- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
kemcso #23379 üzenetére
Eszi fene az optoleválasztást, ha a föld közös a rendszer többi része, és a relék meghúzó tekercse között. Lásd Undoroid hozzászólását részletesebben.
"saját 5V-3A táp"
Az én tapasztalatom, hogy hiába "külön" a táp, a hálózaton keresztül valahogy mégis megy a zavar. Ahogy részletesebben látom, egyre kevésbé az adatvonalakban sejtem a problémát, hanem a tápfeszben. Én megpróbálnám a kijelzőt egy feltöltött (4 V körüli) lítium akkuval meghajtani úgy, hogy csak a negatív, GND lenne közös. Ha úgy rendesen megy/nem megy, az jóval több infót adna a továbblépéshez, hogy hol kell keresni a hibát.
"ahogy a kondik voltak? Két láb közé kötve?"
Igen. Az ellenálláson folyó nagyobb áram miatt csökken a zavarérzékenység. Mellesleg ezeknek a kapcsolóüzemű tápoknak gyakran van olyan problémájuk, hogy a HIRTELEN áramnövekedést nem tudják elég gyorsan követni. Ezt lett volna hivatott ellensúlyozni a kondi. A nagyobb teljesítményű tápok alacsony terhelésnél gyakran instabilak. Legalábbis az én kínai olcsó tápjaim.
"Távolság változott"
Nem csak a távolság, hanem a vezeték fajtája is UTP/DuPont.
Annak idején idősebb kollégám, akitől a mikrokontrolleres, Z80-as dolgokat tanultam (mellesleg ugyanúgy vegyész, mint én), előkapta a 20 kilós EMG szkópját, és azzal nézte a jeleket. Ott a VCC-n is látszott, ha tüske van valahol. Gondolom nincs olyan szkópod, amin ezt meg lehetne nézni. Bár ma már nem húsz, hanem fél kiló egy amatőr gyakorlatban jól használható digitális szkóp, de az ára viszont százezer fölött van Kínából is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BMW topik
- Sorozatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Torrent meghívó kunyeráló
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Megaport gaming pc + billentyű
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged