-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tankblock #11793 üzenetére
Belső oszcillátorról hajtom.
Megírtam a mérő kódot. Nem is 21us volt, hanem 36! (Úristen, a digitalWrite-nak ekkora lenne az overhead-je?) Átírtam közvetlen portmanipulálásra (köszi a tippet
), ezután lett az általam feltételezett 21us. Ezek után már be tudtam állítani pontosan a ciklust.
A vicc pedig, hogy 16MHz-re állítva az órajelet, majdnem pontosan 26us lett a linkelt kód futásideje (27 egész valamennyi), tehát közvetlen portmanipulálás nélkül nem 1, hanem 16MHz-en futott jól a kód.
Az infra valóban nagyon toleráns, mert 38kHz helyett 27kHz vivőfrekvenciával is átment a jel, igaz csak közelről. Most már jól működik.
Nem is értem, hogy miért nem találtam timert nem használó IR lib-et (attiny-ra legalábbis nem volt). Úgy kellett írni magamnak egyet, ami pinchange interrupttal működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- LEGO klub
- E-roller topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged