- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzcs
senior tag
Nem feltétlen: akkor is dualban mennek nagy valószínűséggel, ha azonosak az időzítéseik. Ismerek olyat, akinek 2 különböző márkájú, de azonos időzítésú ramja van, és megy dualban. Az, hogy dual channelt is tud a gép, nem azt jelenti, hoyg csak abban megy. Nem tudom miért nem ment a 256+1024, elvileg kellett volna single channelben. De tény, hogy 2 gigával és duallal jobban jársz
Eleinte én is 7200-as vinyükat nézegettem, de max 100 gigás volt akkor (ATA), nem merőleges adatrögzítéssel, viszonylag nagy fogyasztással és hőtermeléssel, és ezért inkább egy 5400-as 160gb-osat vettem, de 120%-ig biztos vagyok benne, hogy a 7200-as sokkal gyorsabb. -
hzcs
senior tag
sokan azt hiszik, hogy sok ram - gyorsabb gép. Pedig nem!! Csak akkor fog gyorsulni a rendszered, ha teljes mértékben kihasználod a 2 gigát. Ha a normál programok amiket futtatsz elfoglal mondjuk 300-400 mega ramot, akkor hiába raksz bele 2 gigát, semmivel sem lesz gyorsabb, mivel még nem swappelt a vinyóra.
De ha esetedben az 512 rammal te pl 800 mega memóriát elfoglaló processzeket futtatsz, akkor nekiáll kiírni bizonyos dolgokat a gép a vinyóra, ezért lassít a rendszeren, mert vinyóra lassabban tud írni a gép mint a memóriába. Most, hogy vettél bele 2 gigát, teljesen mindegy, hogy 300 vagy 400 megát foglal a memóriából a gép, mert azt kiszolgálta az 512 is. Sok program - nagyobb változás. Lehet, hogy elég lett volna 1 giga is, bár nem tudom milyen programokat futtatsz és azok milyen memóriaigényesek. Játékot gondolom nem, vagy csk valami alapot, mert 9100 IGP -eszperente nyelven - nem erre lett tervezve -
amol
addikt
Kivenni szerintem sem kell, nekem majdnem 5 évig bírta így az akksi. Főleg tápról ment de sokat. Csak akkor szart be amikor több hétig szervízben volt a gép és vsz teljesen lemerült, azóta nem tölti.
Én lemerítéssel kezdtem anno és elég sokáig bírja az akksim (mobiltelefon), de ezek után én is így fogok akkor eljárni. Csak egy kérdés: az első töltés közben mehet a gép?
[Szerkesztve] -
kp78
addikt
-
Zanik
addikt
És akkor mit csinálnak azzal, amit cseréltek, pedig nem volt rá szükség? Lejelentik hibásként az Asusnak, aztán meg eladják?! Szóval a szervíz lenyúlná a gyártót, tehát az általam megfizetett szolgáltatásból (garancia) keresnek némi mellékest?! Ez azért elég durva lenne...
-
Imy
veterán
Nekem 1.5 éves a gépem, sokat használom az aksit, és a mostani elhasználódás 5%! Nem érdemes kivenni, az aksik elöbb-utobb ugyis tönkremennek. Ha van valami áramszünet, akkor jó hasznát veszi az ember. Amugyis ezek aksik azt szeretik, ha fel vannak töltve....
[Szerkesztve] -
s_akos82
tag
Tényleg sokat megy hálózatról, de az akksi eddig benne volt mindig, mert viszonylag sűrűn van egy-egy pillanatra áramkimaradás errefelé...
Hetente le szoktuk meríteni, +ha épp nem volt használva ki volt húzva a konnektorból is, úgy tudtam ez így elvileg nem árthatna neki....
[Szerkesztve] -
s_akos82
tag
1 év van az akksira is? Ez jó hír
! Nem tudtam, mivel nem az enyém gép... Nem volt soha extrém használatnak kitéve, mondhatnám abszolut rendeltetésszerűen volt használva, ahogy kell. Aztán egyszercsak egyik hétről a másikra rohamosan csökkenni kezdett a kapacitása...
!
Köszi a tippeket, körbejárom a témát
!
-
net84
őstag
mivel sikerült már kiderítened, hogy 2 férőhelyes, ez már megválaszolt kérdés...az, hogy mit csinálj a kikerültekkel, szerintem az is.
szerintem mindenképp olyan helyen vedd meg a memót, ahol szakszerűen be is teszik, illetve kapsz róla valami szervízlapot, hogy beépítették szakszervízbe.
részemről a dual channel hidegen hagy, én az 512MB / 667MHz mellé most egy 1GB / 667MHz-es ramot pakolok...természetesen kingstont, amit ebbe a jószágba ajánlanak
igaz elötte még megy a sógorokhoz egy kissebb szervízbe (kilazult a jobb tft zsanér) -
Almos
aktív tag
-
kp78
addikt
Nem akarok tippeket adni, de lakásbiztosításotokra nem lehetne vhogy ráhúzni??
Mondjuk áramingadozás volt, és attól szállt el.
Én most költöztem új lakásba, és amikor a biztosítást kötöttem ingóságra, direkt rákérdeztem ilyen esetekre. Nekem azt mondták, hogy simán lehet fordulni a biztosítóhoz ilyennel.
Aztán hogy gyakorlatban mennyire lennének korrektek, azt nem tudom.
Mondjuk én bele is vetettem a kötvénybe (szériaszámmal, mindennel) a notimat, így remélhetőleg, ha nekem ilyen lesz, azt a biztosító nem fogja elutasítani. (pár száz forintot jelent a féléves díjban) -
Imy
veterán
Én amikor vettem, a fönököm azt mondta, hogy ha ACER, vagy ASUS közt kell választanom, akkor ASUS.... neki már volt sok notebookja.... ACER sem rossz, de az ASUS nagyobb cég, nagyobb technikai, fejlesztésihátérrel, és sokkal nagyobb tapasztalattal.... Ő csak tudja, a HP-nál dolgozik, éppen egy uj termékük bevezetését végzi...
-
Asuras
csendes tag
egyetértek veled, hogy az asus márka nagyon jó de ezzel a szervíz dologgal sokat veszítenek szerintem!
Legalább kilátás lenne arra, hogy más lesz a szervíz de nincs
Azért valószínű hű maradok! Egyébként pont tegnap láttam egy 2 éves ibm-ben elszállni az usb-t! Egy t42p luxusmodellben!
de unokatesóm asusának semmi baja azon kívül, hogy 2200mAh-es aksi van benne és csak egy órát bírja. De a tsst 532-es jól működik benne -
SunBreeze
aktív tag
biztos kicserélik, olyan nics hogy alaplapot nem cserélnek ha az a baja...
nekem a monitorom volt tele pixelhibákkal, vagyis kis maszatokkal és egyből cserélték, bár több mint 1 hónapig volt náluk... most meg remélem az alaplapot is kicserlélik, mert nagyon nem jó...
a garancia bővítés +1 év kb 30e de ez változó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- TV antenna és jelerősítés
- Bluetooth hangszórók
- Google Pixel topik
- Motoros topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged