- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kp78
addikt
válasz
steelsec #25005 üzenetére
Bővíthető a 4 GB Ram az N550-ben? Vagy házilag erre nincs lehetőség?
Mert akkor a 8GB-os verziót nézem inkább
Asus bizalom programban benne lehetnek ezek is? Mert a pontos típusuk nem látható. -
kp78
addikt
Asus gépemet készülök lecserélni természetesen Asus-ra, ha vki jól ismeri a mostani típusokat, és tud rászánni pár percet a segítségre, akkor itt leírtam, mit is keresek. Előre is köszönöm a segítséget!
-
kp78
addikt
Mitől lehet a laptop (K52J) nem akar dvd-t írni? Cd-t megírja, de dvd-t egyik író programmal sem.
Előre is -
kp78
addikt
Bár tegnap csak egy "próba" volt, de rádugtam a gépet tv-re, és most áttette a hangot is.
Előtte feltettem/frissítettem support.asus.com-ról a 2010.02.24-i teljes audio drivert, remélem, hogy ez "gyógyította" meg, és mostantól mindig át fogja tenni.
Más K52JR tulajnak nem volt ilyen gondja? Ha igen, próbálja ki a fentieket.Peti567
Kali valóban kiemelkedő türelemmel bír, ha segítségről van szó, nekem is sokat segített. -
kp78
addikt
BUÉK mindenkinek!
Az normál működés, hogy a laptopot hdmi kábellel lcd tv-re kötve azonnal csak a kép megy át, majd újra kell indítanom a notit, és akkor már a tv-n van a hang is.
Asus K52JR win7-tel. -
kp78
addikt
-
kp78
addikt
válasz
SutiAdi #11239 üzenetére
Én is webáruházból vettem, -de telefonon is beszéltem velük-, és mondták is, hogy a csomagot ki kell bontsák a garipapír érvényesítése miatt, úgyhogy emiatt nem lesz bontatlan a doboz.
De talán a számla is elég.
Szóval nekem leütötték, azt vittem, meg a számlát is, de különösebben egyiket sem kérték.
Az akksis működésre nem tudok mit mondani, én szinte mindig hálózatról használom, és ott is sípolt elég rendesen. De majd beteszem az akksit, és kipróbálom úgy is. -
kp78
addikt
válasz
SutiAdi #11234 üzenetére
Én voltam aki jelezte, hogy egyeztetett a szervizzel a sípolás kiküszöbölése miatt.
Pénteken voltam is a Véső utcai HRP szervizben (előre telefonon "bejelentkeztem", hogy messziről vagyok, és megvárnám a gépet), ahol kb. fél óra alatt csináltak a géppel a vmit, és bár azóta különösebben nem figyeltem, de szerintem megszűnt az a halk sípolás.
Majd ma este lekapcsolok mindent, és hegyezem a fülem hogy van-e vmi hang.
A srác aki csinálta szintén elmondta, hogy minden Asus sípol, erre én is azt mondtam neki, hogy a korábbi F3TC-m bizony nem sípolt, de azt mondta, hogy abból is volt jó pár sípolós példány.
A lényeg, hogy K52J(R)-s legyen a noti, azzal tudnak mit kezdeni, a többivel állítólag nem nagyon.
Esetleg egy jó tanács még azoknak, akik beviszik a gépüket, hogy vagy vegyenek a fedlapra védőfóliát mielőtt beadják, vagy külön kérjék meg amikor átadják, hogy figyeljenek oda mire teszik le a notit, mert az enyémen lett egy apró karc/benyomódás, ami nem volt rajta előtte, lévén, hogy még táskában sem volt nagyon.
Nem feltűnő, ezért is nem rikácsoltam (meg a soron kívüli javításért), de azért kicsit bántott, hogy amire én vigyázok, arra a szervizben nem éppen -
kp78
addikt
K52JR sípolás (magasfrekvenciás hang) problémámat megírtam a szerviznek (13. ker Véső u 7. tel.: 1/452-4670) rá 10 percre fel is hívott egy férfi, hogy vigyem be, és meg is lehet várni, ha akarom.
Az alaplapon kell a tápnál vmit cserélni.
Egyetlen problémám a BP és köztem lévő 220 km, de közben járok fent, úgyhogy mondtam neki, hogy viszem, előtte jelentkezem, ha mennék.
Szóval akinek ilyen gondja van, az nyugodtan forduljon a megadott címhez.Ilyen gyors, segítőkész szervizt, le a kalappal
-
kp78
addikt
Továbbra is gondom a következő, win7 topicban semmi válasz nem jött.
Laptopon (asus k52jr) a win7 prof néha gondol egyet, és összekeveri az asztalon szépen szétrakott parancsikonjaimat egymás mellé bal oldalra
Semmi hibaüzenet, vagy egyéb nem történik, kikapcsolom, majd másnap bal oldalra pakolt ikonok fogadnak.
Vkinek van ötlete esetleg, vagy tapasztalt ilyet? -
kp78
addikt
válasz
imperial00 #11100 üzenetére
Itt beállítod, hogy ne csináljon semmit a noti, ha lehajtod.
-
kp78
addikt
Köszönöm, este majd túrok egyet biosban, hogy képes vagyok-e rá, ha nem akkor egyelőre hagyom.
-
kp78
addikt
-
kp78
addikt
válasz
Henc123 #11011 üzenetére
Ha msn-hez kell, hogy az legyen a megjelenítendő képed amit csináltál, akkor az eszközök, megjelenítendő kép váltása alatt megtalálod.
Viszont ha magadról akarsz képet csinálni, akkor ne msn programon belül csináld szerintem, hanem van biztos vmi asus progi a gépen, amivel elindítod a kamerát (nekem Lifeframe), és az azzal készített képek a dokumentumok > asus > lifeframe > image mappában megtalálhatóak.
-
kp78
addikt
Talán Nálad is ez a gond? [link]
-
kp78
addikt
Miért van az, hogy a gép (Asus k52jr) néha gondol egyet, és egy bekapcsolás után az asztalon körben szétrakott ikonokat visszarendezi baloldalra egymás mellé
Még szerencse, hogy nem annyira sok ikon van kint, de akkor is idegesítő, hogy mire megszokom mi hol van, arra összekeveri, és rakhatom szét megint. -
kp78
addikt
-
kp78
addikt
Ezelőtt 2,5 évig volt egy F3TC Asus-om, ezalatt semmi gondom nem volt vele.
Eladtam, most egy K52JR típus van, remélem ezzel is hasonlóan kellemes tapasztalataim lesznek.
Szóval én szeretem az Asus notikat.
Hátrányuk -ha lehet ilyet mondani-, hogy legtöbbször nincs hozzá op.rendszer, de ha van forrásod, akkor jobb is, ha Te teszed fel amit akarsz, mert pl. Acer előtelepített Vista-val annyi sallang programot tartalmaz, hogy néha hülyét kapni tőle.
Én bátran ajánlom őket, bár huzamos ideig nem használtam más típust. -
kp78
addikt
válasz
Juvefun81 #10700 üzenetére
Látom nem sok választ kaptál.
Notebookcheck alapján a 230 jobb, úgyhogy akkor azt vedd. -
kp78
addikt
K52Jr tulajok!
Ti meghagytátok a vinyón a gyárilag 2 partíciót? A "D" semmi extra, csak néhány rejtett fájl, csak nem tudom, azok mennyire kellenek? -
kp78
addikt
Az mennyire normál, hogy rendszerindítás után közvetlenül 38%-os a RAM foglaltság
Eddig nem volt ennyi (sőt sokkal kevesebb), tegnap nero7-et telepítettem, meg, Fifa09-et, semmi egyéb.
K52JR noti, win7-tel, 2 giga rammal.
Amúgy ezen dolgok futnak: [link] & a lista vége. -
kp78
addikt
Ebben nem fogunk egyetérteni, mert hiába li-ion, akkor sem jó neki, ha folyamatos töltés alatt van. Egy li-ion akksi is kb. 1000-szer tölthető fel, aztán már csak rosszabb lesz.(én így tudom)
Nyilván nem véletlenül adnak csak egy év garit az akksira, mert egy év alatt is simán tönkre lehet vágni.
Az akksinak is az a jobb, ha teljes feltöltésből lemerül, és újra van töltve, nem pedig a gépben hagyott akksi lemerül 95%-ig, ahol már bekapcsol a töltés, és szinte mindig töltés alatt van.
Tesóm a notiját 2 évig használta szinte mindig hálózatról, de már jó ideje kukás az akksija, semmit sem bír.
Az előző notim akksija 8%-ra volt elhasználódva két és fél évesen, 2,5-3 órát még mindig elment most, mikor eladtam. Nyilván keveset használtam akksiról (hetente 1-2 alkalommal) , legtöbbször hálózatról ment.
Mondjuk az is örök vita téma, hogy mennyire feltöltött állapotban tároljuk a kivett akksikat.
Nem tudom, lehet, hogy nem ajánlják, hogy kivegyék az akksit, de nekem az előző notinál így jött be, és láttam, hogy akik nem így csinálják, milyen hamar megdöglik az akksijuk. -
kp78
addikt
Asus support oldaláról nem tudod leszedni?
-
kp78
addikt
Nektek az akksi töltöttség led elaszik, ha feltöltött? (K52Jr típuson)
A leírás szerint a led kikapcsol, ha az akksi feltöltődik, de nekem egész éjjel ki volt kapcsolva a gép, csak töltötte az akksit, de reggel is világított az akksi led.
Aztán meg kivettem, mert ha hálózatról használom, akkor ki szoktam venni. -
kp78
addikt
válasz
NÓPARA #10568 üzenetére
Úgy tűnik ma kicsit több idejük van levelet írni, mert a mai Vista driver kérdésemre hamar jött a válasz.
"Tisztelt ...!
Valójában már a Windows XP támogatását is befejeztük közel egy éve, illetve régebbi készülékeinkhez még biztosítunk „drivert”, így azt hivatalos oldalunkon keresztül továbbra is elérhetővé tesszük. Ebben az esetben sem új „driver” megírásáról van szó, hanem meglévő illesztőket próbálunk a készülékhez és amennyiben azok működnek (némi módosítással), úgy hivatalosan közzé tesszük letöltő felületünkön. A Windows XP mára egy meglehetősen korszerűtlen operációs rendszer lett, hiszen 9 éves pályafutása alatt nem kevés platformváltásra került sor a számítástechnikában. Megjelentek a több magos processzorok és a 64 bites alkalmazások, melyeket már nem tud kiszolgálni az XP (még a 64 bites verziója sem). A szemléletváltás azonban technikai téren mindig előbb jön, mint a felhasználók „fejében” hiszen egy jól bevált rendszert senki nem ad fel egykönnyen, ám el kell fogadni a tényt, hogy az új készülékek már nem kompatibilisek ezzel a közel 10 éves rendszerrel, ahogy nem kompatibilisek a Win95/98 stb. rendszerekkel sem.Mivel a Windows Vista még élvezi az aktív támogatást, ezért elvben várható, hogy készülékére annak megfelelő illesztők is kiadásra kerülnek, azonban erre vonatkozóan még nincs biztos információnk, így a tájékoztatástól időlegesen kénytelenek vagyunk eltekintetni.
Megértő és szíves türelmét azonban feltétlenül megköszönjük!"
-
kp78
addikt
Megjött Asus ügyfélszolgálat válasza az xp driver kérdésre, sajnos semmi konkrétum nincs benne.
"Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében tájékoztatni kívánom, hogy készüléke valóban kompatibilis a Windows XP operációs rendszerrel, azonban az illesztőprogramok jelenleg még tesztelési fázisban vannak külföldi központunkban. Bár kikértük az illetékes szakemberek véleményét, határozott időponttal a szükséges illesztőprogramok kiadásának vonatkozásában még nem rendelkezünk, így csak szíves türelmét tudjuk kérni, míg a jelenleg zajló tesztfolyamatok a vásárlóink legnagyobb örömére lezárulnak.
Üdvözlettel:" -
kp78
addikt
válasz
NÓPARA #10534 üzenetére
Xp-s drivert szóban ígérték, de hogy mire, azt passz.
Én 05.11-én írtam az ugyfelszolgalat@asus.com-ra és a asus@cirma.hu-ra is, de válasz a mai napig egyik helyről sem érkezett
A levelem:
"Tisztelt Cím!
Érdeklődnék, hogy vásároltam egy Asus K52JR-SX101D típusú laptopot.
http://www.asusnotebook.hu/notebook/K52JR-SX101D
A részletes leírásnál az oldalon azt írják, hogy win7 és xp driverek letölthetőek innen:
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=hu-hu
Ezért is mertem ezen típust megvásárolni, mert azt gondoltam, hogy a driverekkel nem lesz gondom.
Viszont itt csak win7-hez vannak driverek.
Érdeklődnék, hogy ezen típushoz honnan tudnék beszerezni xp-s vagy vista-s drivereket, mert win7 op.rendszer egyelőre nem áll rendelkezésemre.
Driver nélkül viszont fenti gép nem igazán használható, ezért kérem mielőbbi válaszukat!
Köszönettel:"
Pedig legalább annyit írnának, hogy türelem ember, majd lesz, de semmi.Amúgy aki nem xp-t akar rátenni, az nyugodtan vegye, mert a win7 driverek szó nélkül felmennek rá, és minden működik patentul.
-
kp78
addikt
válasz
NÓPARA #10529 üzenetére
Én úgy tudom, 0,3-as a kamera benne.
A minőségét csak rövid időre próbáltam, de a 2 éves f3tc notimban 1,3-as volt, és kb. ugyanilyen minőségű képet adott.
Arra, amire van, bőven jó. -
kp78
addikt
válasz
#08054973 #10504 üzenetére
Én innen rendeltem, volt nekik raktáron, így hétfőn rendeltem meg, kedden itt is volt.
Számla, gar.papír benne, táska+egér sem hiányzott.
Nekem előtte egy Asus F3TC-m volt, ahhoz képest nagyon nagy előre lépés.
Gyors, halk, nekem tetszik.
Amit a tesztben írnak állja a helyét, a billentyűzet viszont abszolút rendben van.
A cd-tálca gombja valóban lehetne kicsit jobban kidomborítva, mert bizony szokni kell, hogy vakon megtaláld, hol kell megnyomni, de nekünk férfiaknak ugyebár mást is el kell tudni találni vakon
Nagyobb használatra csak ezután fogom be, talán holnapra végre felkerül minden, a levelező programmal viszont szívok egyelőre, mert a windows live mail-be nem bírom az áttelepítővel átrakni az outlook express-ből exportált leveleket, pedig bnőm vistás gépén a win mailbe simán át tudtam rakni. -
kp78
addikt
válasz
zoo8800 #10493 üzenetére
Te ezt hol láttad, mert itt kiválasztva nem nagyon ajánlja fel az xp-t.
Beszéltem az asusnotebook.hu-nál egy hölggyel, aki nagyon aranyosan felajánlotta, hogy megkérdezi a központtól, és visszahívott, hogy majd május folyamán kerülnek fel az xp-s driverek.
Esetleg linket tudsz dobni, hogy Te hol találtad meg az xp-s drivert ehhez? -
kp78
addikt
Aki gariztatott már Asus notit, ilyen háztól-házig szolgáltatással, attól kérték a számlát, vagy elég csak a kis garikönyvet odaadni?
-
kp78
addikt
Hát itt pont kissé leszólták a K52 billentyűzetét, pedig már-már leadtam a rendelésem rá
Akinek ez a fajta billentyűzetes van, mennyire igazak a tesztben leírtak?
Mondjuk sajnos K50-es bill-t is csak rövid időre tudtam kipróbálni. -
-
kp78
addikt
válasz
zoo8800 #10440 üzenetére
Sajnos nincs win7-em egyelőre
De minden esetre nem rossz gép, de lehet, hogy kicsit későn jött az ajánlat.
Tegnap este megrendeltem woxcomputer-nél, mert 160-ért win7-tel szerintem az is nagyon jó.
Vissza már nem szeretném mondani, bár biztos vissza lehetne vhogy. -
kp78
addikt
Valaki ismeri a WOXcomputer-t?
Náluk szinte egy árban van az Asus k50ie-sx053V és D.
Tehár op.rendszerrel is ugyanannyiért tudnám megvenni.
Holnap telefon, ha ez tényleg így van, akkor el is dőlt a dolog. -
kp78
addikt
-
kp78
addikt
Eddig hajlok arra típusra, amit ajánlottál.
Nem nagyon találtam jobbat. Holnap eldől, hogy elviszik-e a régi gépem, és ha igen, akkor rendelem is. -
kp78
addikt
Kb. két évre venném megint, a mostanit is annyi ideje használom, akkor még el lehet adni némi pénzért.
Annyira jó ez a NVIDIA® GeForce® GT310M?
Persze én csak örülök neki, ha néhány jobb játék is elfutna rajta, az a + 10e nem gond.
Kicsit vacilálok, hogy az újabb proci, vagy inkább egy erősebb, jobban felszerelt gép legyen.
Minden esetre nagyon köszönök minden eddigi segítséged is.
Az említett játékokat elvinné az integrált kártya is?Grobber köszi a megerősítést
Ipon.hu-n találtam még, ott még 2ezerrel olcsóbb, bár a megbízhatóság nálam fontosabb, mint 1-2 ezer Ft, -
kp78
addikt
Amúgy ez az asusnotebook.hu megbízható? Vásárolt vki tőlük?
Mert bár nem szoktam látatlanban rendelni semmit (szeretem megtapogatni amit veszek), de itt vszínű muszáj lesz.
Gondolom a borítása a mostanság divat fényes felület, ami kicsit ujjlenyomat gyűjtő, de mit lehet tenni.
Amúgy 3 óra üzemidő teljesen elegendő szerintem. -
kp78
addikt
Úgy néz ki, hogy lecserélem egy újabb laptopra a régebbi gépemet.
A régi is Asus volt (15,4"), teljesen elégedett voltam vele, így most is ehhez a típushoz nyúlnék.Az ár 150-160 ezer, ennél max. 10-20 ezerrel mennék feljebb, de azt sem szívesen.
Ha op.rendszer nélkül veszem, akkor Win7 telepítése mennyire macerás?
Lehet, hogy szerencsésebb olyat nézni, amin már telepítve van?
Ahogy néztem az AMD Athlon 64 X2 QL-65 procisak kedvezőbb áruak, de Intel-esből meg nagyobb a választék, ill. talán jobbak is, de ezt talán egy hozzáértő megerősíti, vagy megcáfolja talán.
Igazából annak örülnék, ha akik mostanság vettek ilyen ár körül, ajánlanának pár típust, mert a piacon rengeteg van, emiatt nehézkes a választás.
Extra igények nagyon nincsenek, talán a hdmi csatlakozó megléte nem lenne rossz, mert tv-re rákötném néha.
Játékra nagyon ritkán kellene, akkor sem a legújabbakra. (fifa09, mohaa, cod)előre is minden türelmet és segítséget!
-
kp78
addikt
Lassan cserére érik a notim, így nézegetem mindig, hol mi van.
Ez nem tűnik rossznak, pláne, hogy win7-et is adnak hozzá. Fukaréknál ugyanennyibe kerül mostanság.
Ismeri esetleg vki, vagy van vkinek ilyen?
Hozzáértők mennyire ajánljátok?
Előre is -
kp78
addikt
válasz
sambala #9442 üzenetére
Az ugrálás nálam is jelentkezett anno.
Nálam a megoldás a tapipad kikapcsolása lett, mivel túl érzékeny, és hozzá sem nyúlsz, csak közel kerül a kezed hozzá, és máris ugrik a kurzor.
Én amúgy is legtöbbször külső egeret használok, és úgy állítottam be, hogy ha egeret dugok rá, automatice tiltsa le a tapipadot.
Persze úgy is jó, hogy Te magad tiltod le, amikor nem használod.
Csak akkor van gond, ha Te tapipadozol, mert akkor arra kell figyelned, hogy a kezed mindig minél messzebb legyen tőle. -
kp78
addikt
válasz
konfar.dani #9338 üzenetére
Én mindig akksi nélkül használom, ha hálózaton van, de nincs fagyás, vagy különösebb működésbeli változás
-
kp78
addikt
Üdv!
Mi lehet az oka, hogy a laptopom optikai meghajtója nem hajlandó beolvasni 6 cd-ből egyet sem, amin kizárólag fényképek vannak, sőt egyik-másikat még én írtam a korábbi gépemmel.
A dvd lejátszó szépen beolvassa, meg is lehet nézni a képeket, de a laptop üresnek látja.
A meghajtó amúgy jó, minden mást szépen "elfogyaszt", de ezeket a cd lemezeket nem.
Neroval megnyitva is üresnek látja.
Köszönöm előre is, ha vkinek van ötlete
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drón topik
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest