Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
Aktív témák
-
Tomate
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Elég az.
Sztem elég oda egy jobbfajta venti is. -
fagy53
nagyúr
Előfordulhat, hogy kevés az 1GB RAM mivel a VGA is használja lehet hogy ezért akad ki egy időre, mert a textúrázás egy részét is a vinyóra kell tenni. Ha visszaveszel a graf beállításokból pl AA 2x vagy 4X-es, nincs ultra, akkor lehet, hogy ez megszűnik. Beletehetsz egy kölcsön 1GB-ot is és akkor hagyhatsz minden beállítást úgy ahogy van.
A GRiD-nek kevés az 1GB RAM!
-
Tomate
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
S1 téren tapasztalatból. A twinturbo meg igazából egy S1 ventikkel.

-
Tomate
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Accelero S1? Vagy Twinturbo?
-
- = Zk = -
félisten
háló
filóztam, h lecserélem a hűtést a 4870-emen[link] ,de egyelőre tanácstalan vagyok.zalman párti vagyok, de válságvan, és picit sokallom az árát, a teljesítményéhez képest...
PH!- nem csinált még teszteket ez ügyben?
-
Djuree
félisten
még nem néztem tunyingot. nem is tudom mennyit megy amúgy. de nem is a tuning miatt vettem a hűtőt igazából, hanem mert az a 84 fok az azért sok, főleg hosszabb távon.
persze természetesen így már meg merem próbálni a tuningot is.
de most nincs nagyon időm rá, majd hét vége felé lökök ide eredményeket. -
Djuree
félisten
hoppá

gyári ref hűtő: furmark 10 perc után 84 fok a gpu
twin turbo: furmark 10 perc után 54 fok a gpunem mind1

-
strar
tag
-
Djuree
félisten
válasz
Májsztró
üzenetére
azokra raktam fel
elég rájuk, mert 1 darab 2-őt átér hálistennek 
alig tudtam rárakni a twin turbo-t, mert dual slotos a karim és nem ment fel rá a dual slotos kialakítás miatti kis fém szartól
le kellett fűrészelnem fél centit a hűtőből, pont a venti lefogatója is benne volt, de felfogattam 2 kábelkötegelővel
de így klappol tökéletesen, halk és hűűűűűűs
-
Májsztró
addikt
Ilyen akkor szokott előfordulni ha túl van húzva a kártya. Olyankor a 4850-s kártyák nem hibáznak a képernyőn mint azt a többi kártya tenné , hanem a VPU Recovery szépen megállítja őket. Szal valszeg nem driveres hiba lesz. Főleg ha már mindent újratelepítettél. A tápnak is bírni kell menet közben. Hőmérsékleteket írhatnál játék közben.
-
strar
tag
Az a pojjén hogy ezek mind meg is voltak. Előző ATI driver is volt fenn - a hiba ugyan az volt. A windows már 2-3x volt újratelepítve (winyó csere miatt is) Maga a gép szinte új, nemrég raktam össze. A videókártya használt, de még van rá garancia. A gáz az, hogy más játék alatt még nem akadt ki a gép, csak a GRID csinálja ezt.
Amúgy maga a játék teljesen maxon megy 1024 x 768-on, 8xAA és teljesen folyékony a játékmenet. -
gfefe
őstag
-
strar
tag
Sziasztok,
Lenne egy nagy problémám! Van egy Club3d 4850-es kártyám, és egy idő után (Race Driver GRID alatt) a kép hirtelen kifagy, a hang nagyjából megy tovább (vagy loopol egy picit), egy másodpercre fekete lesz a képernyő, majd az egész játék folytatódik. A fagyás kb 6 másodpercig tarthat, utána jön a VPU Recovery ablak. A gép amúgy nem akad ki, a num-lock ilyenkor is normálisan reagál.
A konfig maga:
Gigabyte Superb 460
Gigabyte GA-P35-S3
Core 2 Duo E7300
Club3D ATi 4850 512Mb
Western Digital 320Gb Sata-II
1 Gb 1066 Kingmax DDR2Maga a játék a legutolsó patch-el fut Windows XP SP3-mal és az összes frissítésével együtt. Amiket eddig próbáltam:
- Hangkártya driver frissítés,
- Catalyst Control Centerben hűtés 75%-ra vétele,
- 10Mhz visszavétele a Core Clok-ból,
- CCC uninstalása (a fagyás akkor is ugyan az, csak nincs utána VPU Recovery),
- Windows újratelepítése,
- Alaplap bios frissítése,
- Memtest86 lefuttatása (1 órán át ment, nem volt hiba.),
- DirectX, Net keretrendszer frissítése....de a fagyás akkor is fennáll, néha 1 óra után, néha meg 15 perc is elég neki.
A bios mindenhol alapon van, sehol semmi tuning vagy "turbó mód". Mi lehet a gond?
Légyszi segítsetek!
-
qfm
őstag
Most olvastam a hírt hogy mennyivel csökkenti az árait az amd, és igen kedvezőnek tűnik. Az árváltozás a következő hónapban lesz, de az áfa emelés is. Vajon fog idehaza érződni annyira a csökkentés hogy érdemes legyen várni következő hónapra, vagy inkább érdemes megvenni az emelés előtt?
-
Djuree
félisten
még egy kép:
4850 -
Djuree
félisten
kéne egy gyors segítség!
ezen a gainward 4850 karin melyek a vrm-ek?:
4850vettem egy twin turbo hűtöt és van hozzá 4 vrm hűtőborda, csak nem tudom hova tegyem

-
old gray
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Várjál 2 napot, és tudok neked érdemben nyilatkozni. Sapphire 4870 1GB Toxic-ot rendeltem. Még annyit, hogy nagyon tud idegesíteni egy hangos konfig, így ha én elégedett leszek a hangjával akkor nyugodtan megveheted.

D®. GeNy@ : én úgy tudom 600RPM a venti sebessége 2D-ben..vagy ez a Vapor X változat lenne?

-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Sapphire HD4870 FULL TOXIC van 512DDR5-el, egy 22"-os moncsival...
1680*1050-ben használom...2D-ben a CCC 500/1000 -re veszi vissza az amúgy gyári 780/1000-et...én 820/1100-on használom játék esetében.
A venti 2D-ben 2400-at pörög (8cm-es középen a vga-n) lehet hallani, ha ráfigyelsz, de nagyon nagyon minimálisan, így a hőfokok rendre Disp IO-Mem IO-Árnyaló-GPU VRM :
53-60-55-60, ez játékok esetében max 65-70FOK!!! (Nálam) Bár a VRM felugrál olykor-olykor 85-90-re is.
Remélem tudtam segíteni!
Szerk.: Játékoknál azért tud fújni rendesen, eddig olyan 3600RPM-et sikerült leolvasni, de elvileg tud többet is...pontosan 100%-on 4400RPM CCC szerint
-
Májsztró
addikt
válasz
C.Brigante
üzenetére
Állítólag nem a leghangosabb fajta kártya. A passzív Giga
és a Chilla-val szerelt változat halkabb ahogy nézem. -
vzsryl
nagyúr
válasz
C.Brigante
üzenetére
Ez is jól hűt, és tudtommal a ventije szabályozható.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
C.Brigante
üzenetére
Most akkor már csak egy konkrét keretet kéne írj, hogy tudjuk mi fér még bele. De pl most a legolcsóbb 4850-es is remek hűtéssel van szerelve:
GIGABYTE GV-R485ZL-512H HD4850 512MB PCIE 29.136 Ft
Nekem ilyen van. Idle 35fokos, tehelve Furmarkkal max. 59fok, és ráadásul nem is hangos. -
qfm: Nekem a 4850 1GB van és 1680*1050-be minden megy maxon.
Ace Ventura: Eddig passzív VGA-m volt, és nem nagyon veszek észre különbséget...
-
C.Brigante
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
hát én annyit nem fogok fizetni érte a ziher, nekem elvileg jó lenne az asusos nem refi hűtős...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Tudtommal 2D-ben 20dB-es, tehát nem fogod hallani.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
C.Brigante
üzenetére
Én is azt készülök venni, a Sapphire Vapor-X-et ajánlják, de nem tudom mennyire halk a hütése.
Én csak akkor veszem meg ha 2D-ben is néma
-
qfm
őstag
válasz
8nemesis8
üzenetére
1280*960 azért mondtam hogy nem óriás felbontást akarok, csak azt hogy késöbb is elvigyen újabb játékokat ha nem is maxon

Eközött a kettő között filózok:
SAPPHIRE HD4850 1GB DDR3 VAPOR-X PCIE
SAPPHIRE HD4870 512MB DDR5 Sapphire Edition PCIECsak azt lenne jó tudni hogy a játékok amik jönnek az elkövetkező időkben, inkább memória igényesek lesznek, vagy inkább meghálálják a sávszélt meg a gyorsabb gput

-
C.Brigante
veterán
csáó, most akarok venni egy 4850-est, kell valamire figyelni, márka stb.? a nem ref hűtősök közül melyiket érdemesebb venni? thx
-
CsíkosMókus
aktív tag
válasz
pengegyerek
üzenetére
Valamennyit számít a ram AA mellett, a felbontás növelésével egyre nagyobb mértékben, de azért akkora különbség nincs, hogy feltűnő legyen. Inkább csak kimérhető.
-
-
válasz
pengegyerek
üzenetére
Már leírtam egyszer
Igen halk, terheletlenül 34°, nem tudom, hogy számít-e nekem 1GB-s van.És ha megmondod CCC-ben hol találom meg azt a 2D-s powerplay-t akkor megnézem.
-
Lacika001
aktív tag
Szépen sorbaálltunk Vapor-X ügyben
Remélem válasz is lesz valamikor.. -
pengegyerek
aktív tag
Heló én is Vapor-X tulajt keresek és az lenne a kérdésem, hogy 1680×1050- es felbontásig számít e, hogy a VGA 512 v. 1024 megás élsimítás használatával?
És tényleg halk e a hűtője mind terhelt és terheletlen állapotban is? -
Ace Ventura
addikt
Vapor-X tulajt keresek!!!

Mondja meg nekem valaki, hogy mennyire hangos a gyári hütő 2D-ben?? -
Lacika001
aktív tag
Továbbra is kérdezném hogy a sapphire 4850 vapor-x 1gb-os változatával működik e a powerplay, vagyis 2d ben 160/250 e az órajele.
-
-
Departed
őstag
válasz
Bali27
üzenetére
Ha jól tudom, a GDDR4-es Ram-ok alig számítanak valamit sebességben a GDDR3-asokhoz képest, mert nagyok a késleltetéseik. A GDDR5-ösök pedig többet számítanak, de mivel a 4770-esen 128bites memóriabuszon csatlakoznak a GPU-hoz, ezért az kábé olyan mint a GDDR3-asok 256bites csatlakozással.

-
Bali27
addikt
Sziasztok!
Tegnap végleg megadta magát a HIS 3870em..
Sajna 4770et sehol se lehet kapni, ezért egy 4850 Sapphire Editiont rendeltem.. Aránylag jó árban van.. De a 3870en DDR4 es memek vannak, a 4770en DDR5 ösök, a 4850en meg DDR3 asok..
Az lenne a kérdésem hogy miben más, jobb vagy gyengébb a DDR4-5mint a DDR3???? -
_Toka_
senior tag
Én egyszerűen arra utaltam, hogy attól, hogy ma egy magas szintű nyelven kell/érdemes programozni, egy komoly függvénykönyvtár áll a programozók rendelkezésére - nem mellékesen anno, mikor látszólag a hardvert szolgálták ki közvetlenül, megírta mindenki magának az általa használni kívánt függvénykönyvtárat, már csak azért is, hogy a lehetőségekhez képest hatékony lehessen -, pont olyan fontos annak hatékony kihasználása, mint volt anno, mikor elvileg(!) a hw-t programozták. Ma egyébként nyilván a régi módszer azért nehezebben járható, mert olyan szinten bonyolódtak a hw-ek, akkora mennyiségű effektet használhatnak a megvalósításban, hogy hosszú évekbe telne, míg mindenki írna egy-egy motort az éppen kiadandó játékához, ami éppen ahhoz a legoptimálisabb. Ma már ez a hatékonyabb.
Lehet ez ellen lázadozni, de néha érdemes belegondolni, mit tenne a lázadozó akkor, ha lenne egy ötlete, a hozzá illő pénzmennyiséggel. Keresne egy csapatot, akik 5-8 év alatt írnának egy piszok nagy játékot az ötlet alapján PC-re agyonoptimalizálva, vagy keresne inkább egy másik csapatot, akik 5-8 hónap alatt megírnák a játékot egy konzolra, majd újabb 5-8 hónap alatt a többi nextgen konzolra és PC-re. Ergo hamar megforgatnák a pénzed, ill. szívesen várnák a következő ötleted. 12-14 éves gyerekek zömmel az előbbit választanák. Afelett pedig zömmel az utóbbit... Mindegyikük érthető okokból.
Skálázódás alatt pedig csak annyit értettem, hogy egy-egy adott időpontban is PC-n egy széles spektrumon kell élvezhetőnek lennie az adott játéknak, míg konzolon vagy megy jól a játék, vagy nem. -
kriszbon
őstag
Megmondaná valaki, hogy a Sapphire 4850 512MB GDDR3 HDMI kártya mekkora feszültségen üzemel?

-
brd
nagyúr
válasz
_Toka_
üzenetére
Miért, szerinted ma a játékok hány %-a hatékony? Nézz meg pár, mondjuk 8-10 éves játékot, ami a CPU-t használta a 3D-re is, és nézd meg, hogy egy most készült programban ugyanolyan látványhoz milyen HW kell. Nyilván figyelembe kell venni, hogy hány db. pontocskát tud kihányni magából egy kb. átlagos, vagy a feletti gép a fejlesztett program motorját használva, vagy hogy képes-e a víz alól jövő fény, levegőben lebegő porszemekről 60°-os szögben visszaverődő sugarait kiszámolni, de attól még nem az adott HW-re fejlesztenek továbbra sem, hanem az adott függvénykönyvtárra (vagyis nem az adott HW-t szólítják meg, hanem a függvénykönyvtárat). Gyanítom egyébként, ez ma már konzolon is így van, ezért is viszonylag egyszerű onnan portolni PC-re.
Skálázódás? Hány mai játék fut el mondjuk egy 2 éves konfigon teljes pompájában? Akkor milyen skálázódásról beszélünk? Vagy arra gondolsz, hogy ki lehet kapcsolni pl. az árnyékokat, vagy a megvilágítás bonyolultságát lehet csökkenteni? Marha nehéz ilyet leprogramozni... -
-
brd
nagyúr
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Én ezt nem állítottam, ez nyilván igaz, de ha ezt olvastad ki a mondandómból, akkor tényleg zárjuk le, amúgy sem ide való a téma.
-
19870820
senior tag
Szerintetek az RBE-ba ha a fan fülnél "recommened"re állitok mindent az jó lehet ugy?
-
-
leftyke
aktív tag
Valaki adna egy tippet milyen drivert használljak windows 7 alatt? Meg van a gpen xp is és nem tudom hogy ha ott van telepítve 9.5 driver azt a 7es tudja-e,vagy szabad a 7esnek külön telepíteni?
-
8nemesis8
veterán
válasz
Májsztró
üzenetére
Én eddig csak notiról tudjam meghajtani.Tehát játékban még nem próbáltam.
De TVnek jó ,filmezni jó a 24", meg szerkeszteni ,tanulni ágyból
Nem csak játékra kellhet egy ekkora monitor.
De igazad van ,aki ekkora felbontáson akar játszani az vegyen mellé istenes VGA-t vagy ne panaszkodjon. -
Májsztró
addikt
válasz
_Toka_
üzenetére
48000 ezer forintom most nem lenne egy kijelzőre. Teljes gépcsere volt most fejeztem be egy táppal. Valszeg egy év múlva lesz megint valami hasonló , addig ki fogom valahogy bírni 1280*1024-be
Nem is titkos vágyam. Teljesen jó ez nekem. Most csak azért nem dobnék ki közel 50E-t az ablakon ,hogy HD-be toljam a játékokat. -
_Toka_
senior tag
válasz
Májsztró
üzenetére
Van igazságod bőven!
De ... ha egyszer csak arra eszmélsz 1280x1024-es ésszerű CRT mellett - miközben érzed, hogy nem lenne hátrány, ha haladhatnál a korral -, hogy hozzájutsz ehhez a monitorhoz 48000-ért... (DVI + Pivot funkció, nem zongoralakk, stb.) Nos, ilyenkor esik gondolkodóba az emberfia, hogy vajon most ésszerű legyen, vagy meglépje azt, amit azért titkon rég szeretne...
Én megléptem, és a várakozásaimon jócskán felül teljesít a HD4850 512MB-os. Mondhatnám, hogy a játékokat sorra csak kíváncsiságból néztem meg a natív felbontáson, és meglepetésemre csak ritkán kellett visszább vennem a felbontást...
Pl. a Dead Space-t biztos nem toltam volna végig a srác válla fölül, ha nem tehetem natívban, ezáltal fantasztikus látvány mellett.
-
8nemesis8
veterán
-
qfm
őstag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Köszönöm a véleményed.

Igen, e miatt nem tudtam még dönteni, mert jelenleg főleg csak nagyobb felbontáshoz kell az 1gb, amit nem használnék ki, de az új játékok meg már lehet meg fogják zabálni, így nem tudom melyik lenne időtálóbb. A másik szempont még a hűtés volt, legalábbis eddig a vapor-x -ről jót hallottam, és úgy gondolom azzal talán tuningolni is lehetne kicsit, és jobban bírná picit mint egy ref hűtős 4870. De igazából ennek nem jártam annyira utána. Van még két hetem eldönteni.
Addig ha bárkinek van még valami elképzelése, várom

(#49317) köszönöm neked is, megnézem azt a kártyát is

-
_Toka_
senior tag
... de PC-n sem a HW-re fejlesztenek ma már, hanem a magasabb szintű nyelvekben, ill. grafikus függvénykönyvtárakra (DirectX, OpenGL), azoknál meg majdnem teljesen mindegy, hogy milyen HW-en fut (ha az támogatja az adott játék által használt hívásokat).
Ezt nem gondolod komolyan ... Bármilyen eszközzel, amit nem ismerünk, nem használunk megfelelően simán lehet olyan kódot írni, ami mindennek nevezhető, csak hatékonynak nem...
Remélhetőleg a vashoz képest hatékonyan van megírva a motor, amit szintén a vashoz képest lehet hatékonyan használni ... ill. ennek bármely ponton ellenkezője is simán elképzelhető.
A PC annyiban jelent kihívást egy konzolhoz képest(!), hogy a vas is durván skálázódhat.szerk.: OFF
-
Májsztró
addikt
A gigás 4850-es nagyon jó vétel. A lényeg ,hogy mindenképpen próbálj meg 1 Gb-os kártyát venni. Vannak/lesznek olyan játékok amiknek elkél a sok memória. Az meg ,hogy ddr3-mas nem igazándiból számít. De ha zavar, akkor asszem PowerColor gyárt GDDR4-es rammal kártyát. De ezt tényleg nem vágom ,hogy milyen kiszerelésben , mennyi rammal és ,hogy mennyiért

Szó mi szó, az 1 Gb-os 4850-es jó kártya. De ha zavar a ram és találsz olcsón 1Gb-os 4870-et akkor az is jó vétel.
-
8nemesis8
veterán
válasz
_Toka_
üzenetére
Látom nem aprózod el.
Igazából nem vagyok nagy gémer sok tanulás mellett nincs időm játszani ,ami nem is baj.Viszont mostmár sulihoz is veszem gépet mert kell matlabhoz,programozáshoz meg egyébhez 1,7Core 2 duo laptopomba majdnem gyenge és körbeérdeklődök, akkor már néhai játékra is venném.Olyanok érdekelnének, hogy Cod 4? Gta 4 (esetleg),World in Conflict.Ilyenek menne e azért mondjuk full közeli grafon?GTA4 gondolom nem, mert az enyém optimizálatlan, ahogyan olvasgattam róla.
-
qfm
őstag
Sziasztok. Most rakok összefele egy komplett gépet, és jelenleg úgy terveztem hogy SAPPHIRE HD4850 1GB DDR3 VAPOR-X -es kártyát rakok bele. Ez 34000 körül van újonnan. A legolcsóbb 4870 ahogy néztem 40körül kezdődik, de az csak 512mb-os, viszont ddr5ös. Tanácstalan vagyok, ti mit vennétek 40ezerből? Többet nem akarok vga-ra szánni, mert utána már 5000-renként vannak a jobb kártyák, és nem tudnék megállni
Nem fogok nagyon magas felbontásban játszani, de szeretném ha minnél időtálóbb lenne. Ezért hajlok inkább az 1gb felé, még ha csak ddr3 is.A config alá ha számit bármit is:
i7 920 (valószinüleg @3800-4000)
2* WD raptor 74gb Raid0
6gb ddr3 1866mhz cl8 (valószinüleg @2000 cl9-cl8)Köszönöm a javaslatokat.
-
Djuree
félisten
nyomtam furmark-ban egy stability tesztet és 83 fokra ment fel a hőmérséklet.
ez mennyire szar? -
_Toka_
senior tag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Picit felette használom, de meg vagyok vele elégedve.
Nem vagyok 12, tehát nem csak a holnapután megjelenő játékokkal játszom. Meló mellett van még régről is elmaradásom bőven. Nem mellesleg több mai játék is röccenés nélkül megy a vasamon max.-on. Igen, max.-on!(#49304) Tomi 16: Úgy érted, amikor még működik rendben?
-
brd
nagyúr
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Attól még igaz (részben persze), vajon miért adják (adhatják) ~2x-es áron (a PC-s verzióhoz viszonyítva) ugyanazokat a játékokat?

Egyszerűbb fejleszteni rá? Ne viccelj már. Igaz, hogy ott legalább egységes a felület, de PC-n sem a HW-re fejlesztenek ma már, hanem a magasabb szintű nyelvekben, ill. grafikus függvénykönyvtárakra (DirectX, OpenGL), azoknál meg majdnem teljesen mindegy, hogy milyen HW-en fut (ha az támogatja az adott játék által használt hívásokat). Azt meg ugye teljesen véletlen, hogy jónéhány, eredetileg konzolra elkészített játék csak viszonylag egyszerű portolással készülhet el PC-re is (lásd pl. GTA sorozat, még a bugok is ugyanazok benne)?
Az üzlet azért abban van, mert azzá tették. Az átlaguser inkább megvesz egy konzolt, mint egy M$ OS-t használó PC-t (és szop a hülyeségeivel), ha csak játékra kell. Mert átlaguser, és csak arra képes, hogy betolja a lemezt és jáccon'. Ha már ikonra kell kattintani, az már nehezére esne. -
lsc
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
[link], mindenütt csendesnek írják a hűtést .
-
vzsryl
nagyúr
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Vennék egy 4850 vapor-x et, de nem tudom, hogy milyen.Hűtés hangja érdekelne 2d-ben, mert szeretnék a gép mellett aludni este.
A nyák az megint a sapphire féle olcsó saját gyártmány, mint a dual slotnál?
Feszszabályzók hütve vannak, és merre találhatók a karin?Elől, vagy hátul?Köszönöm.
-
Tomi 16
őstag
Zafir 4870-nek ami msot enkem van,annak emnnyi a Max hőmérséklete Ref hűtővel?
Aktív témák
Hirdetés
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Ubuntu Linux
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Microsoft Excel topic
- Vivo V70 – a stílus érték?
- További aktív témák...
- Lenovo V14 i5-1035G1 számlával és garanciával
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB megkímélt 83% akku 158 ciklus
- Apple iPhone 13 128 GB Midnight 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 2TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sztem elég oda egy jobbfajta venti is.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Elég baj hogy ezt sehogyan se tudom már megoldani.