Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
Aktív témák
-
hakos1987
őstag
válasz
bigdigit
üzenetére
sztem elég nagy hülyeséget írogatsz, de te tod.... a 8800gtx már nem kicsit elavult konstrukció... nekem is az volt, és hát fűteni az is szeret, főleg hogy el van cseszve a hűtése, és a meleget nem csak kifelé fújja, hanem a házba is! Mindig ATI-m volt, a 88gtx volt az egyetlen nv karim, meg az utolsó is, mert rohadt drága (volt) és már egy ideje nem tud helyt állni, hiába, ez már több mint 2 éves konstrukció...
Meg azért azt se felejtsd el, hogy 10.1-es dx vs ál dx10, meg azért a fogyasztása se kisebb a gtx-nek... és nemsokára (remélem) jönnek az igazi dx 10.1-es játékok!egyébként nem tudom milyen ,,fostos bug"okról beszélsz....
a gtx-ed sehol nincs már, a 4870 meg egy überjó kari lett, de te tod, csak a hülyeségeiddel kíméld meg a népet sztem, menj a g80 topicba, és ott éltesd magad!
-
c.zsolti
őstag
válasz
foreveryoung
üzenetére
8.6 a legfrissebb driver
Itt még nincs is HD48x0 széria... Örülj, hogy a 8.6-al megy...
-
alien_
őstag
válasz
foreveryoung
üzenetére
'Reggelt!
1. Mivel 8.7 még csak beta, a 8.5 -ös meg még nem támogatja a 48x0 szériát, javasolt a 8.6-ost használni.2. Passz, próbáld ki =)
nepszter1: Ez így elég kevés... Milyen gép, milyen beállításokkal (oc?), milyen program, melyik verzió, milyen rendszerrel, melyik driverrel...?
-
nepszter1
addikt
na szoval egy kérdés betölt a játék , és utána lefagy a gép + a monitor kikapcsol 4850 em van
összes játéknál

e8400
asus p5q pro
chieftec 550 es táp
4850
szoval elndil a játék csak kiválasztom a single player stb stb stb betöltene a kép erre kikapcsol a montior +lefagy a gép
-
foreveryoung
tag
Jó reggelt!
2 kérdésem lenne:
1. Melyik a legjobb driver most a Sapphire 4870-hez? Gyárilag a 8.6-ot adták.
2 Próbálta-e már valaki, hogy az Ati Tray Tools vagy a Rivatuner működik-e velük??? -
Turok
csendes tag
Nem tudja valaki, mikortól lehet itthon kapni 1GB-os 4870-est? Általában 1920-ban játszok, ezért kéne. Eddig csak 512-est találtam, Sapphire-t.
-
wiggen123
senior tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Egyetértek. Mondjuk black box miatt direkt sapphiret vettem korábban, de az más tészta volt
A szar játék nem köll
Én arra várok, hogy 30k alá essen az ára a 4850-nek, akkor veszek majd.
Pixmania egyik napról a másikra több, mint 10k-val megdobta a sapphire 4850 árát (33200 -> 45000). Gondolom a lite elfogyott és full lett helyette, de valahol odaírhatnák... Ha meg ugyanaz a verzió, akkor nyalják ki a szemfenekem. -
marinea2
addikt
Az igaz h létezik 4870x2 vagy csak rosszul értesült vagyok.
-
Dubmaster
aktív tag
A házam egy kalap.sz@r, az tény, a full load 10 perc szőrös fánk.
Az elégedettségem oka az, hogy idle 80 fokkal kezdtem, aztán hakos1987 bios-a 60-ra levitte, ezután került be az accelero s1 és lett 40 fok.
Asszem még beinvesztálok egy cm rc331-be, olcsó és kiváló házikó és a szellőzés problémám is megoldódik. Sajnos nyitottan nem merem hagyni a házat, mert a két kisgyerekem tuti megismerné a 220 varázsát...
-
bigdigit
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
köszi ezt a tesztet.végre meggyőzött,hogy semmi szükségem leváltani öreg 8800gtx-em atira

a CF eleve felejtős mert megőrülnék ha néhány játék esetén gyengébben teljesítene mint egy solo kártya
a sima 4870 meg nem gyorsabb annyival,hogy megérné bevállalni az ati szokásos fostos bugjait
ja és továbbra se szeretnék hozzájárulni a globális felmelegedéshez

-
BullZeye
veterán
válasz
eisento
üzenetére
inkább adják 5kval olcsóbban és ne adjanak hozzá 5 játékot >> és mindenki jól jár főleg én, max ha adnak egy eredeti Aion-t vagy WOW+kiegek, de ilyen company of heroes meg rák tudja mit kössz de nem
VGA-t azért vesz az ember hogy legyen VGAja nem azért hoyg kapjon hozzá csomó játékot....arra van más forrás 
-
wolfman
veterán
A 4870-nél én már csak a két tápcsatlakozó nem tetszik! Csak úgy szívják a vezetékből az áramot!

-
TTomax
félisten
Nem tudom miért mondjátok,hogy melegek ezek a kártyák..
Tessék Idle....
Ime 15 perc szőrös fánk...
Egy nagyon régi Antec házam van amit most valószínű ha minden jól megy lecserélek egy Antec 900-ra amiben saját szememmel láttam hogy minimum 5fokkal hidegebb minden.
Azért ezekhez a cuccokhoz egy jó minőségű ház javallott
-
$p@rr0w
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Rubi-ROM DVD-n lévő demók közül egyet aktíválhatsz magadnak teljes játékként neten nem?
(#9586) Alvin_ti4200: fel lehet pörgetni kis buherálással a gyári hűtőt és nem is lesz hangos, szvsz felesleges cserélni...
(#9603) chungee: alap, hogy HD4850-et vegyél.
(#9655) janos666: számszerüsített fps értékeket kaphatnánk?

-
Nem tudjátok honnan lehetne olcsón 4870-et venni?Megbízható helyet keresek!
Előre is THX!
-
DrM
csendes tag
Nem próbálta valaki a 4850-et hogy hogyan működik együtt Pro/E-vel?
-
Geller72
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Engem az encoding érdekelne..ha esetleg vki...
.
Thx:
Geller -
prime77
aktív tag
És itt egy HD 4850.Nem kell szégyenkeznie....
http://www.youtube.com/watch?v=eNvaeIWyJ4E&feature=related -
prime77
aktív tag
Ezeket nézzétek meg!!!Tudom nem ati de most hirtelen ezt találtam.Azé ez a crysis durva de ez a pali is.Nézzétek az fps-t(bal felső sarokban)Meg a gépét mi kell oda.

http://www.youtube.com/watch?v=8Orsk65ib5c
http://www.youtube.com/watch?v=oYh-tsWfQ3U
Ez első vid egy crysis a második egy vantage.... -
leviske
veterán
válasz
Gaboman
üzenetére
Én arra leszek kíváncsi, hogy tudja-e tartani magát?

(#9666) eisento:
erről én spec. megvárom Abu kolléga véleményét... igen csak 180°-os fordulatot kéne ahoz venniük a fejlesztések kapcsán. 
És egy teljesen új architektura megtervezéséhez nem elég 6hónap. A GT200-hoz is kellett 1 év... pedig az minden, csak nem nagy ugrás és meglehet nézni, hogy milyen lett.

-
Geller72
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Értem. Kódolás?
-
válasz
janos666
üzenetére
Nem értem,mért vársz annyit szegény karitól!Még normális driver sincs alá,de ezt te is tod!Kezd olyan érzésem lenni,h téged csak egy GTX280 "elégítene ki"!Nézd meg az árát és a szoftver támogatást....azért,mert te most átnéztél AMD-hez a szoftverek még mindig az nVIDIÁT nyomják,meg az ár is... nem egy árkategória mégis egy kategóriával többet vársz tőle!Ne felejtsd el,hogy ez nem csócskategória,mint anno a 320mb-as GTS!(Még ha a 320-as nem is a csúcs csúcs volt azért ott volt a toppon!)
-
Geller72
veterán
Az ati avivo-t próbálta már vki ezeken a kártyákon?
-
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Jó igen az valóban jó volt, nem is adtam oda a 2900XT-hez.

-
FragMaster
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Járhatott volna most is...

-
Tommer
tag
válasz
Gaboman
üzenetére
Nem csak a CF az érdekes, hanem hogy a 4870 - legtöbb esetben - ott liheg a GTX 280 seggében!
(És érdekesen nem látom sehol az a 2-2,5x -es többletet amit a GTX 280 -ért kéne fizetnem! Annak ellenére, hogy a 649 dollárból most 599 lett az ára. Na ja! Egyértelműen 4870!
Ez van! Megrögzött nVidia -sként én is ATI -ra váltok most!) -
butch3r
senior tag
válasz
eisento
üzenetére
senki nem kapott csak teszterek kaptak...
szal várható gondolom hoc-on vagy az idg vmelyik magazinjában egy bemutató.
ha csak a körítés miatt vársz a gainward-ra, ha még nem küldték ki a tezst kártyákat, holnap megpróbálom megnézni, lefényképezni a kártyát neked, este meg kiteszem ide a képeket. -
janos666
nagyúr
Navégre! Egy játék ahol lenyűgözött a kártya: S.T.A.L.K.E.R, minden fullon, 4x software AA 16xAF, 1920x1200, és szalad mint forró olal a jégen át

-
Gaboman
nagyúr
Nem tudom volt e már,de egy jó kis teszt a 4870-ről sima és CF módban is,hát mit is mondjak,nem semmi az bizonyos.
4870 teszt
Így kb képet lehet kapni mit is tud majd az X2,tényleg az ATI magasra tette a mércét. -
eisento
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
jó de eladásnál a sok vérpistike elájul mikor meglátja a sok szart amit adnak hozzá
a 8800gts-emhez is adtam company of heroes gammát egyszer se raktam fel (előtte már végignyomtam egy másik "verzioval"
)vagy lehet meg kéne várni a gainward-ot? bár butch3r nem bírt szerválni egy darabot sem :S

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
7V-on még mindig nincs hangja.

-
Tody56
aktív tag
Bocs ha volt

-
tibcsi0407
félisten
Zsír kis kártya,szerintetek egy MSI NX8800 GT-OC 512MB DDR3-ra mennyit kellene rádobnom egy HD 4850-ért?
-
SpZ
senior tag
sztetek melyik 4850 -re?
Accelero Twin Turbo
Accelero s1 -
nepszter1
addikt
valaki nem tudja miért van az hogy a játékb ilyen vonalak jelenek meg hirtelen utána megint
vagy nem vonalak minek nevezzem ilyen textura bizbasz4850
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
5V-on nem hangos és 3D-ben 60 fokon tartja a 4850-et, teljesen jó az

-
eisento
addikt
én meg ha végre eldöntöm milyen márkát válasszak a 4870-ből és egyszercsak meg is jelenik végre a thermalright T-rad2 akkor azt veszek

-
prime77
aktív tag
Értem.Ezek a crossfirés alaplapok vannak ugy 30 k-ért???Gondolom drágábbak és inkább a 40 felé tendálnak...Nah és mit szóltok amit összeállítottam???
-
foreveryoung
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ja, panel!!! 30 fok van a szobában! Szerencsére a gép elég jó szellős, de a 3870-em alapon 45, hajtva 65 fok volt. Meg a 4870 nem szereti az Everest-et. Nem mutatja a venti fordulatot, meg a gpu órajelet.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
jól néz ki
aláírásodra dobsz egy magyarázatot privibe?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Meg is lepődnék, ha ez az ezeréves Zalman "konstrukció" halk lenne, legalább másolnák le valamelyik normális lapátozást, ha maguktól nem képesek fejleszteni.
-
prime77
aktív tag
Srácok!!!
Nem ez a vétel lenne a legjobb a teljesítményt is beleéértve???
Alaplap: -------
Proci:E8400 wolfdale 4.0Ghz-n
Memória:2GB Geil Ultra (800 vagy 1066) melyik a lenne job?
Videókari:2db ATI 4850 HD (crossfire)
De milyen alaplap az amely jó kezeli a crossfirét és mennyire kiforott ez a crossfire???
Azt írták,hogy kettő 4850 lenyomja crossban a GTX 280-at.
SZóval 70k a kettő 4850 és az biztosan jobb jóval mint egy 4870...És kb 15 ezret kell mellérakni ha ugye 55 a 4870....
De lehet nem jól gondolkodok..... -
Angelo69
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
En is ilyet rendeltem ra.

-
janos666
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Mennyi volt a hűtő? Bár VF-700 után megfogadtam soha többé zalman, aztán a CPU-ra mégis CNPS-9500 került, az se nyűgözött le ahhoz képest mennyibe került egy HyperTX mellett ami szinte ugyanazt tudta.
Nameg előbb downgradelek 4850-re minthogy hűtőt is cseréljek 4870-en.

(#9623) - Tényleg poén, de a kedvenc VGA-m gyártóit ne hasonlítsuk egy olyan emberhez akinek a kivégzésén elsők közt jelentkeznék hóhérnak.
-
nygma
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Durván néz ki ez a hűtő...

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
foreveryoung
üzenetére
-
eisento
addikt

-
foreveryoung
tag
Sziasztok, szép estét!
A délután folyamán boldog tulajdonosa lettem egy Sapphire 4870-esnek. A tesztek szépek a 3870-hez viszonyítva, de számomra szokatlan módon melegszik. Alapon 60 fok, kicsit hajtva 70. Van már valami profi megoldás erre? -
janos666
nagyúr
Én még úgy sacc-kb 20k-ért adtam el a GTS-320am tegnap mikor jött a 4870.

Az én fejemben inkább egy 4850 downgraden fordul meg most, a különbözetből még tolhatnék rá akár egy kis kompakt vízhűtést is, lehet azzal többet menne mint ez gyári léggel. Vagy csak S1+venti és E8x00...
(#9617) - Tényleg, lehet holnap újrapaszátzom a kártyát, sose lehet tudni. Kár hogy csak valami körömlakk-style zalman cucc van itthon, és most nem megyek olyan helyre ahol akad artic MX-2.
Vagy inkább coollaboratory liqud, ide fasza lenne mert nem gáz ha örökre összeragad a kártya és a rézborda ha beválik
MOD: Már leírtam ezt mire jött a hsz-ed, de azért kösz a tippet, átszerkesztettem mintha neked válaszolnék.
-
Jiced
csendes tag
Próbálta már valaki lecserélni a pasztát a 4870-esen?
-
Rozs
csendes tag
A sapphire 4850-esemről lekerült végre a gyári hűtőnek nevezett valami, és kapott egy GFX Chilla-t. A hőmérsékletek a következőképp módosultak: gy hűtő terhelés nélkül 76 fok, terhelés alatt 86 -87. GFX Chilla 42 fok, terhelés alatt 56. GPU clock: 660 MHz memória:1125MHz.
A gyári hűtőt kb 4 csavar tartotta rendesen, a többi szinte be sem volt tekerve. Sajna ezt csak akkor vettem észre amikor elkezdetem lebontani a cuccot.
Konklúzió: ajánlom mindenkinek a 4850-re a GFX-et, remek kis hűtő., csendes, és remek hőfokokon tartja a kártyát. -
... Az ember fejében megfordul az a gondolat is hogy mi lesz itt a 8800GT-kkel? Az lesz szép ha olyan sorsra jutnak mint a G80as 8800GTSek, amiknek az ára egy-két nap alatt jóval kevesebb mint a fele lett ...
-
leviske
veterán
ÁÁÁ! Káprázik a szemem, hogy mindenhol GeForce kártya neveket látok röpködni?

Aki váltani akar, annak emberi joga váltani, aki meg nem akar váltani, az nem vált.
NEM KELL ITT EGYMÁST GYŐZKÖDNI! Arra ot az ATi vagy nV topik.

-
Eagle16
addikt
válasz
nsrking
üzenetére
Szerintem is észrevenné a változást, főleg ha 1920x1200 4xAA/16xAF beállításokkal játszik
Legalsó táblázat.Itt a HD 4850 majdnem 3-szor gyorsabb mint a GTS 512. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy 3,6 FPS helyett akár 9,8 FPS-el is játszhat

MOD: jah, 8800GT. Akkor még szembetűnőbb lesz a változás

Fontos: ez csak kivételes eset

-
janos666
nagyúr
Most mondjam azt engem még 8800GTS-320Mb után se nyűgöz le annyira a 4870-es mint sokan várnák?
Ha tundnám tuningolni talán már szebb lenne, de akkor is jobban megérhette volna egy 4850. Arról le lehetne pattintani a fedelet, rá egy 8cm-es venti és kész. Itt le vannak zárva a lamellák, nem megy rá a ventit a tetejére, a gyári hűtő most még elég, de ki tudja ha felszabadulnak a tuningcsúszkák kitart-e 35%-os halk módban addig amíg menne a mag?Annyit viszont tudok mondani hogy ezek után mégsem akarom megválni tőle vételáron se. Pedig a "teszteljük első közt" örömön is túlvagyok...
-
Acor
aktív tag
-
Drizzt
nagyúr
Az a bajom, hogy nem tudom azt mennyire érezném. Pl.: a 8800Gts320, s a Gt512 közötti csere ég és föld különbséget eredményezett, ott 1680-on kb. 40% különbséget írtak, mondjuk épp a computerbase. Crysis játszhatatlanból játszható lett, Jericho a néha belassulból töksima lett, s még tudnám sorolni. 25%-nál nem vagyok meggyőződve, hogy ennyire látványos lenne. De a 25%, meg még ahhoz képest 25% az már biztos észrevehető lenne mindenütt szinte.
-
-
chungee
addikt
Mindenki váltásról beszél. Én csak most jutottam el, hogy AGP-ből PCI-E-ba. És ezen az áron(33k körül) ha nem 4850-est vegyek, akkor micsodát

-
janos666
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Kb ugyanez most a véleményem. De mégse rohanok hogy elpaszoljam és 4850-re cseréljek. (pedig talán kicsit vételár felett megszabadulhatnék még tőle holnap vagy pár napig se buknék 100 forintot se rajta) Én még bízok abban hogy a GDDR5 plusz sávszélének kihasználásához új driver kell, és későbbi játékokban jöhet jobban, mert UT3-ban kicsit több mint 40%-al gyorsabb. Nameg ezt se tudom kitesztelni míg nincs unlocked bios vagy rivatuner, hogy nem-e jobban is húzható mint az 50-es. Talán nem véletlenül sokkal nagyobb és éhesebb ez a kártya mint a kistesó.
Talán új BIOS is segít még a DDR5-ön, elég nagy melónak tűnhet a programozása ha emiatt 128k-sra kellett növelni a BIOS méretét.A hűtőcserében nem értek egyet, 35%-on 80 fok alatt marad még a CCC által megengedett tuningal is és így még halk. Ha tovább lehet húzni lehet akkor is csak néha-néha lép majd át egy hallhatóbb 40%-ra (még az se porszívó, csak már észrevehetően hangosodik).
Aktív témák
Hirdetés
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- PCIe 5.0/4.0/3.0 Riser kábelek 90-os hajlított csatlakozóval (220mm/300mm)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ennek a példának nem sok értelme volt

erről én spec. megvárom Abu kolléga véleményét... igen csak 180°-os fordulatot kéne ahoz venniük a fejlesztések kapcsán.