Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Aktív témák
-
KDavid17
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék bios flashelni egy "elflashelt" 4870-t. Bent van egy pci kártya. És sajnos nem indul a winflash(nekem csak eddig jut a tudásom
)
Valaki le tudná részletesebben írni, hogy lehetne máshogy flashelni? -
Styleboy
tag
-
morfondőr
addikt
válasz
Styleboy
üzenetére
Szvsz egy win újratelepítést azért megéri csinálni ilyen esetben. És próbáld ki minél több játékkal, mert pl. a crysis nekem is szarakodott, de csak a játék legvégén a boss-fight-nál fagyott ki állandóan. Cryostasis-ben meg nekem is fordított színek vannak a világos helyeken, de dx9-ben nincs baja. A többi játékban/tesztprogiban semmi hibát nem tapasztaltam még!
Szerk: twine megelőztél!!

-
twine
veterán
válasz
Styleboy
üzenetére
Cryostasis-ban shader 4-et vissza kell venni 3-ra, akkor eltünnek azok a hibák....sajnos az a játék hibája..Nvidiára irták..ott állitolga ez nem jön elő de Ati zsugákon egytől egyig...
A többi hibára nem tudok mit mondani....fentebb javasolták valakinek hogyan távolitsa el a drivereket,,hátha úgy javulna a helyzeted,,de a legtsiztább az volna ha vagy a saját rendszeredet telepitenéd ujra, vagy egy másik HDD-re, esetleg valamelyik havertol egy napra kérj kölcsön egyet, és arra dobj fel egy Pistát vagy XP-t...Szűz oprendszerre gyorsan fel a drivereket, azután a játékot...max egy óra alatt végzel....és ki is szűrted a hibát.... ha jó akkor az Nvidi driver kavart be..ha rossz és az előző kari gond nélkül ment ugyanebben a gépben,,akkor nagy valószinűséggel a kártya makkant meg... -
Styleboy
tag
válasz
SpeedR
üzenetére
Egy 550W-os Eurocase tápom van a 14cm-es ventis.Hát Nvidia driverböl egyedül a physix meghajtót hagytam rajta.Hát lehet az.De a képhibák olyanok mintha huzva lene a kártya.Ma pl nem indult ujra csak képhiba keletkezet mikor a távcsövet használtam a Crysisben,a képernyö elfeketölt csak egy kis kockában volt kép.:S Hát szerintem lehet leviszem haverhoz neki amugy is atija van.ÉS ha képhibák előjönek nála is akor VGA viszavitel lesz.A segitséget köszönöm.Legaláb azt már tudom nem driver hiba.Ja és a gyári 6tüs táőkábelével nem indult el a kártya csak a tápböl kijővő 6tüsel megy.:S
-
_Toka_
senior tag
válasz
Styleboy
üzenetére
Bármennyire is rosszakat hallani az ATi drivereiről, azért ilyeneket ők gyárilag nem produkálnak.
Persze helytelen beállítások, nVidia driverek maradványai okozhatnak anomáliákat, tehát az se feltétlenül biztos, hogy a kártya a rossz. Egy default beállításokkal bíró gépen tiszta rendszeren minden esetre hamar kiderülne, hogy ki is a hunyó... -
Styleboy
tag
45985 Valaki ha tud segitsen már a 45985-ös hozászólásba.Mert nem tudom egyáltalán hogy a kártya rosz vagy csak driver hiba.A kártya még garos,de feleslegesen nincs kedvem várni rá 3hetet mig megnézik a boltba hogy valóban az a baja.ÉS végül benyögik hogy nem.
Segitséget előre is megköszöném. -
siriq
őstag
Nna most mega happy vagyok.
Egyedul a power strip-t hasznaltam. Ott allitom be custom modot a felbontasokhoz milyen hz legyen(everestbol kineztem miben mit bir). Keresnem a linket de nem talalom(nna kozben meg van egy masik ez sokkal reszletesebb [link]). Egyettlen hatranya a dolognak hogy csak power stippel muxik rendesen. Viszont vegere nem kell felnem hogy 60 hz-ra levag. Aszem meg kell tanulnom hogy kell csinalni egy monitor inf file-t , aztan ugy alakitani hogy ofelsegenek is megfeleljen(ati driver). Jah nalam nincs fent CCC. Nem tudom valltoztatna-e a helyzeten de mar nem is rakom fel. -
DigitXT
félisten
Akkor talán "okulásképpen" leírhatnád, hogy hogyan...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Btw. ATI-nál állandóan sz*pás van ezzel a DDC dologgal:
ha nem kap ilyen infót, akkor eldönti, hogy a user biztos
hülye, és akármit állítasz be, marad a 60Hz. Külön meg
kell kérni, hogy "ugyanmár, hadd én állítsam be". Régen
reflexből nyomtam, de a CCC-ben valahol elkeverték...
-
Styleboy
tag
Ja azt el felejtettem irni h gyárilag zalman hütö van rajta és alapból 38-39C terhelés alat meg olyan 57-60C.Szóval már tipem sincs.MErt minden teszt progi lefut rajta anaélkül h kifeküdne a gép.:S:S:S Pleas.Help.

-
Styleboy
tag
Üdv mindenkinek.Hát nemrégiben szereztem be egy Ati HD 4850-et (gygabite)
Hát az elején se tetszet valami a kártyával mert amikor feltelepitettem a meghajtó progit( a gyárit akor pl FarCry2 képhibák.A pinpongtesztben is képhibák voltak.Hátmivel edig Nvidiás voltam és olvasgatam fórumokon h a meghalytó progik nem a legjobbak.Igy a 8.5 öst lecseréltem a 9.3ra.Azóta képhibák megszüntek.De mostanság akadt csak töb idöm nyuzni a kártyát igy most meg az jöt ki h a Crysis-nél semi elöjel nélkül csak ujra indul a gép.Semi kék képernyő semi.Van mikor a menübe lépéskor már de van mikor 10 erc játék után.Hát más játéknál nem csinálja.Igaz nem is probáltam még edig mást A cryissen meg a farcry2-ön kivül semi mást.Igaz még a Cryostasis-t de it meg a szinek nem az igaziak.Olyan mint ha a fényes felületeknél megforditaná a szineket.A kérdésem az lene h ez mitöl lehet.
Hogy leszükitsük a képet a gépem. Core2Quad6600 (2880Mhz-en) 4GB ram.Nincsenek huzva,és egy 550Wos táp.A 8600GT karimal tökéletesen futot a gép.
Remélem tudtok mondani valami választ.Azt hgy hibás a kari vagy csak valamit roszul álitottam be(igaz ilyenkor nem kellene szerintem ilyet csinálni.Válaszotok előre is köszönöm -
megema
őstag
Hát igen, pont láttam egy ilyen videót, amiben ezt mutatják be, hogy mennyi vrammal milyen a GTA IV-ben a látótáv
Nagyjából egy árban lenne a 2 kari szerintem, de nem tudom mennyire lenne jó MSI helyett Sapphire
Főleg mivel Tom-e csak 1 hó garit ad rá, az enyém meg még másfél év garis. Per pillanat 1280*1024-ben tudom csak tolni, mert kéne egy új monitor is 
-
siriq
őstag
Hali mindekinek!
Szoval van egy problemam.
A kepfrisstes 1280x1024-ben 90hz. Viszont ha ugyan ebben a felbontasban szeretnek beallitani mas frissitest pl: 85-t akkor lecsapja 60hz-ra a win es csak az marad. ha ujrainditom akkor ismet 90 lesz. Ugyan ez a szitu ha felbontast valtok. Ismet csak 60 hz lesz . Volt mar 8.12 CCC-vel es az nelkul. Ma probaltam 9.3-al. Nem valtozott semmit a helyzet.
Elotte egy nvidia volt azzal ment tokeletesen(nem fikazas celjabol emlitem meg. Azzal ment ezzel is menie kellene.)
Alap dolog es nem mukodik rendesen. Most mar tenyleg kezd tele lenni a ...
Szoval ha valakinek volna valami otlete. Akkor megkoszonnem!Szerk: en egy crt hasznalok lg flatron 915ft plus-t. Bar ez nem sok vizet zavar. A masik vga-val is ezt hasznaltam.
-
XoZ
aktív tag
válasz
megema
üzenetére
Milyen felbontást használsz? 1900-as felbontásnál már jelentősebb különbség szokott lenni az 1GB-os kártya javára az újabb játékokban (persze nem mindegyiknél). Attól is függ, hogy megéri-e a csere, hogy mennyit kellene ráfizetni. Nekem éppen tegnap volt lehetőségem kipróbálni a GTA 4-et 1 GB-os kártyán (4830), és azonos beállításokkal néhány FPS-sel gyorsabb volt az 512 MB-os 4850-esnél, de a lényeg inkább az, hogy feljebb lehetett húzni a látótávolságot high textúrabeállítás mellett is úgy, hogy nem voltak eltünedező textúrák. Összességében sokkal nagyobb élmény úgy játszani, hogy nyugodtan forgolódhatok, és minden azonnal ott van a képen, nem késéssel jelenik meg, tehát ha a GTA 4 fontos, akkor meggondolnám a cserét.
-
megema
őstag
válasz
birozoli7800
üzenetére
GTA IV miatt gondolkodom rajta, bár még nem volt lehetőségem kipróbálni ezt sem

-
megema
őstag
Üdv!
Tegnap szereztem egy MSI R4870 512 MB OC-t. Szerintetek lenne értelme lecserélni egy Sapphire 4870 1 GB-re?
-
twine
veterán
válasz
F e Z o
üzenetére
Támadás a Tápos topicba......ott majd az arcok megmondják neked a csatlakozó melyik lábait kell pontosan rövidre zárni hogy elinduljon a táp......én nem merek kockáztatni most,,mert ugy érzem magam mint a "bombás filmekben! melyiket kell elvágni..a kéket vagy a pirosat? 5 másodperc.....négy....három..... "
-
F e Z o
veterán
Na végre sikerült összedobnom 40k-t egy 4870-es sapphire kártyára.
Sajna kicsinek tűnik a 350FSP táp hozzá (10A, 15A ág), s a FSP Booster amit vettem külön, nem akar indulni. Ha csak a tápról inditom, underclockolni kell a procit, hogy elbirja a vidkarit, ha boosterrel próbálkozok, 1+2 sip vidkarihiba.
A booster el se indul, venti nem megy.
Ha van valakinek valami ötlete, szivesen várom. -
_Toka_
senior tag
válasz
Pepe87
üzenetére
Igen, de azt írja, hogy "el kell indítani" ... ahhoz viszont DOS módban látni kell ... mivel a DOS alapban nem látja az NTFS partíciót, ill. pendrive-ot se, így azt is ki kellene írni a CD-re egy könyvtárban a BIOS-szal együtt, ezek után a DOS már "látja" és el lehet indítani.
Nos, minden esetre van mit átgondolni, ha nem rendelkezel egyszerűen egy floppy-val.Van egy olyan érzésem, hogy nem véletlenül kell ezt DOS módban csinálni...

edit: Végül is miért lenne off?

-
Memphysto
tag
Uninstall + csökkentett mód/Driver Cleaner sajnos nem hozott eredményt, ugyan az van.
Úgytűnik télleg windóz reinsrall lesz.
-
Pepe87
tag
Nos!
Reggeltol estig furkesztem a netet es rajottem azt mondjak ,hogy a problema egy simma bios frissitessel eltunik. A problemam az h nem tudom ,hogy kell frissiteni! Azt irja hogy dosba kell lenni hogy frissitsd de en most Vista ala h rakok DOS? -
_Toka_
senior tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Akkor ez csak humor volt?
... rossz progit használtok.

Sztem egyértelmű. Nem kell a drivver sweeper-hez safe módba kapcsolni.

Ha ezek után se érted, nem tudok többet segíteni.
Másrészt - és még egyszer nyomatékosan - siriq nem(!!!) Driver Sweeper-t írt. -
_Toka_
senior tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Én is erre tippeltem ... de akkor mit szerettél volna sugallni az előző postoddal?
Pontosabban le is írod, miszerint rossz progit használunk/nak ... mit kéne használniuk/nunk? Titok?Másrészt néhányaknál csak működik a korábban leírt módszer...

-
bigskull
tag
Sziasztok.
Immáron sokadjára térek vissza még mindig a régi bajommal. Hogy képben legyetek idézek;
"Sziasztok.
Immáron másodjára megy vissza a a karim (sapphire hd 4870) a szervizbe, 2 hónap leforgása alatt.
Íme ezt produkálta; 1. kép, 2. kép
Tünetek még voltak; sötét képernyő, 'boot spin up' úgy maradt, 100% -on teljesítő ventilátor.
Szerintetek ez milyen hiba? Táp okozta?
Lc Power Scorpio volt sztem' a ludas. Corsair 520hx elegendő neki?"
Azóta változott pár dolog. például a táp cserére került Enermax Pro 82+ lett betéve, illetve úgy küldték vissza a szervizből, hogy minek szórakoztatom őket semmi baja a kártyának, ehez' még annyit hozzáfűznék, hogy egyszer ezt velem is megcsinálta, hogy 2 hétig állt a polcon majd egy utolsó kisérletet tettem, mielőtt először visszaküldtem volna a szervizbe és újra húzta az igát pár napig majd a tünetek kezdték elölről.
Sztetek' létezik ilyen? hogy pár napig-hétig megy, lefut "X" üzemórát majd begajdul, utána állásában észhez tér és kezdődik elölről? Mi lehet a baja? mit kezdjek vele?
Polcdísznek kicsit drága, lenne...

Köszönöm előre is a segítséget.

-
_Toka_
senior tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
siriq ezt írta:
Ezt javaslom Memphysto-nak is. Win-bol uninstall , driver cleaner, majd safe modeban ujraindit es ujra driver cleaner(fog meg talani par nv-s file-t).Te pedig ezt írod:
Legalább is Driver Sweeper u.a. csinálja safe módban is mint normál módban. ... rossz progit használtok.
Én pedig ezt kérdezem:
A driver cleaner és a Driver Sweeper ugyanaz a progi?Én még csak az előbbit néztem, ill. használom megelégedéssel néha ... és néha safe módban.
Az XP-m alatt pedig X800, 7800GT, 7900GT, 9600GT, HD4850 járt eddig VGA terén. Prociból alaplapostól Athlon 3200+, 4200+ X2, E5200. -
Bikerider
aktív tag
Hi
Adnak a XFX 4830 -as hoz Ne zavarj jatszom kis kilincre akaszthato kis tablat?
Vagy az csak 4850/70 -hez jar?
Ha adnak akkor 4830 -ast veszek a netes gepembe.
G31,E1400,2Gb,Samu750,FSP 350W PNF.
Remelem a tap birja.

-
Bikerider
aktív tag
Hi
Vetten nehany ujj dolgot a Gammer gepembe:
Phenom II 940 -ast meg Sapphire Toxic 4870 1GB -t.
Amit nem ertek
eha akad a Doom3 meg a Quake4,Gow,Dirt.
Nem ugy kellene menni mind az alomnak?GA790X,Phenom II 940,4Gb,Samu750,Toxic 4870 1Gb,Enermax 525W,Samsung T240.
-
_Toka_
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Igazából nem értem, miért hadakozol... Ő, és itt nagyon sokan természetesen sokkal jobban tudják, milyen sz@r a ref. hűtés, mint akinek ilyen van. Ők tudják, hogy hangos, ők tudják, hogy nem bírja a nyári meleget.
Az meg, hogy az enyém is július közepe óta megy hibátlanul, relatíve halkan - semmivel se hangosabb, mint az elődei: 9600GT, 7900GT, a korábbiak hangjára már nem emlékszem -, ref. hűtéssel, gyári ventiszabályzással természetesen csak véletlen. No meg persze az is csak a véletlen műve, hogy természetesen mellette megy az E5200-am gyári hűtővel alapfeszen 3.66-ot. Mert ugye a HD4850 a ref. hűtővel annyira befűt mindennek a környékén, hogy ilyen márpedig nincs is ... mert természetesen ATi-nál az udvarosok és a marketingesek diplomásak, de mérnöki pozícióban kizárólak debileket alkalmaznak. Ez köztudott. Tisztára, mint a Microsoft... Me' ha nem fikázunk, nem is vagyunk magyarok...
-
DigitXT
félisten
Meglehet, de egy ATI uninstall + csökkentett mód/Driver Cleaner nem vesz igénybe egy hétvégét.
(Tudom, hogy nem a formázás, és a Win újratelepítése a sok idő, hanem az összes program/beállítás, stb. újrahúzása. Nem is beszélve arról, hogy mennyire fárasztó.) Amennyiben előbbi kombó segít, megmarad a jól bevált rendszere, és elég gyorsan kiderült. Ha nem segít, még mindig elcseszhet egy hétvégét az új windows-zal.
(Nem lehet mindenkinek VGA-driver mentes, de amúgy minden programmal, beállítással - akár sok-sok játékkal
- felokosított Windows partíciója, amit húsz perc alatt visszaghostol, ha valami nem kerek a legújabb csodadriverrel.
)Btw. én azzal sz*ptam most hétvégén, hogy a 9.1 (csak driver) mellé telepített legújabb ATT-ben egyszerűen nem találtam a DDC beállítás letiltását (nem volt benne Display Settings menü!
), és vagy két órát voltam kénytelen 60 Hz-en nézni a régi, 22"-os CRT monitorom, ami nem kicsit volt bántó a szememnek. Az érdekesség, hogy a 9.3 mellett sem jött elő ez a menüpont, ezért végül kénytelen voltam feltenni a CCC-t. (Ahhoz meg dotNET kellett, ésatöbbi.) Lényeg a lényeg, hogy végül kb. két óra után nagy nehezen megtaláltam, hogy a CCC-ben "egészen máshol van, és egészen máshogy hívják", de szerencsére ismét kilőhető (amúgy nonszensz, hogy ezzel kell a felhasználónak foglalkoznia), legalább most már tudom, hol keressem, ha megint kellene (remélem sokáig nem fog kelleni, mert alapvetően amondó vagyok, hogy csak akkor cserélj drivert, ha muszáj). Jah, és sok év után (amikor először megjelent, talán egyszer megnéztem
) most először használtam CCC-t, és egyáltalán nem sz*r lassú, mint ahogy emlékeztem rá.
(Szóval ha most kérdezné valaki, nem beszélném le egyértelműen róla, mint rég a CP-s időkben.) -
siriq
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Nalam siman ment a valtas. Igaz en safe modeban is tisztitottam a gepet. Igy hatasos volt. Ezt javaslom Memphysto-nak is. Win-bol uninstall , driver cleaner, majd safe modeban ujraindit es ujra driver cleaner(fog meg talani par nv-s file-t).
-
Memphysto
tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
jah, akkor ez lesz hétvégén.
köszi srácok
-
Beowulf_78
addikt
-
dangerzone
addikt
válasz
BandiHUN
üzenetére
-Szerinted az ATI olyan vga-t kiadna, ami elqrhatja a gépedben lévő dolgokat nyáron? Pár embernek nyár óta megvan a karija, és mégis működik a gépük.
- Valahogy az én refhűtős videókártyámnak nem volt porszívóhangja , csak ha 80% fölé emeltem manuálisan a ventit játék közben. De ha hanggal játszottam, egyáltalán nem zavart.
-A gigabyte megoldását magában fikáztam. Hogy jól működjön egy rosszul szellőző házban, ahhoz ki kell egészíteni egy ventivel.
- Az s1 változatlanul nem volt témában , mikor a srác kérdezett, ezért nem állt módomban ezt a megoldást lefikázni, hiszen nem gyári hűtésmegoldásról van szó.
- Tulajdonképpen mit is kérdezett? : "melyik az a Sapphire 4850 Zafír, amelyiken olyan gyenge volt a hűtő, ami miatt nagyon feltudott melegedni.(<--- persze, ha egyáltalán létezik olyan)"
-Szerintem az erre a kérdésre adott válaszomban max annyi kivetnivaló lehet, hogy nem így írtam: "Az egyetlen rossz hűtési megoldás a 4850 esetében ,az a passzív gigabyte. De ha jól szellőző házban tartják, akkor az is megfelelő. De ha nem ilyen házba teszik be, akkor bizony-bizony lehet rajta vasárnapi ebédet főzni." VISZONT EGY VENTIVEL MEGSPÉKELVE EGÉSZ JÓ HŐMÉRSÉKLETEK ÉRHETŐEK EL. (alternatív megoldás)
-Ezt elfelejtettem, bevallom. De a srác nem írta, hogy szeretné maszekolni a kártyát, és ebből adódóan nem biztos hogy nagy hiba volt, hogy kifelejtettem azt, amit kifelejtettem.
-"SEMMILYEN elektronikai alkatrészt nem terveznek melegre"- A kártya arra van tervezve, hogy kibírja a meleget.
- "minden alkatrészre káros ez a hőfok hosszútávon"- ez így van. De változatlanul hiszek benne, hogy úgy tervezték ezt a kártyát, hogy kb 3 évig, azért bírja már ki a meleget. De megeshet ,hogy naiv vagyok, és amit a pénzemért kapok ,az egy kapitalista szenny.
Végül pedig ennyit fűznék hozzá. : A refhűtés valóban nem a legmegfelelőbb megoldás erre a kártyára, de elégséges a helyes működéséhez. Ha valaki jobb hűtést akar, áldozzon rá plusz pénzt, ezt is lehet, de a "lehet" szó nem egyenlő a "kell" szóval.
-
DigitXT
félisten
válasz
Memphysto
üzenetére
Vmi drivergubanc lehet, amin a gari nem hiszem, hogy segít.

Meg kéne próbálni korrekten legyalulni a drivereket, s feltenni...
(Mindegyik hiba arról árulkodik, hogy a driverrel nem kerek vmi.)ATI driver csereberénél is célszerű rendesen lepucolni, akár
bevetve a csökkentett mód + Driver Cleaner kombinációt is! -
Memphysto
tag
Sziasztok!
Van egy problémán.
tegnap megkaptam az új vga-mat egy Gainward 4850-t.Ma be is tettem a gépbe, 8800gt driver meg mindet leszedtem, atis cuccokat feltettem, nagyon szépen ment, 60 C felett nem is járt se szőrösfánk alatt, se GTA 4 alatt, és hozta a tőle elvárható teljesítményt.
Minden Windows indításnález fogadott, de nem nagyon foglalkoztam vele mert ment minden szépenAztán délután 7 körül el kezdett szarakodni, 3-4 másodpercig feket képernyő majd visszajött a kép, a szőrösfánban ahogy felment a hőfok 40C fölé, elkeztek pixelhibák villózni, meg szétesett a kép és után kiírta: ezt.
Ezután se a hozzá adott régi se a legújabb diverrel nem javult a helyzet, sőt mostanra jutott el odáig hogy ha semmit nem csinálok csak az asztal megy akkor is befagy, 5 mp re és után úgy szaggat ha húzom odébb az ablakot mintha nem lenne driver fönn.
Betetőzésként egy kékhalállal is megajándékozott, és mostmár kb ha 2 perc után nem fagy le az egész cumó akkor csak akkor teszi ha megpróbálok internetezni
A gépemmel nemhiszem hogy gond lenne, de azért ideírom:
MSI P35 Neo-f alaplap
Intel c2d e6750
2X1gb csx original ram 800Mhz
fsp bluestorm II 500W
samu 320 gb vinyó
tuning semmin nincsalapból 32-33 C a 4850 es 60 fölé sose megyt, 100% -os ventivel is ugyanez van, csak nyomja a hűvös levegőt.
próbálkozzak valami reinstallal vagy egyből gari?

-
Auratech
őstag
Szóval vegyétek le a ventillátort a szuper hűtésetekről! Szerintem a giga menne tönkre legutóbb. A procihűtőknél is érvényes, hogy ami alapórajelet szellős házban passzívan elvisz, ventivel tuningra is jó.
-
Auratech
őstag
Szerintem is a giga passzív hűtője a legjobb. mivel venti nélkül is muszáj elfogadható melegben tartania a kártyát. Melyik hűtés tudja ezt ugyanígy? Én úgy tekinteném, mintha a venti opció lenne a játékosabb kedvűeknek. Korábban mindig passzív hűtésű vga-t vettem, meg egy csendes ventit. Mindig jobb volt a legtöbb gyári hűtéseknél.
-
BandiHUN
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
no igen,de pont most,hogy jön a meleg hamarosan,botorság ilyet javasolni akkor is,és azért számold bele azt is,hogy ok,a kari birja a 100fokot,de vajon ez mennyire tesz jót a gépben levő többi cuccnak?és a porszivóhang?szerintem igenis meg kell emliteni az alternativ lehetőséget is,ha valakinek tanácsot adsz.és főleg nem lefikázni,mert valahogy azt nem irtad,hogy az s1 is sz@r lenne,de a giga kari valahogy csipi a szemed.és nem igaz az sem,hogy melegre van tervezve a kártya,SEMMILYEN elektronikai alkatrészt nem terveznek melegre,max a fűtőbetétet.minden alkatrészre káros ez a hőfok hosszútávon,és maga a gpu sem szereti,megnőnek az üresjárati veszteségei is,mint minden más félvezetőnek,árt a kondenzátoroknak,változik a képminőség,elhomályosodik,ahogy melegszik a kari...

-
Bluegene
addikt
mivel a 88GT jól húzható elérheti a 4850 szintjét is akár, de mindenképpen olcsón kínálja
dangerzone: én is így látom, nincs különösebb gond a ref hűtővel, leszámítva pár arcot aki beparázott h leég, nos nekem nem égett le lassan egy éve ennyit erről(egyébként is lekapcsol ha "melege van"), egyébként stormrise-ban a 4850 a GTX 280-ast is veri, és lehet néhány idei DX10.1-es játékban ez lesz

-
dangerzone
addikt
válasz
BandiHUN
üzenetére
S1-et miért kevered most bele? Nem volt róla egyáltalán szó. Tudtommal a srác nem írta, hogy maszekolt hűtőt akar. Ha azt a passzív gigabyte féle hűtőt nem támogatod meg ventikkel, akkor az egy rakás szar marad. Igen , mielőtt beszólnál, így van ez az S1-gyel is. Az is egy rakás szar erre a kártyára venti nélkül. Viszont ventikkel meg szépen muzsikál mindkettő.
És igen, a refhűtőt éltetem, mert semmi bajom nincs vele. Végzi a dolgát, ahogy kell. Magas hőmérsékletre van tervezve a kártya. Ennyi. Nem mindig az a hűtés jobb, ami alatt hidegebbek az alkatrészek.
-
Bluegene
addikt
válasz
Departed
üzenetére
én az első szériás ref hűtőset(pont ilyet nyomatok) 2008 július eleje óta, nincs vele semmi gond, 2D-ben ez is halk 3Dben picit hangosabb(de akkor úgyse erre figyelsz engem ncseppet nem zavar), ventivezérléssel 700/1100-ig hűztam catalystból
a ref hűtős mellett szól az alacsonyabb ár
[link]ha bolti áron veszed legalább egy tizest bux viszont bolti, a 4870-es mondjuk gyanúsan olcsó, a 4850 meg vidéki, szal te döntesz, ennyiért boltban max 4830ast kapsz
-
BandiHUN
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
érdekes,hogy azt mondod,rossz a passziv gigabyte hűtése...ennyi erővel az is marha,aki S1-et tesz a karira,mert AHHOZ SEM jár venti alapból...én inkább vettem passziv gigát+egy 12-es noctuát,amit ugyanúgy megvesznek az S1-esek is,mert az is lefőne nélküle.és tegyük hozzá,hogy a giga 1gigás kari,és a vrm része fejlettebb,+1 fázis,jobb alkatrészek,nem kell rá borda,a kari gyengén oc-s alapból,de megegyezik a giga oc karijaival felépitésben teljesen.és én teljesen elégedett vagyok a win alatti 28 fokos gpu-val is,cod4 alatt felmegy ez 42-43ra is
nos,akkor mi ebben a rossz?és még a gari sincs veszélyben,mert nem kell hűtőt cserélni,2db befőttesgumi+egy venti,és egy S1-et verő hűtés van a kártyán...éltessed a refhűtőt nyugodtan...de mire abból épkézláb kari lesz,arra is kell költeni annyit,mint a giga,és akkor még nem lesz meg az 1giga vram és a fejlettebb táp...erről ennyit. -
Departed
őstag
válasz
paprika
üzenetére
Hohóó, köszi hogy szóltál, ezt el is felejtettem észrevenni
De azért tény hogy nemigen találkoztam még ilyen alacsony 260-as árral...Mondjuk ez nem változtat a nagy valószínűségén annak, hogy az előrejelzések alapján a következő kártyám is Ati lesz
Bár most Nvidia úgy tűnik ésszerűbbé teszi az ár/érték arányát. Csak így tovább, mehet a harc a kegyeinkért ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dangerzone
addikt
válasz
DaDy0219
üzenetére
A leggyengébb hűtővel ellátott sapphire, az a referenciahűtős. Az meg jó pár gyártó kártyáján még rajta van. De ezzel a hűtéssel semmi gond nincsen.
Az egyetlen rossz hűtési megoldás a 4850 esetében ,az a passzív gigabyte. De ha jól szellőző házban tartják, akkor az is megfelelő. De ha nem ilyen házba teszik be, akkor bizony-bizony lehet rajta vasárnapi ebédet főzni.
-
-
DaDy0219
tag
válasz
Departed
üzenetére
Köszi mindenkinek a választ!
Még annyi kérdésem lenne, hogy melyik az a Sapphire 4850 Zafír, amelyiken olyan gyenge volt a hűtő, ami miatt nagyon feltudott melegedni.(<--- persze, ha egyáltalán létezik olyan)
Igazság az, hogy eddig nVidiás voltam, de eljött a váltás ideje, így nem ismerem az ATI kártyákat.
...ha tényleg volt olyan Zafír VGA, akkor betudnátok nekem linkelni a képét, csakhogy tudjam melyiket nem szabad megvenni? -
Departed
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Hát igen, eddig ésszerűtlenek voltak az áraik, most meg veszteségességet generálók...persze az Ati-nak köszönhetően, akik mertek jobban gondolkodni is...
Az NV-s kollégáknak ideje lenne tüzetesebben nézegetniük azokat a wafer-eket...vagy nézegetik és nem esik le nekik a tantusz?
-
paprika
aktív tag
Érdemes megvennem Radeon 4850 1Gb helyett ezt a karit? [link]
Ja nem ATi VS NV és nem is elfogult válaszokat várok. Tudom hogy gyorsabb a GTX...

-
válasz
DaDy0219
üzenetére
Nem biztos, hogy Zalmi. Van a zafírnak még egy jó hűtése, a dualslotos, ami a Sapphire Edition(4830, 4850) karikon van. Zalman a Toxicokon(4850) van, meg kéne tudnod, hogy milyen típusú a kari.
Amúgy nekem 4830 van, dualslotos Sappi hűtővel, és 700MHzen 75°C fölé(odáig is ritkán) nem megy a GPU hője. -
DaDy0219
tag
Sziasztok!
Éppen VGA vásárlás előtt állok.
Felajánlottak egy 4850 512MB Zafírt.Tudom, hogy Sapphire a gyártó, de egyes helyeken rosszakat írtak róla, konkrétabban a hűtésével kapcsolatban.
Kinek mi a véleménye?Megéri ezt a Zafír márkát megvenni?
Köszi! -
Bluegene
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére

-
Daffni2
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
OK,ment a PÜ.
-
-
Daffni2
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Szerinted érdemes váltanom E8200-ról E8600-ra?
Nem lehet húzni a procit, sem biosból sem más módon.
-
Tomate
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
Ez az. Én is 45k-ért vettem itt az 512-es 4870-emet ami ráadásul OC-s.
-
Tomate
veterán
válasz
Daffni2
üzenetére
70lepedőt nem ér meg. PH aprón is tessék nézelődni
-
Daffni2
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Esetleg 7 ezret hozzátéve:[link]
-
dangerzone
addikt
válasz
Bluegene
üzenetére
"nem ugyanaz es mivel nem ismerjuk, nem probaltuk, nincs is rola review, senkinek sincs ilyen, nem szabad leszolni" - ez igaz. Ezzel egyetértek.

Én ezügyben csak az E8400 vs E8600 esetét tudom felvázolni. Az e8600 kb 15k-val drágább, talán vhol még többel is, plusz 333 mhz-cel megy alapon többet. De nagyobb esély van kifogni egy olyan e8400-at, ami 1.35V alatt viszi a 4600 mhz-t, mint egy hasonlóan tuningolható 8600-at.
Aztán hogy ez ez e5xxx sorozat tagjaira mennyire érvényes, nem tudja egyenlőre sok ember.
Na többet nem offolok, főleg hogy én szóltam emiatt.
paprika: Ennyi pénzből 4870-ből csak 512 MB--sat kapsz, amin nem ref hűtés van.
-
Daffni2
addikt
válasz
paprika
üzenetére
A Te konfigodhoz nyilván a 4870
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_hd4870_toxic_gddr5_512mb_full_pcie/32664
-
sgteam
aktív tag
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
elég potit tekergetni!! nekem is az van

Aktív témák
Hirdetés
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bestbuy játékok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Asus ROG Strix B365 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG 600W
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
- iPhone 15 Plus 256GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ki tudta már ebben a mai világban hogy öninditó is lehet a PC-ben

), és vagy két órát voltam kénytelen 60 Hz-en nézni a régi, 22"-os CRT monitorom, ami nem kicsit volt bántó a szememnek. Az érdekesség, hogy a 9.3 mellett sem jött elő ez a menüpont, ezért végül kénytelen voltam feltenni a CCC-t. (Ahhoz meg dotNET kellett, ésatöbbi.) Lényeg a lényeg, hogy végül kb. két óra után nagy nehezen megtaláltam, hogy a CCC-ben "egészen máshol van, és egészen máshogy hívják", de szerencsére ismét kilőhető (amúgy nonszensz, hogy ezzel kell a felhasználónak foglalkoznia), legalább most már tudom, hol keressem, ha megint kellene (remélem sokáig nem fog kelleni, mert alapvetően amondó vagyok, hogy csak akkor cserélj drivert, ha muszáj). Jah, és sok év után (amikor először megjelent, talán egyszer megnéztem