- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
Szerintem értelmetlen váltani.
egy átfogó(linkelt) német teszt alapján, leginkább 10-15-20, és egy helyen 24%al gyorsabb a 4850.
szóval a kb 15-20% gyorsulásért semmi értelme nincs idót pazarolni a cserére.
pl 20fps helyett 23-24? ki a franc veszi észre?ennyi különség driverek vagy oprendszerek között is lehet
-
leviske
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #9586 üzenetére
Tehát a Te alkotásod lesz az iPon tesz?
Amugy a sávszél limitet azzal tudod ellenőrizni szvsz, hogy az 50-es órajeleit felrántod a 70-eséig.
Ha mindenhol ugyan ott vannak, akkor nincs sávszél limit. szvsz.
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #9586 üzenetére
50%-os??? Rossz helyen nézted szerintem... (40k és 55k, 15k nincs 50%) amúgy a ventit emeld meg 40% körülire és nem lesz olyan meleg! Nekem is első dolgom lesz a BIOS-ba belepiszkálni...
-
Skizz
addikt
Nem értem, mi köze az "iszonyatos szélzaj"nak a táp teljesítményéhez?
attól szélzajosak a delták, hogy alacsony és magas terhelésen is realtíve kva sokat pörögnek a légcsavarjai. de ha csodák csodájára, egy kicsit visszavesz a venti fordulatából, akkor meg egy erős morgó hangot hallassz a táp felől, mert a venti motorja nagyon erős... de ezt mé' én magyarázom el, mikor ott a tápod?Ha most 600wos lenne a tápom, attól mitől lenne kisebb a szélzaj?
semmitől. nem a névleges teljeítménytől függ a ventilátor zajszintje, hanem a vezérléstől, a táp hatásfokától, és nem utolsó sorban a venti minőségétől."ha Téged nem zavar az alacsony hatásfok" ezt kifejtenéd bővebben?
ezek a delta elektronikával megáldott ojjektumok megbízhatóak, viszont elég alacsony (70% körüli) hatásfokon működnek - hogy milyen terhelésen, azt ne kérdezd, delta elektronics' honlapján olvastam, nem a ct honlapján... -
Alvin_ti4200
félisten
22-27%-os teljesítménytöbbletért (4850-hez képest) 50%-os felárat fizetni szerintem butaság. A hűtőt mind a két kártyán cserélni kell, a 4870 is ugyanúgy 80-90 fok, csak nagyobb hűtő van rajta, ennyi. Beigazolódni látszik továbbá a sejtésem, hogy a 4850 egyáltalán nem VRAM sávszél limitált, ugyanis a GPU fronton 20%-kal gyorsabb 4870 mindössze - ahogy írtam - 22-27%-kal tud csak több fps-t kipumpálni magából. Szintén árulkodó jel lehet, hogy az alap 750/3600 MHz-ről minden további nélkül felrántottam 790/4400-ra, amely ugye 5,3%-os GPU és 22%-os VRAM órajel emelést jelentett, ennek ellenére a kártya 4,9-6,6%-ot gyorsult programtól függően...Mindenki vonja le a következtetést. Külön tény, hogy a 4870 eszméletlen sokat eszik 2D-ben (valószínűleg a GDDR5-ös RAM-ok miatt), a 4850-nél több, mint 30W-tal zabál többet. GTX260 tesztelésének is nekikezdtem, de nem volt időm befejezni, 4870 körüli teljesítménye van, néhol picit lassabb, viszont azon nem kell hűtőt cserélni (igaz még akkor is a 4870 az olcsóbb, ha veszünk rá plusz hűtést), ráadásul 4-5 ezer forintos árcsökkentés várható a következő 1-2 hétben. Kimerítő volt a válasz?
-
válasz
VaniliásRönk #9583 üzenetére
50w-tal erősebb mint mi? Mint a sima 350wos FSP vagy mint a 400w-os Chieftec??
kispéé Köszi, neked legyen igazad -
válasz
Alvin_ti4200 #9568 üzenetére
Én vettem tegnap és az eddig látottak alapján meg tudom erősíteni a véleményed.
Bár szopok a beta driverrel, a lehetetlen tuningpróbálkozásokkal, miegymás, de így eddig nem nyűgözött le a 37k-s befektetés 8800GTS-320ról váltani. Ez időtállóbb mint a GTS, csak ott lett volna az olcsó 4850. Igaz pár napig még simán el tudom most paszolni vételáron ha akarom. (olcsóbban mint sok bazárban van) -
keIdor
titán
válasz
Kicsit bővebben?
Amúgy tesztek alapján jó vétel az...
Mi ezaz aláírás?
-
Nem bírok vantaget tolni, mert Gef8 volt a gépben, és felraktam a CUDA alapú PhysX drivert, és a Vantage most leáll hibával.
Újra kéne rakni azt a Physx drivert amit a Mark telepít, na majd később.MOD: Bocs, elnéztem a topicot, de ide is jó infó hogy a legújabb nv féle Physx driverrel fagy a vatage...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
És 8800Gt-ről van értelme valamelyikre cserélni? 4850-re nem cserélnék, mert kb. +10-20 százalék miatt minek. Viszont egy 4870-nél azért erre gondolom még +20-25% rámenne.
-
Nincs sok kiegészítő...1 vinyó, 1 dvd író amit elég ritkán használok.Nem értem, mi köze az "iszonyatos szélzaj"nak a táp teljesítményéhez? Ha most 600wos lenne a tápom, attól mitől lenne kisebb a szélzaj?
"ha Téged nem zavar az alacsony hatásfok" ezt kifejtenéd bővebben?
Szori az értetlenkedésért
mod: Alvin_ti4200: Mármint a 4850 vagy a 4870 nem éri meg? -
Aryan
senior tag
válasz
szerintem is bestbuy kategória a 4850, de én olcsón hozzájutottam a 70-hez. Ez az első ATI, eddig csak NVIDIA-k voltak
.
-
Aryan
senior tag
Felkerült a 4870-re a Coolink Gfx Chilla hűtő. 80fokról (gyári, semmi ventiszabályzás) lement 61fokra a gpu hőmérséklete 3dmark 06-lás alatt. A ház oldala nem volt fent, 8.7-es beta driverrel ment. Az a baj hogy normális driver és monitorozo/tuning stuffok még nincsenek a karihoz. Chilla felrakásakor nem is kellett variálni, 8800gt-ről lejött és fel is ment egyből a 4870re. 8800GT-t jobban meghűtötte a Chilla, de 4870 gyorsabb is szebb is és melegedősebb is
. Nem bántam meg a cserét 4870re habár egy játék sincsen fent a gépemen csak Trackmania, de 8800gt ramhibás lett és 1500Ft-ba került ráfizetéssel a csere 4870re
.
-
-
Alvin_ti4200
félisten
fürdés és 4850 szerelés után jönnek a mai 4870 tapasztalatok, szerintem nem éri meg a kártya, remélem ezzel nem bántok meg senkit, aki már vett vagy venni készül.
-
szpal17
őstag
Valaki #9556?
-
Aryan
senior tag
Nekünk a szervizbe egy 400w-os csifi a teszt táp eddig mindenre elég volt kivétel az sli vagy crossfire, 8800gtx és 2900xt is lazán ment vele, pedig ezzek "kazánok"
. Mondjuk hosszutávon már én sem biztos hogy használnám. Ha van rá pénzed vegyél valami Corsair tápot, halkak és kraftosak is.
-
szpal17
őstag
Beépítettem a Gigabyte HD4850-et és nagyon meg vagyok vele elégedve eddig
Kérdésem az lenne hogy tudom működésre bírni azt a High Definition audió hangeszközt(DIgitális kimeneti eszköz-HDMI) amit feltelepített a gépre? Ez kiküldi a hangjelet a Tv-re?Vagy hogyan működik ez a funkció?DVI-HDMI kábellel van rákötve a Samu LCD-mre...Köszönöm a válaszokat
-
SzlobiG
félisten
Holnap itt lesz az enyém is ha a posta jól viselkedik és kihozza.
-
1db Seagate 250 gb SATA2, 16mb cache. Egészen pontosan: Seagate ST3250410AS. Proci nincs tuningolva, szóval a gyári értékeken megy, gyári Intel hűtővel.
mod: Volt aki azt mondta hogy elmenni elmegy, csak már nagyon maxon fog menni a táp és egy idő után tönkre fogja tenni a kondikatEz mennyire lehet igaz?Nem szeretném szétcseszni a gépem
-
Hali!
Nagy gondban vagyok, ugyanis 4850et szeretnék venni, de felmerül a kérdés hogy elbírja-e a tápom? A gép: p35-ds3, E6750,2gb 800mhz, 250gb, DVD író, 400w Chieftec. Esetleg van akinek 400wtal elmegy a VGA? Köszi -
nsrking
senior tag
Ha a hűtést nézzük abban viszont a 9800 GTX ráver a 4850-re ha lehet így mondani. Igaz h két slotos de eléggé halk is, és a dolgát is jól végzi. Onnan tudom hogy volt már 9800 Gtx-em...
-
Vasinger!
nagyúr
4850 - -> 55 fok! Gyári hűtő...
-
Haart
addikt
válasz
Eagle16 #9524 üzenetére
Úgy nézem az új nvidia kari a 98gtx+ kb egálban van a 4850-el, namost ez csak akkor lenne érdekes ez a teszt, ha az nvidia karija kb annyiba kerülne mint az atié. Namármost ez abszolút nincs így, mert kb 2x annyi az nvidia kártyája. Ennek tudatában kijelenthető, hogy nincsenek egy súlycsoportban így az ati még mindig utcahosszal vezet.
-
Mozso26
senior tag
Végre megvan a drágaszág(4870). Alapbol 79c és nemis tágit innen fan 22%-on. Erre gondoltam megküldöm a szobai ventivel és le is ment 78c-re de a fan-t is levette 20%-ra. Vicces mert ugy van belöve hogy minden képp 78 79 c legyen a hömérséklete.
-
Eagle16
addikt
válasz
Buldozer99 #9523 üzenetére
-
Buldozer99
senior tag
Megtudnátok dobni egy olyat tesztel,amibe 8800gt vs hd 4850 van tesztelve?
bocs ha már volt... -
Skizz
addikt
hmm... látom AC megérezte az üzlet szagát
am azon kívül, hogy 2 venti van rajta gyárilag egy szép keretben, miben különbözik vajh az S1-től? most nem olvastam végig, de így elsőre max. aszondom, hogy nagyobb/kisebb. hát nem fogom lecserélni az S1-emet annyi szent, de egyébként mutatós darab.más:
van valakinek gigabyte HD4850-e? megbízható? nincsenek olyan problémák, mint pl. az ASUS 8800GT-nél? mármint hogy csak felcímkézte őket, mégis a legtöbb hibás GT asus címkés? -
alien_
őstag
Arctic Cooling újabb nagy dobása: Accelero Twin Turbo
-
Dubmaster
aktív tag
Nah, Accelero S1 +2db 92 mm-es venti...40 fok alap, 52 fok full terhelve
ajánlom mindenkinek
-
cizoe
őstag
válasz
#27909120 #9506 üzenetére
Azért mert p45be nem tudsz amd-t rakni, az amd chipsetek meg egykét elég nagy hiányossággal küzdenek tuning terén. Énis AMD párti vagyok mégis E8400 wolfit vettem, mert ez bizonyult a legjobb döntésnek. Majd max ha jönnek az új phenomok és az új sb700/750 chipsetek akkor back to the future:
de most már tényleg elég, és milyen gépet vegyek topik...
daniboyle: mod gomb..
-
törölt tag
Arra értettem, hogy szívesen mondanám, hogy amd chipset+amp proci mellé rakd a 4850-et, de inkább p45+45nm intelt ajánlhatom csak. kb ilyesmire gondoltam.
LOL még esse értem
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Synology NAS
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- ASUS GeForce RTX 4070 12GB Dual White OC Edition
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest