- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csigger
őstag
-
Tonyk
veterán
Irónikusság ON:
Ezt nem tudtam, hogy minden valamire való programozó szakon linux alapon programoznakFőleg ha az java, c, stb, ne adj isten php
Irónikusság OFF:
Megaztán személyes sértésnek veszem, hogy az informatikust keverjük a programozóval! Jajj de sok magát informatikusnak valló programozó ismerősöm van, akinek telepíteni kell windows-t, vagy winyót partícionálni.. (na nem mintha az informatika ebből állna. Elvégre egy agysebész sem műt lábat, pedig az is embörbű van.)
-
hzcs
senior tag
ssid kikapcsolva? Akkor valami windows update-t tettél fel, nem? Mert nekem az alap windowsos se az usb wifivel, se a laptop wifijével nem játja az ssid nélküli hálókat. Sőt, amit az usb-shez adtak (asus wl-167g), annak a gyári szoftja látja a névnélküli hálót, de csatlakozni nem enged rá. Megoldás: megnéztem milyen chip van benne (Ralink rt2500 asszem), a laptopé (intel 2200bg) meg igen jó progi, mindent lát és minden titkosítást ismer.
-
-
Pitu
aktív tag
minimális játék, mondjuk quake3 menjen
, de főleg netezésre lesz. A két noti között 15-20K van és nem tudom ár/érték arányban a drágább jobb-e. A q049-ről olvastam már itt a másikról még nincs sok infóm. Igazából a régi notimmal is meg voltam elégedve, csak szeretek garancia időben lenni
.
-
hzcs
senior tag
el
úgy történt, hogy akkoriban sokszor elküldtem nse-hez a dvd íróval a gépet, és megírtam ide a fórumba is. Namost van egy tag, aki az Asusnál dolgozik, és ő ajánlotta fel, hogy kiviteti a hollandokhoz a gépet. Elfogadtam az ajánlatot, nem a gls, hanem a tnt vitte ki, természetesen az Asus költségére. Mondanom sem kell, hogy kicserélték az írót (bár hibát nem találtak a régivel sem), kaptam egy tsst ts-l532m típusú írót, ami lightscribe-os. Írni nem tudott (tdk, verbatim, ridisc), illetve megírta, de szarul. Mérgemben kicseréltem saját magam. Viszont korrekt volt a hozzáállásuk, nem lekoptattak, hanem kicserélték, és meghúzták a lötyögő kijelzőt is, amit nse nem csinált meg. 2-3 hetet vett igénybe a művelet.
Ui: ahányszor elküldtem nse-hez, meg 1x a hollandokhoz, nem tudom mennyibe került a cégnek, de az tuti, hogy tehettek volna bele más írót. Most a gyári ottvan a szekrényben, egyszer kipróbálom, lightscribe-ot csinálok vele
Jelenleg 1 apróbb gondom van a géppel, meg is írtam az nse-nek, de vagy félreértettek, vagy nem értették meg, hogy mit is akarok
-
hzcs
senior tag
1-2 extrém esetet leszámítva biztos, hogy ügyelnek rá. Nekem volt hercehurcám a dvd íróval, vissza is küldtem legalább 4-5 alkalommal, és soha olyan problémám nem volt, hogy karcosabb lett volna, vagy hogy elállítanak/kivesznek valamit. Amikor a hollandokhoz küldtem el szépen becsomagolva, akkor "tűnt el" pár becsomagoláshoz szükséges jelentéktelen apróság, pl a huzat, amibe a gépet lehetett tenni, újkora óta vigyáztam rá, mindig abba tettem, de már nincs meg. Valószínű valamelyik szeméttelepen már más állapotba került: szilárd -> légnemű
-
Adrian1111
csendes tag
Bon3ss: A 3 hét az én szememet is szúrta , de még mindig jobb, mint az 5-6 hét, amit - ha jól emléxem - egyik fórumtársunk átesett... pont amiatt aggódtam én is, nehogy nekem is annyit kelljen várnom.
Manapság nem annak örül az ember, hogy gariban megcsinálják, hanem annak hogy egyáltalán EGYBEN visszakapja gépet -
kano
nagyúr
Hali!
Nem rezeg ott egyáltalán semmi, hanem olyan hangja van a ventinek mintha a CRT TV képcsövét hallgatnád(picit zúg ha megy). Nem nagy gáz, de ha lehetne vele valamit csinálni akkor megtenném. Emiatt nem akarom beadni az NSE-hez mert kitudja, hogy kapom vissza.
Zanik
Ezen már én is gondolkodtam, hogy hogyan fogom tisztítani, ha kell. Én valami pici morzsaporszívóval gondoltam a bill. tisztítását. -
Zanik
addikt
Szégyen, de én még sose takarítottam a gépet, pedig lassan elkéne. Áruld már el te hogy csinálod, pl. hátul a szellőzőnél, vagy a billentyűk alatt? Én esetleg megpróbálom a vizes-porszívónkkal (fújni és tud, és lehet nagyon kis teljesítménnyel is!). Szóval pár apró javaslat vagy egy kis tapasztalat megosztás elkéne...
-
Adrian1111
csendes tag
-
Gascan
tag
Ha bekapcsolom a gépet, és rögtön készenléti állapotba helyezem, csakhogy kipróbáljam... akkor is ezt csinálja, és ilyen esetben nem igazán kéne melegnek lennie. Meg a word, excel, internet nemhiszem, hogy hűde fűtésre kényszeritené a rendszert
Lehet egyébként valamivel figyelni az alkatrészek hőfokait?
-
csatacsiga
csendes tag
-
Petek
tag
Annyit beszéltetek már erről az nhc-ről, hogy végül én is kipróbáltam
Nekem sokkal jobban tetszik mint a power4gear, sokkal többet tud ( több dolgot lehet vele monitorozni és állítani is ) és nagyon jópofa a kezelőfelülete is. Frankó, hogy a tálcára is kiírja a hőmérséklet, procifrekvencia, terhelés adatokat. Be lehet állítani a proci müködési frekvenciáját is.
Egy szóval király progi! Köszi hogy felhívtátok rá a figyelmet. -
zolynet
veterán
Ugyan csak hp nc4010/nc6000/nc6220/nc6120-asokkal dolgozom benn a cégnél, de én majdhogynem csak rosszakat tudok elmondani róluk...szervízigényesek maradjunk annyiban. Szerencsére most nekem egy dell d620-am lett, ilyen masszív jószággal rég találkoztam.
Asszonka X51R-je is töléletesen megy, sztem jól választottam neki. Anno olvastam még a mien notit totyikot, és ott azért nem nagyon jó hírekkel jöttek az asusról. Kollegámnak van asus notija, és ő sem mondott még egy rossz szót sem. Csak az optikai meghatóikról hallottam negatívot de még nem tapasztaltam az x51r-nél. -
Tonyk
veterán
Bon3ss: Igen, igazad van, de olvasgattam utána és többnyire együtt említik. Én is a ASUS X51R-AP109 miatt kérdezem... Az asszony húzgálja a száját, hogy hogy fog rajta MOHAA-zni
Még egy pár kérdés:
Úgy kérdezem, mint akinek még nem volt lapítója, ezekben 2db mem. foglalat van? Mert akkor szopika van bővités esetén, ha 2x512 van benne!
Tudtok olyan helyet ahol érdemes webshop-on keresztül rendelni? Gariztatás, stb érdekelne. Ipon most jó áron adja +2400Ft-ért hozzák viszik gariztatás esetében. Bár máshol (is) láttam hogy az árban benne van háztól-házig gari.
Ez ASUS feature, vagy saját akciók? Egyátalán ezért kellene-e külön fizetni pl.ipon esetében?Láttam az ASUS oldalán, hogy táska meg patkány jár hozzá, Ez itthon is így van vagy ezt lenyúlják rendszerint a kiskerek?
-
Kerio
őstag
A HP-mban az volt jó eleinte, hogy 3 órát bírta az akkuja. De két hónap múlva már csak 2 óra volt. Aztán elérte az 1:45-t... Hát mondom, ez teljesen tropóra fog menni. Na meg mondjuk a nx63** nem egy kategória a 7400-al. De nekem akkor is Asus. Tudom, csak másfél órás akkuja van. De ez gép.... Meg nem utolsó sorban nekem ez sokkal jobban tetszik. Nyilván egy üzletembőr HP-t vagy IBM-t. Szerintem... Szerintem..
Neked milyen masinád van? -
visnor2000
tag
Bocs, tényleg kicsit rövid lett a típusazonosítás
Akkor mi az amit ajanlani tudsz, kitartanék 13-14" méret mellett. Akkor memóriát nem figyelem mivel bővíthetőséggel megoldható
. Viszont tényleg valami olyat keresek amiben nem INTELes videokártya van.
Valóban jó lenne a hosszú akkuidő is. Ezt eddig tényleg nem figyeltem. Ötletek?? -
BluEyes
őstag
Tulajdonképpen a HP-féle nativ sata enebled/disabled ugyanaz, mint az asztali gépek biosában beállítható sata/Ide, vagy sata/enhanced vagy a kutya tudja még hány néven (minden gyártó másképp nevezi el természetesen) nevezett megoldás. A Thinkpadekben is engedik álítani, ott meg AHCI/Compatibility a neve. A lényeg ugyanaz, sata hdd, sata vezérlő, de a hdd IDE módban működik, a win is ide merevlemezként látja és kezeli. Ehhez az üzemmódhoz a megfelelő driver benne van az SP2-ben, tehát ha van ilyen opció a biosban, akkor az XP telepítése nem okoz gondot. Ennél mélyebben itt és most nem is érdemes belefolyni szerintem.
A gyártók látszólag alaposan lebutított biosokat pakolnak a noteszekbe. Azonban ez csak egy csúnya megtévesztés, a valóság az, hogy ezek a biosok ugyanolyan teljesértékű programok, mint a tuning-alalapok biosai, épp csak a felhasználó elől vannak elrejtve a rendszer finomhangolására alkalmas beállítási lehetőségek.
Mondjuk ezt teljes mértékben meg tudom érteni, el lehet képzelni, mennyi garanciális szopás lenne a gyártóknak, ha "9 éves vagyok és tuningolni akarok" Pistike nekiállna csúcsra hegyezni a notebookját.
Az Asus az x51R típusban a sata hdd-t IDE-kompatibilis (tényleg nem tudom, mi a szakszerű neve, bocsika) módba állította, ezért az SP2 fel tud települni. Más modellekben, és sok más gyártó gépeiben a biosban a sata mód van beállítva, és ha a hozzáférés is le van tiltva az átállításhoz, akkor jön a "sata driver integrálása nLite programmal" című szabadidős tevékenység. -
deblacika
csendes tag
-
Adrian1111
csendes tag
Persze, megvolt, de az nem segített semmit sem sajna. Kipróbáltam már ezeket:
- általad említett BIOS, ott nincs ilyen opció
- video driver újrainstall, semmi
- Power 4 Gear isntall, ott max. teljesítmény, semmi
- Windows reinstall, semmi
- minden, de minden cucc (driver, utility) felrakása a gyári CD -ről, semmi
- AMD honlapjáról patchek, bugfixek letöltése, és installja, semmi
- új VGA driver a hivatalos siteról, semmi
- Notebook Hardware Control, semmi
- NVidia nTune install, reconfifg, finombeállítás, semmiAmúgy a videokari nVidia GEorce GO 6100 128 MB (osztott).
Szal' mindent kipróbáltam, de ez van. Lehet, h egy BIOS reset megoldana mindent, de az meg gondolom szétszedéssel jár, az meg gari mesgszüntető ok...
-
vbbb
őstag
Jelzem mester, hogy minden ajánlatra vevő vagyok...
Asus vs. HP eddig...amit belinkeltem példányt az gyanus nekem, hogy dual core és nem c2d...írtam levelet a boltnak, gondolom majd jövő héten méltóztatnak írni...ajánljál nyugodtan egyészen netto 150ig bármit...
Akár még halasztani is hajlandó vagyok a vételt..a karácsonyig bezárólagos időszak a cél!köszi!
-
vbbb
őstag
Mondom az igényeket:
-Linuxos gépet akarok venni, vagy egyáltalán ne legyen rajta oprendszer ha kívánom majd rakok rá magamnak XP-t is...de elsősorban a Linuxot akarnám főképpen használni ismerkedni vele....ezért nem lenne baj, ha nVidia integrált kari lenne benne úgy tudom azokat jobban csipázza mint az Ati-t...de ez persze nem kizáró ok.
-Nem játékgépet akarok venni, és nem a desktopomat akarom kiváltani vele...de azért akadás nélkül fussonak rajta a windowsos-linuxos programok(gimp, photoshop, nero...stb.) bár az sem lenne baj, ha mondjuk egy MOHA 1 vagy COD 1 eldöcögne rajta 1024*768 ban...
-Erdetileg Centrino 2 Duot & 1Gb rammal akartam venni, de a netto 150be csak Intel Dual Core fér bele szerintem...nem mondom, hogy nem lenne rá több de én ennyit adok egy nyüves laptoppért...a fogyasztás, teljesítmény miatt sajnálom a legjobban...mindegy ez van.
-dvd-író, 80-120HDD (sata), wi-fi, 15"-15,4" 1280*800 kijelző, SD kártyaolvasó, a VGA nem baj ha shared de 128Mb-ot tudjon használni, ha mondjuk jó a laptop és csak 512RAM van benne nem gond bővítem, minimum a 6cellás akku...
valami ilyesmit képzeltem el...
-
Kerio
őstag
Az aksi idő fontos lenne. Stabil gép kell. És persze lényeg, hogy gyors legyen.Vistat raknék rá. Sokat néznék rajta DVD-t is...
És egyébként a fényes kijelző előny lenne 15,4"-ban. Jobban tetszik a képe.
WLAN alap, Bluetooth nem szükséges. Webkamera legyen.
Barátnőm F3jr-e két hét után elég hangos lett. Remélem azért jó gép lesz az Asus. -
Zanik
addikt
Hát a "milyen notebookot vegyek?" topikban d900t már augusztus közepén (#2824) leírta, hogy bár az Asus az NSE-vel kötött szerződést, a cég a notikat az Albacomp-pal javítatja. Gusztustalan egy dolog, azt megmondom. Bár lehet, hogy a magát javítást ezentúl hozzáértőbb személyek végzik, de a gépek még így is átmennek az NSE kezén, ami nem sok jót jelenthez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Óvodások homokozója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Synology NAS
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- OLCSÓ MONITOROK
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged