- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
Siriusb #6175 üzenetére
Én pl azért raktam Grub-ot systemd-boot helyett, mikor egy Kubuntus próbálkozás után újraraktam az Arch-ot, mert a Grub képes egy másik lemezen lévő OS-t(gyk Windows) is indítani. Míg a systemd-boot csak akkor képes erre ha a windows efi partíciójáról a microsoft könyvtárat átmásolom az Arch efi partíciójára. Nem túl elegáns megoldás de így érzékeli a systemd-boot a windowst és megjelenik a menüben és el is indítja a másik lemezről. Hátránya ennek a megoldásnak hogy a Bios(uefi) menüben így kétszer jelenik meg a windows boot manager bejegyzés, ezt el akartam kerülni, ezért raktam Grub-ot. A windowsos indítómenü hozzáadása a grub hoz úgy nézett ki hogy felcsatoltam a windowsos lemez efi partícióját a /mnt alá, futtattam az os-prober-t, kiírta hogy felismerte a windows efi betöltőjét, aztán a szokásos grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg ami szépen hozzáadta a windows indítómenüt. Nem olyan rossz a Grub, custom menük hozzáadására is van lehetőség, az Arch wiki grub pontja ír néhány példát, pl Efi(Bios) menübe lépés, én ezt hozzáadtam, és prímán működik, ha rányomok akkor az EFI-be dob a gép újraindulás után. Bár tény hogy a systemd-boot-ban alapból van efi-be lépés menü.
-
válasz
Siriusb #6138 üzenetére
Én már egész jól elvagyok az unalmas Mint Cinnamonnal, sose zavart, ha mindent elfelejtek ezt használva, régebben hopperkedtem, de kiutáltak már mindenhonnan, így leszoktam arról is.
Sajna tényleg rohadtul benne vagyok már az X-ekben, ismerem ezt az 1-es és 2-es pontot!
Esetleg pofára is mehet a dolog...
Az én pofámra mindig.
(#6139) májkimiki
Sok kezdő klóner nem is fog itt ilyen-olyan okokból kérdezni, így csak vesződik az ismeretlenek tengerében. Persze nincs nagy létszám, de anno a Manjaro topik is elindult, szinte csak olyan kérdések vannak ott is, ami nem az Arch topikba illik, eleve GUI-s a kérések jó része.
Szóval akkor kifejezeten Archklón hopperkedsz! Az is hasznos egyébként, az alapok ugyanazok, de mindegyik saját archot akar, ez nem igazán jó, hiába a home userek felé nyomakodnak. Egyik sem eredeti, ez a nagy helyzet, a Debianból ki tudott csirázni az Ubuntu és utána annak lettek deratívái, Archklónoknál ez igen ritka, bár minao láttam egy Manjaro klónt is már.Digi topikban volt pár rüparasztó bunkó beszólás irányomba, arra utalt a kolléga!
ott is megszerettek hamar.
Van egy sim- em tőlük, de BP belvárosában belépve épületbe, kampeca lesz a jel, ezért kezdtem a topikjában érdeklődni......de nem kellett volna. -
válasz
Siriusb #6134 üzenetére
Én mindig azt mondtam, hogy nagyon jó kezdőknek is az Arch Linux, ha komolyan meg akarja ismerni a linuxot.
Ha valaki nagyon elszánt, bár Ubuntu után tanulni jobb a Debian, értelemszerűen, de az sem igazán kezdőknek való. Ja, hogy kezdő.....mert ugye ez elég tág merítés ám. Aki tanulni akar, annak való Debian, Arch is esetleg, de a különböző platformokon nem erről szól a hype.
Te meg ne gyere ide, szapuld inkább a Digi mobilosokat továbbra is!
Ők szapulnak engem, de galádul nagyon! Én csak védekezem szerényen, de többen vannak.
Most, hogy nagyon el akarnál tanácsolni, egyre erősebb késztetést érzek!
Azt a változást emlékeim szerint az Arch wiki lekövette, csak az illető nem ebből a forrásból olvasgatott, hanem külső útmutatást követett.
Tényleg volt valami ilyesmi infó is, akkor vegyük úgy, hogy ebben most igazad van!
(anno engem innen elhajtottak, mikor nagyon kezdő voltam, azzal, hogy ez egy komoly disztró komoly népekkel itt a topikban....)
-
válasz
Siriusb #6130 üzenetére
Csak nehogy azt higgye valaki, hogy problémás az Arch, mert oldalakon keresztül ez a téma.
Á dehogy.....
Egyébként még én se dobnám ezt most be, mert itt most az van, hogy beérett a banán. Addig-addig hypolták az Arch-ot, míg Arch kezdő topik lett ebből a topikból, én hiába nyekeregtem évekig a Kezdőben, hogy Arch az jó, csak nem kéne túl hamar beleugrani......szóval vagy csináltok egy Kezdő nagyArchúak topikot vagy Achklón kezdőknek topikot vagy most már ez lesz.
Erősen gondolkodom rajta, bármilyen idióta is vagyok a nem home user disztrókhoz, beleugrok ebbe az Arch-örvénybe és jövök a kérdéseimmel.
Halkan azért megjegyzem, hogy kb egy hete teljesen más gubanc volt itt és kiderült, hogy valami változást nem túl gyorsan követett le az Archwiki és aki az alapján telepített, jól megszívta. De gondolom jut ilyen minden hétre, attól, hogy nem követem annyira a vonalat.
Ez a yay meg....hát tényleg jaj.
-
Siriusb
veterán
válasz
Siriusb #6045 üzenetére
Most látom, hogy már az elnevezéssel is lehet hivatkozni rá: https://wiki.archlinux.org/index.php/GRUB/Tips_and_tricks#Changing_the_default_menu_entry
-
Frawly
veterán
válasz
Siriusb #5921 üzenetére
SSD-s körökben szokták használni, nem a térdemből szoptam. Ahogy a particionálást sem fordítják le, sokan az alignálást sem magyarítják le még jobban partícióeltolásnak. Ja, tudom, újmagyar, a grammar nazikat lehet zavarni fogja, majd szednek nyugtatót. Felírja nekik az orvos, klaviatúrán, majd kinyomtatja a printeren. Vihetik utána a receptet az apotékába szkennelésre.
-
Shyciii
veterán
válasz
Siriusb #5857 üzenetére
Siriusb
Oké, hogy alapból nincs köze, de míg MBR-el ugyanez a telepítési metódus gond nélkül ment, UEFI alatt most szívás van. Közben újraraktam az egészet, és az első reboot után megmaradt a net, úgyhogy gyorsan felraktam mindent amire szükségem van scriptekből, és így Openbox+polybar alatt látom az nm-applet-et. Persze restartkor megint nem kap hálókábelesen netet, de így már a wifi konfigurálható, és az stabilan megy. Amúgy az előbb írtam is, hogy leszedtem a dhcpcd-t, és ugyanígy nem ment.wwenigma
Köszi. Ismerem ezt az ürgét a videókról, de a telepítési metódusa szinte ugyanaz, mint az enyém. Igazából nem is kellene gondnak lennie, mert míg MBR-eztem újraraktam tesztek miatt vagy 6-szor, és sose volt gond. Hardver nem változott, mert noti, úgyhogy kicsit értetlen számomra, hogy most mi baja volt.vargalex
Mivel nem scriptekkel telepítettem az Arch-ot, így alapból az első restartkor még nincsen gui, és mivel net se volt, így esély se volt rá. Az előbb újraraktam, és megmaradt a net az első installkor, úgyhogy felraktam a megszokott Openbox LightDM + polybar + Rofi launcher kombómat, minden beállítást visszamásoltam, így restartkor már volt "grafikus" felület, persze a vezetékes net megint elszállt. Viszont így már wifi könnyen bekonfigurálható volt, és az működik. A NetworkManagernek alapból semmilyen beállítás nem kell még GUI nélkül sem. Alapból működik a dhcp (legalábbis nekem eddig ígyx működött). Most viszont megfagyott az IP lekérés közben. Megtaláltam a parancsot amivel meg lehet nézni, még az állapotát is kiírta, hogy State 70-es. Otthoni routeren kipróbálom még. Hátha a cégesen történt változás, míg edzőtáborban voltam... -
válasz
Siriusb #5807 üzenetére
Köszi!
Systemd boot-ot használok, és szerintem nincs hardver specifikis kernel paraméter.
Az AMD mikrokód ugyanaz minden AMD procinál? Mindkét gép AMD (FM2+ -> AM4).
Hardver specifikus csomagok és konfig: tudtonnal nincs ilyen, de lehet olyan, amiről nem tudok; pl. automatán jön létre / települ.
Ebben jól jönne néhány tipp. -
-
Shyciii
veterán
válasz
Siriusb #5680 üzenetére
Húú köszi ez nagyon hasznos parancs. Így már látom, hogy nem usb_devices-ként ismeri fel, hanem usb_interface-ként a mobilt, vagyis ezt kell az ENVTYPE-nak megadni. Viszont azaz érdekes, ennek ellenére nem jön a spéci üzenet, viszont az xfce4_notify daemonja magától küldi az üzeneteket udev szabályok nélkül is. Legalábbis az udiskie és notify-send progrmaok által küldötteket.
-
Shyciii
veterán
válasz
Siriusb #5677 üzenetére
Igen, próbáltam au udev-et reloadolni, de hatástalan volt,
És most kiderült, hogy jó is. Otthon rádugva a winyót fel is jött az ablak. Ezekszerint a mobilt rádugva és storage-et választva nem minősűl usb_device-nak, ezért nem akart nekem jelzést küldeni. Ennek majd holnap utánanézek, hogy minek minősűl akkor.
Arra van ötleted, hogy ACTION-höz mit lehetne írni, hogy ha csak a a winyó rádugás (add), és umount-olásra reagáljon? A remove a winyó kihúzását takarja. Arról viszont már nem kell üzenet. Viszont úgy néz ki, hogy az xfce4-notifyd mégse lesz jó daemonnak, mert bár az önmagában is lekezeli az eseményt, tehát udev szabály sem kell (ha van, akkor két üzenet jön), viszont a mobilos eseményt ő sem érzékeli. Úgyhogy egy egyszerűbb notify daemont, tán a dunst-ot fogom majd kipróbálni holnap. -
Frawly
veterán
válasz
Siriusb #5654 üzenetére
De minek kell neked Linuxra windowsos telnet/SSH kliens? Ezt meg a Puttyt Windowsra fejlesztik, oda muszáj, mert nincs normális terminál. Linux alól viszont megnyitsz akármilyen terminált, kalapálod be az ssh hostname parancsot és már megy is, nem kell sem Putty, sem Hello Kitty, sem Cucly.
Illeve pont egy másik topikban írtam nemrég, hogy ha megnyomod véletlenül a Ctrl+S-t, akkor olyan, mintha lefagyott volna a terminál, konzol. Próbáld meg Ctrl+Q-t nyomni, hátha megjavult.
-
vargalex
félisten
-
Frawly
veterán
válasz
Siriusb #5560 üzenetére
Igen, ismerem a filozófiát, de szerintem az AUR nem csak a nyomiknak való. Elég hasznos. Még hasznosabb lenne, ha bináris csomagok is fent lennének rajta, mármint úgy értve, hogy minden csomagból a bináris verzió is, hogy ne kelljen annyit fordítgatni.
Az AUR-ral a legnagyobb bajom, hogy sok ottani csomag törött, mivel nem tartja őket senki karban, a script nem tud letölteni valami szükséges állományt, vagy csak egyszerűen a kód nem fordul. Ezért manapság egyre sűrűbben csinálom, hogy inkább az adott szoftvert a fejlesztője git oldaláról szerzem be, és kézzel forgatom le.
Az Archnak még ebben kéne fejlődnie, hogy több bináris csomag legyen az alap tárolókban, meg kéne most már közelítse az Ubuntu/Debian-vonal sok tízezer csomagját. Hiába népszerű disztró, kevés csomagkészítő van sajnos, egy marék ember mindössze, legalább tízszer ennyire lenne szükség. Jelenleg 10823 csomag van a rendes tárolókban. Ubuntun, Debianon valami 40-50 ezer.
Nem szeretek forráskódból forgatni, nem szeretem az időt rászánni. Ha erre vágynék, gentooznék. Főleg akkor utálom nagyon, mikor valami szoftvert keresek, hogy kipróbáljam milyen, leforgatom forráskódból, erre utána derül ki, hogy még be sem jön, nem tetszik. Nettó időpocsékolás, hogy tutujgattam valamit, amit még csak nem is fogok használni.
-
Frawly
veterán
válasz
Siriusb #5555 üzenetére
Jó, lehet ezzel a KELL-lel erősen fogalmaztam. Akkor mondom úgy, hogy régebben sok Arch-os doksi mikor mutatta a példákat az AUR-ból telepítésre, csak a yaourt volt bemutatva, említve, erről meg sok mindenki azt hitte, hogy ezzel KELL feltenni. Tehát a doksi semmi olyat nem mondott, hogy kell, de az egyszeri usernek mégis ez jött le.
-
vinibali
őstag
válasz
Siriusb #5533 üzenetére
a felhasználó attribútumai rendben vannak, /bin/bash-t kap?
sshd_configban érdemes megnézni az engedélyezett authentikáció módját.
ha a root-ról van szó, akkor azt néha külön kell engedélyezni loginra.#PermitRootLogin prohibit-password
nézned kellene a jorunalctl-t login közben, de talán még kulccsal is megpróbálnám -
Frawly
veterán
válasz
Siriusb #5533 üzenetére
SFTP-t nem használtam még, de mivel az SSH-ra vonatkozik a hibaüzenet, azért bepróbálkozok azzal a kérdéssel, hogy biztosan jó jelszót adsz meg? Ezt úgy értve, hogy nem elgépelés, hanem az elérni kívánt gépen lévő felhasználóhoz tartozik valóban az a jelszó, amit próbálsz neki megadni? Gondolom evidens, hogy nem, de azért rákérdezek, biztos, ami biztos.
Tűzfal nem lehet, mert akkor nem a jelszóval lenne baja, hanem a kapcsolódás sem lenne meg.
-
-
válasz
Siriusb #5491 üzenetére
Sajnos, nem tudom megkerulni a kovetkezo csomagokat, legalabbis nem mindegyiket:
- postman
- Synfig Studio
- Android Studio (+ minden letezo Androidos fejleszto eszkoz csak AUR-ban van)
- Brackets + CodeliteEzeket szeretnem leginkabb megmegbizhatoan beszerezni, es frissen tartani.
Mindegyik munkaeszkoz.
A postman-t es a Brackets + Codelite parost tudnam helyettesiteni, de csak sok kenyelmetlenseg aran (kollegakkal valo egyuttmukodeshez jo lenne azonos szoftverrel tolni), amit csak akkor vallalok be, ha csak ez a ketto marad AUR-os csomagkent.Persze, vannak meg egyeb csomagok, amik jol jonnek, de nem feltetlenul szuksegesek: pl. Google Earth, stb.
(#5490) vinibali: Koszi a linket, elolvasom.
-
Shyciii
veterán
válasz
Siriusb #5446 üzenetére
Azért ez a parancs nem biztos, hogy ténylegesen azt csinálja. 9db ilyen csomagot jelölt nekem. 4-et eltávolítottam, aztán már 11db csomagot jelölt (vagyis hízott a lista). Töröltem abból 2-őt, most már 18db ilyen csomagot jelöl, vagyis szerinte ahogy törlöm a csomagokat amire semmi sem hivatkozik, az a lista így egyre csak nő, hízik...
-
Shyciii
veterán
válasz
Siriusb #5442 üzenetére
Jah. Csiricsáré színű ikonok
Amúgy valami nem kerek ezzel, mert alapból Adawait ikonkészlet volt használatban. Viszont ha annak az ikonjait megnézem fájlszinten, akkor a status mappa alatt a network ikonokat visszanézve baromira nem azok az ikonok vannak hozzá, mint amit a rendszer mutat. Csak akkor nem értem hogy honnan szedi azt az ikonkinézetet. Pedig a leírásokat böngészve mindegyik azt írja, hogy onnan kellene. A legjobb megoldás az lesz majd, hogy ha végre lesz időm, és "tudásom", akkor az egyik kedvenc conkymat ami sajnos régi formátumban van, azt átírom az új formátumnak megfelelően, és az kiír majd minden fontosat amire szükségem lesz, és akkor se applet nem kell, se tint2.
-
Shyciii
veterán
válasz
Siriusb #5434 üzenetére
Ikonkészlet is módosítja a systray kinézetét? Hmm, akkor szerintem készítek egy image-t a mostani rendszerről, aztán utána elkezdek garázdálkodni az ikon-csomagokkal. Azon nem módosítottam semmit, mert ebben a felállásban gyakorlatilag nem látok ikonokat. Sem a panelen, sem asztalon nincsenek kirakva. Mindent a rofi-vel indítok. Kvázi totál üres a desktop a háttérkép és a készülő conky kivételével.
Viszont ha a Tint2-vel ilyen gondok vannak, akkor miért azt ajánlják a legtöbben mikor leírásokat olvasgattam...nem értem. Max nézek alternatívákat ami kis gépigényű, mert XFCE panelt, meg társait azért nem raknám fel. FbPanel rémlik még.
-
Shyciii
veterán
-
Shyciii
veterán
válasz
Siriusb #5421 üzenetére
Ezzel a megadással igen. Ahogy látom egy bizonyos verzió óta van ez fura felfogás. Azelőtt a középrehelyezés az tényleg középrehelyezés volt. Na de a kis g.nyó nem fog ki rajtam, mert programonként meg lehet adni több paramétert is, így pl a pozíciót x, y tengelyen, és a méretet is. Vagyis termite konzol-ra beálltottam ezt:
<application name="termite">
<position force="yes">
<x>520</x>
<y>140</y>
</position>
</application>Vagy ritkán csomagok információinak könnyebb áttekinthetőség miatt használatos pamac:
<application name="pamac-manager">
<position force="yes">
<x>260</x>
<y>150</y>
</position>
<size>
<width>1200</width>
<height>700</height>
</size>
</application>Itt már méretet is állítottam, mert kicsiben nyitja meg, a termite sajűt konfig filejában pedig az ablak méret megadható volt, így nem kellett itt is.
Ha másnak is ilyen gondja lesz, akkor visszakeresve ezen post alapján már menni fog neki
-
válasz
Siriusb #5137 üzenetére
Ahh, ertem mar. Kossz!
A meld-et ismerem, hasznalom is.
Szerintem az en konfigjaimat belerakom az uj file-ba, mert szerintem csak annyi valtozott, hogy egy tonna magyarazo szoveget beleirtka a config-ba.
Azert vegignezem, hog nincs-e duplikacio, vagy ellentmondasos sor, de igy mar vagom a lenyeget. -
válasz
Siriusb #5103 üzenetére
Arch Linux - SSD Trim on encrypted LVM volumes
Lehet egyébként, hogy csak az itt másodiknak írt lépésre van szükség, ahogy az archwikiben is láthatod:
-
PandaMonium
őstag
válasz
Siriusb #4705 üzenetére
A kompozitor elvileg nem kéne, hogy beleszóljon abba, hogy az alkalmazás egyes elemei hogyan jelennek meg, csak abba, hogy egy teljes ablak hogyan rajzolódjon ki. Ahogy a többiek írták nekik jól működik KDE Plasma alatt, egyedül Frawly panaszkodott aki nem Oracle Java-t használ. Nem győzködni akarlak, ha nem akarod ne rakd fel, csak ez esetben nincs ötletem.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Siriusb #4700 üzenetére
OpenJDK megbizhatatlan, sokszor bugos benne egy-egy fuggveny implementacio. Nekem pl. akkor tunt fel mikor Minecraft-ot akartam vele jatszani es jatszhatatlan volt a jatek mind teljesitmeny, mind bugok szempontjabol. Felraktam a hivatalos JDKt es egybol tokeletesen ment minden. AUR-bol rakd fol a hivatalos OracleJDK-t (csak siman jdk a csomag neve, ha jol remlik) es azzal tegyel egy probat.
-
Frawly
veterán
válasz
Siriusb #4695 üzenetére
Igen, KDE-t használok és Abevjavát is, és nálam sem rajzol ki egy csomó mindent. Én az IcedTea-re gyanakszok, majd megpróbálom Oracle Javával.
Néha jó, sokszor kirajzol mindent, de néhány ablakot üresen jelenít meg, és csak akkor kezdi rá kirajzolni az elemeket, ha felettük rángatom az egeret.
-
-
-
PandaMonium
őstag
válasz
Siriusb #4695 üzenetére
Ragaszkodsz az OpenJDK-hoz? Érdemes volna egy próbát tenni az OracleJDK-val.
Ezen kívül én is csak azt tudom mondani, hogy a környezeti változóid között legyen beállítva amit te is említettél:
_JAVA_OPTIONS='-Dawt.useSystemAAFontSettings=on -Dswing.aatext=true -Dswing.defaultlaf=com.sun.java.swing.plaf.gtk.GTKLookAndFeel'
-
-
spammer
veterán
-
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #4417 üzenetére
Ha jól tudom akkor a "yaourt skype" felsorol minden olyan lehetőséget amiben szerepel a skype név. Az én gépem legalábbis így működik. Ez a fránya mashina erre nem listáz semmit. (csak azt az 1 valamitba community repoból. Az AUR-ból semmit. (másra sem, nem csak a skype - ra)
-
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #4414 üzenetére
package-query fent van.
Minden más ok, csak az AUR nincs.
Most már (köszi colomb2) azt is tudjuk, hogy a skype sem látszik a repokban (de "yaourt skype" , - ra nem ad semmit) csak a community-ből valami kiegészítést.
(ma elmentem nyaralni, csak 1 hét múlva leszek gépközelben, de addig is ötletelhetűnk) -
törölt tag
válasz
Siriusb #4377 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ha ott az a 1043-as router, akkor van ott több eszköz is a belső hálózaton és át tudnál küldeni egy fájlt, mert felmerült bennem, hátha a wifi adapterrel van a hiba.
Jo otlet. Elso korban ugy fogom kiszurni az esetleges 722N hibat, hogy Wi-Fi hotspot helyett USB tethering-et hasznalok. Igy marad a mobilnet, amire valamiert gyanakszom (egyebkent az adapter uj, persze ettol meg lehet vele gond).
Ez a disztró egyáltalán nem használ arch repókat?
# https://wiki.parabola.nu/Official_Repositories
De lehet csak piszok meleg van, és össze-vissza beszélek...
Pedig most egesz jo ido van.
A pacman-nel jön egy script, a rankmirrors, nem tudom, nálad van-e.
Van es hasznaltam is. Mar annyira, hogy list by speed szerint rendeztem oket:
# cp /etc/pacman.d/mirrorlist /etc/pacman.d/mirrorlist.backup
# rankmirrors -n 6 /etc/pacman.d/mirrorlist.backup > /etc/pacman.d/mirrorlistIgy? pacman -u --url
Parabola Mirror Status:
# https://www.parabola.nu/mirrors/status/E szerint furcsa, hogy csak ket server elerheto, mikozben ennel tobb successfully syncing a fenti oldal szerint.
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u http://dgix.ru/mirrors/parabola/
http://dgix.ru/mirrors/parabola/ : unreachable
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u https://dgix.ru/mirrors/parabola/
https://dgix.ru/mirrors/parabola/ : unreachable
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u rsync://dgix.ru/mirrors/parabola/
rsync://dgix.ru/mirrors/parabola/ : unreachable
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u https://repo.parabola.nu/
https://repo.parabola.nu/ : unreachable
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u http://repo.parabola.nu/
http://repo.parabola.nu/ : 2.598
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u https://parabola.isacdaavid.info:8081/
https://parabola.isacdaavid.info:8081/ : unreachable
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u http://repomirror.parabola.nu/
http://repomirror.parabola.nu/ : 2.578
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u https://repomirror.parabola.nu/
https://repomirror.parabola.nu/ : unreachable
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u http://parabola.goodgnus.com.ar/
http://parabola.goodgnus.com.ar/ : unreachable
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u http://server2.goodgnus.com.ar/
http://server2.goodgnus.com.ar/ : unreachable
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u https://parabola.goodgnus.com.ar/
https://parabola.goodgnus.com.ar/ : unreachable
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u https://server2.goodgnus.com.ar/
https://server2.goodgnus.com.ar/ : unreachable
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u http://mirror.yandex.ru/mirrors/parabola/
http://mirror.yandex.ru/mirrors/parabola/ : unreachable
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u https://mirror.yandex.ru/mirrors/parabola/
https://mirror.yandex.ru/mirrors/parabola/ : unreachable
root@parabolaiso ~ # rankmirrors -u http://alfplayer.com/parabola/
URL 'http://alfplayer.com/parabola/' is malformed. -
törölt tag
válasz
Siriusb #4375 üzenetére
Lehet elbeszelunk egymas mellett, mindenesetre a legutolso mondatod nem tiszta. Wi-Fi-n keresztul masolni? En csak arra hasznalnam a telefont, hogy megosztom rola a mobilnetet (portable Wi-Fi hotspot).
Arch-ra talaltam mirror status-t, ezt a korabbi post-ban el is felejtettem beleirni:
https://www.archlinux.org/mirrors/status/De Parabola-ra nem. Nem lehetne ezeket a szervereket valahogy manualisan tesztelni? Arch-ra vegtelen van, Parabola-ra ket kezemen megszamolom.
-
spammer
veterán
válasz
Siriusb #4325 üzenetére
Nekem is csak "másodlagos", néha kellhet, amikor az elsődleges nem funkcionál, mert annyira be van korlátozva (js, cookie, proxy) és nincs kedvem állítgatni rajta.
(#4326) colomb2: yepp, én sem nézek böngészőben semmit, max csak ha ilyen pár másodperces vagy épp csak belepillantok valamibe. Az mpv+youtube-dl viszont sajnos nem elég gyors, jó pár másodperc, mire lekéri az infókat és elkezdi lejátszani a videót.
-
spammer
veterán
-
whbear
senior tag
válasz
Siriusb #4158 üzenetére
Telepítve van a magyar nyelvi csomag ezek szerint. Távolítsd el és válaszd ki az us englisht. Generáld le a locale.confot. Nem maradhat nyomokban sem a magyar. Ne add fel a KDE-t jó az nagyon. Máshol más gond lesz.
Istju: Az xfce nekem is leáll rendesen, csak a KDE nem. Találtam bugreportot is róla, tudják már a systemd fejlesztők. Teszek egy próbát a Gentoo-val elegem van a systemd nyűgjeiből.
-
Istju
senior tag
válasz
Siriusb #3966 üzenetére
Sajna nem tudok csatlakozni a csoportos konvertáláshoz:-) Az új laposban egyenlőre nincs ssd. De tervezek belepattintani egy 64gb-os Msata ssd-t. A 830 asom a HTPC-ben figyel, lassan 4 éves lesz, rengeteget ment, most is 7/24 -ben dolgozik, egyenlőre abszolút hibamentesen. Bánatomra a HTPC-men win10 pro fut a család miatt. Nem tudom meddig, mert már töbször észrevettem, h nem megy a seed, ilyenkor reset gombot kell nyomni a csontá fagyott windowsnak. Utálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Family Link
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Konteó topic
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged