Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
Aktív témák
-
Satis
tag
Holnap megnézem egy másik játékkal, nem lehet, hogy a Lineage II vel valami baj? Egyszerűen nem birok 15fps nél többet összehozni egy Giran piacon.
-
dunc
nagyúr
-
Satis
tag
Ez a hülye Vista....frissítettem az élményindexet, mert a VGA ra 1.0 át, majd a frissítés után 4.7 et ír rá és most elkezdett a ablakokkal nagyon látványos módon játszadozni, nagyon szép lett, nem tudom mit csinált. A játékbeli dolgok sem nagyon változtak ennek ellenére.
-
dunc
nagyúr
Frissits direct x-et.
Lehet lehuzom win7 alá,9.5 driver x2 5600+,4850 512 mb,2 gb ram 800mhz.és beszámolok. -
Satis
tag
Nem nagy cucc, szedd le ha gondolod, nézd meg. nem reklám, csak egy magyar L2j
Kaoietch: Hidd el, jó VGA ez, csak nálam van a probléma. -
Satis
tag
Felraktam a 9.5 ös drivert ccc nélkül. Zárt helyen 100 fpst is produkál, de amint kimegyek egy nyitott területre + ha még több player van ott, egybol 20köré esik...1klienssel.
-
Satis
tag
-
bezgo
csendes tag
Sziasztok!
Lassan beruháznék egy 4850-es kártyára, gyártók közül melyiket ajánljátok? Érdemes az 1 gigás verziót venni?
1080p film / játék arány 70/30%.
Nem bánom, ha lehet húzni finoman, stabilan
Ref.hűtős elég, musashi menne rá.Esetleg valakinek kell egy NV 9500gt? Megyek vele kacsázni a velencei tóra... ekkora egy sz*rt!
Köszi, bezgo
szerk.: ez a vapor mivel tud többet?
-
Satis
tag
Még csak ezzel próbáltam. A vicc az az, hogy ma reggel 4boxxal farmoltam, full grafikán mindegyik és semmi bajuk sem volt, mindegyik hibátlanul működött. De amikor elmentem ostromra egyre jobban csökkentenem kellett a video beállításokat, de az sem segített. Megnéztem Frapssel az FPS em, és egy kisebb tömegben már csak ~15 volt. (tudom h maga a Fraps is eleszik párat)
A lényeg az, hogy ennek elvileg lazán el kellene futnia ilyen konfiguráció mellett... -
Satis
tag
Sziasztok!
2 napja vettem meg az új gépem, ez egy AMD x4 945, 4GB DDR3 1600mhz OCZ RAM, és Sapphire HD4850 Vapor-X VGA.
Nem tudom hányan ismeritek közületek a Lineage II nevű MMORPGt... A lényeg, hogy egy ostrom alkalmával alig volt 10-max 20 fps butított video beállításokkal. A monitorom egy sima mezei 17" os (1280*1024) Fuji Siemens.
Kicsit csalódott vagyok és nem tudom mihez kezdjek az ügy érdekében. Mondták páran, hogy a VGA val lesz a probléma...
Ti mit gondoltok?
Előre is köszönöm!Szer.: Dunc: Most szedem a 9.5 ös, et megnézem ezzel. Köszi
-
lsc
nagyúr
válasz
vzsryl
üzenetére
Mivel nem volt ilyen kártyám így csak az itt és tesztekben olvasottakra tudok támaszkodni . A 4830 ha 2d-ben leveszed att-vel 1%-ra a ventit akkor szinte nem hallani, 3d-ben 30-50 % között megy, úgy már hallani de túlzottan hangosnak nem mondanám . Zajszintmérőm nincs . Az előbbiekre, ha priviben beszéltek akkor szerintem beszéljétek meg ott, nem engem kell meggyőzni, az sem biztos hogy jól emlékszem, azért is javasoltam a keresőt .
-
vzsryl
nagyúr
Ezt bizony neked írtam, mivel KaiotEch-el privizek már egy fél órája biztos.
És főként azért írtam neked, mert te lehet tudod mennyire hangos ez a 43-44dB. Esetleg ha meg tudnád mondani, hogy a te kártyád milyen hangos dB-ben és a te észrevételed szerint, akkor abból már ki lehet következtetni, hogy milyet szól a giga. (Sajnos a Sapphire HD4830-ról nem találtam noise tesztet.) -
lsc: esetleg Gigabyte 4850? Az zalman hűtős és asszem 26k a boltban.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
KaiotEch
üzenetére
Ha ipon-on rendelsz, akkor email-ben küldik az információkat, és telefonon fognak hívni akkor, amikor már ott van a környéken vagy a ház előtt. A postaköltség 2400 Ft náluk.
Amúgy minden elfut vele maxon 1680x1050-ben, kivétel Crysis és GTA4, de azok semmilyen kártyával nem mennek maxon, esetleg 300k-ért Tri SLI GTX280-al... -
tomi12345
csendes tag
és még azt szertném megkérdezni hogy szeretnák huzni a procimon
2.66 rol 3.5 ghz re de nem engedi az alaplap azaz a régi engedte de az nem volt dual bioszos meg stb az egy 1333 as asrock volt amugy mi az abiosban h pci express valami ojan opcik vanak hogy auto és 15 ig ho az mire jóh
-
patyik75
tag
válasz
DieHard
üzenetére
"Jelenleg az ATI 4000 kártyákon található egy HDMI Audio Device, ami 7.1 csatornás LPCM átvitelére alkalmas 16 biten (downsample). Ez jól használható, és átlagos felhasználóknak bőven elegendő is"
olvasson az úr. -
tomi12345
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/view/090530/gpuk_p_www.kepfeltoltes.hu_.gif
itt a gpu kép -
lsc
nagyúr
válasz
KaiotEch
üzenetére
Rendelni neten keresztül lehet bármikor, hétfőn fognak hívni a részletekért . 16xx felbontásra még jó, de már egy-két "játék" /gta 4 , crisys / kevés . Ha nem vagy maximalista /max szűrők/ akkor azért még sok mindenre elég .
Mod : Akkor oda egy-két helyen már kevés úgy a 4850 512 .
-
DieHard
senior tag
szisztok. a következőt szeretném megkérdezni: adott ez a videokártya:
van nekem továbbra egy full hd házimozi rádióerősitőm, ami képes dolby true hd , és dts master audio hangot kezelni. ha hozzákötöm a videokártyát és lejátszok egy blue-ray filmet, amin az előző hangsávok vannak, ez a kártya képes áttolni a hangot? vagy csak a képet tudja a hdmi-n kitolni? elvileg a hdminek ugyebár tudnia kéne a hangot is, és ir is valamit a specifikációban. de biztosra akarok menni. köszönöm
-
vzsryl
nagyúr
válasz
vergilx
üzenetére
Megjavítják? Mert azt kötve hiszem, inkább adnak egy másikat.
A cuccaidnál azt látom, hogy 3,8Ghz-en járatod értelmes fesz mellett a procidat. Ezt még jobban akarod húzni? Sztem bőven elég mindenre.
lsc: Most, hogy mondod tényleg inkább a halk és megbízható hűtés plusz 1k-val drágábbért.
Amúgy sztem az XFX csak játék alatt hangoskodik, de akkor meg kit érdekel?
-
lsc
nagyúr
válasz
vzsryl
üzenetére
"Jó az", a teszt végén a negatívum zajos hűtés .
Mod KaiotEch : Már írtam, ha 34-ért vennél nagyker áron akkor nem értem amit linkeltem sapphire 32 kisker árért miért nem jó ? Még olcsóbb is, a hűtése is jó, akkor nem tudom mi a gond . Miattam egyébként azt veszed amelyiket akarod, de nem értelek .
-
vergilx
őstag
Nah jövőhéten remélem visszajön gariból a 4850 em,már kezd elegem lenni a gépből
Am ha vki ért giga p45 el való proci tuninghoz pls írjon pü-t
-
tomi12345
csendes tag
itt a kép
-
Winne
nagyúr
re (#48614) (#48615)
A procim alapból 2,8-on megy már régóta, de most jutok hozzá egy 6850-hez, amit kb 3,5-en fogok járatni. A 4830 sztem egy eléggé fél széria, azt tuti nem venném meg. Monitort meg nem akarok nagyobbat, volt nagyobb, de el is adtam. Szal akkor csak a felbontásnál van lényeges különbség a kettő között. Én is erre jutottam, miután gugliztam egy halom tesztet. A 4870 bár ne lenne még mindig ilyen drága...
-
abéla
senior tag
válasz
Bagira01
üzenetére
Ahogy ph-s , egyéb teszteket elnéztem WiC, Crysis felejtős, ott nvidia aránytalanul erős(powered and donated
by ZődGonosz), ati esetében stormrise a hasonló, bár elvileg ott a full dx10 fejlesztésre fogják, nem tudom majd meglátjuk egy nvidia által támogatott full dx10 gémben hogy muzsikálnak
. Szval ezeken kívűl nézegesd: régi engineknél inkább a nyers számolás(talán nv), újabbaknál inkább a fejlesztések (talán ati) dominának, ergo gyorsabbak lesznek. -
tomi12345
csendes tag
toma118
-
-
tomi12345
csendes tag
jah bocsesz xfire
oma118
msn:lost118@citromail.hu -
tomi12345
csendes tag
gts volt az elözö de ez most min1 az a baj h nagyon jok baj van a vga val és még szertnék huzni a cpu n de nem engedi még anyit se ammit a régi engedet valaki adna egy x et vagy msnt h megmondhatnám h mi a probleme mert ez igy hoszu lenne és látom h nem érthető h mit akarok
-
Bagira01
veterán
Tudnátok mondani pár játékot miben érdemes összehasonlítani a hd4850-et a 9800GTX+-al? Sajna csak 1280x1024 a max felbontás

-
abéla
senior tag
válasz
Daffni2
üzenetére
Hello!
Azt kell monanom vagy nálad vagy nálam nem kerek valami, mert hogy 3,15ghz-en járatott quad, meg 770-re húzott gpu mellett mejdnem 50%-kal kevesebb értékek jönnek ki, ott valami nem kóser; 1024x768 4AA, cpu:3,15ghz, gpu: 770/1120: hmm
1280x1024 2AA: ablakban
1280x1024 4AA, fullscreen: nanemáá
és érdekességképpen, a tiedhez mérhetö eredményeket csak 640x480 4AA-nál kaptam: igaz kicsit több, ugyanez AA nélkül
: zseer, na azért ez elgondolkodtató, ja meg a teszt is inkább stresszkeltésre, mint tesztelésre jó
, megyek meg is nézem 3d vantage értékeket(elvileg dx10 meg minden, bár nem tudom, ezek a szintetikus tesztek...)
üdv: abéla -
tomi12345
csendes tag
Hello
GÉPEM:
CPU:Intel core 2 duo 2.66 ghz 3 ghz en fut
vga:MSI 4850 512 oc editon.
alaplap:Gigabyte GA-EP43-S3L
2 gb ram
táp asus 550 wat
Anyi gondom lenne h hallgattam egy gyökére Grantulara h atit vegyek betolta nekem h igy ugy 100 fps közbe nincs van annyi meg ráadásul a régi alaplappal jobban tudtam húzni a cpun mint most szóval tök jó meg volt olyan is hogy leált a gép mert olyanja volt game közbe már lassan egy honapja vettem a gépet viszakartam vinni
vinni h nvidiát vegyek mert eddig az atival csak gondom volt pl aza gpu recover is hibás meg ha huzom kevesebb az fps -em szal jobban lagol a game ráraktam friss drivert meg minden de hát sok jó -val nem dicsktet meg ere rá még a cd romom is elromlót ere a kis cserére
a régi alaplapom egy conroe 1333/dvi/h 2.0 és ezel fel tudtam tolni 3.8 ra is
szol kinyomtam az ablakon egy kakira 73 ezret mert ha füst be MEK akkor min gyár piros az fps em szal pl ha huzom akkor belépek a gameba és kevesebb az fps em ugyan azon helyzetben ugyan azon apályán tök jooo kelet nekem ilyet venni nah meg ez a sharhed model 4.1 azal mg mit érek meg ezel a dc 10 1 el ez az 1 mit jelent akki meg tudná mondani a segítséget erre nagyon megköszönném helló -
Kissjeno
tag
Hello. Ha 1280x1024-ben jatszol akkor felesleges megvenni a az 1 gigás verziót.
De ha kicsit gondolsz a jövőre és ha lesz egy jobb monitorod, nagyobb felbontással, akkor már jobb lehet az 1 gigás verzió. A procid kevés a 4850-hez, húzd fel 3 GHz környékére, amemória meg az alaplap alkalmas hozzá. -
Winne
nagyúr
Üdv!
Valószeg hétfőn rendelem a 4850-es kártyát a 3850-es helyére. A kérdésem a következő lenne: a nagy felbontásban való futtatáson kívül az gigás verzió miben jobb még, mint az 512-es? Érdemes +4e Ft-ot kiadni erre, ha 1280*1024-ben játszom?más: Vapor-X-es Sapphire 4850-essel kapcsolatban valakinek valami észrevétel?
-
-
JColee
őstag
válasz
Daffni2
üzenetére
persze hogy lehet, hiszen azt írta: a gpu meg már 4870-es magasságban járkál...
erre írtad te, hogy: Azért még gyúrhatsz egy kicsit. A 4870 alap órajelen:[link], hozzáteszem, ezen a képen éppen a gpu órajele nincs rajta, de teljesen mind1persze a 4850 nem éri utol a 4870et, hiába ugyanannyi a gpu órajele, hiszen a 70esen jóval nagyobb a memória sávszélessége

-
abéla
senior tag
válasz
Daffni2
üzenetére
Azt azért meg kell hagynod nem rossz kártyát fogtam ki, akár hogy is nézzük; egyébiránt nem kell személyed elleni támadásnak érezni, ha az alsóbb házból jövő (és fele annyiba kerülő) karit és a te (egyébként hasonlóan jó) kártyádat merik egy napon említeni.
A furmark értékeim pedig erősen cpu limitesek, mivel egy 2,4 ghz-en kotyogó q6600-tal segédkeztem benne, de a kedvedért megnézem mennyi jön ki magasabb szinten járatva...(csak bírja hyper tx
) Ámbár számtalan Nem szintetikus teszt azért nem hoz ekkora különbsége a kát kártya között, sőt. -
Daffni2
addikt
válasz
JColee
üzenetére
Tessék 1280x1024:[link]
Nem értem mit személyeskedsz,nem szóltam le a kártyáját nagyon f@sza a 20%
csak arra reagáltam,hogy hiába azonos az órajel, egy 4870-nel azért nem lehet majdnem azonos sebességűnek jellemezni.
Azért még gyúrhatsz egy kicsit.Ja,hogy ehhez elfelejtettem odarakni egy ilyesmit

Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 5
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Képregény topik
- Hardverfogócska a kertben
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- Formula-1
- Projektor topic
- További aktív témák...
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASRock RX 9070 XT 16GB GDDR6 TAICHI OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- Nvidia p104 4gb VGA
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- iKing.hu Apple iPhone 12 mini 64GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- Alienware 500HZ AW2524HF 24,5" Monitor 27% ÁFÁS
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

2233BW-nek 1680*1050 a natívja.

by ZődGonosz), ati esetében stormrise a hasonló, bár elvileg ott a full dx10 fejlesztésre fogják, nem tudom majd meglátjuk egy nvidia által támogatott full dx10 gémben hogy muzsikálnak
), mivel csak 1280-ban nyomom, gondoltam elég az 512, bár nem tudom furmark mitől dobott ilyen értékeket, ennyire elavult vagy ez a jövő
(remélem az elöbbi).
oma118