Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
NovaBlue
üzenetére
Elöre szolok,hogy ha 8.7 beta catalyst van fenn akkor volt modolt BIOS-t eszedbe ne jusson felrakni mert osszeakadnak és szép zebra csikos képernyö lesz a jutalmad...
Én most egy fél éjszakát vért izzadtam,amugy van 4850-hez volt mod BIOS 1.36V állitolag oda is ér,de mondom nekem összeakadt nagyon csunyán,vissza is raktam az eredetit,elment a kedvem a flesselgetéstöl egy idöre.... -
NovaBlue
aktív tag
valaki tudna segiteni abban,hogy hogyan kell a 4850-en biost moddolni?
Értem ezalatt az órejelekkel való játszadozást mert kiváncsi lennék mit bir a kártya ha netántán majd kellene!
PM-be is jöhet nyugodtan de itt is meglehet osztani a többiekkel is.előre is köcce

-
gduck
addikt
Ahogy nézem a teszteket, egy E6600 mellett lévő 8800GTX-et (1280x1024 felbontásban) nem érdemes lecserélni 4870-re!
Jól látom?
-
alien_
őstag
válasz
Calibos
üzenetére
Remélem kitalálnak valami nagyon jó energiatakarékos megoldást, hogy ne pörgesse annyira a villanyórát.. Gépvégettel őszt megvárom (ha kibírom), aztán vagy 4870, vagy X2 kerül bele.. Nagyon csábító, hogy alig 53eFt-ért beszerezhető már most a 4870, de úgy számolom, hogy őszre 45 000 alá megy (nem indokolja semmi, hogy jentősen essen az ára mostanában, inkább azért várok, mert addigra jönnek ki normálisabb játékok. Főleg Fallout3 függő a dolog
) -
alien_
őstag
Újabb 4870 X2-es képek!
Soooo sexy
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Jó szerintem meg akármit is ír valaki legalább arra a szintre jusson el hogy egyértelmű legyen mi akar, ne totózni kelljen... Ugyanis szerettem volna én is adni neki valamiféle tanácsot, de a hibák miatt annyi lehetséges értelmezése volt az írományának, hogy inkább ezt válaszoltam rá...
Értem hogy van baja amúgy is, de egy pontos normális megfogalmazással könnyebben is kaphat segítséget... -
faccer
csendes tag
Én tegnap vettem az uj videokarim egy BFG-tech es 9600Gt -t cserélt le szerintem sokkal jobb!
-
Speed®
titán
válasz
forceberg
üzenetére
Értem, hogy ki akarod használni, de 1280x900ban tök feleslegesen húzod.
Akkora procilimited van mint az ágyú, 1680x1050 körül szűnik meg AAval..
Amúgy miért használod az 1280x1024es panelt 1280x900ban? "Csúnyul".
A kis felbontás miatt ~lineáris gyorsulást tapasztalsz majd a proci OCval.
Ha elfogadható hangerő\hőfokra be tudod lőni alapon a karit, szerintem ne erőltesd a tuningot és a hűtőcserét, felesleges lenne a procilimit miatt jelenleg. -
TTomax
félisten
válasz
Speed®
üzenetére
Igen,ez engem is meglepett,mert nagyon rendesen meg van húzva az a Quad.Hétezret kapott,teljesen igazad van egy wolfival igen nehéz lenne 15ezret megugrani... na meg gondolhatod mit kap a GPU 900-on,meg azt le is kell hűteni...szóval elég lesz nekem a 700 is,,,inkább gémelek...
(#10473) slett27
Az HIS jó választás
(#10474) forceberg
Nem fog jobban menni egy S1-el sem,a GPU nem kap több feszt...
szerintem 3Ghz alatt CPU limit lesz...de kíváncsian várom a a tesztet...én most 3,6-on adom neki wolfival.Szerintem elég...igaz én 1024 játszok... -
válasz
Speed®
üzenetére
A pénzemért kapott árut maximálisan szeretném kihasználni!
Ilyen egyszerű ez. Gondolom van esély, hogy egy jobb hűtés néhány 10MHz-et dobna rajta, de még 5k-t nincs kedvem költeni S1-re, aztán lehet, hogy mégis veszek.
Mondjuk most csináltam két profilt, egy halkat netezéshez, meg egy szelesebbet játékhoz.
Aztán még meg kell néznem CoD4 alatt hogy muzsikál proci szempontból a rendszer. Jelenleg E4500 @ 3.2. Kipróbálom 2.6, 2.9, 3.2GHz-en. Ha van növekedés a procival(amit nem hinnék, mert 1280*960, 2XAA, max anizo), akkor azt kellhet még fentebb tornásznom. + fesszel 3.5 körül elmegy. Legalábbis akitől vettem, azt állította.
Na mégegy mod: Annyira markolgatok, hogy 3DM fent sincs a gépen, max a PH! listára csinálok majd egyet. CoD4-ben felvett demókkal mérem a rendszerem. Mással nem is nagyon játszom. CoD2-nek meg mindegy. -
slett27
addikt
Melyik 4870-est érdemes megvenni ? Gondolom mindegy, mert ref. nyákra épül mind, csak a körítés más.
HIS-re gondoltam amúgy, ATI-ban mindig is jók voltak. -
Speed®
titán
válasz
forceberg
üzenetére
BIOSbuhera nélkül majdnem plafon az eddigiek alapján ha jól láttam.
A 10/20% GPU/MEM húzás szükséges valahová vagy Markolgatsz?$p@rr0w
Ebben a helyzetben felesleges oltásnak titulálnám, van elég nyűgje a tagnak.
Te például az elvárható szinten nem sajátítottad el a fórumszabályzatot sem.
Mielőtt megkérdeznéd mire célzok ezzel: az OFFolás egyszerű művészetére. -
690/1100 stock coolerrel átlagosnak mondható az eddigi tapasztalatok szerint? 4850.
-
Speed®
titán
válasz
bishopx2
üzenetére
Ráérsz még Quadra váltani bőven szerintem, ha főleg játékra kell a gép.
A mostani lapod viszont teljesen megfelel már alá, nem kell P45 ehhez.
Memóriákat én biztos nem cserélném, össz sebességben nem gyorsít.
Mennyiség kell, hiába 1200\CL4 ha kevés 2GB. 4GB/900/CL5 bőven jó.
Árcsökkentést várhatod..a jelenlegi helyzetben igen távoli valószínűleg.
Ellenben zárjuk le ezt a lap\proci\memória témát itt, HD48x00 topik
-
bishopx2
tag
válasz
Speed®
üzenetére
Bár jó lenne kicsit várni addig legalább míg jó árban lehet venni a Q9450 procikat
és hozzá akkor már kiforrott BIOS-szal P45 lapok közül valamelyiket
addig pedig a memcsiket lecserélem valami extrára .....
ez milyen ötlet ????? vagy a memcsiket is felesleges lecserélni ????Ha valaki tud valamit mikor lesz árcsökkentés az intelnél akkor kérem jeleze nekem !!!!
Üdv : Bishop
Köszike a válaszokat !!!!
-
Speed®
titán
Jómagam írtam, hogy a VITEC PWM modul hasonlóan melegedett anno nálam az 1950es Atin mint a hozzá tartozó 5 kis FET, de 4850 hiányában nem tudtam bizonyítani, hogy itt is így lenne. Mindazonáltal ha nincs gondod a hőmérsékletekkel\stabilitással, nem hinném, hogy aggódnod kellene.
-
bishopx2
tag
válasz
Speed®
üzenetére
Az a baj a 450*8 dologgal hogy a memóriáim
nem bírják a 1125 mhz-et +0,2v adok neki de nem stabil........
ha 2.40 szinkron használok akkor 1080 mennek a memcsik de már rosszabban szerepnek
a tesztekben everesttől a 3dmarkig mint a mostani setup mellett .....Nem merek adni 0,3v a kingmax-oknak hiába van ott az a ocz ram cooler ...........
-
Speed®
titán
Amennyiben minden rendben üzemel, nincs más tennivalód mint használni.
bishopx2
Csak akkor quadozz, ha olyasmit csinálsz amihez szükséges. Játékokhoz az esetek nagy többségében nem, bőven elég ha a mostanit feltolod 8x450re.
Aztán idővel ha normalizálódnak a 45nm árak, vehetsz egy jóféle Q9450et.
Két írás van a témában házon belül ami segíthet megfelelő döntést hozni: 1 \ 2.#10463
Minek asszinkron kínozni őket? Próbáld ki 900/4-4-4-12ben ha bírják, jobb lesz.
De még ha nem is bírják és 900\CL5ben használnád, többet ér a +200 prociból.
A memóriák sebessége csak szélsőséges esetben befolyásolja az összképet..TTomax
A 900/2240 szép a 4850estől, de nem olyan nagy szám az a végeredmény, egy normál kétmagos CPUscorejával (~3000) a végeredmény ~15k lenne. -
Aryan
senior tag
Sziasztok, visszaolvasva látom hogy a hűtési megoldásokról szó esett, az lenne a kérdésem hogy 4870-emre felment GFX Chilla, hűtőm a ramjait és az öt kicsit fetet mást is kellene még hűteni?
-
bishopx2
tag
Jól van hagyom ezt a mark programot ..........
letörölve
Viszont még egy kérdés egy Q6600 mennyire lenne jobb (letesztelt, G0, tuningos)
mondjuk 3,2 ghz mint a mostani enyém 3,6 ghz-en ?Nem kell 3Dmark .......just game
.........Üdv : Bishop
-
Speed®
titán
válasz
nepszter1
üzenetére
A manualban is le van írva elég világosan, persze nem kell beleolvasni..
CPU A1 A2 B1 B2
A1+B1 \ A2+B2 = DC
1 modullal csak A1ben
3 modullal nem javasolt
A sárgákba kell pakolni, azokban jobban túlhajthatóak, de megy a A2+B2ben is.
Ha nálad csak az utóbbiban mennek, valami inkompatibilitási nyíg van.
Vagy tedd csak oda őket és törődj bele, vagy cseréld a 4x1et 2x2re.
SC és DC között nyílvánvaló a különbség, feleződik a sávszélesség.
De ezt a témát itt ne feszegessük tovább, ott a lapod topikja.
(az avatarodat meg állandósítsd légyszi, sokan nem a nicket nézik elsősorban).bishopx2
Az E6750ed ha jól meghűtöd és G0, menni fog 8x450en vagy akár 8x500on is..
Utóbbihoz persze már alapos túlfeszelés kell, de stabil 8x450et vinni kell szvsz.
Ellenben tényleg ne pörögj rá ennyire a Trémárkra, játék a lényeg képjavítókkal. -
Minden 4850-nek alu a bordája, csak rézszínűre van festve? Vagy van olyan is, ami réz?
-
TTomax
félisten
válasz
bishopx2
üzenetére
Elmondom én neked.....
Elöször is rendet rakta a winben...lecseréltem a shell-t klasszikusra,letiltottam a hátteret.Aztán eszembe se jutott a vírusirtóval együtt futtatni a 3trémarkot,persze friss boot után még a lan kábelt is lehúztam hogy néhány processz ne induljon el... majd a taskmanagerben még azt is kilőttem amit csak lehetett....
Továbbá....Szerencsétlen Wolfdalemet addig húztam amíg a Corsair RAM-ok hajlandóak voltak vele 1:1-ben 4-4-4-12 menni,a siker érdekében rongyosra feszeltem az északi hidat
Aztán nézzük a VGA-t... Nos a Giga HD4850-re azonnal ráerőszakoltam egy MSI HD4850 OC BIOS-t amivel 705 tudtam menni fagyás nélkül,míg a memokat 1150-re lőttem be.Persze a CCC-t eszembe sem volt telepíteni mert az ugye 700-nál elfárad,ráadásul az is csak fut a háttérben ezzel is rontva az eredményt.
Persze teszt lefuttatásához porszívóvá alakítottam az régi Antec házam
Remélem sikerült segítenem
(#10443) slett27
Sajnos nem tudom mi lehet a gond,gondolom azért kellene a CCC hogy ne menjen mindig 3D fullon mint ha rivával húznád...Szerintem a a topicjában tudnak segíteni,egy BIOS csere is orvosolhatja a problémát és akkor nem kell CCC sem...(#10444) Tomate
Ott az igazság...tényleg a tápcsati....
-
eisento
addikt
válasz
nemszamit
üzenetére
mikor vetted a karit? mert ha 3 napban bennevagy akkor simán szólnék ahol vetted és cserélni kellene nekik 3 nap után meg gariztatás... én nem kenegetnék rajta semmit véletlen vmit nme jol csinálsz beszarik a kari utána meg majd garid is elveszik aztán nézel mint rozi a moziban....
-
eisento
addikt
sg forumrol:
Sziasztok
Ha valaki kivancsi hogy is szalad a CRYSIS HD4850 CF-el akkor INNEN letoltheti a videot rola.
6:14 jo minoseg ezert elg nagyocska. Birom a kritikat Remelem mindenkinek tetszeni fog. -
nemszamit
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy 4850-en hol található fesszabályzó áramkörök tekercsei, sípolás miatt kéne lakkozni.
Tud valaki tanácsot adni, hogy hogyan csináljam?
-
TTomax
félisten
válasz
bishopx2
üzenetére
Azért mert a 8.7-es béta Catalystet használod

A linkelt képeden legalább 6-800 3tréfás márk pontot látok elszórva a shellen meg a desktopon... kíváncsi vagyok hány processz futott a háttérben,illetve fut most is
Ugye kb érted mit akarok mondani?
(#10438) slett27
Ez melyik Catalyst? -
slett27
addikt
Kezdő ATI-s vagyok, most kölcsönben van nálam egy HD2900XT. Igazából sztem teljesen mindegy melyik topicban teszem fel a kérdést, mert ha lesz 4870-enem jövő héten, akkor is feltenném.

Az órajelet hogy tudom állítani CCC-ben? A VPU recover alatt kéne lennie, de nincs ott.

-
eisento
addikt
-
VR6-Fan
veterán
válasz
bishopx2
üzenetére
ne foglalkozz a 3D markkal, vagy ha ott akarsz gizdulni akkor QX9650 és NV 790i chipsetes lap 2 giga harapos ddr3-om meg egy rommá Vmodolt 4850-es.
ha meg élvezni akkor semmit ne változtas a a dolgokon max vedd meg az 50-est.
használd a beépített linkelés és hosszabb mint 3 sor az álírásod.

-
bishopx2
tag
http://kepfeltoltes.hu/view/080705/420364319n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
az eredményem ........
-
bishopx2
tag
Köszike a sok sok választ !!!
Nem tudom mennyire látható de az aláírásomba látható a konfigom és látszik hogy
3,4 Ghz jártatom már vagy fél éve.......szóval tuningolva van rendesen a gép !!!!!!!
28% tuning everest szerint ..........viszont kevésnek tartom kicsit a 3DMArk pontszámot
most képet nem tudok felrakni de 3Dmark topicba raktam fel nem is olyan rég
meglehet tekinteni.......3dmark 06 .....3,4 ghz procival = 11955 pötyi
3dmark 05......ugyanez = 19878 pötyiKicsit keveslem ..... Arra gondoltam hogy nem hatja ki a conrea magos procim a hD4850
vgát mert láttam már közel 14 000 pötyi eredményt is csak annyi volt a változás hogy
X48 meg E8400 4,2 ghz-enAkkor szerintetek most megéri vagy nem éri meg lecserélni a lapot és a procit vagy csak valamelyiket ?
-
janos666
nagyúr
A Catalyst AI-ról mik a tapasztalatok? Jobb letiltani, vagy inkább érdemes áttolni advancedre? Pontosan mit takar a standar és mit az advanced az off-hoz képest?
Mert nv driverben volt trilinear meg aniso optimalizálás, de azok high quality módban maguktól is letiltódtak, mikor mégis megnéztem quality módban mit fakítanak akkor elég fura dolgokat csináltak AF és AA társaságában. (alig gyorsult, de sokat romlott a kép) -
NovaBlue
aktív tag
Van valamilyen normális tuning program ami támogatja már a R770-eseket?
Mert pl ati tool vagy tray tools most nemtudom pontosan melyik olyat csinált,hogyha 1 MHz-et is próbáltam emelni akkor restartolt
L.O.L remélem nem a karim ennyire antituningos hanem a program hibálya!
Szerintetek? -
Skizz
addikt
válasz
nemszamit
üzenetére
a fesszabályzó áramkörök tekercsei nincsenek kellőképpen lelakkozva - ez okozza azt a bizonyos sípoló/néha sistergő, kicsit cincogó hangot, terhelés alatt.
ez jelentkezett nekem már HD3850 és 8800GT esetében is. baj nem lesz belőle, csak a hangja lehet idegölő hosszútávon. -
Skizz
addikt
válasz
bishopx2
üzenetére
a felsoroltak közül a Q6600-at, vagy az E8400-at tudnám ajánlani, viszont, ahhoz hogy teljesen összhangban legyenek, nem árt majd némi tunning, mondjuk egy kis alapfeszes.
egyébként az E6750 3,6Ghz körül, szerintem bőven elég lenne. haver procija annyit megy alapfeszen prime stabilan, tehát én a helyedben megjátszanám a mostani procival.a pci-e 2.0 (pci-x-ről szokjunk már le.. mert nem tudom mit csinálok) pedig jelenleg egy kicsit mókusvakítós dolog.
-
nepszter1
addikt
válasz
foreveryoung
üzenetére
csak hogy hol ? mennyi idő allatt ? en ipon.hu-n rendeltem de nekem ugy megy csak hogy nekem a 2es és a 4 slotba van 2 és ugy fut
de pl ha 1et rakok bele akkor fut
de ha a másikat rakom nem ugy fut már szoval alaplap + memória ?mod: nagy baj na nincs dualba ?
-
nemszamit
tag
H E L P !!!!!

MSI 4850 - 10 perc játék után nagyon zavaró sípoló hangot ad ki a kártya (nem a ventilátor) a hűtőt lecseréltem egy Accelero S1 +12cm venti, ugyan az a probléma. A sípolást nem hagyja abba, csak ha kikapcsolom a gépet. Ez a probléma csak 3d-be jelentkezik.
Ha valaki tud vm magyarázatot várom válaszát.
Garanciába nincs sok kedvem beadni, mert legalább 1hónap.(kb gari ugrott az s1 miatt
) -
foreveryoung
tag
válasz
nepszter1
üzenetére
Ajjaj!!!!!!! Ugyan így jártam a P5 E-mmel!!!!!!!!! Bevizsgálták és szó nélkül kicserélték. Gyári hibás volt!!!!!! Nekem az 1 és a 3 slot ment, ha még egy ram-ot beraktam el se indult a gép, és semmi ram hiba sípolás, vagy hiba üzenet.
Bocs az off-ért, de segítsünk!!! -
bishopx2
tag
Szerintetek melyik processzor hajtaná ki jobban a HD4850 vgát ?
E8400
E8500
Q6600
Q6700
Q9300
Q9450Órajelet is kérnék ha nem gond .......
és még olyan véleményt hogy megérné e lecserélné a E6750 procimat ?Még egy alaplapot érdemes lenne fejleszteni a kártya miatt.......
mondjuk itt a pcix 2.0 gondolokÜdv : Bishop
Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Elektromos autók - motorok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 GAMING OC Eladó!
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK OC 8GB (Beszámítás)
- ASRock Radeon RX 9060 XT Challenger OC 16GB - INGYEN FOXPOST!
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB CM MasterBox MB511 RGB 650W
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
jobban járok majd egy ilyennel mint egy valódi cf-fel szerintem. 2gb-os verzió 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

Csak egy példa volt mit megy a 4850 vmoddal... elnézést... 

Értem hogy van baja amúgy is, de egy pontos normális megfogalmazással könnyebben is kaphat segítséget...

)