Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.martin
csendes tag
Sziasztok,
Az asus rog-al kifagyással kapcsolatban ugye úgy volt, hogy beviszem egy számtech boltba, de sajnos nem volt bent a szervizes kolléga, így ez tolódni fog min. 1 hetet.
Ettől függetlenül köszönöm mindenkinek aki próbált segíteni. Jelentkezem mindenképp, amint van új fejlemény. Tudom nem kötelező, de egyrészt úgy érzem ez a minimum, másrészt ha valakinek pont ilyen vagy hasonló problémája lesz, már lehet tudja mire kell számítania. -
m.martin
csendes tag
válasz
azbest #38135 üzenetére
Sajnos nem találtam ilyen lehetőséget a biosban, hogy kikapcsoljam a gpu-t.
Teszek még egy próbát egy pendriveról bootólható win10-el, hátha csoda történik.
Délelőtt elmegyek egy infós boltba, teszek egy próbát a ram cserével. Ha szerencsém van akkor ram, annyira nem zsebbe nyúlós. Ha proci vagy gpu akkor van egy olyan érzésem, hogy fájni fog. -
m.martin
csendes tag
válasz
Longeye #38131 üzenetére
Beépített teszt nincs a biosban, de épp megy a bootolható memtest, már kétszer lement eddig, error még nincs.
Az érdekes az egészben az, hogy több mint 1 órája megy a teszt és nem fagyott be. A Bioson kívül eddig csak itt produkálta ezt, mindenhol máshol meghal.
Közben Reddit-en is olvasgattam hasonló problémával kapcsolatban és ott szerviz volt a vége és a proci volt a ludas.
Kipróbálnám még a chrystal disk-es megoldást amit azbest kolléga ajánlott , hogy megnézzem az ssd-t, de sajnos nincs annyi idő a lefagyásig, hogy sikerüljön.
Most már csak az USB-ről bootolható cuccokra számíthatok. Eddig legalábbis úgy néz ki. -
m.martin
csendes tag
válasz
azbest #38129 üzenetére
Épp hogy langyos egy része az aksinál, a többi hideg és lehet hallani, hogy megy a ventilátor. Amikor “nagyobb” terhelés alatt van mint pl a win10 telepítése, akkor lehet hallani, hogy kicsit jobban megy, de gondolom ez normális. És amikor befagy pl telepítés közben, akkor lehet hallani, hogy a ventilátor is visszább vesz, de megy tovább pl. úgy mint a biosban.
Kipróbálom a memtest-et még most. Első sorban én a memóriára tippelek az eddigi infók alapján. Elsőnek az ssd volt, de az USB-ről bootolható linux is kifagyott, így azt most már kétlem. -
m.martin
csendes tag
válasz
Pyttawrx #38125 üzenetére
Hardverileg igaz azt írtam, hogy nem nyúlok hozzá,
de ha van egy- két nem olyan nagyon bonyolult ötleted mit lehetne vele kezdeni szervízelés előtt, hát, lehet megpróbálom. A szervízt csak a végső esetben szeretném. Lenne még egy kérdésem: ha szervizelésre kerülne a sor, melyiket ajánlanád? -
m.martin
csendes tag
Megvolt a bios frissítés, lement gond nélkül.
Ezután kipróbáltam a live linuxot usbről, de befagyott.
Talán annyit vettem észre, hogy pár perccel tovább bírta, de nem hiszem, hogy ez sokat számítana.
Ha nincs más ötlet, akkor ebből szervíz lesz.
Esetleg még a Cmos elemet kivenni pár percre majd vissza? Hardver ügyileg nem akartam hozzányúlni, de ezt még megcsinálom ha szerintetek van rá esély, hogy segít.
Köszönöm az eddigi infókat és ötleteket. -
m.martin
csendes tag
válasz
rothfb #38121 üzenetére
Kipróbáltam a live linuxot pendrivéről, ahogy sikerült betöltenie a rendszert 1 perc után befagyott.
Így talán az ssd ki van zárva.
Csinálok egy bios frissítést még, hátha.
Egyébként a specs:
intel i5-10300h cpu 2.50ghz
Nvidia geforce gtx 1650 ti 4gb
intel uhd graphics
ssd: 512 gb nvme ssd, intel ssdpeknw
Ddr4 8gb ram -
m.martin
csendes tag
Sziasztok,
van egy 3 éves Asus Rog Strix G15 G512Li laptop ami folyamatosan befagy. Próbáltam újratelepíteni win11-el, de sokszor telepítés közben is befagyott. Pár próbálkozás után végül sikerült a telepítés, de ugyanaz történt, van hogy már a Windows bootolása közben megfagy, de van hogy bírja pár percig.
Minden egy Windows 10 frissítéssel kezdődött…
Épp az asztalon pakolásztam a mappákat, amikor lefagyott, majd egy kikapcs-bekapcs után jött a win10 frissítés ami megakadt 30%-nál. Végül pár próbálkozás után nagy nehezen végigment az update, de ugyanúgy lefagyott miután sikerült bejelentkezni.Jelenleg ott tartok, hogy csináltam egy factory reset-et hátha megoldja, de sajnos nem, ha próbálom telepíteni a win11-et telepítés közben befagy és nincs tovább. Nincs rajta semmiféle OS.
A Bioshoz nem nyúltam, nem frissítettem még, de ez az egyedüli “hely” ahol megy rendesen, nem fagy le.
A hardvert ha lehet nem piszkálnám meg, első sorban szoftveresen szeretném kideríteni mi lehet a gond, persze ha lehetséges.
Ha valakinek van valami ötlete mi lehet a baj, mit csinálhatnék még azt megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 Pro 16ACH6H 16" QHD+ IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest