
Daffni2
addikt
-
_Toka_
senior tag
válasz
snail1981 #47808 üzenetére
Hát, ha csak ezek a szempontok, akkor az elérhető legerősebbet... Egy 4890 ma oda biztos elég. Az alapból 1GB.
Hogy megváltoztál azalatt, míg olvastam a soraidat... Most mire írom, már kipofásodtál... Vajon mi lesz, mire elküldöm(#47810) johnny82: Természetesen van azért kivétel, de tényleg csak 1-2...
És hogy szól az a szabály? -
vitezlejszlo
őstag
válasz
snail1981 #41196 üzenetére
Ha jol latom a ventinek csak 2 eres a kabele, tehat 99%, hogy nem fogod tudni allitani a ventijet. Ha picit is hangosabb, mint barmi a gepedbe, es erre erzekeny vagy, akkro mar megy is ra egy Accelero S1 pl
akinek esetleg van ilyenje meselhetne rola, de igy ranezesre tiszta ToxicBar a VRM resz mintha kicsit at lenne tervezve...
-
-
Cholard
tag
válasz
snail1981 #39650 üzenetére
Gondoltam jelzem, hogy a tápod lehet kevés lesz... Nekem épp hasonló a konfigom és pont ugyanilyen tápom - volt. Mikor megvettem a cuccost, minden szépen idult, de a win telepítése után mindenféle rendszertelen pillanatokban újraindult a gép, azt sme tudtam mi nem szeret mit a konfigban, míg ki nem cseréltem (előszörcsak tesztből) a tápot. Most 550W-os Chieftec-em van. Csak tartsd szem előtt...
-
CimbiX
aktív tag
válasz
snail1981 #39676 üzenetére
Tessék, itt egy szép teszt is: Techpowerup PC PCS teszt
-
katt777
félisten
válasz
Abba a felbontásba a procid mellé jó a 4850, kihajtja az E8400 (esetleg tuningolsz rajta egy kicsit, ha szükséges). Tuninggal 4870 alá is jó a cucc, csak ott már a táp lenne kevés. HIS 4850 IceQ4 (turbo) ideális választás lenne.
Attix82: Video kódolásra AVIVO-t (ATT XCoder) kell használni. Ha nem tetszik a powerplay, használj nV-t (ja, hogy már abban is van...
). De egyszerűbb lett volna méltatlankodás helyett megnézni alap órajelen, hogy fellép-e a hibajelenség, az meg általánosan ismert tény, hogy VGA-csere után újra kell kalibrálni a tuningot (arról nem is beszélve, hogy esetleg nem tetted újra a rendszert, és vmi nV maradvány tesz be neked). Egyébként a tuning újra beállítása és a reinstall másnak is segített már. Mellesleg akárhány CPU meg memtesztet lefuttatsz a gépen, azok nem fogják a VGA-t terhelni, ergo ha a tuningnak ilyen jellegű az érzékenysége, egy hét alatt sem fog kijönni (és VGA stress-teszt alatt sem). Más: ha több tesztet is futtattál, akkor egyik sem ment maximum terhelésen. Tuningteszt végett inkább tolj egy IBT-et legalább 10X-es futást beállítva maximum terheléssel.
-
-
Eagl3
veterán
válasz
Ha megteheted, akkor mindenképpen a 4850-et válaszd, még most is verhetetlen az ár érték aránya, még ehhez a 4830as hoz képest is.
Igen, épp hogy a mai legéhesebb játékoknál jelent jelentős gyorsulást a kártya.
1280x1024 -ben is bőven van sebességkülönbség, nem is olyan kevés, megéri azt a +5000Ft-ot. Arról nem is beszélve, hogy a későbbiekben ez a tendencia csak nőni fog.Hogy egy későbbi hsz-od ra is reagáljak, jó lesz a többi alkatrész hozzá igen, a 2giga ram is megteszi, de a későbbiekben mehet mellé még 2.
-
_Toka_
senior tag
válasz
snail1981 #39663 üzenetére
Vedd figyelembe, hogy nemrég volt neki egy ilyen postja is... Ma meg van neki egy 3870X2-je, én nemtom miért... Jelzem, mivel nem mondta, nem is érdekel...
De, bevallom, nem tudom miért azt ajánlgatja, ha neki az nem vált be...Még egyszer, így nem is érdekel!
Mindemellett mondhatom, hogy nekem bevált a 4850 1280x1024-ben. És úgy gondolom, VGA fronton nem kell cserében gondolkodnom egy jó fél évig. Meggyőződésem viszont, hogy egy 4830 társaságában 3-4 hónapon belül törnöm kellene a fejem egy VGA-cserén...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
snail1981 #39663 üzenetére
Szívesen,de mondom neked a 4850 teljesen felesleges 1280x1024-ben az 1600x1200 vagy 1680x1050-hez kell igazán.
Persze hogy lehet húzni,csak abban a felbontásban nincs értelme.
De ezt a 4830 topickban teljesen pontosan meg tudják neked mondani mire elég a 4830,nekem is volt Shappire tökéletese volt. -
Gaboman
nagyúr
válasz
snail1981 #39655 üzenetére
Alapon van 15% különbség köztük,húzva minimális.
Sőt van ahol a húzott 4830 jobb mint a 4850,ilyen tesztet is láttam már.
Ezt olvasd át,és csak 700-ra van húzva a mag,több MSI OC kari is viszi a 750-et,a mem pedig a 1100-at.
Azon az órajeleken már szinte dettó 4850-eredményeket kapnál. -
_Toka_
senior tag
válasz
Ha olyan február-március magasságában cserélnél újra kártyát, érdemes lehetne ma 4830-at venni. Ha nem, valszeg időben egyre inkább jobban járnál egy ma vásárolt 4850-el. A tendencia az, hogy az újonnan megjelenő játékok egyre VGA-igényesebbek /jó-jó, értem én, hogy pl. GTA4, de azért általában az a jellemző, amit írtam.../. Ergo ha most 4850 mellett döntesz, később fogod kevésnek érezni a VGA-dat. A 6-7 eFT nem nagy különbség. Mások ezt simán belenyomják egy csere-hűtőbe...
Viszont, ha a 2GB memód mellé beruháznál másik 2-be is, az is egyre többet hozna a konyhára.(#39653) Attix82: Tuning...
Legyen elég annyi, hogy anno úgy jártam, hogy amely gép adott tuninggal képes volt mindent tökéletesen vinni folyamatosan hetekig járatva egyhuzamban 9600GT-vel, az a gép 4850-re csere után XP alatt nem volt képes driver-betöltés után felállni úgy, hogy Vista alatt még ez is ment neki.
Megoldás az volt, hogy a vas végét újra meg kellett keresnem... /Végül kiderült, hogy pár MHz "FSB"-csökkentés elég lett volna.../ -
lsc
nagyúr
válasz
Ha normális hűtéssel akarsz venni 50-est akkor a his, viszont az árkülönbség is nőni fog szerintem . 12xx-re a 4670 is elég lenne, tény a két előbbi gyorsabb, viszont nagy előny ott jön ki ahol eleve nagy az fps szám . Egy aránylag friss teszt .
-
nixx-21
őstag
válasz
snail1981 #39464 üzenetére
hát én azt tudom ajánlani h mindenképpen extra hűtőset vegyél bár semmi baja sem lesz a normál karinak se de ki szereti ha valamelyik hárdvere nagyon meleg(netán hangos)
én ezeket tudom ajánlani:
-Gigabyte 4850 1gb-os Multi-Core-os hűtővel erre rácsapsz egy ventit és halk,hűvös karit kapsz...
-HIS 4850 1gb-os IceQ4 hagy ne keljen ecsetelnem a HIS és az IceQ sorozat előnyeit...(tessék ránézni a képre)
-Sapphire 4850 Toxic erre azt mondják h picit hangos de kártya hűvös és halkabb mint a gyári hűtő...
-Sapphire 4850 Dual Slot erről csak jót hallotam idáig
-Gainward 4850 Golden Sample erről szintén csak jókat hallotam és ha netalántán hangosnak találnád ezt is akkor leveszed a kis ventit és a műanyagot és ráteszel egy ventit nem lesz vele gondés azok a kártyák amik egyedi hűtésüek de nem tudok róluk információval szolgálni:
-Palit 4850 1gb-os Soinc
-Powercolor 4850 PCS+viszont az összes egyedi hűtésű karinak van egy problémája h nem viszi ki a házból a levegőt(nem mintha a gyári nagyon kifujná a levegőt a 4870-el ellentétben) ez problémát okozhat ha lezárt a házad is nincs rajta venti....
utóbb említett probléma alól egyedül a HIS 4850 IceQ4-es változata a kivétel...(kifújja a házból a hőt, jóminőségű válogatott chipeket használ a gyártó, csak jo vétel lehet igaz ennek az ára is megvan)
remélem segítettem a választásban
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Videó stream letöltése
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen autót vegyek?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest